HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#3021 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 09. 07:27

XP-re tudtok ajánlani widget progit?

A yahoo-t próbáltam, de gondoltam hátha van jobb.... :)

Lehetőleg free legyen. :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#3022 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 19:10

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 19:40

Kipróbáltam, igazad van.
Ez a Win hibája, meg a tiéd is.
A hálózati meghajtók elnevezését automatikusan az ABC végéről, tehát a Z-től visszafelé kínálja fel.
Te viszont lefoglaltad ezeket más célra. (ráadásul még vannak olyan programok, amik E:\ fölött nem hajlandók telepedni... :omg: )
Ha van szabad betűjeled, a hálózati meghajtót helyezd hátrébb, és az usb-kulcs automatikus mountolása a fizikai meghajtók után sorolódik.
Gondolom, nem ezt a választ vártad, de ez megoldás lehet neked.

Igen, ez megoldás, de azért írtam ide, hátha meg lehet oldani másképpen is. De akkor inkább hagyom úgy ahogy van, úgyis ritkán pendriveolok, a betűjeleken már nem fogok változtatni a win kedvéért.

#3023 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 19:38

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 8:17

Mitől van az, hogy a fálj átvitele varázslóban szürke, azaz nem él hordózható eszközök választása? Bár a gépemben flopimeghajtó nincsen, de cd , és külső usb merevlemez  igen. Úgy tudom, ezeket is támogatja.

Erre nincs senkinek ötlete?
"Légy szerény mint én..."

#3024 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 10:58

Hivatali gépen netezgetek néha és agyonkorlátozott felhasználói jogosultságaim vannak. Egyetlen egy dolog hiányzik, a flash player, de nem tudom felrakni, mert nem vagyok adminisztrátor. Hiába sírok az informatikusnak, nem érdekli, nem lehetne ez ellen tenni vmit? :(

#3025 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 10:51

Idézet: Orgi - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 11:58

Hivatali gépen netezgetek néha és agyonkorlátozott felhasználói jogosultságaim vannak. Egyetlen egy dolog hiányzik, a flash player, de nem tudom felrakni, mert nem vagyok adminisztrátor. Hiába sírok az informatikusnak, nem érdekli, nem lehetne ez ellen tenni vmit? :(

Töltsd le a Firefox hordozható verzióját. Nem igényel telepítést, csak kicsomagolod pendrivera vagy a gépre és máris netezhetsz vele. Ha pendriveon használod a saját beállításaidat is magaddal viheted akárhova és használhatod akármilyen gépen. Szóval otthon felteszel rá minden kiegészítőt, pl.: flash-t, amit letölt ha felmész egy flash-es oldalra. Több infó az oldalon.
Mozilla Firefox Portable Edition 2.0.0.2

#3026 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 10:57

Hi!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy hogyan lehetne bombázni hamis adatokkal egy olyan hamis oldalt ami a felhasználók személyes adatait akarja megtudni egy eredeti oldal lemásolásával?
Hamis Oldal
Itt kéne hamis adatokkal elárasztani a jobb oldalon a két sort.
Köszi előre is!

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  sux.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

Szerkesztette: garferi 2007. 03. 11. 10:58 -kor

#3027 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 18:12

Van a windows mappában a javítások backup-jai. &NtUninstallKB.... kezdetüek. Rejtett fájlok, de mégis zavarnak, mert szeretem, ha nincs tele sok apró fájllal a gépem. A kérdésem az lenne, hogy ezek nyugodt szívvel törölhetőek, vagy javasolt meghagyásuk a gépen?
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#3028 Felhasználó inaktív   lencsea 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 11. 18:54

Üdv!

Tudna segíteni valaki felhasználói fiók megnyitásában..?

Ismeretlen okból meghalt a windows a gépen, a document & setting mappában lévő fiókokat lemásoltam..

újratelepitettem a gépet, de a jelszós felhasználói fiókom tartalmát nem tudom megnyitni..

hozzáférés megtagadva..

van rá mód hogy hozzáférjek?

köszönöm.

#3029 Felhasználó inaktív   rozso2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 19:43

Hali!

Itt most Wlant használok. A gépbe beirta a főbérlő a Wlan kódját, de nem mondta meg hogy mi, viszont én szeretném tudni, mert windózt akarok telepiteni meg kisérletezgetni a Vistával, tehát jópárszor be kellen írni a kódot. Ki tudom valahogy szedni a gépből, hogy mi a kód? mert el van mentve, mert automatikusan belép. Tehát nem a "levegőből" akarom kifejteni a kódot, mint ahogy sok progi csinálja.
Rozsó

#3030 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 20:26

Idézet: garferi - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 11:51

Töltsd le a Firefox hordozható verzióját. Nem igényel telepítést, csak kicsomagolod pendrivera vagy a gépre és máris netezhetsz vele. Ha pendriveon használod a saját beállításaidat is magaddal viheted akárhova és használhatod akármilyen gépen. Szóval otthon felteszel rá minden kiegészítőt, pl.: flash-t, amit letölt ha felmész egy flash-es oldalra. Több infó az oldalon.
Mozilla Firefox Portable Edition 2.0.0.2

Köszi a tippet, megrögzött Opera-használó vagyok, megnézem nekik van-e ilyen, aztán ha nincs kipróbálom ezt:) Mouse gestures nélkül már nem tudok netezni :)

#3031 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 20:39

Idézet: Orgi - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 21:26

Köszi a tippet, megrögzött Opera-használó vagyok, megnézem nekik van-e ilyen, aztán ha nincs kipróbálom ezt:) Mouse gestures nélkül már nem tudok netezni :)

Van hozzá mouse gestures kiegészítés...
https://addons.mozilla.org/firefox/39/

#3032 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 20:42

Idézet: lencsea - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 19:54

Üdv!

Tudna segíteni valaki felhasználói fiók megnyitásában..?

Ismeretlen okból meghalt a windows a gépen, a document & setting mappában lévő fiókokat lemásoltam..

újratelepitettem a gépet, de a jelszós felhasználói fiókom tartalmát nem tudom megnyitni..

hozzáférés megtagadva..

van rá mód hogy hozzáférjek?

köszönöm.

Indítsd a windowst csökkentet módban.

#3033 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 21:07

Idézet: Orgi - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 21:26

:offtopic: Én is épp valamelyik nap próbáltam ki ezt a firefox portable-t, de nem jött be igazán, valamiért nekem ha több fórumoldalat megnyitok, akkor akadozik - nem csak a portable, a rendes is.  Opera-ból ezt próbáltam ki, jónak tűnik:

Idézet

. Viszont most látom, hogy itt is van valami:

Idézet

Egyébként ahogy nézem, több érdekes programból is van portable, pl. Flashgetből is.

Amúgy google-ben a program neve után tedd oda, hogy portable, és talán lesz találat. :)
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#3034 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 21:50

Guruk, bajom van! :(

Egy win újraindításnál beállt a gépem (volt már ilyen máskor is) tehát nyomtam egy resetet neki.

Után már nem volt hajlandó bebootolni a rendszer, nem látta C-t.
Áttettem a másik gépembe, ott sem látszott, majd partícióeditorral megnéztem. Át volt írtva a Type és a Boot is.

Ezt visszaírtam, és visszarakva a nagy gépembe már bootolt is.

Viszont visszamaradt egy probléma, sem a pendrive-ot, sem a kártyaolvasót nem hozza be a rendszer meghajtóként.
A számítógép-kezelés/lemezkezelésnél látja a meghajtót, de betűjelet nem rendel hozzá.

Ha manuálisan hozzárendelek egyet, akkor megy, ír-olvas, minden OK.

Aztán ha kihúzom és visszadugom, akkor ugyanúgy csak a volume-t olvassa be a számítógép-kezelés/lemezkezelésnél, betűjel nem rendelődik hozzá.

Mit lehetne tenni, kb. 2 hónapja installáltam a rendszert újra, nem szeretném megint, hetekbe tellett...

Előre is köszönöm az ötleteket!!! :)
Gondolkoztál már ma?

#3035 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 22:22

Idézet: potyo - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 22:07

Én is épp valamelyik nap próbáltam ki ezt a firefox portable-t, de nem jött be igazán, valamiért nekem ha több fórumoldalat megnyitok, akkor akadozik.

Azért akadozott mert a 2.0 verzió tartalmazza a munkaállapot mentést és a pendriveon a folyamatos munkaállapot mentés beszagatja a progit. Itt van leírva, hogy hogyan lehet kikapcsolni:
http://portableapps.com/support/firefox_po...e#modifications

#3036 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 22:31

Idézet: garferi - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 23:22

Azért akadozott mert a 2.0 verzió tartalmazza a munkaállapot mentést és a pendriveon a folyamatos munkaállapot mentés beszagatja a progit. Itt van leírva, hogy hogyan lehet kikapcsolni:
http://portableapps.com/support/firefox_po...e#modifications

Kösz, kipróbálom.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#3037 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 23:08

Idézet: potyo - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 23:31

Kösz, kipróbálom.

Illetve itt van leírva, nem ott...
http://portableapps....ble#performance

#3038 Felhasználó inaktív   heaven 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 09:10

Másolt Windows XP SP2-t használok és folyamatos automatikus frissítést interneten keresztül.

Figyelmetlenségemnek köszönhetően sikerült telepítenem az eredetiséget vizsgáló eszközt. És azóta folyton kiírja a gép bekapcsolásakor, hogy nem eredeti rendszert használok és 5 máodperc visszaszámlálás után hajlandó csak elindulni. Menet közben pedig állandóan kiírja, hogy az eredeti Windows - Valódi előny...

Körülnéztem a Microsoft honlapján és találtam egy leírást, hogy miként lehet kiiktatni ezt a figyelmeztetést, de nálam nem ment. Ugyanis a leírás szerint csak a 1.5.527 - 1.5.532 verziójú Windows Genuine Advantage Notifications-t lehet eltávolítani, de nekem meg 1.7 verzióm van.

Erre tudtok valami megoldást?
Nem szeretném újratelepíteni az egész gépet!

#3039 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 11:32

Licenc vétel? :)
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#3040 Felhasználó inaktív   heaven 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 12:32

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 10:32

Licenc vétel? :)

Egynlőre találtam egy WGA Remover nevü progit, megpróbálom azt.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó