HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#11 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 08. 15:33

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 15:25

Hogyne lenne. :D A savszelesseg sosem eleg, a net sosem eleg gyors. :D

Krinyo

Amióta itt kint vagyok, a kezdetek óta rendelhettem volna 24/1 megabitet, de szerintem teljesen felesleges. Szinte elenyészően drágább a sima 8/1 megabitnél, de még így se éri meg.
Egyszerűen nincs annyi értelmes cucc, ami igényelné ezt a sebességet. Most 5 megabiten 15-20 perc alatt lejön egy CD, ezt szerintem ki lehet várni.
Az meg a másik, hogy nagyon kevés alkalmazás tudná kihasználni ténylegesen ezt a sebességet.
Akkor lenne tényleg nagyon jó, ha a feltöltési sebesség nem csak 1 megabit lenne, de sajnos az ADSL-nek ez a korlátja. :(

#12 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 15:44

Na de minek varjal 15-20 percig, ha lejohet 5 alatt is? Es itt ugye arrol beszelunk, hogy nem dragabb egy fillerrel sem a 6 meganal. :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#13 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 15:54

Az ügyfélszolgálatos nő azt mondja, hogy még nem értékesítik.

#14 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 16:02

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 15:44

Na de minek varjal 15-20 percig, ha lejohet 5 alatt is? Es itt ugye arrol beszelunk, hogy nem dragabb egy fillerrel sem a 6 meganal. :D

Krinyo

Nekem pl annyit nem ért meg, hogy lecseréljem a kábelt ADSL-re, mert akkor lehet, hogy lenne pár nap net nélkül. Ennyit már nem ért meg, a 24 mega. :)
Persze, jobb ha lejön 5 perc alatt, de napi 1-3 CD mennyiségnél szerintem nem sokat számít. Azt se mondhatom, hogy az 5 megabit mindig ki van használva, mert a legtöbbször csak 2-300K körül jön a cucc (torrenten).
Az igazi előrelépést a 100/100-as, de legalább a 10/10-es LAN-ban látom. :) Most erre hajtok. :)

#15 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 16:04

Sok sikert. :D Svedorszag mas vilag net szempontjabol.

Krinyo

#16 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 16:17

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 16:19

A T-Comnak semmi koze nincs a szerzodesbontast, a hurok atengedeset kovetoen a dologhoz, hiszen teljes szolgaltatovaltasrol van szo, biztos, hogy errol a csomagrol beszelt neked az ügyfeles? Mert ha igen, akkor szerintem hulyeseget beszelt. Amirol O beszelt, az max a kozvetitovalasztasnal lehetne, de ott meg nincs is ilyen ADSL-csomag...

Krinyo

Ezt kérdeztem én is a PanTel-es hölgytöl, hogy ez miért van igy, mivel teljes hurokátengedésröl van szó, mire azt mondta, hogy most igy áll a dolog, de még ők is tájékozódnak, egyenlöre nekik is uj ez a dolog, de amit tudnak valami bövebbet, fel fognak hivni!

#17 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 16:18

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 16:04

Sok sikert. :D Svedorszag mas vilag net szempontjabol.

Krinyo

Sajnos nem mindegy, hol hol laksz. Itt 24/1 a maximum, pár kilóméterrel odébb meg már van ugyanennyiért 100/100-as LAN.

Akkor gyorsulna fel igazán a net (a file cserélés:D), ha midnenki jó sebességgel tudna feltölteni.

Otthon a T-Comnak van 10/10 megás mikrós csomagja, az már nagyon jó lehet, csak még elég kevés helyen érhető el. Két éves hűséggel 8640 Ft. :up:

Ha tényleg nem drágább a 24 megás mint a 6 megás, akkor egyártelműen olyat kell rendelni. :)

#18 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 16:18

Győrbe megoldható hogy teljesen T mentes legyek telefon szempontjából. Értem ezalatt hogy nem úgy szeretném megoldani hogy előválasztós dolog majd a T nek fizetem a havidíjat hanem hogy teljesen T mentes lenne a dolog és mindent a pantel felé fizessek magyarul csak tőlük venném a vonalat. Ha megoldható lenne akkor tuti hogy lecserélném az egész T -f*st pantelre. Havi 2300 0 ft os percdíjért hát azért nem mindegy. T fosnál 3120 +990 XL hát ez LOOOL :reklamacio:  :mad:

#19 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 16:20

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 16:44

Krinyo

Itt gyakorlatilag az arkulonbozet a mostani T-Online es a Pantel arai kozott ami miatt erdemes elgondolkozni a valtason.
Adott pl az en peldam 2mbps kapcsolat 11280Ft a T-Onlinenel.
Ha a 4mbps kerul brutto 7690 ft, maris elgondolkoztato, hogy megeri e nekem a T-Onlinenal maradni.
Gyakorlatilag tobb mint 30%-al olcsobban ketszer nagyobb kapcsolatot kapni.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#20 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 16:25

Idézet: Robi19 - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 17:18

Havi 2300 0 ft os percdíjért hát azért nem mindegy. T fosnál 3120 +990 XL hát ez LOOOL :reklamacio:  :mad:

A 2300Ft-ban az is benne foglaltatik  hogy egész nap ingyen hívhatsz belföldi vezetékest. Ugyanerre Tíkomnál a Favorit Non Stop Plus csomag szolgál ami 6000Ft-ba kerül. Ráadásul ott 14 hónapos automatikusan megújuló hűség van, amit nem véletlenül forszíroz a Tíkom mert így egyre nehezebb lelépni tőlük ha van mindig valami hűsége az előfizetőnek.

#21 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 16:38

Felhivtam a PanTelt, es egyenlore a szolgaltatas nem indult el, mert a Nagy Magente ott tart be nekik ahol tud.

Szoval ez az ujfajta szolgaltatas egyenlore csak paperlaunch.
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#22 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 16:57

Idézet: twollah - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 17:38

Felhivtam a PanTelt, es egyenlore a szolgaltatas nem indult el, mert a Nagy Magente ott tart be nekik ahol tud.

Már tavaly ősz óta kínálnak teljes hurkos saját szolgáltatást, igaz akkor még csak üzleti előfizetőknek adták. Most csak annyi változik hogy lakossági csomagok is lesznek. Inkább az volt eddig érthetetlen miért nem indult el már akkor a lakossági szolgáltatás is hisz az infrastruktúra ott volt, csupán használni kellett volna. Az meg olyan sokat nem oszt vagy szoroz egy előfizetőnél hogy üzleti vagy lakossági bekötés szempontjából, max az üzleti több pénzt hagy a kasszában ezért a cégek őket jobban szeretik.

Épp ezért némileg furcsa az üszisek hozzáállása is hogy ők ilyenről konstrukcióról még sosem hallottak és nem tudják a dolgok mikéntjét hisz már tavaly ősz óta árulnak ilyen kunstrukcióban.

Szerkesztette: shabba 2006. 06. 08. 16:58 -kor

#23 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 16:57

Idézet: twollah - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 17:38

Idézet

Június 1-jétől érvényes akciónkat megtekintheti az Akciók menüpontban.

A Pantel honlapja szerint nem annak kellene lennie.

#24 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 17:00

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 17:57

Épp ezért némileg furcsa az üszisek hozzáállása is hogy ők ilyenről konstrukcióról még sosem hallottak és nem tudják a dolgok mikéntjét hisz már tavaly ősz óta árulnak ilyen kunstrukcióban.

Es ugye aprilis ota fut a lakossagi telefonszolgaltatas is, ami most ADSL-lel + teljes lelepessel a T-Comtol bovult csupan. Erdekes, ha az ufsz. nem tud rola.

Krinyo

#25 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 17:02

A feltetelek kozott van ilyen:

Idézet

Ne tartozzon a vonalhoz harmadik szolgáltató általi ADSL

De ez gondolom csak arra vonatkozik, hogy a vonal atmigralasa elott le kell mondani az azon levo ADSL-t. Nyilvanvalo.
A T-Com vonalat viszont nem szabad elore felmondani! Akkor nem lesz mit atmigralni. :D

Krinyo

Teendok: http://www.pantel.hu/fileadmin/pdf_docs/la...es_folyamat.pdf

#26 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 17:23

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 16:25

Nincs igy, nyilvanvaloan hulyeseget beszelt az ugyfelszolgalatos.

Krinyo

Nekem is ezt mondtak meg tavaly amikor t onlinerol datantre akartam valtani..
nem valtottam. :rolleyes:
JóSebesség

#27 Felhasználó inaktív   gregpowy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 17:52

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 17:18

Sajnos nem mindegy, hol hol laksz. Itt 24/1 a maximum, pár kilóméterrel odébb meg már van ugyanennyiért 100/100-as LAN.

Én is ebben a helyzetben vagyok.

Nálam csak adsl van 2 mbit-ért fizetek 11768 ft-ot. Talán 1 km sincs és már lenne lehetőség 10.000 ft-ért 3068/786 Lan-net.

Csak ennyi..majdnem átköpök ezen a távon és mégis tehetetlen vagyok.  :(

#28 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 18:13

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 18:23

Nekem is ezt mondtak meg tavaly amikor t onlinerol datantre akartam valtani..
nem valtottam. :rolleyes:

Ez megint mas tema, ne keverjuk a szezont a fazonnal, te internetszolgaltato-valtasrol beszelsz, itt meg teljes, alaphalozati szolgaltato (T-Com) valtasrol is szo van.

Krinyo

#29 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 18:34

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 19:13

Ez megint mas tema, ne keverjuk a szezont a fazonnal, te internetszolgaltato-valtasrol beszelsz, itt meg teljes, alaphalozati szolgaltato (T-Com) valtasrol is szo van.

Krinyo

Nem beszélve arról hogy ott a 3 hónapnyi inaktív ADSL ahhoz kellett volna hogy jogosult legyen az új belépőkre érvényes akciós csomagdíjakra. A nélkül is átmenetett volna Datanethez csak akkor más listaáras díjak lettek volna érvényesek rá, ami gondolom már nem volt olyan szimpatikus.

Szóval annak ehhez tényleg az ég világon semmi köze, hisz a váltás ennek ellenére lehetséges lett volna, csak az előfizető nem tartotta anyagilag jó választásnak.

#30 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 18:42

Sziasztok!

Én a PanTelnél dolgozom, így talán tudok némi plusz információval szolgálni, ill. a félreértéseket tisztázni...

A szolgáltatás ténylegesen rendelhető, ha bárki bármi mást állít, akkor írjátok fel a nevét, és küldjétek el nekem. Majd elbeszélgetek vele.

Valóban elég nagy a területi korlátozás, és a hálózatunkat fokozatosan bővítjük csak. Egyelőre így csak a honlapon szereplő budapesti területeken, ill. Szombathelyen és Tatabányán érhető el a szolgáltatás.

A 24 Max szolgáltatás esetében akkora sávszélességet biztosítunk az előfizetőnek, amekkorát a rézdrót még biztonságosan elbír, általánosságban ez legalább 15 Mbit/s, de volt már 22 Mbit/s is a teszteken. (Egy teljes DVD-nek megfelelő letöltés kb 15 perc....gyorsabb, mint pl. a tékába elugrani.)

A szolgáltatás igénybevételéhez nem feltétel az, hogy a vonalon 3 hónapig ne legyen ADSL. Sajnos azonban a bekötés/vonalhordozás elég hosszadalmas procedúra, elsősorban a T-COM folyamatai miatt.

A vonalhordozás menete:
0.) Meg kell felelni a vonalhordozásra való jogosultság törvényi és gyakorlati feltételeinek...
1.) Szerződéskötés a Pantellel (viszonteladón keresztül személyesen, vagy a telefonos értékesítővel telefonon---de ebben az esetben, miután megkaptuk a szerződést, a szolgáltató példányát vissza kell küldeni.)
2.) Szerződés beérkezés a Pantelbe....
3.) Szükséges nyilatkozatok továbbítása a T-COM-ba
4.) várakozás...várakozás
5.) T-COM elsődleges vizsgálata kereskedelmi alapon (pl., hogy van-e a vonalon más szolgáltató, azaz harmadik fél által nyújtott szolgáltatás... tehát, ha pl. van a vonalon más szolgáltatótól bérelt ADSL, akkor a T-COM sajnos jogosult visszadobni a szerződést.)
6.) T-COM műszaki vizsgálata.... el lehet-e hordozni a vonalat ténylegesen
7.) vonalhordozási dátum kijelölés
8.) számhordozási számkijelölés
9.) futárral kiszállítjuk az előfizetőhöz az ADSL modemet és a telepítési ismertetőt...hacsak nem személyes telepítést rendelt, ami feláras
10.)  T-COM a megadott dátumon átköti a PanTel központjához (DSLAM) az elfizerő vonalát
11.) Működik a szolgáltatás

Mindez sajnos, legalább 40-50 napos időtartam a rendeléstől számítva.

Üdv.,

T.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.