Windows XP kérdések V.
Elküldve: 2007. 01. 15. 09:46
Egyébként egy bizonyos NTLDR hiba attól is előjöhet, hogy nagyon szét van töredezve az MFT: Link Elek. Ekkor egy töredezettségmentesítés is segíthet (amelyet egyébként is érdemes rendszeresen csinálni).
Elküldve: 2007. 01. 15. 10:38
Olyan kérdésem van, hogy eddig XP "biztonsági mentésem
Elküldve: 2007. 01. 15. 12:00
Idézet: brd - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 9:46
Egyébként egy bizonyos NTLDR hiba attól is előjöhet, hogy nagyon szét van töredezve az MFT: Link Elek. Ekkor egy töredezettségmentesítés is segíthet (amelyet egyébként is érdemes rendszeresen csinálni).
Ezek szerint a beidézett rész csak "szabványszöveg" ....
Máskülönben a legjobb tudomásom szerint csak az xp-hez tartozó cuccok vannak a gépen, én külön semmilyen "bootmanager-t" nem raktam fel.
Ha a javító konzolt használom, akkor valóban az általad említett fekete hátterű fehér betűs windows-os felület jön elő.
Az NTLDR-es hiba jelentkezésekor az első dolgom a töredezésmentesités volt, de mivel rendszeresen szoktam csinálni, sajna nem oldotta meg a hibát.
Akkor, este meló után, megpróbálom a fixmbr parancsot is lefuttatni, hátha ez lesz a nyerő.
Szerkesztette: sz.j 2007. 01. 15. 12:20 -kor
Elküldve: 2007. 01. 15. 16:23
Talán elhangzott már a kérdés valamelyik fórumban, bár én nem találtam hasonlót.
Szóval, segítségre lenne szükségem.
Otthoni XP, internetezés közben egyszer csak nagy feketeség, nem reagál semmire (kék halál helyett fekete), kikapcs gomb.
Harmadik-negyedik csökkentett módú újraindítás után feldereng egy hibaüzenet (mielőtt bármi más történne), ami aztán állandósul minden indítás után.
Az üzenet:
"lsass.exe - Rendszerhiba"
"Jelzi, hogy a talált vagy beállított felülvizsgálati számot a szolgáltatás nem ismeri. Egy újabb felülvizsgálatról lehet szó, mint amit a szolgáltatás tud kezelni."
OK-re és X-re is ugyanaz az eredmény: újraindul a gép.
Bármilyen módban indítom el (csökkentett, hibakereső, előző jó konfig.), mindig ezt dobja fel, semmit nem tudok vele kezdeni.
Csak újratelepítéssel orvosolható a baj?
Előre is köszi!
Elküldve: 2007. 01. 16. 15:21
Szerintem valami hardverhiba lehet az ok, vagy valami vírus.
Elküldve: 2007. 01. 16. 15:34
Idézet: potyo - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 15:21
Szerintem valami hardverhiba lehet az ok, vagy valami vírus.
Semmi, a felhasználóválasztásig sem jut el, közvetlenül a Knight Rider képernyő (az a fény szaladgál a Windows XP felirat alatt
Igen, én is gondoltam ezekre, de a Win98 simán fut ugyanazon a gépen, egy másik partícióról. (Még szerencse, legalább le bírom menteni a szemeteimet reinstall előtt!).
A vírus sem kizárt, több mint egy hónapja nem frissít a nyomorult. Szóval bekaphatott valamit a gép.
Ja, ha indításkor meghagyom neki, hogy ne induljon újra rendszerhibánál, akkor is újraindul az üzenet után.
Azért köszi az ötletet, bár tartok tőle, hogy ebből hamarosan full install lesz.
Elküldve: 2007. 01. 16. 16:39
Idézet: sz.j - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 6:36
A számítógép fő rendszertöltő rekordja nem szabványos vagy érvénytelen.
A fixmbr megrongálhatja a particiós táblát ha folytatja.
Ez ahhoz vezethet, hogy az aktuális merevlemezen az összes partició elérhetetlen lesz.
Ha nincs próblémája a meghajtó elérésével, ne folytassa.
Biztosan új fő rendszertöltő rekordot szeretne írni? "
Szerintetek mi a helyes, szabad vagy sem a fixboot parancsot futtatni???
(A célom továbbra is az NTLDR hiba megszüntetése.)
:confused:
azt kell mondani, hogy igen. mivel gond volt a bootoddal, az MBR-t helyre kell allitani.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2007. 01. 16. 16:46
Idézet: msfact - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 16:23
Talán elhangzott már a kérdés valamelyik fórumban, bár én nem találtam hasonlót.
Szóval, segítségre lenne szükségem.
Otthoni XP, internetezés közben egyszer csak nagy feketeség, nem reagál semmire (kék halál helyett fekete), kikapcs gomb.
Harmadik-negyedik csökkentett módú újraindítás után feldereng egy hibaüzenet (mielőtt bármi más történne), ami aztán állandósul minden indítás után.
Az üzenet:
"lsass.exe - Rendszerhiba"
"Jelzi, hogy a talált vagy beállított felülvizsgálati számot a szolgáltatás nem ismeri. Egy újabb felülvizsgálatról lehet szó, mint amit a szolgáltatás tud kezelni."
OK-re és X-re is ugyanaz az eredmény: újraindul a gép.
benyeltel valami karokozot az lsass a ringyoz helyi juzer belepteto rendszere. a virusok/fergek szeretik megtamadni. ha szerencsed van - csokonyos modban egy spyware/malware eltavolito meg gatyaba razhatja a rendszered - ha nincs akkor eselyes egy ujratelepitesi tanc.
okolszabaly: rendszergarazdakaent vagy rendszergarazda jogu juzerkent nem netezunk.
Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 16. 16:47 -kor
Elküldve: 2007. 01. 16. 17:12
Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 16:46
okolszabaly: rendszergarazdakaent vagy rendszergarazda jogu juzerkent nem netezunk.
Köszönöm az infót, megpróbálok ekként cselekedni. Sajna csökött módban is ez az üzenet az első, ami megjelenik. Jön az újrahúzás. Különben is, már amúgy is utáltam a pofáját!
Üdv!
Elküldve: 2007. 01. 16. 21:17
Most jottem meg aposomektol, netet szereltem volna... a bokkeno az, hogy olyan hihetetlen regi a gepuk, hogy a modemet nem ismerte fel, usb talan nincs is, 98 van rajta... a vegeredmeny az, hogy barmit bajlodtam a nettel, nem tudtam mukodesre birni. A notim amit vittem (HP NC4000 + XP SP2) az kb 2 masodperc alatt bekonfiguralta magat, es mar mukodott is a net. Nem azzal van a gond. Plusz kb 2 hete kotottem be egy detto ugyan olyan net + modem kombot unokatesomekhoz csont nelkul, de ott XP volt.
Jott hat a nagy gondolat, hogy XP-t tegyek fel ra. Csakhogy mint mondtam, a gep oskovulet. Egy Compaq Desktop EN. Celeron procival, es 192 mega memoriaval, 6.4 gigas vinyoval. A celeron nemtudom milyen, korbol itelve 266-300as Celeron korabeli lehet.
Kerdesem az, hogy legyek-e olyan bator (szadista), hogy XP-t telepitek arra a gepre? XP SP2-re gondoltam kapasból, de lehet az kicsit túllövés, esetleg a sima XP.
Azt most ne kerjetek, hogy uj gepet vetessek veluk, egne a pofamon a bor. Nekik a gep csak azert kell, hogy neha apuka nyomathassa a Colin McRae1-et (vagy hogy irjak) meg netezgessenek neha egy keveset. A linuxot a jatek es a tudasuk miatt lottem ki. Nem akarom oket meg azzal is sokkolni... operat se mertem felrakni, exploler kezelese is hatareset.
Otletek, javaslatok?
Elküldve: 2007. 01. 16. 21:35
Szerkesztette: potyo 2007. 01. 16. 21:36 -kor
Elküldve: 2007. 01. 16. 21:41
ME-t azert nem gondoltam, mert ott nem tudom, hogy milyen a hardware felismeres foka, es milyen a net kezeles. Meg sose hasznaltam.
2k-t jomagam is sokaig hasznaltam, de megse jutott eszembe. Eloszor XP utana esetleg 2k. Remelem a 192mega memoriaba belefog ferni XP. Most nalam pl 200 megat eszik kapasbol, ha elindul az XP.
Elküldve: 2007. 01. 16. 23:03
Elküldve: 2007. 01. 16. 23:05
Idézet: Boba - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 21:41
ME-t azert nem gondoltam, mert ott nem tudom, hogy milyen a hardware felismeres foka, es milyen a net kezeles. Meg sose hasznaltam.
2k-t jomagam is sokaig hasznaltam, de megse jutott eszembe. Eloszor XP utana esetleg 2k. Remelem a 192mega memoriaba belefog ferni XP. Most nalam pl 200 megat eszik kapasbol, ha elindul az XP.
Nekem anno Celi 333A + 128 MB RAM-al + GeForce2 MX400-al elfutogatott az XP.
Elküldve: 2007. 01. 16. 23:24
(Ha addig valaki mas nemtudja a netet beallitani... holnap hiv apos valami kolegat/havert aki szinten megprobalja azt amit en. Remelem neki sikerul, mer akkor nemkell XP-t telepitsek.
Meg valami... a gep egy Compaq cucc... valami specko biosz jon be meg ilyenek. Lehet nekem valami bajom ebbol telepites alatt? Kell valamire figyeljek? (Amugy a honlapon megneztem, lehet, hogy akar 233as MMX proci is lehet benne.
Szerkesztette: Boba 2007. 01. 16. 23:31 -kor
Elküldve: 2007. 01. 17. 00:01
Boba: Szerintem maradjon a 98, ilyen gépre felesleges XP-t telepíteni (főleg a memória a kevés, de a proci is okozhat nyögvenyelős helyzeteket, sőt, a HDD is kicsi lesz hamar), több lesz vele a gond, mint a haszon. Milyen net az, amit nem tudtál beállítani egy win98 alatt?
Elküldve: 2007. 01. 17. 00:02
Idézet: Boba - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 23:24
(Ha addig valaki mas nemtudja a netet beallitani... holnap hiv apos valami kolegat/havert aki szinten megprobalja azt amit en. Remelem neki sikerul, mer akkor nemkell XP-t telepitsek.
Meg valami... a gep egy Compaq cucc... valami specko biosz jon be meg ilyenek. Lehet nekem valami bajom ebbol telepites alatt? Kell valamire figyeljek? (Amugy a honlapon megneztem, lehet, hogy akar 233as MMX proci is lehet benne.
Nagyon regi Compaq-oknal nagyon meg lehetett sz.pni a BIOS-al. A winyo egy kis particiojan van eltarolva a BIOS!!! valahogyan (Deskpro xxx) (azt nem tudom, hogy hogy, de igy van, mert anno nekem is volt ilyen), es a mahinalasnal szepen el is qrodott az egesz. Ugyhogy csak ovatosan!!!
Elküldve: 2007. 01. 17. 00:03
Idézet: brd - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 0:01
Boba: Szerintem maradjon a 98, ilyen gépre felesleges XP-t telepíteni (főleg a memória a kevés, de a proci is okozhat nyögvenyelős helyzeteket, sőt, a HDD is kicsi lesz hamar), több lesz vele a gond, mint a haszon. Milyen net az, amit nem tudtál beállítani egy win98 alatt?
Thx, azota mar tulvagyok rajta. Megvan az NTFS, es ep maradt az XP, meg ep maradt az ext3-on a linux is, es az mbr-ben a grub is.
Elküldve: 2007. 01. 17. 00:19
Idézet: brd - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 0:01
Kabelnet... ugyan ilyen kabelnetem volt. Ugyan azt csinaltam vegig, mint amit magamnal. Es megse ment. Es mint mondtam, ugyan ezt csinaltam vegig unokatesomeknal is nem is olyan regen. 2szer mukodott ugyan az, ott nem. Nem a net volt a hibas, mert a notimon kapasbol mukodott.
Szoval Compaq... hmm... nyogvenyelos... báhh...
Elküldve: 2007. 01. 17. 00:29
Idézet: msfact - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 17:12
Üdv!
aztmég mindig megteheted hogy bedugod a rendszerlemezt egy jó windózba, és offline ráküldesz egy nod32-t, majd a nod32 által lecsupasztott rendsezrfileokat átmásolod a jó windózról.

Súgó
A téma zárva.