Elküldve: 2006. 08. 18. 13:39
Hali a következő(k) a gond(ok).
Két korlátozott fiókos gond is felmerült, az egyik a 64 bites Windows XP Professionalon, a másik a 32 bites Windows XP Home Edition-on , utóbbi magyar nyelvű windows.
Ami közös:
Mindkét rendszerre igaz, hogy a rendszergazdai fiókunkat, csak ritkán használjuk, mindig korlátozott fiókot (Limited Accountot) szoktam magunknak beállítani, külön van mindenkinek egy.
A 32 bites XP-n a rendszergazdai mellett az első telepítéskor az én korlátozott fiókom, mivel azt az XP-t én vásároltam a boltban. az én nevemen van, az én gépemen, ezután létrehoztam egyet anyukámnak is, és nagypapámnak is.
Mind a három korlátozott fiók ugyanúgy lett létrehozva, az anyukáménál viszont érdekes, hogy a saját mappáján kivül, nem tud máshova a lemezen írni, amig én, illetve a másik korlátozott fióku felhasználó, tudunk a másik két particióra is. Mi lehet ennek az oka, hol lehet beállíteni, hogy anyukám is tudja ghasználni a másik két particót ?
64 bites Professional gond.
Két napja sincs, hogy megörültem annak, hogy a stardock-tól vásárolt Windowblinds-em fut a 64 bites XP-n. Feltettem a 64 bites XP-re rendszergadai alatt, de mivel a rendszergazdaival csak játszom a Battlefield 2 vel és csakis hivatalos ranked szervereken, így ott nem is kell félni semmi támadástól. A korlátozott fiókommal gyönyőrűen ment a Windowblinds, gondoltam felteszem a rainlendart is, viszont nem szerettem volna, hogy az is elinduljon a rendszergadaimon amin játszani szoktam, hogy ne terhelje feleslegesen az erőforrásokat. Korlátozott alá pedig kétféleképpen rakhattam fel, az egyik, hogy a run as..-t választom, de ez nem jó, mert akkor a rendszergazdain is elfog indulni, vagy inkább csak azon fog elindulni, mivel olyan mintha kijelentkeztem volna a limited account alól, és be jelentkeztem volna a rendszergazdaim alá. Van egy másik megoldás, hogy a rendszergazdai fiókommal a limited-ből is administrator-t csinálok, felrakom a rainlendart, aztán újból limiteddé teszem. így is lett...
Viszont ekkor jött el a gond...
A probléma azért is fura mert amig 64 bites rendszeren nem tudtam használni addig a 32 bitesen használtam a Windowblinds-et. MIvel a licenc csak egy gépen engedi futtatni a Windowblinds-et így 32 bitesről a 64 bites telepítésre való készüléskor eltávolítottam, de ettől függetlenül emlékszem rá, hogy 32 bitesen korlátozott fiókkal is engedte a témákat hozzáadni, 64 bitesen XP-n viszont jelenleg csak a rendszergazda fiókommal tudom a témákat hozzáadni, a limited accounttal azt csinálja, hogy feldobja a kis ablakot, a skin rendes neve helyett pedig egy idézőjelet tesz és közli, hogy " néven új felszín került telepítésre. Továbbá ahonnan rákattintok a telepítendő felszínre, limited account alatt, a helyszínre tömöríti ki, összeszemetelve azt. Biztos vagyok benne, hogy ez azért van, mert a Programfiles(x86)-ba lett telepítve a wb, és nem a limited accountos fiókkal (tehát nem ebből csináltunk rendszergazdát és utólag vissza limited-et, hanem az eredeti rendszergazdával lett felrakva) ezért nincs jogosultsága oda írni abba a könyvtárba.
Jól gondolom? Mert ha igen, akkor valószínűleg célszerű lenne leszedni a WB-t és visszarakni, úgy hogy a limitedből addigra admin lesz.
MIt gondoltok erről?