HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#1021 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 27. 18:49

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 19:46

Jo kupi van a desktopodon, minden parancsikonos :))

Az enyémen ugyan nem... ;)

(Ezért jó, ha a válasz gombot bököd +, mert jöhet egy gyors szemét, aki közbeszúr...) :D

Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 08. 27. 18:49 -kor

#1022 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 18:59

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 19:49

Az enyémen ugyan nem... ;)

(Ezért jó, ha a válasz gombot bököd +, mert jöhet egy gyors szemét, aki közbeszúr...) :D

igen, megelőztél :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1023 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 20:52

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 19:46

Jobbklatty a Lomtár-on...

Ott csak a Lomtár méretét tudom változtatni, de nem azt hogy a norton mennyit használjon.

#1024 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 20:57

Idézet: fgabor - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 21:52

Ott csak a Lomtár méretét tudom változtatni, de nem azt hogy a norton mennyit használjon.

Nincs Norton-os menüpontja a jobbklattynak ???! :rolleyes:  :confused:  :think:
Aktiváltad egyáltalán ?

#1025 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 21:00

:(

#1026 Felhasználó inaktív   Sanndröm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 28. 06:10

Sziasztok!

Egy ksi segítségetek szeretnék kérni: azt meg lehet-e valahogy határozni h az XP bebootolásakor a boot-sorrend milyen legyen? Kérdem ezt azért, mert jelenleg úgy zajlik a dolog, hogy már rég felállt a rendszer, azonban a Sygate tűzfal fél perc nyugi után kapcsol be. Nem mintha rohanós gyerek volnék, de azért izgatja a fantáziámat az ügy.... :)

Köszi: Krisz
"A plankton az az állat és a növény között lévő láthatatlan mikroszkópikus hínárlény, amely a tenger felszínén él milliárdszámra...Mozogni nem tud. A szél és hullám sodorja hol a part felé, hol a nyílt tengerre...Channan és a plankton úgy összetartozik, mint...a diktátor és a tömeg." Hamvas Béla

#1027 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 06:23

SZiasztok

Mennyire igaz az hogy bizonyos programok már csak sp2 alatt hajlandóak menni?
CSak azért kérdezem, mert visszatenném az sp1-emet (fagyások, lassuság, stb miatt)...

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#1028 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 07:27

Hülye kérdés, biztos szóba került már, és a választ is sejtem, de azért megkérdezem:

mind az otthoni, mind a munkahelyi gépen rendszeresen tapasztalok lassulást. Konkrétan a CPU terhelés felmegy 100%-ra, és SOKÁIG úgy marad, közben meg a vinyó teker mint az őrült. Összességébe a szgép teljesen használhatatlanná válik 1-2-5-10 percre. Egy qrva IE megnyitása 2 percig tart ilyenkor :mad:

Nagyjából sejtem, hogy a Windows Update okozza - az svchost.exe :) processzen keresztül. Még nem néztem meg hogy konkrétan melyik service, de ha lelövöm a WU-t akkor nincs ilyen.
Namármost a kérdés:
1, hogyan lehet lejjebb venni a prioritását ennek a sz@rnak?
2, miért jó ez a MS-nek? Régebben ilyen nem volt; a WU szinte egyáltalán nem terhelte a gépet - de ha terhelte is, biztosan nem napjában többször, hosszú percekig.
Tegnap pl. AVI nézés közben jött elő, és 10 percig szaggatott a film, amíg ez a szar abba nem hagyta. Egyébként mindig akkor kezdi, amikor nem kéne - filmnézés, game vagy videó kódolás közben. Netán szándékosan úgy írták meg a rutint, hogy kib@sszon az emberrel?
3, az az OS (Win2K) amin ez igazán problémát okoz, lévén régi és lassú gépen vanik - az kivételesen jogtiszta. Értem én h a MS ki akar b@szni a warezolókkal, de a jogtiszta szoftver miért csinál ilyet? Ma reggel pl. bekapcsoltam a gépet, és 15 (!!!!) percig töltött, tekert, recsegett, ropogott, mindent csinált csak dolgozni nem akart, úgy belassult az egész.

Kb. ennyi a kérdésem, meg még egy: nektek is ilyen tetű?

#1029 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 07:40

Nekem is lenne 1 kérdésem :)
A Dr.Watson nevű agyrémet hogy lehet kiszedni a már feltepített xp-ből? :)
(esetleg új install esetén hogy lehet megadni hogy ne pakolja fel)

#1030 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 08:54

Idézet: Sanndröm - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 7:10

Sziasztok!

Egy ksi segítségetek szeretnék kérni: azt meg lehet-e valahogy határozni h az XP bebootolásakor a boot-sorrend milyen legyen? Kérdem ezt azért, mert jelenleg úgy zajlik a dolog, hogy már rég felállt a rendszer, azonban a Sygate tűzfal fél perc nyugi után kapcsol be. Nem mintha rohanós gyerek volnék, de azért izgatja a fantáziámat az ügy.... :)

Köszi: Krisz

Péel a (fizetős) Startup Organizer-el.

#1031 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 09:18

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 8:40

Nekem is lenne 1 kérdésem :)
A Dr.Watson nevű agyrémet hogy lehet kiszedni a már feltepített xp-ből? :)
(esetleg új install esetén hogy lehet megadni hogy ne pakolja fel)

Start
Run
drwtsn32
plusz kapcsold ki a hibajelentést.

BTW a fentebb felvázolt problémámhoz hozzátartozik, hogy a gép egy Dell GX260 (P4 1.8, 256mb). És most itt ülök egy C900 előtt, és mindjárt hozom a samukalapácsot és darabokra zúzom. Elképesztő.
svchost.exe memóriafoglalás 80 / 65mb (fizikai / VM). Mivel érdemeltem ezt ki? :(

#1032 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 09:28

Bástya elvtárs: nemrég linkeltem egy javiitást, azt próbáld ki te is.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1033 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 09:42

Köszi szépen  :respect:
Akkor elvileg ha itt mindent kikapcsolok és lenullázok, véglegesen megölöm?  :D

Kép

#1034 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 09:46

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 8:27

Én személy szerint ilyen tekerést kerregést, lassulást utoljára akkor tapasztaltam, mikor be volt kacsolva a system restore. Ha kellett, ha nem darálta a HDD-t  :omg:

#1035 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 11:29

Idézet: brd - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 10:28

Bástya elvtárs: nemrég linkeltem egy javiitást, azt próbáld ki te is.

KB921883 - ez minden érintett gépen fent van :(
Akkor kikapcsolom a WU-t, osztjónapot.

#1036 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 12:48

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 12:29

KB921883 - ez minden érintett gépen fent van :(
Akkor kikapcsolom a WU-t, osztjónapot.

Win2k-val csinálja a lassulást?
"Légy szerény mint én..."

#1037 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 13:12

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 13:48

Win2k-val csinálja a lassulást?

Win2K magyar SP4 P4 1.8/256mb
WinXP magyar SP2 C900/384mb
WinXP MCE angol SP2 (saját) Athlon 2000mhz/1.5gb

mindegyikkel :mad:

Ez 3 gépből három. A többin is (XP HU) nyilván csinálja, csak azok jóval izmosabb HW-n vannak, így nem olyan szembetűnő. No meg a Wordnek olyan mindegy.
Viszont amikor a saját gépemen délután 14-22 között SOKSZOR elkezdi, és beakad a hang, nem lehet taskot váltani, az fps meg leesik 30-ról 1-re, akkor bizony észreveszem.

#1038 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 13:18

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 8:27

Hülye kérdés, biztos szóba került már, és a választ is sejtem, de azért megkérdezem:

mind az otthoni, mind a munkahelyi gépen rendszeresen tapasztalok lassulást. Konkrétan a CPU terhelés felmegy 100%-ra, és SOKÁIG úgy marad, közben meg a vinyó teker mint az őrült. Összességébe a szgép teljesen használhatatlanná válik 1-2-5-10 percre. Egy qrva IE megnyitása 2 percig tart ilyenkor :mad:

Nagyjából sejtem, hogy a Windows Update okozza - az svchost.exe :) processzen keresztül. Még nem néztem meg hogy konkrétan melyik service, de ha lelövöm a WU-t akkor nincs ilyen.
Namármost a kérdés:
1, hogyan lehet lejjebb venni a prioritását ennek a sz@rnak?
2, miért jó ez a MS-nek? Régebben ilyen nem volt; a WU szinte egyáltalán nem terhelte a gépet - de ha terhelte is, biztosan nem napjában többször, hosszú percekig.
Tegnap pl. AVI nézés közben jött elő, és 10 percig szaggatott a film, amíg ez a szar abba nem hagyta. Egyébként mindig akkor kezdi, amikor nem kéne - filmnézés, game vagy videó kódolás közben. Netán szándékosan úgy írták meg a rutint, hogy kib@sszon az emberrel?
3, az az OS (Win2K) amin ez igazán problémát okoz, lévén régi és lassú gépen vanik - az kivételesen jogtiszta. Értem én h a MS ki akar b@szni a warezolókkal, de a jogtiszta szoftver miért csinál ilyet? Ma reggel pl. bekapcsoltam a gépet, és 15 (!!!!) percig töltött, tekert, recsegett, ropogott, mindent csinált csak dolgozni nem akart, úgy belassult az egész.

Szia!

Én azt javaslom neked hogy kapcsold ki a WU-t. Tudván azt hogy az MS minden hónap második keddjén bocsájtja ki a legújabban felfedezett biztonsági rések pactheit, szerintem manuálisan is megteheti az update-et az ember. Így sem fog csorbát szenvedni a géped biztonsága semmiben. Én az összes gépemen kikapcsolom az automatikus windows update-et, mindig manuálisan végzem.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1039 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 13:47

Éppenséggel kikapcsoltam, de ez ugye nem lehet megoldás egy ilyen problémára. Akkor minek van WU? :think:

Meg azt sem értem, hogy anno valamikor az őskorban ez egy hibátlanul működő szolgáltatás volt, mostanra meg teljesen használhatatlan lett. Netán szándékosan? Vagy "it's not a bug, it's a feature" ?

Meg az sem tiszta, hogy miért kell napjában többször is eljátszania ezt. Miért nem elég egyszer? Meg azt sem értem, hogy a gépem lassan 3 hónapja nincs kikapcsolva, bőven lenne ideje napközben/éjjel/idleben csinálni amit akar, de nem, ő csakazértis akkor fogja meg a gépet, amikor dolgozok vele. Mint írtam, ez egy warez OS-nél még elmegy, de egy jogtiszta esetén nagyon gáz.

#1040 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 15:27

Ha már feltétlenül be kapcsolva akarod hagyni, akkor belehet állítani hogy mindennap hány órakkor kutasson új update-ek után. Ha ezt beállítod akkor nem lesz gond azzal hogy a lehető legrosszabkor terheli ezzel a rendszert a WU. Ezt nem próbáltad még?
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.