HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#1181 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 07. 19:38

Akkor azért nem sikerült megjeleníteni a beállításait :nevet: :offtopic: :D

Szerkesztette: debaj 2006. 09. 07. 19:39 -kor

#1182 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 20:03

Idézet: mzso - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 16:53

Nekem EZ úgytűnik megoldotta a tűzfal problémát. Bár a "biztonsági központ iasztási módjának megváltoztatása" még mindíg szürke. Már csakvalahol tesztelni kéne hogy működik-e.

Mindenekelőtt érdemes megnézni, hogy fut-e egyáltalán a Tűzfal szolgáltatás.

Start, Futtatás: services.msc

A Windows tűzfal/internetkapcsolat megosztása (ICS) szolgáltatás Indítási típusa Automatikus legyen. Ha végérvényesen szeretnénk letiltani, azt is itt érdemes megtenni: ekkor állítsuk Letiltva -ra.

Ha ez a megoldás nem vált be, jöhet a következő lépés...

#1183 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 20:14

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 18:51

Aztán mikor nem vagyok tartományba, akkor a local gépre lépek be. Laptop mivel nem nagyon akartam másik jelszót ezért csak számot változtattam meg. Nem fogadta el.. illetve semmi hasonlót. A házirendnek megfelelő volt a jelszó. Fogtam és teljesen mást adtam, azt elfogadta.

Ezt mitől? Nehogymár beszóljon nekem, hogy nem lehet akármilyen jelszavam. Esetleg nem lehet ugynaz a jelszó két különböző usern-nek? Mert ebben az esetben sejthetem, hogy valakinek ez jelszava és próbálgatom.... Szóval érdekes jelenség.

Első kérdésre van valakinek megoldása?

Ha domain-ben van a gép (akkor is, ha éppen nem oda jelentkezel be), akkor mindenképpen a domain policy beállításai az elsődlegesek. A tartományvezérlőn be lehet állítani, hogy az adott gépre ne legyenek aktualizálva a policy beállítások.
Jelszógond: a policyben van sok beállítás a jelszóra vonatkozóan, pl. olyan is, hogy mennyire kell bonyolultnak lennie, ill. ha jól emlékszem, még olyan is, hogy az előző jelszótól mennyiben térjen el az új. A jelszó lehet több usernek is ugyanaz (bár azt hiszem, policyből ezt is lehet tiltani). Kérdezd meg a domaingizdát, mi a helyzet a policyvel.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1184 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 20:15

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 20:36

A ME-ben nincs tűzfal.  ;)

Az szomorú, mondjuk azért nem tudom, mert mikor ME-t használtam még azt sem gondotam volna hogy nekem lesz internetem és le volt xarva a tűzfal meg az ilyesmik. ;)
Qwerty4

#1185 Felhasználó inaktív   xtoti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 08. 13:31

Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
A Media Player-emet valamilyen progi v. honlap úgy elcseszte, hogy avi file-okat egyátalán nem játszik már le, csak a hangja megy (kodek-et próbál a netről letölteni,de úgysem jó). Semmiféle kodek csomagot nem telepítettem fel v. ilyesmi és pár napja még jó volt.:(
Kérdésem, hogy hogyan tudnám a MP-t 'szűz' állapotra visszaállítani v. újratelepíteni, mintha friisen ment volna fel az XP? Megoldható valahogyan?
Segítségeket előre is köszönöm.

#1186 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 13:54

Idézet: xtoti - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 14:31

Sziasztok,
A Media Player-emet valamilyen progi v. honlap úgy elcseszte, hogy avi file-okat egyátalán nem játszik már le, csak a hangja megy (kodek-et próbál a netről letölteni,de úgysem jó). Semmiféle kodek csomagot nem telepítettem fel v. ilyesmi és pár napja még jó volt.:(
Kérdésem, hogy hogyan tudnám a MP-t 'szűz' állapotra visszaállítani v. újratelepíteni, mintha friisen ment volna fel az XP? Megoldható valahogyan?

Első körben Start, Kellékek, Rendszereszközök, Rendszervisszaállítás.

Ha ezzel nem javul meg, akkor próbáld meg újratelepíteni a WMP -t. Töltsd le az MS oldaláról a WMP 10-et, és telepítsd újra vele.

Ha wmv-t lejátszik, avit meg nem, akkor lehet codec gond is, függetlenül attól hogy semmit sem telepítettél, megborulhatott pl. a divx vagy az xvid, vagy akármelyik kodek. Kodek reinstall is ajánlott, ha az előző két tipp nem jött be.

:think:

#1187 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 20:32

Hello. Mostanában azt vettem észre, hogy a monitorom magától változtatja a fényerejét. Egy ideig normális, de utána kivilágosodik. Nem tudom mi lehet a probléma.
A monitorom  Samsung 713N TFT-LCD.
Videókártyám  Ati 9600 Pro.
Valaki nem tud olyan programról amivel le tudom mérni a monitor aktuális fényerejét? Szerintem nem csak a szemem káprázik...
Szeretnék meggyőződni rólla, hogy valós e a probléma mielött szervízbe viszem...

#1188 Felhasználó inaktív   vamosip 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 20:43

Idézet: garferi - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 21:32

Hello. Mostanában azt vettem észre, hogy a monitorom magától változtatja a fényerejét. Egy ideig normális, de utána kivilágosodik. Nem tudom mi lehet a probléma.
A monitorom  Samsung 713N TFT-LCD.
Videókártyám  Ati 9600 Pro.
Valaki nem tud olyan programról amivel le tudom mérni a monitor aktuális fényerejét? Szerintem nem csak a szemem káprázik...
Szeretnék meggyőződni rólla, hogy valós e a probléma mielött szervízbe viszem...

Nálunk munkahelyen vibrál a háttérvilágítás néha. Szintén Samsung.

#1189 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 20:48

Valószínűleg gyengélkedik az LCD, vagy kontaktos valamelyik kábel. Ne habozz sokáig, irány a szerviz.

#1190 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 22:11

Idézet: xtoti - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 13:31

Sziasztok,

Nekem magától pusztult meg. Xptelepítése után elindítottam egyszer. Bejött a konfigurálás, végigkattintgattam de aztán nem indult el "nincs helyesen telepítve... bla-bla-bla". azóta így van. Az viszont érdekes hogy a böngészőben működik.

Más. Van az az érdekes dolog hogy nem lehet megváltoztatni a háttérképet azasztalon. Ki van szürkítve az a rész. Ja és van az a jobban zavaró dolog hogy a vlc 0.81fölött és az mplayer kékhalált okoz, de azt már elkönyveltem megoldhatatlannak. A vlc hivatalos fórumánse tudtaksegítenni annakakinek hasonló gondja volt.

#1191 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 22:17

Idézet: mzso - Dátum: 2006. Sep. 8., Friday - 23:11

Más. Van az az érdekes dolog hogy nem lehet megváltoztatni a háttérképet azasztalon. Ki van szürkítve az a rész.

Allow Wallpaper/Background Changes
http://www.kellys-korner-xp.com/regs_edits...paperenable.reg

+ nem art ezt a cimet lementeni mert sok olyan problemara van itt 'orvossag' amiket itt szoktak kerdezni altalaban. :cool:
http://www.kellys-ko...m/xp_tweaks.htm

Szerkesztette: des 2006. 09. 08. 22:19 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1192 Felhasználó inaktív   xtoti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 22:35

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 14:54

Első körben Start, Kellékek, Rendszereszközök, Rendszervisszaállítás.

Ha ezzel nem javul meg, akkor próbáld meg újratelepíteni a WMP -t. Töltsd le az MS oldaláról a WMP 10-et, és telepítsd újra vele.

Ha wmv-t lejátszik, avit meg nem, akkor lehet codec gond is, függetlenül attól hogy semmit sem telepítettél, megborulhatott pl. a divx vagy az xvid, vagy akármelyik kodek. Kodek reinstall is ajánlott, ha az előző két tipp nem jött be.

:think:

A rendszervisszaállítást próbáltam rögtön, az nem oldotta meg.
A wmp10-et felraktam, de ettől sem javult meg, viszont telepítettem egy 'XP Codec Pack' progit, ettől az avi-k javarésze már ment, de még mindig maradt néhány ami nem ok.
Wmv-k mennek szóval biztos, hogy valami kodek gond van.
Milyen kodek csomagot ajánlasz aminek a telepítésével mindennek jónak kellene lenni?
A kodekeket nem lehet teljesen 'gyárira' -azaz mintha frissen települt volna fel az XP- visszaállítani?
Köszi.

#1193 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 10:59

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Mint a fenti képen látható (remélem) a töredezettség mentesítő eszméletlen mennyiségű rendszerfájlt lát a D meghajtón, ami hülyeség mert még csak nem is azon van a rendszer, és nem is mft zóna mert azt sárgával jelöli. A kérdés az lenne hogy miért van ez? A program pusztult meg vagy valami zavarja a működését?

#1194 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 21:54

A válaszról csak sejtéseim vannak (pl. a rendszervisszaállítás file-jait is így jelöl talán, vagy pagefile is lehet), viszont, ha jól emlékszem ez a defrag program kiírja, hogy milyen file foglalja el az adott, négyzettel jelölt helyet, ha rákattintasz egy-egy négyzetre.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1195 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 09:09

Idézet: brd - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 21:54

A válaszról csak sejtéseim vannak (pl. a rendszervisszaállítás file-jait is így jelöl talán, vagy pagefile is lehet), viszont, ha jól emlékszem ez a defrag program kiírja, hogy milyen file foglalja el az adott, négyzettel jelölt helyet, ha rákattintasz egy-egy négyzetre.

A rendszer visszaállítás ki van kapcsolva, mint mindíg. A pagefile barna és a másik maghajtón van. Ha rákattintok annyit ír ki hogy "system". De nem mindíg jelentkezik utána volt hogy jóval kevesebb zöld rész volt.

#1196 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 10:48

Nem Xp, de hátha más is szívott már ezzel:

Win2000-es gépekre szeretnék Windows Defendert feltelepíteni, de állandóan azon problémázik hogy nincsen fent a GDI detection tool. Segond, letöltöm, elindítom az EXE-t de az egyből a Microsoft oldalára dob, hogy frissítsek...

Feltelepítem az összes létező frissítést, már mást nem taál de a probléma még mindig fennál... Erre nincs valakinek ötelete?
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1197 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 18:05

Találkozott már valaki olyannal, hogy készenléti állapotból való visszatéréskor jelszót kér a Windows Xp Professional (NTFS) és nem fogadja el a helyes jelszót, csak az újraindítás segít?
"Légy szerény mint én..."

#1198 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 18:29

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy miként lehet visszaállítani egy elmentett automatikus indulást. Úgyértem ha beraktam a cd-t és azt mondtam neki, hogy mondjuk mindig egy bizonyos programmal indítsa el, azt hogyan tudom megváltoztatni?

előre is köszi

red

#1199 Felhasználó inaktív   psy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 18:50

Hi!

Hogyan tudnek krealni sajat theme pack ot? gondolok itt olyanra mint a vista pack xp re hogy sajat telepito stb... vagy esetleg hogy tudnek a windowsba uj temat tenni nlite al? most keszülök csinálni sajat xp telepitot es ahoz kene :)

mas:
Van egy WD320GB 16mb SATAII vinyom ha feltolom ra az xp-t akkor miutan vinyorol indulna kiirja hogy hibas rendszerlemez:( hiaba ezaz elsodleges satan van vagy ha az alaplap bootmanagerebol inditom akkor is.. probáltam már mindent wd tools al a regi wines particiot attenni ghosttal is probaltam de mindig ugyan ez a hiba valami ötlet?

koszi a segitseget

Szerkesztette: psy 2006. 09. 11. 18:50 -kor

:: TORTUS SERVER :: lvl63 Kahuna (psYchOoO) :: lvl50 Dark Magician (psYch0) ::

#1200 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 18:57

Idézet: redbiro - Dátum: 2006. Sep. 11., Monday - 19:29

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy miként lehet visszaállítani egy elmentett automatikus indulást. Úgyértem ha beraktam a cd-t és azt mondtam neki, hogy mondjuk mindig egy bizonyos programmal indítsa el, azt hogyan tudom megváltoztatni?

előre is köszi

red

autoplayre gondolsz? mert akkor ott ahol megmondtad neki hogy mit csinaljon. :) az autoplaynel nezd. (jobbklikk a drive-on , tulajdonsag es autoplay) vagy pedig tweakUI-val.

Szerkesztette: des 2006. 09. 11. 18:58 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.