HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   sweetsour 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 09. 11:04

Mi lenne ha elkezdenénk sokan az NHH-nak panaszkodó mailt írni erről a 2-3 hónapos átfutási időről? Hátha akkor jobban összekapnák magukat.
Csak valakinek meg kéne fogalmaznia.

Szerkesztette: sweetsour 2006. 06. 09. 11:05 -kor

#62 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 12:39

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 10:16

Hytason biztos nincs remény. A hurokátengedéssel szolgáltató cégek csak a nagy főközpontokba települnek be, oda pedig rézkábel fut be. A hytasos területek miniDSLAM-okkal vannak lefedve ott pedig nem igen fognak megjelennie ezek a szolgáltatók, ott csak a Tíkom marad.

A kérdés inkább az mikor fog végre normális uplink kapacitást kiépíteni hytason Tíkom és nem NxE1-es lefolytott kapcsolódásokkal szarakodni. Ha kicserélné ezeket normális fast vagy gigabit ethernet uplinkre akkor már lehetőség lenne a nagyobb sebességű ADSL csomagokra is. Erre irányuló teszt elindult áprilisban XIII és XIV kerben asszem, de gyanítom az őszi teszt végén túl sok érdemi nem fog történik és csak utána dől el lesz e globális az összes hytasos területet(III. és VIII. kerület és stb) érintő fejlesztés. Ha egyáltalán lesz gyanítom annak egy éven belül aligha látjuk eredményét, márpedig addig az ADSL továbbra is felejtős marad.

Hytas területen is van remény...csak erről még nem beszélhetek... ;) Unbundlingos megoldás viszont  tényleg nem várható egyelőre...

#63 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 13:03

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 13:39

Hytas területen is van remény...csak erről még nem beszélhetek... ;) Unbundlingos megoldás viszont  tényleg nem várható egyelőre...

A technológia lehetőség természetesen adott ahogy Tíkom esetében is rendelkezésre áll a technológia hogy akár ezeken a területeken is megfelelően jó netet szolgáltasson. Sőt élve a technológiával sokkal jobb netet szolgáltathatna mint a főközponti rezes megoldásokkal, hisz a réztávolság ezeken a területeken minimális igy könnyebben meg lehet közelíteni a technológiai maximum sebesség értékeket.

Végülis az unbundled cégek is rakhatnak be miniDSLAM eszközöket ezekre a Hytasos területekre/épületekbe. Pl. az iMAP9100-ast pont erre találták ki, kell még hozzá bérelni egy optikai uplinket amint kialakítható a giga ethernet kapcsolódás a főközpontba betelepült 9700-ashoz és máris működni fog. Sőt last milera lehet rakni akár VDSL2-t is amivel a rövid réztávolság miatt akár a 100/100Mbps is elérhető.

Csak az ilyen kialakítás költség szintje jóval magasabb mint a főközpontba betelepült változaté és ez üzletileg pont e miatt kevésbé vonzó.

#64 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 13:24

Hi.

nekem lejárt az 1 év szerződés még áprilisban a tvnetnél csak vártam a nyárig milyen akciók lesznek a 3gadsl-n kivűl..
na most ha lemondom a határozatlan idejű adsl-et a tvnetnél és utána indítom el a dolgot a pantelnél akkor is 3 hónapig a tíkom visszatartja a dolgot csak bosszúból? nincs erre valami törvény hogy ha én a pantelt választom akkor annak 2-3 héten belül megkell történnie a váltásnak?

mert ez így nem buli ha net nélkül maradnék..sajna.

#65 Felhasználó inaktív   beers 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 09. 14:12

Nekem is lejár az 1 évem még ebben a hónapban!
Remélem letisztul hamarosan ez a dolog!
Azért ez a 4M-ás net nem semmi ezért az árért!
Nevetséges amit egyes cégek megengedhetnek maguknak magyarországon :( !
DC 4ever!!!

#66 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 09. 14:31

Idézet: beers - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 15:12

Azért ez a 4M-ás net nem semmi ezért az árért!
Nevetséges amit egyes cégek megengedhetnek maguknak magyarországon :( !

Amíg veszik, addig miért ne...
Make love not Wor.

#67 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 14:41

Azért veszik mert nincsen más de most úgy néz ki lesz. Gigászi királyság lenne 2300 ért "0Ft os percdíjért telózni. Nagyon várom már hogy a b*zi T nek kicsengessenek amit ez művel azt 50-100 km vel nyugatra kiröhögnék. Hajrá PANTEL reméljük mihamarabb itt is elérhetők lesztek!!!!! Ígérem elsők között leszek aki váltani fog!!!!!!!

#68 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 14:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 15:31

Amíg veszik, addig miért ne...

De itt pont arról van szó, hogy nem megvenni, hanem lemondani akarják a szolgáltatásukat. Tegyenek vonzóbb ajánlatot, ha marasztalni akarják a kedves ügyfelet, bár itt a kedves ügyfél az ISP, akinek a számlát fizetjük. Sajnos nagy a T-Com vízfeje, mekkora küszködés volt kieszközölni a "szünetmentes szolgáltatóváltás" lehetőségét is...  :down:

#69 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 14:47

Idézet: Robi19 - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 15:41

Nagyon várom már hogy a b*zi T nek kicsengessenek amit ez művel azt 50-100 km vel nyugatra kiröhögnék.

Hát, szerintem az anyacégnél is vannak érdekes dolgok. Amúgy szerintem még szarabb lett a helyzet, mióta T-nek hívják őket. Ilyen gusztustalan ÁSZF változtatás pl: az ADSL-t csak vonallal együtt helyeztetheted át más helyre. Az, hogy a vonal nem a tiéd esetleg, csak a rajta levő ADSL, az őket nem nagyon hatja meg. Az se, hogy ott, ahova vinnéd, ott is van vonal esetleg. Mekkora fa..ság már?

#70 Felhasználó inaktív   testuser_pantel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 09. 15:02

Sziasztok,

Hadd csatlakozzam a társasághoz, de egy harmadik szemszögből.
Jómagam a PanTel unbundlingos telefon- és ADSL szolgáltatását tesztelem nagyjából március óta.
Teljesen kiválóan műxik. Szerencsére nincs  forgalom korlátozás, így már több száz GB forgalmat töltöttünk fel és le is. Ami még tökre jó, hogy egyszerre 250-300 szálon is fut időnként le/feltöltés, és viszi azt is szépen, mint a kisangyal. :)
A telefon pedig hozza a szokásos PSTN minőséget. :)

#71 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 15:11

Idézet: addictive - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 14:47

Ilyen gusztustalan ÁSZF változtatás pl: az ADSL-t csak vonallal együtt helyeztetheted át más helyre. Az, hogy a vonal nem a tiéd esetleg, csak a rajta levő ADSL, az őket nem nagyon hatja meg. Az se, hogy ott, ahova vinnéd, ott is van vonal esetleg. Mekkora fa..ság már?

Nem válogatnak az eszközökben, amikkel magukhoz próbálják láncolni az ügyfelet.
Nyilván ki lett adva a németektől az utasítás hogy milyen eredményt kell felmutatni és ezt kézzel-lábbal próbálják is megcsinálni. Különben nem lesz bónusz év végén a kedves vezetőknek. ;) Lesz itt még valódi árcsökkenés a T-nél is... Mi történt a UPC-vel, amikor bejött a DigiTv? Hogyhogy hirtelen megérte neki az addigi árakat nagy mértékben csökkenteni? ;) Csak az kell hozzá, hogy legyen egy erős konkurens, meg az ügyfelek nagy tömegben menjenek át. Nyilván ezt próbálják azzal is akadályozni, hogy hónapokig húzódik a procedúra. Szánalmas.

#72 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 15:18

Idézet: Robi19 - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 15:41

Nagyon várom már hogy a b*zi T nek kicsengessenek amit ez művel azt 50-100 km vel nyugatra kiröhögnék.

Nem tudom mit szóltál volna ahhoz ha az elmúlt 5 év során és most is Tíkom úgy adná az ADSL-t mint pl. sógorék "Tíkomja" 50-100km-rel nyugatabbra.

http://www.aon.at/portal/site/aon/menuitem...000220a14acRCRD

- 35 ezres installációs díj
- 400MB,800MB,2GB,5GB és Fair use(15GB) limites csomagok 20-55 euroért
- 2048/384 kbps-es sebességű Power User csomag a fenti 15GB-os Fair use limittel.
- telefonalapdíj 4250Ft analógnál, 7000Ft ISDN-nél

És fél évvel ezelőtt a Power User csomag sebessége még csak 1024/256kbps volt, az ára 10 euroval drágább 65 euro, és a limit is 10GB volt 15 helyett.

Ha ilyen lenne idehaza Títől is gyanítom az sem tetszene. ;) Mert nekem tutira nem.

#73 Felhasználó inaktív   claym4n 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 09. 15:41

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 21:48

A hurokhordozást a matáv..izé, T-COM refenrcia szerződésében foglaltak szerint kell megvalósítani. Ez az úgynevezett RUO. Ennek nemsokára jön ki az új változata, ahol némileg talán csökkennek majd az ára, és pl., az általad vázolt helyzetre is születik megoldás...legalábbis én is úgy tudom, hogy az új RUO megengedi majd a meglévő telefonvonal nélküli hurokhordozást is...

Véleményed szerint a RUO-változás mikor realizálódik? Elképzelhető, hogy még a nyáron?

Ugyanis esetemben a telefondrót van csak, azon semmilyen előfizetés nincs. :%

#74 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 15:45

Idézet: claym4n - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 16:41

Véleményed szerint a RUO-változás mikor realizálódik? Elképzelhető, hogy még a nyáron?

Ezt senki sem tudja...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#75 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 16:54

Na nembírtam várni, én is felhívtam.  :)

Azt mondta a kollega, hogy ők jelenleg nem ajánlhatják ezt a teljes szolgáltatóváltást (egyébként a szerződések is megvannak), mert még semmi sem biztos, amig a T-Commal nem egyeznek meg.
Azt mondta, valószínű hogy szeptembertől tudják biztosítani a dolgot, úgy hogy ADSL-el együtt is lehet majd menni, tehát szinte kiesésmentesen.
Egyébként hétfőn kapnak bővebb infókat, felirta a nevet, telszámot, értesítenek ha tudnak valamit.

Az ADSL-el együtt költözés viszont még jobban hangzik, mint a mostani... talán megéri várni pár hónapot, remélem nem tesz nekik keresztbe valamivel a trékom és a mostani árakon tudják majd adni.

#76 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 17:24

Idézet: Freeze - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 17:54

Na nembírtam várni, én is felhívtam.  :)

Azt mondta a kollega, hogy ők jelenleg nem ajánlhatják ezt a teljes szolgáltatóváltást (egyébként a szerződések is megvannak), mert még semmi sem biztos, amig a T-Commal nem egyeznek meg.
Azt mondta, valószínű hogy szeptembertől tudják biztosítani a dolgot, úgy hogy ADSL-el együtt is lehet majd menni, tehát szinte kiesésmentesen.
Egyébként hétfőn kapnak bővebb infókat, felirta a nevet, telszámot, értesítenek ha tudnak valamit.

Az ADSL-el együtt költözés viszont még jobban hangzik, mint a mostani... talán megéri várni pár hónapot, remélem nem tesz nekik keresztbe valamivel a trékom és a mostani árakon tudják majd adni.

biztos, hogy keresztbe tesz...tavaly is augusztusban mikor kitalálta ki számít új adsl felhasználónak..

#77 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 17:31

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 16:18

Nem tudom mit szóltál volna ahhoz ha az elmúlt 5 év során és most is Tíkom úgy adná az ADSL-t mint pl. sógorék "Tíkomja" 50-100km-rel nyugatabbra.

http://www.aon.at/portal/site/aon/menuitem...000220a14acRCRD

- 35 ezres installációs díj
- 400MB,800MB,2GB,5GB és Fair use(15GB) limites csomagok 20-55 euroért
- 2048/384 kbps-es sebességű Power User csomag a fenti 15GB-os Fair use limittel.
- telefonalapdíj 4250Ft analógnál, 7000Ft ISDN-nél

És fél évvel ezelőtt a Power User csomag sebessége még csak 1024/256kbps volt, az ára 10 euroval drágább 65 euro, és a limit is 10GB volt 15 helyett.

Ha ilyen lenne idehaza Títől is gyanítom az sem tetszene. ;) Mert nekem tutira nem.

A korlát, meg sebesség részével egyetértek, nem szeretnénk, ha itt is ilyen lenne. Azonban az árakat kár volt szvsz belekeverni, más az életszínvonal ott.

Lugi

#78 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 18:11

Idézet: Lugi - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 18:31

A korlát, meg sebesség részével egyetértek, nem szeretnénk, ha itt is ilyen lenne. Azonban az árakat kár volt szvsz belekeverni, más az életszínvonal ott.

Lugi

Az árakat nem az életszínvonal határozza meg. Ott ahol 10x nagyobb a GDP nem adják 10x drágábban a szolgáltatásokat és termékeket. Ott pedig ahol rosszabbul élnek az emberek nem adják olcsóbban. Az árakat a költségek és a kereslet-kínálat határozza meg.

Pl. németben a Tíkom-Tíonlány páros 30 euroért adja a 2Mbps/384kbps-es korlátlan netet, ehhez képest az osztrák Aon árai nem túl jónak mondhatók. A német Tí ár megegyezik a Pantel jelenlegi 2 Mbps-es csomag árával.

És persze azt is tudni kell a német Tí csomag ára egy évvel ezelőtt pont a duplája, 60 euro volt. Csak azóta igen komoly árcsökkentésre kényszerültek a konkurens alternatív cégek elmúlt jó 2 év alatt végrehajtott hurokátengedéses fejlesztéseinek következtében.(pl. Versatel, Arcor(Vodafone), HansaNet(Telecom Italia))

Remélhetőleg 2 év alatt nálunk is komoly változáson megy majd át a broadband piac. Az biztos ha elég nagy területi lefedettséget érnek el alternatívok és komoly előfizetői bázishoz érnek el a szolgáltatásaikkal arra már a nagy Tínek is reagálnia kell, és majd fog. Pont úgy ahogy németben tették és jelenleg is teszik.

Ha a Pantel idővel elér egy közel teljes Bp lefedettséget és mondjuk a 6-10 legnagyobb városban is komoly lefedettséget ér el az már elég előfizetőt jelentene ahhoz is hogy pl. megjelenjenek a piacon ők is mint ADSL nagykereskedő ahogy a Tíkom. Ha ezt meglépnék akkor a kis szolgáltatók akik pénzügyileg nem képesek saját hálózat kiépítésére az új nagykereskedőhöz átpártolva hasonló csomagokkal és árakon jelenhetnének meg, ezzel is tovább csökkentve a Tíkom hegemóniáját. Persze az üzletileg kevésbé vonzó területeken a kisebb városokba és kistelepüléseken vagy Hytason hurokátengedéssel nem fognak megjelenni az alternatív szolgáltatók, ott megmarad egyedülinek a Tíkom. Viszont a piac többi részén lezajlott változások közvetetten ott is éreztetni fogják a hatásukat, mivel a Tíkom mint JPE nem igazán engedheti meg a területileg differenciált árazást, amivel viszont a kicsik szabadon élhetnek.

#79 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 19:07

Az lehetséges, hogy nem fog változni a hurokátengedési procedúra? Simán kinézném a T-Comból, hogy így próbál meg nyeregben maradni és NHH nem igazán kompetens, hogy más belátásra bírja.

#80 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 19:32

Bocs, de nekem nem volt világos, hogy telefon nélkül is lehet-e rendelni PanTel-es ADSL-t.
Szerintem sokan vannak úgy, hogy vezetékes telefonra nincs szükségük, csak net kell.
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.