HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#2391 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 05. 14:12

A Pantelnél van az ászf-ben fair use policyről szó?
köszi

#2392 Felhasználó inaktív   galosa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 05. 15:20

Idézet: stark100 - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 14:12

köszi

Itt vannak az ÁSZF-ek, nézd meg: Click

#2393 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 17:25

Ha meg akartam volna nézni akkor nem kérdezem, csak gondoltam tudja valaki itt, ha már előfizetett. Hiszen anélkül nem is írjátok alá a szerződést, hogy elolvastátok volna,ugye?  ;)

#2394 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 22:15

Idézet: stark100 - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 14:12

köszi

Tudtommal nincs :)

#2395 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 23:57

Idézet: galosa - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 19:10

Sziasztok!

Most már én is panteles vagyok, január 31-én megtörtént a szünetmentes telefon és ADSL szolgáltatóváltás T-COM+Enternet-ről PanTel-re.

Az egész még decemberben indult, gondoltam, hogy nem lesz egyszerű, ezért minden esemény feljegyeztem.
Ezt a naplót osztanám meg azokkal, akik gondolkodnak csak a váltáson:

Link: Szünetmentes telefon és ADSL szolgáltatóváltás

Hátha hasznos lesz még valakinek, legalábbis tudhatja, hogy mire számítson.

GalosA

Őszintén szólva neked még egyszerűbben ment a váltás mint nekem. Nekem a GLS-sel is küzdenem kellett, mert napokig a GLS nem tudott a modemről, a Pantel pedig már azt mondta, hogy a GLS-nél van. Rádaásul a címem is elírták és a modem sem abban az időpontban jött, amikor megbeszéltem a GLS-sel. A szemben lakó szomszéd vette át. A T-Com-mal sem volt olyan egyszerű a helyzet, mert meg kellett szabadúlnom a Favoritomtól és át kellett iratnom a vonalat a nevemre. A kedves T-Com ráadásul rámküldte a telemarketinges hadosztályát, miután sikerült díjcsomagot váltanom (megszabadultam a Favorittól). Többször hivogattak, hogy a Favorit milyen jó és rendeljem meg. Persze nem húztak be a csőbe, mert ezzel ugrott volna a szolgáltatóváltás. Még valami ajándékot is ígértek.

A Panteles szerződést elsőre nem fogadták el, mert hiányzott a régi ADSL szerződésszám. Mint kiderült a régi internet szolgáltatómnál (Euroweb) ilyen adat nem volt. Többszöri telefonálás után sikerült meggyőznöm őket, hogy ilyen adat nincs. Persze az üzeltkötő azt mondta, hogy teljesen OK a szerződés, csak kb. két hét múlva derült ki, hogy probléma van vele, amire eljutott a Pantel központba (asszem Sárvárra).

Érdekes a fix ip címes dolog, amit a blog-ban írtál. Én pl. nem kértem, de három hónapja ugyan az az IP címem, amióta Panteles vagyok. Egyszer majdcsak megváltozik.

A szakadozást szerencsére úgy oldották meg, hogy nem volt sávszél csökkentés. Most már hetente max. egyszer veszek észre szakadást, ez belefér.

Összességében a zűrös átállás ellenére meg vagyok elégedve a szolgáltatással, nem bántam meg, hogy keresztül mentem a tortúrán.

Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2007. 02. 05. 23:58 -kor

#2396 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 07:34

Nekem ma lesz a hordozás 18 és 22 óra között.
Remélem simán fog menni.
............ Nem kicsit, nagyon!

#2397 Felhasználó inaktív   aty87 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 06. 11:19

Idézet

# 2006.12.13: A megrendelés elküldése
# 2006.12.21: A vonalhordozási igény regisztrálása

Oh.. micsoda rohamléptek.
Nálam:
# 2006.12.28: A megrendelés elküldése
# 2007.02.02: A vonalhordozási igény regisztrálása

#2398 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 12:20

Tokom kivan a Pantellel. :( Tegnap ota egy kalap tragya a szolgaltatas. Allandoan "kapcsolat idotullepes miatt megszakadt" hibauzenetek, lassu, mint a dog. BIX-en latszik tegnap este egy gyonyoru beszakadas is.
:(

Sajnos azt kell mondjam, munkara senkinem sem ajanlom, olyan megbizhatatlan, hogy az mar uberszanalmas. Supportnak direkt nem szolok, mert a vege az lesz, hogy elveszik a savszelesseget, mikozben lathatoan nem a vonalunkkal van gond, hanem az egesz Pantel halozattal.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2399 Felhasználó inaktív   galosa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 06. 13:07

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 12:20

Tokom kivan a Pantellel. :( Tegnap ota egy kalap tragya a szolgaltatas. Allandoan "kapcsolat idotullepes miatt megszakadt" hibauzenetek, lassu, mint a dog.

Nekem megszűnni látszanak a kezdeti vonalszakadási gondok.
Igaz, hogy visszavették a feltöltésemet 75 kB/s-ról 65-re, de azóta megy rendesen.

Még figyelem egy pár napig, aztán lehet, hogy kérem, hogy emeljenek rajta. Majd meglátom. Lehet, hogy nem érdemes bolygatni azért a 10 kB/s-ért.
A letöltés maradt 540 kB/s :).

#2400 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 13:32

Na, ne rémisztgessetek!

#2401 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 14:07

Idézet: galosa - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 13:07

Nekem megszűnni látszanak a kezdeti vonalszakadási gondok.
Igaz, hogy visszavették a feltöltésemet 75 kB/s-ról 65-re, de azóta megy rendesen.

Nekem is az a feltöltés maximuma, amit kicsit keveslek azért, letöltés 520, és stabilan megy. Ma egy hete van bekötve, igazából nincs okom panaszra..megrendelés dec 19-én volt, bekötés pedig jan 30-án, tehát ünnepekkel együtt is 5 hét.
Egyébként szerintem a bekötés hosszadalmas voltáról nagyrészt nem a pantel tehet, nyilván neki csak jobb lenne, ha minél előbb megtörténne..
Ja és krinyo, tegnap este a t-comnál még nagyobb szakadás volt..én spec panteles létemre észre se vettem :)

#2402 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 14:38

Viszont egy dolog érdekes. Nagy nehezen sikerült belépn a modem admin felületére, és megdöbbenve látom, hogy a régi 28 helyett (ami a t-comos adsl-nél dialcom modemmel volt) mostmár 42 lett az attenuation értéke, na ez mitől lehet? Szűrők, stb. minden változatlan természetesen.

#2403 Felhasználó inaktív   info 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 16:07

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 12:20

Tokom kivan a Pantellel. :( Tegnap ota egy kalap tragya a szolgaltatas. Allandoan "kapcsolat idotullepes miatt megszakadt" hibauzenetek, lassu, mint a dog. BIX-en latszik tegnap este egy gyonyoru beszakadas is.
:(

Sajnos azt kell mondjam, munkara senkinem sem ajanlom, olyan megbizhatatlan, hogy az mar uberszanalmas. Supportnak direkt nem szolok, mert a vege az lesz, hogy elveszik a savszelesseget, mikozben lathatoan nem a vonalunkkal van gond, hanem az egesz Pantel halozattal.

Krinyo

üdv!

szétnézhettél volna kicsit jobban is, az általad említett időpontban ugyanis az egész BIX "leült", amiről a PanTel nem tehet. Szóval biztosíthatlak, hogy a PanTel hálózatával nincs gond.
Ha megnézted volna a többi grafikont is akkor láttad volna, hogy a T-com, Tvnet, Invitel stb grafikonokon is látszódik a kiesés. pl.:

bix_node - tvnet

Amint azt már írták ezelőtt jópárszor, a sebességet a vonal stabilizálódása érdekében veszik vissza a noc-osok. A réz olyan amilyen. Azt a többi szolgáltató is a T-com -tól bérli teljes szolgáltatóváltásnál. Amúgy én a 18 Mbit -re nem panaszkodnék, hogy lassú. Ha pedig szakadozik akkor meg kell keresni az optimális sebességet.(ebben segít a noc)

üdv

#2404 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 16:46

Azaz eddig a pillanatig folyamatosan? Egyebkent koreberdeklodtem, ilyen problemakat, amit mi tapasztalunk, masok nem tapasztalnak, de lehet, hogy pont rossz embereket kerdeztem meg?

Krinyo

#2405 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 16:51

Idézet

Amúgy én a 18 Mbit -re nem panaszkodnék, hogy lassú. Ha pedig szakadozik akkor meg kell keresni az optimális sebességet.(ebben segít a noc)

Bocs, de a lassusag nem feltetlenul a savszelesseg hianyabol fakad, ugye neked ezt nem kell magyaraznom? Attol, hogy a HWSW FTP-szervererol folyamatosan 1,5 megabajt/s-mal toltunk le, attol meg a weboldalak nem toltodnek be, csak jon a connection timeout uzenet. Esetleg eppen az FTP-szerverhez.
Talan eppen ez tamasztja ala, hogy nem a vonallal van a gond.
A multkor ugyfeles kollegaval megneztuk, a vonalunk ilyen sebesseg mellett sem szakadt meg meg soha, egyetlen egyszer sem.
De le mernem fogadni, hogy ha reklamalnek, ahogyan masoknal, nalunk is ezzel kezdenetek a "hibajavitast".

Krinyo

#2406 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 17:09

Egyebkent most, hogy irunk rola, nagysagrendekkel javult a helyzet. :D

PS: atmenetileg :(

#2407 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 19:49

Én most akarom megrendelni Zalaegerszegről. Van olyan akinek működik már Zegen? Szivesen veszek tanácsokat a rendeléssel kapcsolatban.
A Dlinkes 624+(Plusz) routeremben bizhatok továbbra is?

#2408 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 20:46

Na, kb. már 1 órája Panteles vagyok.  :D
Eddig müxik rendesen, semmi szakadás vagy ilyesmi. Zyxel modemmel nyomom és Zyxel szürövel, a Dlink-et ki sem csomagoltam. Eddig elégedett vagyok. Telefon is müködik, és a számkijelzés is.

#2409 Felhasználó inaktív   info 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:36

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 16:51

Bocs, de a lassusag nem feltetlenul a savszelesseg hianyabol fakad, ugye neked ezt nem kell magyaraznom? Attol, hogy a HWSW FTP-szervererol folyamatosan 1,5 megabajt/s-mal toltunk le, attol meg a weboldalak nem toltodnek be, csak jon a connection timeout uzenet. Esetleg eppen az FTP-szerverhez.
Talan eppen ez tamasztja ala, hogy nem a vonallal van a gond.
A multkor ugyfeles kollegaval megneztuk, a vonalunk ilyen sebesseg mellett sem szakadt meg meg soha, egyetlen egyszer sem.
De le mernem fogadni, hogy ha reklamalnek, ahogyan masoknal, nalunk is ezzel kezdenetek a "hibajavitast".

Krinyo

udv,

ismeros a jelenseg(de nem  a pantel adsl -nel tapasztaltam), es mas meg nem panaszkodott erre. ra fogok nezni a vonalra, mindenesetre erdekes a jelenseg. nem kritizalni akarok de maskor legyszi fogalmazz pontosabban mert a "lassu mint a dog" szerintem nem ekvivalens ezzel a jelenseggel. Viszont azt ne felejtsd el, hogy nem a rendszermernokok veszik fel a telefont! nem csak nalunk, a T-com -nal sem, a Tvnet-nel sem, mashol sem stb...

#2410 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:51

Hello "info"! :)
Az én kérdésemre is tudod esetleg a megoldást?

Idézet

Viszont egy dolog érdekes. Nagy nehezen sikerült belépn a modem admin felületére, és megdöbbenve látom, hogy a régi 28 helyett (ami a t-comos adsl-nél dialcom modemmel volt) mostmár 42 lett az attenuation értéke, na ez mitől lehet? Szűrők, stb. minden változatlan természetesen.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.