HWSW Informatikai Kerekasztal: S/PDIF kimenet - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

S/PDIF kimenet

#21 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 08. 13:37

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 21:35

itt a megoldás!!! (igaz költséges) én is 1 ilyennek a beszerzésén gondolkodom.

http://hu.europe.creative.com/shop/product...0&product=1114&

Gratulálok. Ilyet is csak a Creative tud kitalálni. Először a hangkártya jó szarul csinál egy D/A átalakítást, majd ez a kütyü az analóg jelből (gondolom szintén jó szarul) csinál egy A/D-t, hogy legyen miből DD streamet tömörítenie. Ez igen, sokáig gondolkodhattak rajta. És EZEK vették meg az Aurealt :omg:

Nem egyszerűbb a DD enkódolást végző DSP-t a hangkártyára integrálni, és mindenféle D/A - A/D nélkül a közvetlenül rendelkezére álló digitális jelet AC3-ba enkódolni? :bolond:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#22 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 15:26

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 14:37

Gratulálok. Ilyet is csak a Creative tud kitalálni. Először a hangkártya jó szarul csinál egy D/A átalakítást, majd ez a kütyü az analóg jelből (gondolom szintén jó szarul) csinál egy A/D-t, hogy legyen miből DD streamet tömörítenie. Ez igen, sokáig gondolkodhattak rajta. És EZEK vették meg az Aurealt :omg:

Nem egyszerűbb a DD enkódolást végző DSP-t a hangkártyára integrálni, és mindenféle D/A - A/D nélkül a közvetlenül rendelkezére álló digitális jelet AC3-ba enkódolni? :bolond:

1. Hogy mindent ac-3 ban vagy dts ben adja le a kártya lényegesen megdrágítaná a terméket,mert ezért liszencdijat kell fizetni a dolby laboratories-nek, ugye...
2.van ennek pár hasznos funkciója is... pl methogy a crystalizerelt(X-fi-nél) hangot, tovább bonthatja 96\24 bit\dts-re akár 6.1 ben is.(ez nekem hasznos mert az erősitőm analóg bemenete csak 5.1.Maga a cucc amugy 6.1 es)
3. dvd audiónál a legtöbb lejátszó letiltja a digitális kimenetet, de igy ez megkerülhető...
4.Milyen hangkártyád is van?! :D Mert mongoliditóták szoktak megtapasztalás előtt szarozni, de akinek nem inge.....ugye vetted
Kép

#23 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 20:05

Csak azert fogalmaz ugy, mert a SoundStormban az ugy volt, hogy a hangprocesszor kimeneten megjeleno meg digitalis 5.1 adatfolyamot tomoritette real-time az utanakotott DSP, aztan az kerult a digitalis kimenetre.
Masik agon meg egy Realtek ALC650 probalt az adatfolyambol analog kimenetet faragni, tobb/kevesebb sikerrel. (inkabb kevesebb)

Igy ott kozvetlenul az erositod D/A reszet tudtad hasznalni, nem volt felesleges minosegronto D/A-A/D atalakitas elotte.
Marpedig az ALC650 D/A-nak is gyenge, nem hogy onallo hangprocesszornak. (pl. NF7-en egyedul garazdalkodott...)

#24 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 12:07

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 16:26

1. Hogy mindent ac-3 ban vagy dts ben adja le a kártya lényegesen megdrágítaná a terméket,mert ezért liszencdijat kell fizetni a dolby laboratories-nek, ugye...
2.van ennek pár hasznos funkciója is... pl methogy a crystalizerelt(X-fi-nél) hangot, tovább bonthatja 96\24 bit\dts-re akár 6.1 ben is.(ez nekem hasznos mert az erősitőm analóg bemenete csak 5.1.Maga a cucc amugy 6.1 es)
3. dvd audiónál a legtöbb lejátszó letiltja a digitális kimenetet, de igy ez megkerülhető...
4.Milyen hangkártyád is van?! :D Mert mongoliditóták szoktak megtapasztalás előtt szarozni, de akinek nem inge.....ugye vetted

1. Mert ugye, ha külön dobozba tesszük az encodert, akkor nem kell licenszdíjat fizetni a Dolby Labsnak?...Egyébként a DTS-ért nem kell a Dolbynak fizetni. :)

2. Nem tudom mi az a crystalizer, de gondolom valami DSP effekt, amivel a sztereóból multicannelre felkevert hangot lehet tovább rontani. A 2. pont további részét nem tudom értelmezni. :think:

3. Aha. Remek. És szerinted mi értelme van? DVD Audiot elvileg pont a CD-t jelentősen meghaladó minősége miatt találták ki, ezért a nagy felbontás a nagy mintavételi freki és a lossless tömörítés. Szerinted mi marad ebből a minőségből, ha a DVD-A player analóg kimenetére kötsz egy ilyen vackot, ami majd újra digitalizálja és veszteségesen betömöríti? Te komolyan így szeretnél DVD-Audiot hallgatni?

4. Alaplapi ALC850. Mint említettem volt, most váltottam alaplapot, eddig SoundStorm volt, szenvedek is eleget ezzel a sz*rral... Valszeg fogok venni egy AU4-et, nem azért mert az olyan fasza, hanem mert jelenleg már csak a Crea cuccokban van normális EAX támogatás.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#25 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 13:08

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 13:07

1. Mert ugye, ha külön dobozba tesszük az encodert, akkor nem kell licenszdíjat fizetni a Dolby Labsnak?...Egyébként a DTS-ért nem kell a Dolbynak fizetni. :)

2. Nem tudom mi az a crystalizer, de gondolom valami DSP effekt, amivel a sztereóból multicannelre felkevert hangot lehet tovább rontani. A 2. pont további részét nem tudom értelmezni. :think:

3. Aha. Remek. És szerinted mi értelme van? DVD Audiot elvileg pont a CD-t jelentősen meghaladó minősége miatt találták ki, ezért a nagy felbontás a nagy mintavételi freki és a lossless tömörítés. Szerinted mi marad ebből a minőségből, ha a DVD-A player analóg kimenetére kötsz egy ilyen vackot, ami majd újra digitalizálja és veszteségesen betömöríti? Te komolyan így szeretnél DVD-Audiot hallgatni?

4. Alaplapi ALC850. Mint említettem volt, most váltottam alaplapot, eddig SoundStorm volt, szenvedek is eleget ezzel a sz*rral... Valszeg fogok venni egy AU4-et, nem azért mert az olyan fasza, hanem mert jelenleg már csak a Crea cuccokban van normális EAX támogatás.

1. valóban , a DTS ért a digital theatre system nek kéne fizetni. Csak hogy világosan látsd, x-fi fatal1ty edition-os hangkártyám van , került 61 ropimba!!!!! Na ha az a méltányoltan hiányolt chip,(nem dsp,az az x-fi nek is van (amúgy olyan szar hogy 10000 Mips-es :D ) is rajta lenne került volna 80-vagy 90 ezerbe!!!!!! Igy opcionálisan választható; ha valakinek kell, vegye meg!

2. A crystalizer egy univerzális x-fi funkció ,valós időben keveri fel a hangot 24bitesre.

3. Valóban letiltja az összes komoly cucc nézz utána te is!!!

4.Tökéletesen elégedett vagyok a creative termékeivel.De amugy nem látod a benne rejlő lehetőséget? az a cucc DTS 96khz\24bit-re(szabvány) tolja fel az ÖSSZES jelet mármi legyen az, a galád 128 kbit-es mp3- akat is!!! (magyarul finomít a hangon) Igaz az újabb fajta erősítők fogják csak felismerni, és teljes tartományban megmutatni ezt. Ilyen funkció a sounstorm-ban sem volt!
Kép

#26 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 13:42

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 14:08

1. valóban , a DTS ért a digital theatre system nek kéne fizetni. Csak hogy világosan látsd, x-fi fatal1ty edition-os hangkártyám van , került 61 ropimba!!!!! Na ha az a méltányoltan hiányolt chip,(nem dsp,az az x-fi nek is van (amúgy olyan szar hogy 10000 Mips-es :D ) is rajta lenne került volna 80-vagy 90 ezerbe!!!!!! Igy opcionálisan választható; ha valakinek kell, vegye meg!

2. A crystalizer egy univerzális x-fi funkció ,valós időben keveri fel a hangot 24bitesre.

3. Valóban letiltja az összes komoly cucc nézz utána te is!!!

4.Tökéletesen elégedett vagyok a creative termékeivel.De amugy nem látod a benne rejlő lehetőséget? az a cucc DTS 96khz\24bit-re(szabvány) tolja fel az ÖSSZES jelet mármi legyen az, a galád 128 kbit-es mp3- akat is!!! (magyarul finomít a hangon) Igaz az újabb fajta erősítők fogják csak felismerni, és teljes tartományban megmutatni ezt. Ilyen funkció a sounstorm-ban sem volt!

1. Te vagy a marketingesek álma. A másik részéhez: látom, nem érted. Nem azzal van a bajom hogy külön kell megvenni a DD encodert, mert az csak pénz kérdése lenne, akinek ez kell, fizessen érte. Hanem azzal, hogy ebben a formában sz*rt sem ér az egész a kétszeres D/A-A/D konverzió miatt.

2. Remek lehet.

3. A válaszomnak ezt a részét egyáltalán nem értetted meg, vagy nem akartad megérteni, vagy el sem olvastad.

4. Élj csak ebben a hitben. Ajánlom még figyelmedbe az alábbi hirdetést:

Idézet

2006-04-22 | CD TO DVD-AUDIO | 063053132** |
Gondolta volna hogy zenei cdjét 192Khz/24bites hangformátúmban halgasa?!
CD to DVD-AUDIO.
Bármilyen cd böl csinálok 192khz/24bites dvd-audio-t
500-ft

#27 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 14:09

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 14:08

.....

Ezen szerintem felesleges vitázni mivel hiába van jó minőségű hangkártyád az a D/A és A/D igencsak ront a minőségen szemben a teljes digitális átvitellel.
Kép

Kép

Ezek a megoldások nem igazán mondhatóak tökéletesnek. A tökéletes az amikor elfelejted a PC-t és egy minőségi asztali készüléket optikai kábelen kötsz össze minőségi erősítővel.
És csak megjegyzem, hogy a 96KHz az ma már nem nagy szám. (Az én 6 éves Philips házimozi erősítőm simán kezel 192KHz mintavételezést is.  :D  )

Szerkesztette: wpepi 2006. 08. 09. 14:09 -kor

#28 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 17:41

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 14:42

1. Te vagy a marketingesek álma. A másik részéhez: látom, nem érted. Nem azzal van a bajom hogy külön kell megvenni a DD encodert, mert az csak pénz kérdése lenne, akinek ez kell, fizessen érte. Hanem azzal, hogy ebben a formában sz*rt sem ér az egész a kétszeres D/A-A/D konverzió miatt.

2. Remek lehet.

3. A válaszomnak ezt a részét egyáltalán nem értetted meg, vagy nem akartad megérteni, vagy el sem olvastad.

4. Élj csak ebben a hitben. Ajánlom még figyelmedbe az alábbi hirdetést:

2. Az is. Ajánlom a szakmai irodalmat.
3.Használj alaplapi  integrált fost ha annak van sztereo  spdif kimenete.
Kép

#29 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 18:22

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 18:41

2. Az is. Ajánlom a szakmai irodalmat.
3.Használj alaplapi  integrált fost ha annak van sztereo  spdif kimenete.

:lol:

Úgy tudtam, hogy eljutunk ide... Hagyjuk inkább.

#30 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 11:12

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 19:22

:lol:

Úgy tudtam, hogy eljutunk ide... Hagyjuk inkább.

ki is kéne próbálni a dolgokat mielőtt lefikázod! Én nem próbáltam tehát kussolok. Te is tedd azt.
Kép

#31 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 11:48

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 12:12

ki is kéne próbálni a dolgokat mielőtt lefikázod! Én nem próbáltam tehát kussolok. Te is tedd azt.

Azért egy kicsit visszafoghatnád magad.
Egyébként ha egy kicsit is jártas volnál a digitalizálásban és a digitális feldolgozásban akkor 96Khz/24bit esetén meg sem említenél 128kbps MP3-at meg hasonszűrőeket. Azt kell megérteni, hogy sz*rból várat nem lehet építeni. Ahhoz, hogy valóban érvényesüljön a 96KHz-es mintavételezés és a 24 bites felbontás olyan hanganyagra is van szükség. Namármost egy 128kbps MP3 esetében a felső valamint az alsó tartomány már igencsak megnyesett és ezt a levágott frekvenciatartományt te már semmilyen hókuszpókkal nem fogod visszarakni. Hiába upsamplingols 16bitről 24bitre akkor sem lesz jobb.  Arról nem is beszélve, hogy önmagában a D/A és az újbóli A/D konverzió sem tesz jót.

#32 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 12:23

Nyugi jártas vagyok. Lehet elvetettem a sulykot, de felháborit az ha valaki előitéletek alapján vagdalkozik!
A rossz minőségű mp3-akra meg azért asszociáltam mert egy ilyen konverzió esetén egy jobb erősitő javíthat is valamit a dolgon, pár dsp effektel, de ne ragadjatok le ennél mert csak példa volt.

Én örülnék a legjobban ha általános standard lenne az egyszeri ac3\dts kimenet, de sajnos nem az. De ettől még nem biztos hogy annyira rossz egy ilyen megoldás, plusz ennyire fikázni kéne.

A konverterrel kapcsolatban:egyfajta megoldás ez is, lehet nem high end. De univerzális, mindenhez jó. Valakinek nincs is analog többcsatornás bemenete, azoknak egy ilyen megoldás több mint használható.

De hogy jobban értsük egymást, a filmeket spdif kimenetem nézem én is 6.1 ben, mivel az erősítőmön csak 5.1 es analóg bemenet van tehát NEM a hangkártyára integrált dekóderét használom, pedig kellemesebb hangja lenne..... Játékok alatt(amiknek a hangminősége messze nem high end, tisztelet a kivételnek (Q4&Prey+néhény open al-t kihasználó cím)) pedig jó lenne beizzitani azt a hátsó centert! Na EHHEZ viszont megfelelő KOMPROMISSZUM lenne!
Kép

#33 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 12:31

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 12:48

Hiába upsamplingols 16bitről 24bitre akkor sem lesz jobb.

Ez nem igaz hallanod kéne. Ha nekem nem hiszel nézz be az X-fi fórumba kérdezz körbe másokat is. de ha az sem elég, a szaksajtó is foglalkozott vele amikor megjelent a karesz. Egyébként értem mire érvelsz és valóban , OLYAN biztos nem lesz mintha alapból 96\24-ben vennék fel...
Kép

#34 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 13:28

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 12:12

Értem Főnök Úr!!! Ha azt parancsolja kussolok!!!

:o

#35 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 14:11

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 14:28

Értem Főnök Úr!!! Ha azt parancsolja kussolok!!!

:o

Nem mondod hogy besértődtél....  :smoker:
Kép

#36 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 14:23

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 15:11

Nem mondod hogy besértődtél....  :smoker:

Sértődöttséget nem érzek, csak szánalmat.

#37 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 14:24

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 15:23

Sértődöttséget nem érzek, csak szánalmat.

mondod ezt te? :Đ
Kép

#38 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 14:27

De ez már a kutyát sem érdekli... :down:
Kép

#39 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 21:12

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 14:37

Csak az Aureal szellemi tokejet.

Mernokeit meg a masik diszpinty, az nVidia. :omg:
(ex aurealos mernokok terveztek a SoundStormot.)

Szerkesztette: nyunyu 2006. 08. 10. 21:15 -kor

#40 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 09:52

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 22:12

Csak az Aureal szellemi tokejet.

Mernokeit meg a masik diszpinty, az nVidia. :omg:
(ex aurealos mernokok terveztek a SoundStormot.)

SS-on látszott is, hogy Aurealosok tervezték. :respect:

A Creative viszont, úgy látszik, a pincében pihenteti a szellemi tökét. :)

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó