HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2261 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 21. 18:42

Idézet: Ashlon - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 15:31

hali!
egy kérdés: most vettem egy ASUS A6JC notit és drivertelepítés után az alábbi furcsa eset állt elő:
"Egy nemrég telepített program letiltotta az üdvözlő képernyőt, és a gyors felhastnáló váltást[...] a köv fájlnév segíthet: IWPDGINA.DLL"

tudja vki mi ez? elég kellemetlen, h minden bootolás után be kell írnom jelszónak egy entert...  :D

Intel Pro wireless driver kit része...

Óvatosan ki kell cserélni a registryben az alábbi helyen msgina.dll-re (XPSP1) vagy shgina.dll-re (XPSP2) a ginadll nevű kulcsot:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\GinaDll

Vigyázat!!!!
Az összes *gina.dll egy ilyen logint módosító dll. Rá kell keresni hogy hol vannak. \system32
Én egyszer beszívtam, és csak úgy tudtam bootolásra bírni a gépet, ha az msgina helyére msgina néven másikat másoltam.

Ezt egy nem bootoló windowsnál nem egyszerű megtenni. Hiren Bootcd vagy egyéb boot média kell...

#2262 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 22:34

Na megoldottam, végre tökéletesen működik a net, proci, Windows.
Úgy oldódott meg a Win probléma, hogy leinstaláltam azt az updatet amit felpakolt nekem, azután rendesen ment. :) Ennyi.
Kemény 1 és fél hét volt. :smoker:
Qwerty4

#2263 Felhasználó inaktív   SASboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 22. 16:16

Hi. az a bajom, hogy hirtelen eltűnt a tálcám. Felraktam egy programot (Softick), majd később indítom újra a gépet és lám nincs tálca. Letöröltem a progit, kerestem vírust, de tálca még mindig nincs. Amikor elindul a win. egy darabig látom, majd egy 10-15mp múlva eltűnik, mikor betöltődik rendesen. így néz ki
A tálca tulajdonságai, pedig így néznek ki. tulajdonságok
Aki tudja, hogy lehetne visszahozni pls írjon. thx

#2264 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 22. 17:32

Ismét egy kérdésbombát dobnék közétek... :) Van-e lehetőség - és ha igen, akkor milyen módon - arra, hogy a laptop vinyójáról a winxp-t átmentsem cd-re? Ha tartok itthon egy WinXP Home SP2-t cd-n, az biztonsági másolatnak számít ilyen esetben is? Csak azért kérdem, mert nekem sosem volt ilyen, hogy egy cd-t vagy floppyt se adnának a géphez. :(
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#2265 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 19:32

Idézet: LightBringer - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 17:32

Ismét egy kérdésbombát dobnék közétek... :) Van-e lehetőség - és ha igen, akkor milyen módon - arra, hogy a laptop vinyójáról a winxp-t átmentsem cd-re? Ha tartok itthon egy WinXP Home SP2-t cd-n, az biztonsági másolatnak számít ilyen esetben is? Csak azért kérdem, mert nekem sosem volt ilyen, hogy egy cd-t vagy floppyt se adnának a géphez. :(

Norton Ghost, Acronis Trueimage
MCSE+M/S, MCITP

#2266 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 20:40

Az miért van hogy pio módban van a cd meghajtó?

Szerkesztette: mzso 2006. 12. 22. 20:44 -kor

#2267 Felhasználó inaktív   Tomii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 13:09

Az a gondom, hogy rengeteg minden fut a háttérben a gépemen, de gondolom ezekből sok feleslegesen.
Ezekből mi az, ami teljesen felesleges?
alg.exe, btwdins.exe, CLI.exe ,ctfmon.exe ,CTHELPER.EXE ,CTSVCCDA.EXE ,csrss.exe ,DTSRVC.exe ,dtsslsrv.exe ,EM_EXEC.EXE ,floater.exe ,lsass.exe ,MsPMSPSv.exe ,rundll32.exe
,services.exe  ,smss.exe ,spoolsv.exe  ,svchost.exe   (ebből jó sok van) ,TeaTimer.exe ,vsmon.exe ,wdfmgr.exe ,winlogon.exe ,wmiprvse.exe ,wmiprvse.exe ,wpctrl.exe

Szerkesztette: Tomii 2006. 12. 23. 13:10 -kor

#2268 Felhasználó inaktív   Bizo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 23. 15:09

Nekem olyan gondom lenne hogy proci csere után nemindul el a windows  csökentettmodbase sehogy.
mindig a ball felső sarokba villog egy vonal és ott megált az élet, bios reset se használt. soooss

Szerkesztette: Bizo 2006. 12. 23. 15:10 -kor

#2269 Felhasználó inaktív   thomasson88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 21:20

Hali.
Olyan kérdésem lenne hogy valamelyik nap nézegettem a gépem könyvtárait és találtam egy ilyen könyvtárat hogy System Volume Information. És ez a könyvtár 3GB os volt.Na most az lenne a kérdésem hogy ez a könyvtár mi és miért ekkora nagy? Mert ahogy belenéztem sok buta nevű könyvtár volt benne.Szal kösz a helpet előre is.

#2270 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 23:24

Idézet: thomasson88 - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 22:20

Hali.
Olyan kérdésem lenne hogy valamelyik nap nézegettem a gépem könyvtárait és találtam egy ilyen könyvtárat hogy System Volume Information. És ez a könyvtár 3GB os volt.Na most az lenne a kérdésem hogy ez a könyvtár mi és miért ekkora nagy? Mert ahogy belenéztem sok buta nevű könyvtár volt benne.Szal kösz a helpet előre is.

Úgy rémlik, ott tárolja a rendszervisszaállító a fájlokat.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2271 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 00:11

Idézet: Bizo - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 16:09

Nekem olyan gondom lenne hogy proci csere után nemindul el a windows  csökentettmodbase sehogy.
mindig a ball felső sarokba villog egy vonal és ott megált az élet, bios reset se használt. soooss

Rossz a proci?
Hűtése?

#2272 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 00:17

Idézet: Tomii - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 13:09

Az a gondom, hogy rengeteg minden fut a háttérben a gépemen, de gondolom ezekből sok feleslegesen.
Ezekből mi az, ami teljesen felesleges?
alg.exe, btwdins.exe, CLI.exe ,ctfmon.exe ,CTHELPER.EXE ,CTSVCCDA.EXE ,csrss.exe ,DTSRVC.exe ,dtsslsrv.exe ,EM_EXEC.EXE ,floater.exe ,lsass.exe ,MsPMSPSv.exe ,rundll32.exe
,services.exe  ,smss.exe ,spoolsv.exe  ,svchost.exe (ebből jó sok van) ,TeaTimer.exe ,vsmon.exe ,wdfmgr.exe ,winlogon.exe ,wmiprvse.exe ,wmiprvse.exe ,wpctrl.exe

Hello

Én msconfigbol rögtön kiszedném a ctfmon-t, a többi maradhat, végül is mind fontos, mert ilyen desktopstílusozók

#2273 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 00:18

Valaki 1x megemlitette, hogy hogyan lehet kiszedni a nemhasznált ikonok elrejtésénél beragadt ikonképeket. légyszives valaki irja le megint, köszi

#2274 Felhasználó inaktív   Bizo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 10:07

Idézet: smyle - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 1:11

Rossz a proci?
Hűtése?

a proci 100%hogy jo, hütésének is jonak kell leni. bisba 50fok igaz edig 40volt

#2275 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 11:19

Sziasztok!

Először is Boldog Karácsonyt mindenkinek!

A kérdésem az lenne, hogy hogy tudom megváltoztatni az XP-m regisztrációját. Időkorlátosom van, és már megött az új serial, de nem akarom újratelepíteni az egészet. A neten találtam ezt-azt, de nem akarom elbarmolni valami hülyeséggel.

+

A jelenlegi key-t sajna nem ismerem, mivel nem én telepítetem, hanem még központilag a boltban.

Szerkesztette: Tarzaan 2006. 12. 24. 11:46 -kor

#2276 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 12:07

A mennyiségi licenc termékkulcsának módosítása Windows XP SP1 vagy frissebb Windows XP rendszerű számítógépen

http://support.micro....com/kb/328874/

#2277 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 00:20

van valami egyszerű szkript, vagy WMI cucc, vagy egy kis célprogram, ami azt csinálj, hogyha lefuttatom kapcsolja ki a monitort?
semmi mást, csak ezt...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2278 Felhasználó inaktív   időgép 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 00:30

Elnézést a tolakodásért ! Mivel zenész vagyok, nem matematikus igy csak laikusként tennék fel egy /talán nem csak nekem fontos/ kérdést . Szóval ! Adott egy Acer asp.3692 nwlmi laptop WinXp prof.sp2-vel. A Roland D50-es szintimhez megvan a d50ve editor program,/ha jól tudom beta progi/ amely az asztali gépemen ugyanazzal a windows xp-vel!!! tokéletesen működik. A laptopra telepítés után indítás , majd kiírja a gép a következőt : Run-time error '380' Invalid property value ! Mi a fenét csináljak, hogy működjön ? Ha valaki tud megoldást a problémára,kérem irja meg a bacisteve@freemail.hu címre !
És ha van köztetek,aki szereti a rock-zenét , látogassa meg a honlapunkat : www.idogep.hu
Mindezek után  Kellemes Karácsonyt Mindenkinek !

#2279 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 00:41

Olyat találtam kis guglizás után, hogy akkor jön elő ez a hiba, ha nincs MIDI eszköz telepítve/engedélyezve. Az eszközkezelő környékén kellene keresgélni, sajnos -eszköz hiányában- abban nem tudok segíteni, hogy hol.

#2280 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 04:00

Hogy tudok meghosszabítani az XP SP2 PROF. HUN-ban lévő DHCP bérleti jog frissítését? Szeretném állítani naponta frissítésről hetentére, esetleg havontára. Az nem jó, ha mindennap bombázza az internet szolgáltatón lévő DHCP szervert a soha nem alvó gépem. :(
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.