HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#2091 Felhasználó inaktív   Topi bácsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 23. 22:26

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 21:37

Koszi.Megprobalom az unnepek utan ujra.Majd ird meg legyszi mennyivel jott ossze neked, mert valoszinu en kozelebb lakom a Krisztina kozponthoz.

Ahhoz előbb meg kéne kapnom a modemet... Érdekes helyzet, mert addig már csak ünnepnapok vannak, utolsó esély a váltás napján történő modemkiszállítás lehet! Még jó, hogy este 6 és 10 közé írták az átállítást, napközben még meghozhatja a GLS a csomagot.

Én 4Mb-es csomagot rendeltem, ehhez képest tudok majd beszámolni a sebességről.

Üdv

#2092 Felhasználó inaktív   sweetsour 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 26. 16:59

Idézet: pantel_adsl - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 15:30

18-20M közötti értékek előfördulnak, sőt e fölött is volt már kapcsolódás.
Ekkora sávszélességet viszont (PC -vel) már nagyon nehéz kimérni. Esetleg az iperf nevű szerver-kliens program segítségével, több szálon történő letöltéssel.

Bocsi a bizalmatlanságért, de inkább egy független fórumostól szeretném hallani, hogy ilyen sebességet kapott.
A saját hozzászólásodban is ezt írtad:

attenuation (csillapítás)
53 dB -ig ~4M
48 dB -ig ~6M
38 dB -ig ~10M
25 dB -ig ~15M
.....

Mintha a 15M feletti sávszélességre túlzottan nem hajtanátok. Ha tévedek, előre is elnézést kérek.

#2093 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 11:52

pantel_adsl!

Én csak egyet nem értek. Az eddigi 8-9 ms-rol mostanában miért ment fel a ping érték 13-15 ms-ra?

#2094 Felhasználó inaktív   rmacska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 12:50

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 11:52

Legyszi nezd meg hogy XII.ker-ben tudtok-e szolgaltatni a Krisztina kozpont a Varosmajori van kozel hozank.Azert toled kerdezem, mert telefonon keresztul lehetetlen megtudni.Koszi

XII.Németvölgyi út 105 a Pantel határ. Én alatta vagyok 3 házzal. 4 M-et kértem s 3.2-4,2 M közötti értékek vannak nálam. Félve írom, (másnak annyi hibája, gondja volt) nálam az átkötés volt a "legnagyobb" gond, 18 h -tól másnap reggel 9 h-ig nem tudtak telefonon hívni minket. Telefon a Pantelnek, s 10 h-től normálisan ment minden! Az internet bekötés: vettem egy D-604-s routert, a fiam összedugta a gépeket a modemet, a routert és a hálózat automatikusan felismert mindent! Az egész kb. 10 perc volt. És azóta is hibátlanul megy minden!
Összegezve, a Pantelre eddig nem tudok semmi rosszat mondani.

#2095 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 14:42

Idézet: sweetsour - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 17:59

Bocsi a bizalmatlanságért, de inkább egy független fórumostól szeretném hallani, hogy ilyen sebességet kapott.

53 dB -ig ~4M
48 dB -ig ~6M
38 dB -ig ~10M
25 dB -ig ~15M
.....

Mintha a 15M feletti sávszélességre túlzottan nem hajtanátok. Ha tévedek, előre is elnézést kérek.

Jaj ne légy már ennyire naiv! 15-24M az a paraszt vakitás  :omg:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2096 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 15:10

Idézet: murex - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 12:53

Beszéltem a Marketing Osztállyal, semmit nem tudtak mondani, a hölgy azt se tudta miröl beszélek!

Szia Murex!

A kolléganőmmel beszéltél, egyébként én mondtam neki, hogy ne mondjon semmit. Szerinted ha valaki betelefonál egy céghez, akkor normális, hogy kiadják az üzleti terveket egy telefonra... Szép is lenne...

Üdv.,

Insider

#2097 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 15:12

Idézet: Zozo® - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 6:35

pantel_adsl: Tudsz valamit arról, hogy lehet e már használaton kívüli hurkot hordozni a  gyakorlatba? Mert erre várnék, végén még trécomos leszek, ha így emelik a sebességet és még telefon előfizut sem kérnek :omg:

Elvileg lehet, gyakorlatilag még nem lehet.
Tehát, nem.

#2098 Felhasználó inaktív   pantel_adsl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 16:46

Idézet: sweetsour - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 16:59

53 dB -ig ~4M
48 dB -ig ~6M
38 dB -ig ~10M
25 dB -ig ~15M
.....

A neten található sebesség teszt oldalak kevéssé megbízhatóak. A pantel saját sebességmérője http://adsl.pantel.hu/speedtest is úgy kb.10M -ig ad hellyel-közzel biztos értéket. Egy szálon való letöltéssel nem igazán lehet 10M fölötti sebességet kihasználni.

Tehát az, hogy valakinél mondjuk 18M -val áll össze a kapcsolat még nem jelenti azt hogy ő annak tudatában is van. Több szálon való letöltésekkel lehet ekkora sebességet "kimérni".

Egy 24Max -os port így néz ki:

Interface State Connection Upstream  Downstream  Mode
----------- ----- ---------- --------- ----------- -----------------------
2.8      UP-UP Showtime    959/1024 18813/26624      ADSL2+/Auto2+

A downstream értéke kbps -ben mutatja az aktuális sebességet (itt 18813kbps), a perjel utáni rész pedig a porton beállított maximum értéket.

#2099 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 17:29

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 16:12

Elvileg lehet, gyakorlatilag még nem lehet.
Tehát, nem.

Ha majd lehet, dobj egy Kép-t, vagy írd ide be a topikba, köszi!
Linux For Human Beings

#2100 Felhasználó inaktív   palacsinta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 19:38

A szolgáltatás minősége témához annyit, hogy én kb. 3 és fél hónapja vagyok az ügyfelük. Ezalatt kétszer ment el úgy az internet, hogy nem égett az ADSL lámpa, és a kihúzom-visszadugom sem segített.
Az első eset úgy este 10-kor lehetett - fél órával azután, hogy bejelentettem az ügyfélszolgálatnál, felhívtak a műszakiaktól: ők valamit kavartak, és erre el is indult a dolog.

A második eset napközben történt. Ekkor nem hívtak, de fél órával a bejelentés után szintén működött ismét.

Azért a Matávnál ez nem egészen így megy. (Persze, ha a Pantelnek is millió ügyfele lesz, nyilván náluk is lassulni fog a támogatás.)

#2101 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 19:40

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 15:10

Szia Murex!

A kolléganőmmel beszéltél, egyébként én mondtam neki, hogy ne mondjon semmit. Szerinted ha valaki betelefonál egy céghez, akkor normális, hogy kiadják az üzleti terveket egy telefonra... Szép is lenne...

Üdv.,

Insider

Valamit azért lehet tudni, vagy még semmit?

#2102 Felhasználó inaktív   Topi bácsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 20:16

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 21:37

Koszi.Megprobalom az unnepek utan ujra.Majd ird meg legyszi mennyivel jott ossze neked, mert valoszinu en kozelebb lakom a Krisztina kozponthoz.

Joeapi!

Megvolt a váltás, minden menetrend szerint és probléma nélkül! Ezek a mért értékek, ha te közelebb vagy a Városmajor / Krisztina központhoz (és jó a vonalad), akkor sztem nálad sem lehet gond. Én ezeket az értékeket mértem:

Kép

Telefon még csak félig működik, kifelé már megy a hívás, befelé még nem, egyenlőre nem izgat, hivatalosan este 6 és 10 között kell ügyködniük, ebbe még bőven belefér! (addig legalább nem hívogat a tele2 és a t-com a legújabb akciós csomagjaival...)

Üdv

#2103 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 00:12

Idézet: murex - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 19:40

Valamit azért lehet tudni, vagy még semmit?

Tudni lehet,
Elmondani nem lehet.

Insider

#2104 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 11:13

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 0:12

Tudni lehet,
Elmondani nem lehet.

Insider

És mikor lehet elmondani? :)

#2105 Felhasználó inaktív   moricka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 12:12

Amikor már senkinek nem lesz hír, mert mindenhol elérhető lesz nyilvánosan is.

#2106 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 12:48

Idézet: sweetsour - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 17:59

53 dB -ig ~4M
48 dB -ig ~6M
38 dB -ig ~10M
25 dB -ig ~15M
.....

A csillapítás csak az egyik jellemzője a vonalnak, nagyon fontos a jel-zaj viszony is. Én Yonekedes vagyok, hat megát kértem, annál 3-4dB volt a S/N, használhatatlan volt. Visszaraktak 4 megára, most 9-11dB, még így is el-el dobja néha a vonalat. Pedig T-comnál is hasonló portsebességem volt, jóval nagyobb jel-zaj viszonnyal, és soha nem volt gondom. Szal úgy gondolom az alternatívok még nem rázódtak bele a teljes hurokkezelésbe :)

#2107 Felhasználó inaktív   Orc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 13:07

Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 12:48

A csillapítás csak az egyik jellemzője a vonalnak, nagyon fontos a jel-zaj viszony is. Én Yonekedes vagyok, hat megát kértem, annál 3-4dB volt a S/N, használhatatlan volt. Visszaraktak 4 megára, most 9-11dB, még így is el-el dobja néha a vonalat. Pedig T-comnál is hasonló portsebességem volt, jóval nagyobb jel-zaj viszonnyal, és soha nem volt gondom. Szal úgy gondolom az alternatívok még nem rázódtak bele a teljes hurokkezelésbe :)

Meg tudnád irni, hogy pontosan milyen csillapitási és margin értékeid voltak,vannak a külömbözö sebességeknél?

#2108 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 23:33

Idézet: rmacska - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 11:50

XII.Németvölgyi út 105 a Pantel határ. Én alatta vagyok 3 házzal. 4 M-et kértem s 3.2-4,2 M közötti értékek vannak nálam. Félve írom, (másnak annyi hibája, gondja volt) nálam az átkötés volt a "legnagyobb" gond, 18 h -tól másnap reggel 9 h-ig nem tudtak telefonon hívni minket. Telefon a Pantelnek, s 10 h-től normálisan ment minden! Az internet bekötés: vettem egy D-604-s routert, a fiam összedugta a gépeket a modemet, a routert és a hálózat automatikusan felismert mindent! Az egész kb. 10 perc volt. És azóta is hibátlanul megy minden!
Összegezve, a Pantelre eddig nem tudok semmi rosszat mondani.

HU fiuk itt es most utoljara irom le.A D-link 604 nagyon rossz valasztas a Pantel-ra.Rendkivul lassu, bug-os.
Nem hiszem el hogy ennyire melle tudtok nyulni.Nezzetek csak.Itt az utolso a 604
Aki nem tudja ertelmezni annak leirom.A WAN->LAN sebessege 2,9-3M!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tehat erdekes egy pantel 24MAX-on.Ha vezetekes router kell akkor Dialcom BBR 1500.
Ennek sebessege 92M.Tetszik erteni.Kb. 30x gyorsabb.Az ara ua. vagy olcsobb, es magyar termeknek minosulo kinai router. :omg:
Joeapi

#2109 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 00:47

Megkérdezném hogy Miskolcon mikor lesz elérhető a pantelnet ??? Mert telefonon csak annyit mondtak hogy januártol lesznek fejlesztések és lehetséges hogy elérhető lesz. De akkor most lesz vagy nem ? Azért lenne fontos mert lejár a hűség szerződés a vivanetnél és válltani szeretnék a Pantelnet 24max-os csomagjára. Mert szerintem a sebesség elég jó lenne 500m lakok a központól ezért reménykedek benne. Elég jo ár/érték arányba van ez a csomagja a Pantelnetnek.
Választ előre is kösszi.

#2110 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 01:55

"Mert telefonon csak annyit mondtak hogy januártol lesznek fejlesztések"

Hoppá, hoppá azért mégsem volt olyan tökéletes a hírzárlat:D

Szerkesztette: Xboxman 2006. 12. 29. 01:55 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +