HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#841 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 18. 10:53

Van némi problémám, hátha van némi ötletetek :)

Egyik gép a munkahelyemen egyszer csak belasult mint az állat. Pontosabban nem a gép, hanem a hálózatkezelése. Olyan tetü, hogy még egy oldalt sem tudok megnézni a neten, a belső hálón is lehetetlen akár egy def. update-et áthúzni.

A kapcsolat nem ír hibát, kábelt cseréltem, hálódrivert újrapakoltam, vírusirtót megnéztem nem scannel-e hálózati meghajtót, spyware ellenőrzés megvolt. Látszólag minden rendben csak tetü lassú. Ugyanarra a switchre menő, teljesen ugyanolyan gépeknek semmi gondja..  :rolleyes:

Valakinek valami ötlete? :)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#842 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 11:04

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 8:36

:eek: Azt mi a szarért csinálja hogy leállításkor, azt írja a: meghajtó nem elérhető - ilyen csúnya klasszikus képernyőn adja ki szép nagy piros x-el. Könyörgöm nekem nincs is floppymeghajtóm a gépben!
Komolyan mondom ez az XP minden eggyes telepítésekor más-más trükköket hibákat dob be. Hihetetlen, mindig tud meglepiket kínálni.  :omg:

Ezt általában nem az xp, hanem a virnyákgyilkok szokták keresni leállításkor...

#843 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 12:03

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 11:53

Valakinek valami ötlete? :)

Hálókártya csere? :)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#844 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 18. 13:39

Hali a következő(k) a gond(ok).

Két korlátozott fiókos gond is felmerült, az egyik a 64 bites Windows XP Professionalon, a másik a 32 bites Windows XP Home Edition-on , utóbbi magyar nyelvű windows.
Ami közös:
Mindkét rendszerre igaz, hogy a rendszergazdai fiókunkat, csak ritkán használjuk, mindig korlátozott fiókot (Limited Accountot) szoktam magunknak beállítani, külön van mindenkinek egy.

A 32 bites XP-n a rendszergazdai mellett az első telepítéskor az én korlátozott fiókom, mivel azt az XP-t én vásároltam a boltban. az én nevemen van, az én gépemen, ezután létrehoztam egyet anyukámnak is, és nagypapámnak is.

Mind a három korlátozott fiók ugyanúgy lett létrehozva, az anyukáménál viszont érdekes, hogy a saját mappáján kivül, nem tud máshova a lemezen írni, amig én, illetve a másik korlátozott fióku felhasználó, tudunk a másik két particióra is. Mi lehet ennek az oka, hol lehet beállíteni, hogy anyukám is tudja ghasználni a másik két particót ?

64 bites Professional gond.

Két napja sincs, hogy megörültem annak, hogy a stardock-tól vásárolt Windowblinds-em  fut a 64 bites XP-n. Feltettem a 64 bites XP-re rendszergadai alatt, de mivel a rendszergazdaival csak játszom a Battlefield 2 vel és csakis hivatalos ranked szervereken, így ott nem is kell félni semmi támadástól. A korlátozott fiókommal gyönyőrűen ment a Windowblinds, gondoltam felteszem a rainlendart is, viszont nem szerettem volna, hogy az is elinduljon a rendszergadaimon amin játszani szoktam, hogy ne terhelje feleslegesen az erőforrásokat. Korlátozott alá pedig kétféleképpen rakhattam fel, az egyik, hogy a run as..-t választom, de ez nem jó, mert akkor a rendszergazdain is elfog indulni, vagy inkább csak azon fog elindulni, mivel olyan mintha kijelentkeztem volna a limited account alól, és be jelentkeztem volna a rendszergazdaim alá. Van egy másik megoldás, hogy a rendszergazdai fiókommal a limited-ből is administrator-t csinálok, felrakom a rainlendart, aztán újból limiteddé teszem. így is lett...
Viszont ekkor jött el a gond...
A probléma azért is fura mert amig 64 bites rendszeren nem tudtam használni addig a 32 bitesen használtam a Windowblinds-et. MIvel a licenc csak egy gépen engedi futtatni a Windowblinds-et így 32 bitesről a 64 bites telepítésre való készüléskor eltávolítottam, de ettől függetlenül emlékszem rá, hogy 32 bitesen korlátozott fiókkal is engedte a témákat hozzáadni, 64 bitesen XP-n viszont jelenleg csak a rendszergazda fiókommal tudom a témákat hozzáadni, a limited accounttal azt csinálja, hogy feldobja a kis ablakot, a skin rendes neve helyett pedig egy idézőjelet tesz és közli, hogy " néven új felszín került telepítésre. Továbbá ahonnan rákattintok a telepítendő felszínre, limited account alatt, a helyszínre tömöríti ki, összeszemetelve azt. Biztos vagyok benne, hogy ez azért van, mert a Programfiles(x86)-ba lett telepítve a wb, és nem a limited accountos fiókkal (tehát nem ebből csináltunk rendszergazdát és utólag vissza limited-et, hanem az eredeti rendszergazdával lett felrakva) ezért nincs jogosultsága oda írni abba a könyvtárba.
Jól gondolom? Mert ha igen, akkor valószínűleg célszerű lenne leszedni a WB-t és visszarakni, úgy hogy a limitedből addigra admin lesz.

MIt gondoltok erről?

#845 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 14:03

Valaki nem tudja, hogy Hyperterminal-al, hogyan lehet két gépet összebarátkoztatni telefonvonalon keresztül?
Felhív vele az ismerősöm, de nem fogadja a hívást valamiért és nem jön létre a kapcsolat.
A várakozás hívásra is aktív, de ha csörög a vonal akkor semmi nem történik, csak a faxkonzol szól, hogy kicseng a vonal...

Köszi előre is...

#846 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 14:22

GoodSpeed: Egyszerűen adjál jogokat azoknak a felhasználóknak, amelyekkel meg akarod nyitni az adott meghajtót (jobbgomb a meghajtón, tulajdonságok, biztonság..).
A telepítés pedig valószínűleg úgy van, hiába telepíted rendszergazda felhasználó alól, van, amikor csak az a megoldás, hogy a telepítés idejére rendszergazda jogokat kap a user (vagy pl. meg kell nézni, hogy a registryben hová írna a telepítés alatt és oda jogokat adni neki, de az előbbi egyszerűbb).

garferi: ha te hívod fel az ismerőst, az miért jó? Vagy fordítva, attól még ugyanúgy fizetős a hívás, nem?

Szerkesztette: brd 2006. 08. 18. 14:23 -kor

#847 Felhasználó inaktív   joman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 14:43

Sziasztok!

Nekem a WinXpSp2 azt csinálja, hogy amint kapcsolódok a kábel-modemhez, kis idő múlva kidob egy hibaüzenetet, hogy a Generic Host Process For Win 32 Services hibát észlelt és leállt. Namost ekkor a hangkártya eltünik,  :think: , a StronDC nem műxik, nincs kapcsolat, de internetezni lehet. Most is be van ficcenve ez a Host Process. :Đ

Ötlet? :respect:
jo!

mail:muszkafree@freemail.hu

#848 Felhasználó inaktív   Maffya 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 18. 15:46

Sziasztok!
Segitségre lenne szükségem.
A következö eszközök adottak:
-Notebook ( 40Gb Hdd ,3 egyenlö részre partitionálva)
-Freecom külsö USB-s HDD 80Gb
-partition magic stb programok.

A kérdésem: megoldható-e hogy az adataimat a notebookon tároljam és ugy telepitsem a Windows XP-t a
külsö Hdd-re hogy az op.rendszer csak ot legyen?
Tehát a notebook csak adat tárolásra van,és a Windows lenne a Freecom Hdd egyik particióján?

Müködhet igy?
Hogy álljak neki, miket kell csinálnom ehez?

#849 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 16:18

Tud bootolni a notebook az USB-s HDD-ről?

joman: tűzfal van? Vírus/spyware keresés?

Szerkesztette: brd 2006. 08. 18. 16:18 -kor

#850 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 17:14

Idézet: joman - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 15:43

Sziasztok!

Nekem a WinXpSp2 azt csinálja, hogy amint kapcsolódok a kábel-modemhez, kis idő múlva kidob egy hibaüzenetet, hogy a Generic Host Process For Win 32 Services hibát észlelt és leállt. Namost ekkor a hangkártya eltünik,  :think: , a StronDC nem műxik, nincs kapcsolat, de internetezni lehet. Most is be van ficcenve ez a Host Process. :Đ

Ötlet? :respect:

Windows Update-eket használod? Másik topic szerint ez megoldja a problémát.

Szerkesztette: 1soproni 2006. 08. 18. 17:15 -kor

Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#851 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 18:24

Aki Thunderbird 1.5.0.5 öt használ azt szépen kérem, hogy nézze már meg:
Ha a Firefoxból Eszközök/Új üzenet, ilyenkor csak az új üzenet írása ablak jön elő vagy még a főablak is megnyíllik? Nekem régebben csak az új üzenet ablak jött elő, de most valamiért mind a kettő feljön ha mailt írok.
Elég idegesítő.

Köszi

Szerkesztette: garferi 2006. 08. 18. 18:26 -kor

#852 Felhasználó inaktív   Maffya 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 18. 20:17

Idézet: brd - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 17:18

Tud bootolni a notebook az USB-s HDD-ről?

joman: tűzfal van? Vírus/spyware keresés?

szerintem igen,de hol tudom megnézni? Vagy honnan tudható ez meg?

Ha tud bootolni akkor mi a teendöm,hogyan valósitható meg?

#853 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 20:23

Idézet: Maffya - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 20:17

szerintem igen,de hol tudom megnézni? Vagy honnan tudható ez meg?

Ha a BIOS-ban a bootolási sorrend beállításánál be lehet állítani az USB-t, akkor tud
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#854 Felhasználó inaktív   joman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 21:38

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 18:14

Windows Update-eket használod? Másik topic szerint ez megoldja a problémát.

Apdételtem egy rakattal, és eddig jónak tűnik! :respect:
jo!

mail:muszkafree@freemail.hu

#855 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 22:11

Idézet: Maffya - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 21:17

Ha szerencséd van, akkor az XP telepítő felajánlja az USB meghajtót is telepítési célként. Onnantól olyan, mint egy sima telepítés.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#856 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 23:06

Idézet: brd - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 15:22

GoodSpeed: Egyszerűen adjál jogokat azoknak a felhasználóknak, amelyekkel meg akarod nyitni az adott meghajtót (jobbgomb a meghajtón, tulajdonságok, biztonság..).
A telepítés pedig valószínűleg úgy van, hiába telepíted rendszergazda felhasználó alól, van, amikor csak az a megoldás, hogy a telepítés idejére rendszergazda jogokat kap a user (vagy pl. meg kell nézni, hogy a registryben hová írna a telepítés alatt és oda jogokat adni neki, de az előbbi egyszerűbb).

garferi: ha te hívod fel az ismerőst, az miért jó? Vagy fordítva, attól még ugyanúgy fizetős a hívás, nem?

Hát 64 bites XP délután úgy befordúlt, hogy a tegnapi rendszer visszaállítási pont sem tette rendbe... Szóval lett egy újratelepítés. A friss XP-n létrehoztam a szokásos fiókokat, a saját polgári nevem alatti limited account első induláskor nem tartalmazta a show desktop.scf-t , a sugóban néztem utána hogy kell létrehozni. Nekem már az is magas, hogy egy vadonatúj frissítés miért nem egy fel ugyanúgy mint az elődje, miértmarad ki egy ilyen apróság... A másik meg az, hogy mostmár én sem tudok a D-n törölni csak azt amit én hoztam létre, lol . Szóval 64 bites Professionalon, gondolom evidens, hogy adminként, hogyan tudnám a limited accountos fiókomnak beállítani, hogy törölhessem azokat a fájlokat amiket nem én hoztam létre de nem windows és nem program files , és nem is rendszer fájlok?

#857 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 23:16

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Képpel is bemutatva... azért bosszant, mert a 32 bites XP kekeckedett ehhez hasonlóval a másik gépen, de az csak egyik fiókkal, igaz ott nem lehett a C:\Documents-en kivül máshova menteni :)
(most sem megy amúgy )

Itt meg azért hergelő a dolog, mert féléve van 64 bites XP, vagy 3 x felraktam, és eddig ez a dolog nem jött elő, most meg igen...

#858 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 23:57

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 0:16

...

Adminként belépsz. Kiválasztod a D meghajtót a My Computer-ben-->Properties-->Security-->Add-->Advanced-->Find Now-->Kiválasztod az Everyone-t a listában-->OK-->OK-->Majd felül kijelölöd az Everyone-t-->Alul bepipálod a Full Access-t(ha jól emlékszem, így hívják, de az a lényeg, hogy az összes baloldali pipa be legyen jelölve-->Apply. Ezzel elvileg mindenki teljes jogot kap mindenre a D meghajtón. Ez 32 bites server 2003 alatt megy így, talán ugyanígy van a 64 biteseknél is.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#859 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 00:18

Kép

Security külön nincs csak sharing .

#860 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 00:28

Nos most müködik ,
Kép

De ezek szerint minden olyan particiót megkell, hogy osszak, a limited account-al való elérés okán ?

Szerkesztette: GoodSpeed 2006. 08. 19. 01:10 -kor

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.