HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#1601 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 28. 04:29

Blackdeath: Ott valami komoly filerendszer-sérülés van, a file-ban nem sok JPG-re utaló darab található. :( Úgy tűnik, mintha valamitől összekeveredtek volna egyes clusterek, van pl. a file-ban olyan rész is, ami egy driver file-ra utal. Teszteld le a memóriát (memtest86+) és a HDD-t (pl. többször tömöríts valamit RAR-ba, majd ellenőriztesd vissza, vagy egyszerűen másolgass ide-oda és hasonlítsd össze a 2-t), hogy nem hibáznak-e. Még valami lehetséges: ezek a hibás file-ok véletlenül nem egy hozzá nem értő által végzett mentésből származnak?
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1602 Felhasználó inaktív   szabfer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 10:40

Következő jelenségre kérnék tanácsot: új AMD X2 konfig, 2GB ram, Samsung SATA 200GB HDD.

Az utóbbi pár napban arra lettem figyelmes, hogy borzasztóan lassan indulnak a programok. Pl egy Total Commander elinditása 10 mp-be is beletelik, de más programoknál is tapasztalok ilyesmit. A vinyó meg közben teker mint a fene... és érdekes, csak az első inditás ilyen. Ha utána mégegyszer inditok TC-t, indul mint a villám. Mintha valami cachelés lenne...
Ilyesmit tapasztalok pl a videókártya beálitások panel megnyitásakor is, vagy akár a My computer properties panel elérésekor is.

Nyomtam Defragot, viruskeresést, sőt ideigelenesen kikapcsoltam a Norton AV autoprotectet is, de nem segitett.

Valakinek tippje van?

#1603 Felhasználó inaktív   tomszojer 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 28. 16:34

Üdv mindenkinek! Elkövettem egy hibát a céges gépemen. Feltelepítettem az xp-t a korábbi win98 mellé, de nem külön meghajtóra, csak külön könyvtárba. Emiatt nem tudom használni a win98-at, és az arra telepített/beállított programjaimat, amik kellenének. Van rá valami megoldás amivel vissza tudnám csinálni a dolgot? :think:

#1604 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 16:42

Idézet: tomszojer - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 17:34

Üdv mindenkinek! Elkövettem egy hibát a céges gépemen. Feltelepítettem az xp-t a korábbi win98 mellé, de nem külön meghajtóra, csak külön könyvtárba. Emiatt nem tudom használni a win98-at, és az arra telepített/beállított programjaimat, amik kellenének. Van rá valami megoldás amivel vissza tudnám csinálni a dolgot? :think:

Elvileg nincs.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1605 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 17:26

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. okt. 27., péntek - 21:36

Ghost nem jobb?

Az nekem bonyolult:(
Fákjúál!!

#1606 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 17:29

Idézet: chungee - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 18:26

Az nekem bonyolult:(

Az a 2 kattintás?  :) Van itt valahol ghost topik, ott van elég részletes leírás szerintem.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#1607 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 18:26

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 17:29

Az a 2 kattintás?  :) Van itt valahol ghost topik, ott van elég részletes leírás szerintem.

THX a tippet!
De ha lehet az előbbi megoldáson vmit mondjátok!
Fákjúál!!

#1608 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 19:31

Idézet: tomszojer - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 17:34

A két oprendszer egy meghajtón, és közös program files mappa használata esetén is működik, ha telepítéskor nem rontottál el valamit.
A win98-at el tudod indítani? Nem formáztad ntfs-re a vinyót telepítéskor?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1609 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 19:34

Idézet: szabfer - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 11:40

Következő jelenségre kérnék tanácsot: új AMD X2 konfig, 2GB ram, Samsung SATA 200GB HDD.

Az utóbbi pár napban arra lettem figyelmes, hogy borzasztóan lassan indulnak a programok. Pl egy Total Commander elinditása 10 mp-be is beletelik, de más programoknál is tapasztalok ilyesmit. A vinyó meg közben teker mint a fene... és érdekes, csak az első inditás ilyen. Ha utána mégegyszer inditok TC-t, indul mint a villám. Mintha valami cachelés lenne...
Ilyesmit tapasztalok pl a videókártya beálitások panel megnyitásakor is, vagy akár a My computer properties panel elérésekor is.

Nyomtam Defragot, viruskeresést, sőt ideigelenesen kikapcsoltam a Norton AV autoprotectet is, de nem segitett.

Valakinek tippje van?

Mekkora a lapozófájlod (pagefile.sys)?
Ennyi ramnál bőven elég 512-1024 közé állítani kézzel.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1610 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 20:15

Idézet: brd - Dátum: 2006. okt. 27., péntek - 16:03

Favágó módon úgy a legegyszerűbb kideríteni, hogy elindítod a feladatkezelőt, folyamatok fül, majd a menüből átállítod lassú frissítésre CPU felhasználás szerint rendezed, elindítod a képernyőkímélőt, hagyod futni úgy 10 másodpercig, majd megszakítod és gyorsan megnézed, hogy milyen nevű task figyel 100%-on. Vagy, ha a kis ablakban is működik, akkor nem kell elindítani, mert már fut, hanem csak nézni a feladatkezelőt.

Végül az lett a megoldás, hogy nem csinálok vele semmit :)
Mivel csak a default 3d órajelre emeli az értéket a képernyőkímélő futtatásakor, nem a tuning órajelre. Csak tudnám honnan veszi ezt az értéket, merthogy nem ez van neki beállítva atitoolban :omg:  :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1611 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 20:31

Idézet: chungee - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 19:26

THX a tippet!
De ha lehet az előbbi megoldáson vmit mondjátok!

Másik megoldás sokkal bonyolultabb.

#1612 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 21:15

Idézet: brd - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 5:29

Blackdeath: Ott valami komoly filerendszer-sérülés van, a file-ban nem sok JPG-re utaló darab található. :( Úgy tűnik, mintha valamitől összekeveredtek volna egyes clusterek, van pl. a file-ban olyan rész is, ami egy driver file-ra utal. Teszteld le a memóriát (memtest86+) és a HDD-t (pl. többször tömöríts valamit RAR-ba, majd ellenőriztesd vissza, vagy egyszerűen másolgass ide-oda és hasonlítsd össze a 2-t), hogy nem hibáznak-e. Még valami lehetséges: ezek a hibás file-ok véletlenül nem egy hozzá nem értő által végzett mentésből származnak?

pfff, marha jó, magyarul akkor buktam azokat a képeket! hát mondhatom hogy f*sza! :mad:

én már memtest86-tal átmentem rajta kb. olyan 2-2,5 hónapja, legalább 3 és fél óra hosszat, és nem jelzett semmilyen hibát.

majd kipróbálom ezt a ki-be tömörítést, de sztem azzal se lesz gond. :( 

mondjuk már egy kicsit régi a winfosom, már 1,3 éves, tudom már nem ártana egy reinstall. :)

pedig már átmentem mindennel a gépen (chkdsk, töredezettségmentesítő), de mindhiába.

mondjuk volt vmikor olyan, hogy egy nvidia forceware driver miatt majdnem összeomlott az egész rendszer, de vhogy sikerült eltávolítanom, nem volt egy 1szerű eset.

Szerkesztette: Blackdeath 2006. 10. 28. 21:20 -kor

gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#1613 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 21:23

A hiba most van, nem 2 hónapja...
A win telepítésének időpontjához ennek semmi köze. Az én win-em 2003. januárjában lett telepítve.

#1614 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 21:37

Idézet: brd - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 22:23

A hiba most van, nem 2 hónapja...
A win telepítésének időpontjához ennek semmi köze. Az én win-em 2003. januárjában lett telepítve.

pfff, akkor most ezek szerint nekem le kell megint futtatnom a memtestet? és mégis mennyi ideig? :confused:
nem hinném hogy ehhez köze lenne a memóriának. vagy van? :think: 

:offtopic:

ejha, már több mint 3 éves winfosod van??? hogy csinálod? nekem nem nagyon bírja tovább 1-1,5 évnél. :)

gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#1615 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 21:43

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 22:37

pfff, akkor most ezek szerint nekem le kell megint futtatnom a memtestet? és mégis mennyi ideig? :confused:

Egy éjszakányi kb. elég lenne. :Đ
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1616 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 10. 28. 22:46

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 21:37

ejha, már több mint 3 éves winfosod van??? hogy csinálod? nekem nem nagyon bírja tovább 1-1,5 évnél. :)

:omg:  ahh, inkább 1-2 hónap  :D  :Đ

#1617 Felhasználó inaktív   moncsy55 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 28. 22:59

Hi

Volna egy elegge primitiv kerdesem, na de hat mit csinaljak ha ez a tetu win megneheziti az eletunket?  :rolleyes:
Szoval adva van 1 frissen vasarolt siemens scaleo p  (asztali pc).
Erre fel lett teve egy warez win xp, ami hat nem volt tul jo valasztas (ennel a gepnel legalabbis, masikon jo(bb ;)  volt), mert gondjai tamadtak a hangkartyaval, meg meg mittomenmivel.
Mivel kozben rajottek hogy ez az xp nem lesz jo ide, megprobaltak volna feltenni masikat. Volna. Mert az a szemet nem hagyta, csak valami frissitest engedett, a regit nem lehetett letorolni a halalba.
Sokra nem jutottak, szoval most az lenne a feladat, hogy a vinyorol le kene irtani mindent a rakba, es a masodik winnel kezdeni az egeszet. Ugy remlik hogy winbol nem lehet formazni azt a meghajtot amirol boot-oltam, valami trukkje bizti van, de mint hogy en hala az egnek nem hasznalok win-t, ilyen melysegekben nem ismerem a megoldast.
Regen mar belefutottunk ebbe a hibaba egy masik gepen, akkor jobb hijjan a Mac-emen formaztuk le a rakba a vinyot, de egy 1 napos gepnel talan nem volna celszeru szetkapni a gepet, plane ilyen total banalis problemanal :)

Szoval lehet bios-bol formazni a vinyot siemens-en (nemtom milyen bios van a gepen, tulkepp meg nem is lattam a gepet)?  Ha igen, mi a billkombo amivel bejutok oda?
Vagy mindenkepp program kene, ill. tokolni a parancssorban?

Kossz elore is.

#1618 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 23:05

Winfos persze nem bírja. Nekünk windows van a gépen aztán azt csak akkor kell újratelepíteni mikor új gépet veszek.

#1619 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 00:02

Ahogy írták, egy jó éjszaka, vagy max. 24 óra. Biztos én sem vagyok benne, hogy köze van hozzá, de előfordulhat. Mindenesetre a háttértároló, vagy az azt vezérlő alkatrész (vagy a drivere) körüli hiba valószínűbb.

Idézet

ejha, már több mint 3 éves winfosod van??? hogy csinálod? nekem nem nagyon bírja tovább 1-1,5 évnél. :).

Úgy csinálom, hogy ebből élek, tudom hová kell nyúlni, ha nyűgje van. ;) Persze lehet újratelepíteni is, az első problémánál, nincs megtiltva. :)

Szerk.: moncsy55: A win telepítőjével bootolva lehet formázni is. Persze, ha ez ott nem tudott dolog, lehet, hogy inkább egy értőre kellene bízni a dolgot. ;)

Szerkesztette: brd 2006. 10. 29. 00:05 -kor

#1620 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 00:17

Nos van kis gond:

az RPC hibára keresek gyorsan hibajavítót, (svchost file, vagy generic host processing eslzáll és onnan visszaketyeg )
szóval nyagattak hogy nézzek meg egy gépet (bögésző eltérítés, sex dloader, nulla vírusírtó, és tűzfal!)én nod vírusírtóval kezdtem a dolgot -IE felugró ablakok tucatjai és simán elszáll az 1 perc után.
safe ban gondoltam mindent elintézek (NOD, és msconfig gyomlálás vírusok garmadája-miunden olyan induló dolgot lelőttem ami nem fontos ...)
sajnos még áll az újraindul dolog!

a gond az hogy a sógor és az anyós gépe !
nem vicc, kinek kell kiny@lnom hogy megmondja melyik patchokat kell kézzel 1 perc alatt felraknom?

ez most elég ciki mert így éjjel 1 kor azon megy a filo, hogy amit ők már hónapok óta elb*  tak azt most én a legjobb indulattal sem tudtam feljavítani.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.