Elküldve: 2006. 06. 08. 18:42
Sziasztok!
Én a PanTelnél dolgozom, így talán tudok némi plusz információval szolgálni, ill. a félreértéseket tisztázni...
A szolgáltatás ténylegesen rendelhető, ha bárki bármi mást állít, akkor írjátok fel a nevét, és küldjétek el nekem. Majd elbeszélgetek vele.
Valóban elég nagy a területi korlátozás, és a hálózatunkat fokozatosan bővítjük csak. Egyelőre így csak a honlapon szereplő budapesti területeken, ill. Szombathelyen és Tatabányán érhető el a szolgáltatás.
A 24 Max szolgáltatás esetében akkora sávszélességet biztosítunk az előfizetőnek, amekkorát a rézdrót még biztonságosan elbír, általánosságban ez legalább 15 Mbit/s, de volt már 22 Mbit/s is a teszteken. (Egy teljes DVD-nek megfelelő letöltés kb 15 perc....gyorsabb, mint pl. a tékába elugrani.)
A szolgáltatás igénybevételéhez nem feltétel az, hogy a vonalon 3 hónapig ne legyen ADSL. Sajnos azonban a bekötés/vonalhordozás elég hosszadalmas procedúra, elsősorban a T-COM folyamatai miatt.
A vonalhordozás menete:
0.) Meg kell felelni a vonalhordozásra való jogosultság törvényi és gyakorlati feltételeinek...
1.) Szerződéskötés a Pantellel (viszonteladón keresztül személyesen, vagy a telefonos értékesítővel telefonon---de ebben az esetben, miután megkaptuk a szerződést, a szolgáltató példányát vissza kell küldeni.)
2.) Szerződés beérkezés a Pantelbe....
3.) Szükséges nyilatkozatok továbbítása a T-COM-ba
4.) várakozás...várakozás
5.) T-COM elsődleges vizsgálata kereskedelmi alapon (pl., hogy van-e a vonalon más szolgáltató, azaz harmadik fél által nyújtott szolgáltatás... tehát, ha pl. van a vonalon más szolgáltatótól bérelt ADSL, akkor a T-COM sajnos jogosult visszadobni a szerződést.)
6.) T-COM műszaki vizsgálata.... el lehet-e hordozni a vonalat ténylegesen
7.) vonalhordozási dátum kijelölés
8.) számhordozási számkijelölés
9.) futárral kiszállítjuk az előfizetőhöz az ADSL modemet és a telepítési ismertetőt...hacsak nem személyes telepítést rendelt, ami feláras
10.) T-COM a megadott dátumon átköti a PanTel központjához (DSLAM) az elfizerő vonalát
11.) Működik a szolgáltatás
Mindez sajnos, legalább 40-50 napos időtartam a rendeléstől számítva.
Üdv.,
T.