HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2061 Felhasználó inaktív   poirot 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 08. 13:44

Üdv. mindenkinek!

Beleszaladtam egy olyan problémába, hogy a billentyűzeten a kiosztások, nem minden esetben úgy müködnek, ahogy kellene. Valamikor megváltozott, de fogalmam sincs, hogy mitől.

Pédául a szögletes zárójelek közül csak ez működik:  ]  , a másik nem. A gyökérjel sem mükködik, azt már meg sem merem nyomni, mert kilép. (A régi jétékoknál volt ilyan ALT + Q-ra kilép a programból.) Már nézegettem a beállításokat, a területi, nyelvi-t az is normális. Átváltottam angolra, akkoris jelentkezik a hiba. Csökkentett módban is így volt. Csináltam egy új fiókot, na ott szépen müködött a billentyű, ahogy kellett. De ez sem jó megoldás lenne, mrt a sajátomat már belaktam. :(

Ha valaki tud erre megoldás, megköszönöm. Sajnos, a rendszer újrarakása, ebben az esetben csak fél megoldás lenne, mert soha nem tudom, hogy mikor állítódik át, ez a fránya billentyű, és mitől.

Előre is köszönöm a válaszokat.

#2062 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 08. 15:41

Idézet: brd - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 21:52

Itt leírják, a cikkben említett Resource Kit (ill. nem pont az, de mindegy) itt van.

Khmm, erre lenne még egy kérdésem. Rosszul fejeztem ki magam: adott idő elteltével ne kiléptessen, hanem csak zároljon. :) Ez kellene nekem. A kiléptetés után visszahozni sok idő, nekem a zárolás lenne ideális. :)

Szerk: Ilyet lehet? (A kérdés lemaradt... :D )

Szerkesztette: Misi_D 2006. 12. 08. 15:42 -kor

A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#2063 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 16:43

Sziasztok, egy gyors segítségre lenne szükségem :)
Ismerősöm vásárolt egy Notebook-ot eredeti Windows XP található rajta, azonban cd-t nem mellékelnek, csak licenc kulcsot, ez így szabályos? Hogyan tudom kiírni még most a rendszert éríntetlen állapotában, Ghostolni még nem próbáltam.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#2064 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 17:06

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 13:21

A bootmanager felajánlja mind a jó, mind a már nem létező oprendszert választásra. Tehát a jót is ki kell választani, hogy elinduljon.

Este otthonról betolom ide a boot.ini tartalmát, hátha az értelmesen beszél az én hablatyolásom helyett. :)

Íme a boot.ini tartalma:

Idézet

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect

Ez a file, a c:\windows\pss-ben van.

#2065 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 17:14

Hmm, ilyen könyvtár tudtommal nem része a windows-nak. :)
A rendszer indítására felhasznált boot.ini a bootpartíció (C: általában) gyökérkönyvtárában található, rejtett file, alapesetben az intézőből nem fog látszódni.

Szerk.: ööö van (volt) Vista a gépen? Azt hiszem, az teszi oda...

Szerkesztette: brd 2006. 12. 08. 17:27 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2066 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 17:16

Idézet: Socket - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 16:43

Sziasztok, egy gyors segítségre lenne szükségem :)
Ismerősöm vásárolt egy Notebook-ot eredeti Windows XP található rajta, azonban cd-t nem mellékelnek, csak licenc kulcsot, ez így szabályos? Hogyan tudom kiírni még most a rendszert éríntetlen állapotában, Ghostolni még nem próbáltam.

Nem szabályos, viszont ha más CD-t kapott hozzá, úgy már lehet szabályos (talán Recovery CD-nek szokták még hívni, a lényeg, hogy bootolható kell legyen és rajta van a telepítő, ill. néhány bónuszprogram).

#2067 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 17:19

Idézet: Misi_D - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 15:41

Khmm, erre lenne még egy kérdésem. Rosszul fejeztem ki magam: adott idő elteltével ne kiléptessen, hanem csak zároljon. :) Ez kellene nekem. A kiléptetés után visszahozni sok idő, nekem a zárolás lenne ideális. :)

Az (is :D ) a képernyővédővel (jelszavas védelem beklatty) oldható meg, ha pedig nem tetszik, hogy ott van a welcome screen, akkor kapcsold ki (a felhasználók kibejelentkezése alatt) és a régi, win2000-es stílusú zárolási képernyőt fogod látni.

#2068 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 17:24

Idézet: poirot - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 13:44

Beleszaladtam egy olyan problémába, hogy a billentyűzeten a kiosztások, nem minden esetben úgy müködnek, ahogy kellene. Valamikor megváltozott, de fogalmam sincs, hogy mitől.

Szerintem ott is valami hotkey-managelő program lesz a bűnös ;) , próbáld ki, hogy az msconfig, automatikus indítás alól kiszedsz minden olyan programot, ami nem a HKLM (ami itt van, az minden felhasználónál érvényben lesz, tehát valószínűleg nem itt van a baj) alól indul. Csak kiveszed a pipát és akkor az msconfig kiszedi onnan, ahonnan indulna, de a pipa visszatételével visszarakja, tehát nem veszik el, ne aggódj! :)

#2069 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 17:27

Idézet: Hootmák - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 14:16

Ott felül van, hogy kérdezzen-e rá az alapértelmezett oprendszerre. Kiveszed a pipákat és fasza lesz. Ha jol emlékszem én igy csináltam. ;)

Azelőtt nem volt neki? :D  ;)
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2070 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 17:59

Idézet: brd - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 17:14

Hmm, ilyen könyvtár tudtommal nem része a windows-nak. :)
A rendszer indítására felhasznált boot.ini a bootpartíció (C: általában) gyökérkönyvtárában található, rejtett file, alapesetben az intézőből nem fog látszódni.

Szerk.: ööö van (volt) Vista a gépen? Azt hiszem, az teszi oda...

Nem volt vista a gépen. Mindjárt megnézem a gyökérben mi van.

Szerk.: Aha, megvan. Ez így néz ki:

Idézet

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect

#2071 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 18:11

Azt kell tenned, hogy a
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /fastdetect
sort kitörlöd, és a default sorba az rdisk(1) helyett rdisk(0)-t írsz. Ekkor a boot.ini-t is tartalmazó c:-ről fog indulni a windows, és nem jelenik meg a menü. Ha jól értettem, neked pont ez kell.

#2072 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 18:55

Idézet: brd - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 18:11

Azt kell tenned, hogy a
sort kitörlöd, és a default sorba az rdisk(1) helyett rdisk(0)-t írsz. Ekkor a boot.ini-t is tartalmazó c:-ről fog indulni a windows, és nem jelenik meg a menü. Ha jól értettem, neked pont ez kell.

Igen, pont ez kell, köszönöm szépen, mindjárt ki is próbálom. :respect:

#2073 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 20:26

Hálás köszönetem, működik a dolog. :up:

#2074 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 20:40

Idézet: brd - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 17:16

Nem szabályos, viszont ha más CD-t kapott hozzá, úgy már lehet szabályos (talán Recovery CD-nek szokták még hívni, a lényeg, hogy bootolható kell legyen és rajta van a telepítő, ill. néhány bónuszprogram).

Lehet szabályos.

Idézet

http://www.microsoft...ell/hu/faq.mspx
K.:
Mi a teendő akkor, ha nem kapok teljes felületén hologrammal ellátott CD-t?

V.:
Ebben az esetben olvassa el a COA matricát. Ha a COA matricán a terméknév alatt az „OEM Product” felirat olvasható, VAGY ha az eredetiséget igazoló tanúsítvány jobb szélső részén lévő szám „D” betűvel végződik, akkor a számítógépgyártótól teljes felületén hologrammal ellátott CD-t kell kapnia. Ha a matricáról a fenti információk egyike leolvasható, de mégsem kapott hologramos CD-t, olvassa el, mi a teendő.

Ha a COA matricát a számítógépgyártó kifejezetten saját emblémájával látta el, VAGY ha az eredetiséget igazoló tanúsítvány jobb szélső részén lévő szám nem „D” betűvel végződik, akkor nem jogosult teljes felületén hologrammal ellátott CD-re.

Ha a Windows® operációs rendszer hitelességével kapcsolatban további kérdései vannak, javasoljuk, hogy hasonlítsa össze a szoftverkalózkodás elleni azonosítókat.

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2075 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 08. 20:46

Sziasztok!

Az a kérdésem, hogy egy GeForce 3-as (ilyen van most a gépemben) VGA kevés-e a HD formátumú animácók, filmek lejátszásához?

Mert Windows Media Player 10-et használok, s a HD múvik képe nagyon szaggat. Élvezhetetlen. Pár FPS-el ugrál...

Mi okozza?  :think:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2076 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 08. 21:06

Sziasztok!
Instaláltam egy illetőnek új gépre windowst (xp proffesional sp2), de a hetenkénti újratelepítések/visszajárogatások érdekében azt szeretném kérdezni, hogy én betudnék-e valahogyan lépni rendszergazdaként, és úgy létrehozni neki egy korlátozott fiókot, illetve így csak én tudnék bármit is telepíteni? Esetleg a rendszer bejelentkezésekor, ahol vannak a felhasználók, kis képecskékkel. Szóval oda hogy lehetne azt elérni hogy a rendszergazda fiók is megjelenjen és a telepítéskor megadott jelszavammal belépjek, és úgy készítsek neki korlátozott fiókot. Huh, nem tudom értitek-e, mert kissé zavarosan fogalmaztam.
Köszönöm a lehetséges válaszokat.
MSI K8N SLI Diamond | AMD Athlon64 3000+ | 1024 Kingston | Asus Silent 7300GT | Creative Audigy ZS2 Platinum | SATAII Samsung 160Gb

#2077 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 22:25

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 20:40

Lehet szabályos.

Telepítőnek akkor is lennie kell, vagy CD-n vagy a HDD-n egy külön partíciónak, amiről lehet (újra)telepíteni.

#2078 Felhasználó inaktív   kukacomone 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 08. 22:26

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 21:46

Sziasztok!

Az a kérdésem, hogy egy GeForce 3-as (ilyen van most a gépemben) VGA kevés-e a HD formátumú animácók, filmek lejátszásához?

Mert Windows Media Player 10-et használok, s a HD múvik képe nagyon szaggat. Élvezhetetlen. Pár FPS-el ugrál...

Mi okozza?  :think:

Talán nem wmplayert kéne használni.

http://www.videolan.org/
http://mpf.dzm.hu/

#2079 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 22:31

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 20:46

Elvileg nem. A driver rendesen fel van telepítve (a windows-os nem feltétlen jó)? Működik az overlay felület? Az AGP (chipset) driver is fel van telepítve rendesen? A dxdiag mit mond a Display/DirectX Features alatt, minden Enabled?

#2080 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 23:04

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 21:06

Szóval oda hogy lehetne azt elérni hogy a rendszergazda fiók is megjelenjen és a telepítéskor megadott jelszavammal belépjek, és úgy készítsek neki korlátozott fiókot.

Két lehetőséged van: vagy nyomsz a bejelentkezési képernyőn két CTRL+ALT+DEL-t és előjön a régi stílusú bejelentkezési képernyő, vagy pedig regedit és a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList
alá csinálsz egy rendszergazda (vagy administrator nevű, ha az a neve) nevű duplaszó értéket, 1-es értékkel, ekkor meg fog jelenni ez is a welcome screen-en.
Ja és igen, így csak te tudsz majd telepíteni.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.