Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség
Elküldve: 2007. 02. 05. 17:25
Elküldve: 2007. 02. 05. 22:15
Idézet: stark100 - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 14:12
köszi
Tudtommal nincs
Elküldve: 2007. 02. 05. 23:57
Idézet: galosa - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 19:10
Most már én is panteles vagyok, január 31-én megtörtént a szünetmentes telefon és ADSL szolgáltatóváltás T-COM+Enternet-ről PanTel-re.
Az egész még decemberben indult, gondoltam, hogy nem lesz egyszerű, ezért minden esemény feljegyeztem.
Ezt a naplót osztanám meg azokkal, akik gondolkodnak csak a váltáson:
Link: Szünetmentes telefon és ADSL szolgáltatóváltás
Hátha hasznos lesz még valakinek, legalábbis tudhatja, hogy mire számítson.
GalosA
Őszintén szólva neked még egyszerűbben ment a váltás mint nekem. Nekem a GLS-sel is küzdenem kellett, mert napokig a GLS nem tudott a modemről, a Pantel pedig már azt mondta, hogy a GLS-nél van. Rádaásul a címem is elírták és a modem sem abban az időpontban jött, amikor megbeszéltem a GLS-sel. A szemben lakó szomszéd vette át. A T-Com-mal sem volt olyan egyszerű a helyzet, mert meg kellett szabadúlnom a Favoritomtól és át kellett iratnom a vonalat a nevemre. A kedves T-Com ráadásul rámküldte a telemarketinges hadosztályát, miután sikerült díjcsomagot váltanom (megszabadultam a Favorittól). Többször hivogattak, hogy a Favorit milyen jó és rendeljem meg. Persze nem húztak be a csőbe, mert ezzel ugrott volna a szolgáltatóváltás. Még valami ajándékot is ígértek.
A Panteles szerződést elsőre nem fogadták el, mert hiányzott a régi ADSL szerződésszám. Mint kiderült a régi internet szolgáltatómnál (Euroweb) ilyen adat nem volt. Többszöri telefonálás után sikerült meggyőznöm őket, hogy ilyen adat nincs. Persze az üzeltkötő azt mondta, hogy teljesen OK a szerződés, csak kb. két hét múlva derült ki, hogy probléma van vele, amire eljutott a Pantel központba (asszem Sárvárra).
Érdekes a fix ip címes dolog, amit a blog-ban írtál. Én pl. nem kértem, de három hónapja ugyan az az IP címem, amióta Panteles vagyok. Egyszer majdcsak megváltozik.
A szakadozást szerencsére úgy oldották meg, hogy nem volt sávszél csökkentés. Most már hetente max. egyszer veszek észre szakadást, ez belefér.
Összességében a zűrös átállás ellenére meg vagyok elégedve a szolgáltatással, nem bántam meg, hogy keresztül mentem a tortúrán.
Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2007. 02. 05. 23:58 -kor
Elküldve: 2007. 02. 06. 07:34
Remélem simán fog menni.
Elküldve: 2007. 02. 06. 11:19
Idézet
# 2006.12.21: A vonalhordozási igény regisztrálása
Oh.. micsoda rohamléptek.
Nálam:
# 2006.12.28: A megrendelés elküldése
# 2007.02.02: A vonalhordozási igény regisztrálása
Elküldve: 2007. 02. 06. 12:20
Sajnos azt kell mondjam, munkara senkinem sem ajanlom, olyan megbizhatatlan, hogy az mar uberszanalmas. Supportnak direkt nem szolok, mert a vege az lesz, hogy elveszik a savszelesseget, mikozben lathatoan nem a vonalunkkal van gond, hanem az egesz Pantel halozattal.
Krinyo
Elküldve: 2007. 02. 06. 13:07
Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 12:20
Nekem megszűnni látszanak a kezdeti vonalszakadási gondok.
Igaz, hogy visszavették a feltöltésemet 75 kB/s-ról 65-re, de azóta megy rendesen.
Még figyelem egy pár napig, aztán lehet, hogy kérem, hogy emeljenek rajta. Majd meglátom. Lehet, hogy nem érdemes bolygatni azért a 10 kB/s-ért.
A letöltés maradt 540 kB/s
Elküldve: 2007. 02. 06. 14:07
Idézet: galosa - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 13:07
Igaz, hogy visszavették a feltöltésemet 75 kB/s-ról 65-re, de azóta megy rendesen.
Nekem is az a feltöltés maximuma, amit kicsit keveslek azért, letöltés 520, és stabilan megy. Ma egy hete van bekötve, igazából nincs okom panaszra..megrendelés dec 19-én volt, bekötés pedig jan 30-án, tehát ünnepekkel együtt is 5 hét.
Egyébként szerintem a bekötés hosszadalmas voltáról nagyrészt nem a pantel tehet, nyilván neki csak jobb lenne, ha minél előbb megtörténne..
Ja és krinyo, tegnap este a t-comnál még nagyobb szakadás volt..én spec panteles létemre észre se vettem
Elküldve: 2007. 02. 06. 14:38
Elküldve: 2007. 02. 06. 16:07
Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 12:20
Sajnos azt kell mondjam, munkara senkinem sem ajanlom, olyan megbizhatatlan, hogy az mar uberszanalmas. Supportnak direkt nem szolok, mert a vege az lesz, hogy elveszik a savszelesseget, mikozben lathatoan nem a vonalunkkal van gond, hanem az egesz Pantel halozattal.
Krinyo
üdv!
szétnézhettél volna kicsit jobban is, az általad említett időpontban ugyanis az egész BIX "leült", amiről a PanTel nem tehet. Szóval biztosíthatlak, hogy a PanTel hálózatával nincs gond.
Ha megnézted volna a többi grafikont is akkor láttad volna, hogy a T-com, Tvnet, Invitel stb grafikonokon is látszódik a kiesés. pl.:
bix_node - tvnet
Amint azt már írták ezelőtt jópárszor, a sebességet a vonal stabilizálódása érdekében veszik vissza a noc-osok. A réz olyan amilyen. Azt a többi szolgáltató is a T-com -tól bérli teljes szolgáltatóváltásnál. Amúgy én a 18 Mbit -re nem panaszkodnék, hogy lassú. Ha pedig szakadozik akkor meg kell keresni az optimális sebességet.(ebben segít a noc)
üdv
Elküldve: 2007. 02. 06. 16:46
Krinyo
Elküldve: 2007. 02. 06. 16:51
Idézet
Bocs, de a lassusag nem feltetlenul a savszelesseg hianyabol fakad, ugye neked ezt nem kell magyaraznom? Attol, hogy a HWSW FTP-szervererol folyamatosan 1,5 megabajt/s-mal toltunk le, attol meg a weboldalak nem toltodnek be, csak jon a connection timeout uzenet. Esetleg eppen az FTP-szerverhez.
Talan eppen ez tamasztja ala, hogy nem a vonallal van a gond.
A multkor ugyfeles kollegaval megneztuk, a vonalunk ilyen sebesseg mellett sem szakadt meg meg soha, egyetlen egyszer sem.
De le mernem fogadni, hogy ha reklamalnek, ahogyan masoknal, nalunk is ezzel kezdenetek a "hibajavitast".
Krinyo
Elküldve: 2007. 02. 06. 17:09
PS: atmenetileg
Elküldve: 2007. 02. 06. 19:49
A Dlinkes 624+(Plusz) routeremben bizhatok továbbra is?
Elküldve: 2007. 02. 06. 20:46
Eddig müxik rendesen, semmi szakadás vagy ilyesmi. Zyxel modemmel nyomom és Zyxel szürövel, a Dlink-et ki sem csomagoltam. Eddig elégedett vagyok. Telefon is müködik, és a számkijelzés is.
Elküldve: 2007. 02. 06. 21:36
Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 16:51
Talan eppen ez tamasztja ala, hogy nem a vonallal van a gond.
A multkor ugyfeles kollegaval megneztuk, a vonalunk ilyen sebesseg mellett sem szakadt meg meg soha, egyetlen egyszer sem.
De le mernem fogadni, hogy ha reklamalnek, ahogyan masoknal, nalunk is ezzel kezdenetek a "hibajavitast".
Krinyo
udv,
ismeros a jelenseg(de nem a pantel adsl -nel tapasztaltam), es mas meg nem panaszkodott erre. ra fogok nezni a vonalra, mindenesetre erdekes a jelenseg. nem kritizalni akarok de maskor legyszi fogalmazz pontosabban mert a "lassu mint a dog" szerintem nem ekvivalens ezzel a jelenseggel. Viszont azt ne felejtsd el, hogy nem a rendszermernokok veszik fel a telefont! nem csak nalunk, a T-com -nal sem, a Tvnet-nel sem, mashol sem stb...
Elküldve: 2007. 02. 06. 21:51
Az én kérdésemre is tudod esetleg a megoldást?
Idézet

Súgó
A téma zárva.