HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#471 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 09. 15:18

Pantel ?van már valakinek? :cool:
Engem még köt a szerzödés  :mad: de ha vége akkor lépek én is  :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#472 Felhasználó inaktív   csabici 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 09. 18:37

Szia Insider_info!

23-as körzetre pontosabban Érdre van valami terv?
Kb. mikorra várható itt a Pantel szolgáltatás?

#473 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 19:16

Ma mindenki alszik :( vagy nyaralnak  :D 
infos hölgy szerint Egerben már kötik.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#474 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 20:38

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 16:00

POLIforum

Milyen nagyképü userek vannak ott.Senki nem szakmai csak ök  :omg:

Ezt Rád is lehetne mondani...

#475 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 21:21

"A teljes szolgáltatóváltással járó csomagok jelenleg Budapesten az I., V., VI., VII., IX., XIX. kerület teljes területén valamint a II., III., VIII., XII., XIV., XV. kerület egyes részein élők számára elérhetők. Ezen kívül vidéken Szombathely, Tatabánya, Székesfehérvár, Kaposvár, Szekszárd, Eger, Győr, Gyöngyös, Siófok és Zalaegerszeg részleges lefedettséggel tartozik a PanTel szolgáltatási területéhez."

#476 Felhasználó inaktív   croft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 07:46

Idézet: info - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 21:59

Hello!

Igen tudom. Sajnos a t-com -nak 3 napos hiba elhárítási kötelezettsége van a PanTel felé, tehát 72 órán belül kell helyreállítania. Addig "nem tehetünk túl sokat". Hogy őszinte legyek nem gondoltam, hogy eddig képesek elhúzni egy elpatchelésnek a korrigálását. A 3 napból holnap lesz az utolsó, úgyhogy nagyon remélem, hogy holnap ill. csütörtök reggel már menni fog.

üdv

Letelt a 24 órás átkötés, egy hétvége, újabb 3 nap, továbbra sem működik  :mad:
Megjegyzem nem tudom milyen 72 órás javításról van szó, merthogy nem elromlott valami hanem nem is volt jó  :confused:

#477 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 09:01

Jó reggelt!
Most néztem csak be a PanTel oldalára! Nem semmi!
Ilyen olcsón 4Mb-es vonalat.  :respect: Minden elismerésem!
Vagyis ha én vonalat hordozok, akár 4Mb-es netem is lehet, jóval olcsóbban, mint a magyar telefosnál. :)

Hajrá PanTELLLLLLL

#478 Felhasználó inaktív   Voice_Team 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 09:30

Idézet: croft - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 7:46

Megjegyzem nem tudom milyen 72 órás javításról van szó, merthogy nem elromlott valami hanem nem is volt jó  :confused:

Kedves Croft,

Végre sikerült a T-Com-mal megoldatni az elpatchelést. Most már működik a vonalad, az ADSL 18M-val állt fel. A telefont is teszteltük, de sajnos nem vette fel senki.

Üdv,

PT Voice_Team

#479 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 09:58

Ha egyszer telefon előfizető leszek, egyből a Pantelhez megyek. Engem nem érdekel, ha a környéken csak T-Fos szolgáltat! :)

#480 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 09:59

Idézet: Voice_Team - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 9:30

Kedves Croft,

Végre sikerült a T-Com-mal megoldatni az elpatchelést. Most már működik a vonalad, az ADSL 18M-val állt fel. A telefont is teszteltük, de sajnos nem vette fel senki.

Üdv,

PT Voice_Team

ADSL 18M-val állt fel. Én meg kapok 1M  11000ft-ért? :omg:

#481 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 10:17

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 8:59

ADSL 18M-val állt fel. Én meg kapok 1M  11000ft-ért? :omg:

Ne szomorkodj, én többért kapok. :( De mocskos Gyurcsány valamit majd megint kitalál a távközlés megadóztatására. De jön majd az egyetemista tüntetés!!!!

#482 Felhasználó inaktív   info 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 10:47

Idézet: croft - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 7:46

Hello!

Valóban a t-com a 3. nap utolsó óráira hagyta a javítás elvégzését. Viszont az ADSL-ed valóban 18.5 M-en van. :) Ebből kb ~15 - 15.5 M lesz az amivel tényleg menni fog.  Azért érdemes az első használat előtt a modemet újraindítani. (konnektorból ki/be). Remélem ezután már zökkenőmentesen fog menni a neted. :)

üdv

Szerkesztette: info 2006. 08. 10. 10:52 -kor

#483 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 11:30

Idézet: whg - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 11:17

Ne szomorkodj, én többért kapok. :( De mocskos Gyurcsány valamit majd megint kitalál a távközlés megadóztatására. De jön majd az egyetemista tüntetés!!!!

Kitalálom, NyomorTel?
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#484 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 11:50

Idézet: info - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 10:47

Hello!

Valóban a t-com a 3. nap utolsó óráira hagyta a javítás elvégzését. Viszont az ADSL-ed valóban 18.5 M-en van. :) Ebből kb ~15 - 15.5 M lesz az amivel tényleg menni fog.  Azért érdemes az első használat előtt a modemet újraindítani. (konnektorból ki/be). Remélem ezután már zökkenőmentesen fog menni a neted. :)

üdv

t-com jó munkához idö kell a rossz......  :D
Még a 15M is durva az én 1M ADSL -hez. Nem a szolgáltato a hibás csak magunkat okolhatjuk ha hagyjuk magunkat igy leh..ni.Mindenki irna egy levelet NHH v GVH akkor lehet jobban haladnánk.Ha nem ugatunk hogy ez nekünk ez igy nem jó akkor ök lehet ugy vannak vele "akinek gonja van majd szól...."
Talán most elindult valami  :respect: 
Fog még a "nagy szolgáltato " kapkodni ha ügyfélköre látványosan fogyni kezd ......

#485 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 11:59

Suldigung, jól látom hogy most már 3 tégla beépített ügynök osztya az eszet itten? :)

Isten tartsa meg a jó szokásotokat! :respect:

#486 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 12:39

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 11:59

Suldigung, jól látom hogy most már 3 tégla beépített ügynök osztya az eszet itten? :)

Isten tartsa meg a jó szokásotokat! :respect:

Hát nagyon úgy néz ki  :D

Csatlakozom: Köszönjük a belső segítő kezeket és reméljük sokáig itt lesznek még!  :respect:

#487 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 12:51

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 12:50

t-com jó munkához idö kell a rossz......  :D
Még a 15M is durva az én 1M ADSL -hez. Nem a szolgáltato a hibás csak magunkat okolhatjuk ha hagyjuk magunkat igy leh..ni.Mindenki irna egy levelet NHH v GVH akkor lehet jobban haladnánk.Ha nem ugatunk hogy ez nekünk ez igy nem jó akkor ök lehet ugy vannak vele "akinek gonja van majd szól...."
Talán most elindult valami  :respect: 
Fog még a "nagy szolgáltato " kapkodni ha ügyfélköre látványosan fogyni kezd ......

Nem levelet kell írni NHH-nak meg GVH-nak, hanem az kell hogy a Pantel és a hasonló többi hurokátengedéses szolgálató is hasonló területi lefedettséget érjen el mint a Tíkom és akkor a többit majd a piac megoldja.

Viszont ez nem két fillér és nem is két nap alatt fog lezajlani(ez külföldön is ugyanígy történt/történik). Viszont a hurokátengedésesek nem is fognak akkora területi lefedettséggel bírni mint MT mert akkor nem lenne tartható a kedvező ár, hisz a kevésbé rentábilis vidéki területeket keresztfinanszírozni kellene a városi profitból, ez pedig a havidíjak emelkedésével járna. Épp ezért a Pantel aligha fog 800 településen ADSL-t kínálna ahogy Tíkom teszi. Nem véletlenül most még csak Bp-i és 3-4 nagyobb vidéki város részleges lefedettsége van, aminek növelése egy hosszabb távú folyamat lesz, és nem hiszem hogy a Pantel POP-os városokon túl fog mutatni, az is kérdés legalább azokban mikorra lesz közel teljes lefedettség. Szerintem jó esetben 2007 végére, de inkább 2008-ra. Addigra már talán a többi alternatív is elér valami jelentősebb kiépítettséget és ez így együtt már el fog érni egy valós konkurenciát a Tíkom hálózatával szemben.

Viszont addig nincs igazán mire lépnie Tíkomnak, neki van most 400 ezer ADSL előfizetője, Pantelnek és az összes többi hurokátengedésesnek talán ha van ezer esetleg kettő. Igen szignifikánsak az aránybeli eltérések. Ha év végéig a hurokátengedéses ADSL-ekből lesz tízezer az már haladás lesz, jővő év végéig ha lesz 50 ezer már az is, 2008-ra talán már 150 ezer is lesz vagy mégtöbb. Viszont ezen idő alatt Tíkom előfizetői tábora is szépen gyarapodni fog ahhogy eddig is, max nem olyan ütemben. 2007-re szerintem nekik lesz legaláb 600 ezer ügyfelük, 2008-ra meg talán már 750ezer is. Viszont addigra az arány feljavul 1:400-ról talán 1:6-ra, ha nagy mákunk lesz talán jobbra is.

Az pedig már elég ok lesz arra hogy Tíkom is változásokat eszközöljön az áraiban és a csomagjaiban, más piacokon is idővel az inkubensek elkezdtek reagálni az alternatívokra miután azok elértek egy olyan piaci mértéket amire már oda kellett figyelni. De addig nincs igazán mitől tartaniuk.

A sávszélesség ára és mértéke az alap költségszint felett már a piaci állapotok függvénye. A Pantelnek most piacot kell szereznie ezért ad sokkal kedvezőbb ajánlatot. Tínél nincs ilyen megfelelési kényszer, mert nincs ki felé megfelelni. Majd ha lesz akkor ő is idomulni fog adott mértékben. Egyébként sávszél maximumom értéket fentebb tornászni nem igazán nagy tétel, ha mellett nem forgalmaz jelentősen többet a ügyfél, hisz a költség az forgalomhoz köthető inkább nem pedig a maximum sávszél értékhez, annak csak inkább PR szerepe van. Azért is lehet olyan könnyen emelgeti, akár elméleti érték tartományokba is. Azért ne feledd nálad nem biztos hogy lesz 15Mbps ha a vonalad nem képes rá. Ha mondjuk elég messze laksz a központtól lehet csak épp 1Mbps-re lesz képes a vonalad. És hiába fog a központhoz közel lakóknak 10-20Mbps-eket kínálni akár Tíkom, akár Pantel ez a te helyzeten nem fog sokat változtatni.

#488 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 12:54

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 13:39

Hát nagyon úgy néz ki  :D

Csatlakozom: Köszönjük a belső segítő kezeket és reméljük sokáig itt lesznek még!  :respect:

Csak nehogy az legyen mint UPC topicban ahová az évek során hasonlóan igen sok belsős írt és válaszolt meg kérdéseket, segített a supportban. Aztán amikor ez idővel a vezetőség fülébe jutott akkor ők behúzták nekik a kéziféket és azóta nem írhatnak.

#489 Felhasználó inaktív   simzaza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 15:59

Üdv MindenkiNet!

A XVI. kerület mikor lesz "befedve" a Pantel által?  :confused:  Meddig érdemes rá várni? Ha az egyik kedves bennfentesünk tudja, legyen oly kedves megírni.
Köszönöm!

#490 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 16:13

Idézet: simzaza - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 15:59

Üdv MindenkiNet!

A XVI. kerület mikor lesz "befedve" a Pantel által?  :confused:  Meddig érdemes rá várni? Ha az egyik kedves bennfentesünk tudja, legyen oly kedves megírni.
Köszönöm!

Sajnos, a telepítés sorrendjéről nem adhatunk ki információkat, mivel a versenytársaink is olvashatják ezeket a sorokat, de egyelőre nem kecsegtetlek túl sok biztatóval. Sajnos.... :(

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.