Idézet: Flaps - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 18:33
Szoval de igen ez egy ADSL router neven futo dolog, azert gondoltam hogy nem switch hanem router, mert az van rairva.

Az csak a WAN és a LAN között "route"-ol. A LAN (és, mint kiderült WLAN

) portok között csak switch-ként funkcionál.
Idézet
...megpingeltem oket egymasrol es az mukodik, aztan a \\192.168.1.x beirva az intezobe mar elerheto az asztalirol a laptop, de visszafele ez mar nem megy
Tűzfal van az asztali gépen? Ezen van a 64bit-es win egyébként? Esetleg az is lehet, hogy nem tökéletes a hálókártya drivere.
Idézet
Es nem ertem ha ip alapjan megy a halozati kapcsolatokban miert nem latszik semmi.
Ehhez kell néhány dolog (ill. egyik-másik csak gyorsít a dolgon, nem feltétel):
-azonos IP tartomány, ill. netmask
-azonos munkacsoport
-megosztott könyvtárak a gépeken
-rendesen beállított tűzfal
-olyan hálózati eszköz, amely nem szűri a 2 gép közötti csomagokat (vagy ezt a forgalmat nem szűri ki, a te eszközöd nem valószínű, hogy ilyet tenne)
-egy kis türelem, kivárni, amíg "észreveszi" egymást a 2 gép

-ezenkívül nem árt, ha van az elérni kívánt gépen egy olyan user (név/jelszó egyezik), mint amivel a forrás gépen be vagy lépve és nincs bekapcsolva az "egyszerű filemegosztás" (simple file sharing). Vagy, nem kell ilyen user, de akkor legyen bekapcsolva a simple file sharing, és a "Vendég" (vagy Guest, ha angol xp) fiók legyen engedélyezve.
Egyébként 1: 2 db XP között elvileg nincs szükség a NetBIOS protokollra.
Egyébként 2: Az IPX/SPX valószínű azért nem működik, mert a wlan része nem képes kezelni ezt a protokollt (ha régebben működött ez a wlanon, akkor nem szóltam

).