HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#631 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 18. 11:03

Hello mindenki,

Eleg kemeny dolog ez a pantel vonalhordozas meg adsl, ime az en rovid tortenetem:
Juniusban megrendeltem a szolgaltatast, vonalhordozast, juni 13-an ki is toltottem es visszakuldtem a megrendelot, aztan innentol kezdve kb hetente kellett telefonalnom hogy tortenjen is valami, kulonben elfelejtettek volna szolni nehany aprosagrol, ami miatt megjobban elhuzodott volna az egesz...

A lenyeg hogy az uj vonal bekotesen kivul (mivel vettem egy uj matav vonalat, hogy legyen mit hordoznom) nagyjabol minden siman ment, csak mellette rohadt lassan is, ezert ott tartok hogy meg jelen pillanatban (aug 18, azaz tobb mint 2 honap eltelt a megrendeles ota) sem muxik se a netem  se a vonalam, pedig tegnap este lett volna a vonalhordozasom.

Ma reggel kiprobalom hatha muxik, de nem... se net, se telefon.
Felhivtam az ugyfelszolgalatot, ahonnan miutan visszahivtak, megtudtam hogy "berendezes alatt van"!
Arra a kerdesemre hogy: Mi van berendezes alatt? Mit jelent ez? (annak ellenere hogy itt a vonal, itt a modem, es a vonalhordozas/atkotes tegnap este elvileg meg kellett hogy tortenjen) Mikorra varhato hogy hasznalhato is lesz a dolog? Nem kaptam valaszt, ami igen meglepo, ugyanis en elvileg a hibabejelentes/elharitast hivtam a pantelnel, es nem a viragkoto reszleget.

Mivel jelenleg ket vonalam van, es a regin megy a regi netem, ezert kulonosebben nem zavar a dolog, csak azert irtam ide ezeket hogy aki most vag bele ebbe, az tudja mire szamithat, illetve valaki megmondhatna nekem (pl insider_info vagy valaki) hogy mi ez a berendezes alatt, es mikorra lesz akkor hasznalhato a netem?

Ha arrol van szo, hogy a vonalam egy rohadt nagy es nehez berendezes alatt van, es a veget nem tudjak beledugni a megfelelo csatlakozoba, akkor szivesen adok emelot, amivel a berendezest fel lehet emelni, hogy ne alatta legyen a vonalam :-D Btw ki es miert tette ala? :-D

Szerkesztette: bugtenger 2006. 08. 18. 11:06 -kor

#632 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 18. 11:31

:D
Nalunk majus ota huzodik a ceges vonal atmigralasa/athelyezese. :D

Utobbi ket hetben azert nem tortent semmi, mert a Pantel (es a T-Com) az irodahazig hozta a vonalat, az irodahaz meg nem kepes felhozni az otodik emeletre...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#633 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 12:26

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 10:25

[off]Hát eddig nem hozott össze a sors dlink eszközökkel, de arra gondolni sem mertem, hogy egy nyomorult manualt nem lehet beszerezni az interneten.  :mad: A dlink.de oldalon fentvan, de letölteni nem sikerül  :reklamacio: [/off]

Tessék:
DSL-380T_EU_UG.4th_draft.pdf
DSL-380T_QIG_1.00_EU(Press).pdf
;)

#634 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 13:12

Idézet: Freeze - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 12:26

Köszönöm!  :respect: Akinek meg van a cd, annak már könnyű!  :D
Huh, ezekben aztán volt nagyon titkos info, amit a d-linknek a weboldalain rejtegetni kell.  :Đ

#635 Felhasználó inaktív   igazi_hokuszpok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 15:25

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 11:03

Felhivtam az ugyfelszolgalatot, ahonnan miutan visszahivtak, megtudtam hogy "berendezes alatt van"!
Arra a kerdesemre hogy: Mi van berendezes alatt? Mit jelent ez? (annak ellenere hogy itt a vonal, itt a modem, es a vonalhordozas/atkotes tegnap este elvileg meg kellett hogy tortenjen)

Ha arrol van szo, hogy a vonalam egy rohadt nagy es nehez berendezes alatt van, es a veget nem tudjak beledugni a megfelelo csatlakozoba, akkor szivesen adok emelot, amivel a berendezest fel lehet emelni, hogy ne alatta legyen a vonalam :-D Btw ki es miert tette ala? :-D

berendezés:

gondolom elhiszed ha két végpont van, és az egyik nálad rendben, akkor a drót másik végét még be kell kötni valahova

gondolom van a központban egy bazi nagy doboz, ahol valami drótrengetegen valamit át kell kötni, esetleg csak a doboz programját átírni
na ezt hívhatják berendezésnek
mint a rendezőpályaudvar

a csóppnyi informatikus agyammal így képzelem a dolgot
2x3GHz - 2048MB - 1200GB - 8600gt - 704x576dv - skystarHD - 27"

#636 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 17:08

Telefonaltam ujra, masik neni vette fel, es o mindjart jobban kepben volt.
Mondta hogy bocsi, tudnak a hibarol (mivel mar jeleztem delelott) es gozerovel dolgoznak az ugyon, hogy elegedett es boldog elofizetojuk legyek (nem szo szerint ezt mondta, de igy ertette)

A legjobb huzas amugy az egesz proceduraban az volt, amikor nem kaptam tcom csekket a regi vonalamra, igy nem fizettem be, igy szamlatartozasom volt, es nem kotottek az uj vonalat. De az hagyjan... amikor megtudtam ezt, azonnal bementem szemelyesen befizettem a penzt, de innentol en mar nem rendes ugyfel voltam akinek 3napon belul kotottek volna a vonalat, hanem VIP feketelistas (3000Ft tartozas miatt, mert nem kaptunk csekket, vagy valaki akinek epp szuksege volt egy ilyenre ellopta a postaladankbol) szoval 3000Ft tarcsi miatt amit azonnal be is fizettem amint tudtam hogy kene, nem 3nap hanem 2 het lett a bekotes, es azt is ugy hogy egy osszegben ki kellett csengetnem az uj vonal arat, mert mivan ha nem fogom kifizetni utolag, mert legutobb is ugye nem fizettem be a telszamlam... LOL!

A masik jopofa az volt (de ez tenyleg jopofa) amikor meghoztak a modemet a futarok, ra nehany napra meg jott sms hogy "kedves ugyfelunk hamarosan kuldjuk a modemet..." Egy pillanatra lepergett az a cikk elottem, amikor egy nemet nonek a nemet t-com 500 vagy mennyi modemet kuldott ki postan + futarral + teherautoval... en csak 1et kaptam :-D

#637 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 18:17

Ha nem tévedek a távközlési szolgáltatásokat szokták berendezni, magyarán aktiválni, bekapcsolni.
Meg az ehhez kapcsolódó dolgokat.

#638 Felhasználó inaktív   varga_san 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 01:28

Sziasztok
Már én is megrendeltem a Panteltől a netett.Nézem ezt a modemet amit küldenek elméletileg Dlink-380T.A manuálja szerint dhcp-oszt,eszerint router nélkül is kapcsolhatok rá 2 gépet mondjuk egy swiccsel,vagy ha erre van szükségem akkor egy modemroutert kell vennem?.Ha megveszem a modem routert akkor azt vajon a milio lehetöség közül hogyan kell bekonfigolni,mert a pantel oldalán semmi leírást nem láttam a müszaki adatokrol.Gondolok itt természetessen a wan beállitásokra.Erről valaki tud valamit?

#639 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 01:32

Idézet: varga_san - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 2:28

Sziasztok
Már én is megrendeltem a Panteltől a netett.Nézem ezt a modemet amit küldenek elméletileg Dlink-380T.A manuálja szerint dhcp-oszt,eszerint router nélkül is kapcsolhatok rá 2 gépet mondjuk egy swiccsel,vagy ha erre van szükségem akkor egy modemroutert kell vennem?.Ha megveszem a modem routert akkor azt vajon a milio lehetöség közül hogyan kell bekonfigolni,mert a pantel oldalán semmi leírást nem láttam a müszaki adatokrol.Gondolok itt természetessen a wan beállitásokra.Erről valaki tud valamit?

Router nélkül 2 gépet sose kapcsolsz rá. Az életben nem ad neked 2 IP címet. "Modem Router" nevű eszköz nem létezik, veszel egy mezei routert és örülsz.

Szerkesztette: FlowM@N 2006. 08. 19. 01:33 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#640 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 07:58

Az egymillio beallitas kb annyi, hogy eletemben most lattam eloszor routert, bedugtam mindent ahova kell, rakotottem 4 gepet, a router menujeben beallitottam a netkapcsolatomhoz szukseged usert passt es lett net. Kb 5percembe tellett az egesz, es most mind a 4 gep vigan szaguldozik az informacios szupersztradan. Hozza kell tennem hogy az elso router amit vettem hibas volt, igy kicsereltettem egy masik markaju es tipusura, aminek tok mas a menuje, es azt is 5 perc alatt be tudtam loni. Nem nagy ordongosseg. A DLINK DL-604 router amugy tok olcso, es raadasul ugyanugy nez ki mint a modem, egymasra reve tok aranyosak :-D

Szerkesztette: bugtenger 2006. 08. 19. 08:01 -kor

#641 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 08:33

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 6:58

Az egymillio beallitas kb annyi, hogy eletemben most lattam eloszor routert, bedugtam mindent ahova kell, rakotottem 4 gepet, a router menujeben beallitottam a netkapcsolatomhoz szukseged usert passt es lett net. Kb 5percembe tellett az egesz, es most mind a 4 gep vigan szaguldozik az informacios szupersztradan. Hozza kell tennem hogy az elso router amit vettem hibas volt, igy kicsereltettem egy masik markaju es tipusura, aminek tok mas a menuje, es azt is 5 perc alatt be tudtam loni. Nem nagy ordongosseg. A DLINK DL-604 router amugy tok olcso, es raadasul ugyanugy nez ki mint a modem, egymasra reve tok aranyosak :-D

Csak most szólok, nincs annak a routernek egy éve és hibás lesz! Lehet, hogy jól mutat a kettő együtt,de nem sokáig! :rolleyes:  :(

#642 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 10:01

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 2:32

Router nélkül 2 gépet sose kapcsolsz rá. Az életben nem ad neked 2 IP címet. "Modem Router" nevű eszköz nem létezik, veszel egy mezei routert és örülsz.

De igen, elég sok típusból van ADSL modem+router egyben, mint pl nálam a Huawei + van mögötte egy switch és vígan megy a LAN + net osztás.

Szerkesztette: addictive 2006. 08. 19. 10:01 -kor

#643 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 10:11

Idézet: addictive - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 11:01

De igen, elég sok típusból van ADSL modem+router egyben, mint pl nálam a Huawei + van mögötte egy switch és vígan megy a LAN + net osztás.

Jah, de annak nem "modemrouter" a neve.  :Đ Aztán meg a 380T-ben nincs router funkció, szóval neki nem lesz jó a switch.  :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#644 Felhasználó inaktív   Captain_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 22:49

Udv Mindenkinek!

Beneveztem en is a Pantelnel egy telefon +4 Mega ADSL-re juli kozepen, azota kaptam 2 sms-t, az uccsoban  - 07.31.-en - irtak,h el lett inditva a vonalhordozasi igenyem a T-com fele. Azota nagy csond!  :(

Elsosorban Insider_info-tol kerdezem,h varjak tovabbra is turelmesen vagy kezdjek el finoman erdeklodni az ufsz.-on?  :think:

Elore is koszonom a valaszt!  :)

#645 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 05:43

Idézet: Captain_ - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 22:49

Udv Mindenkinek!

Beneveztem en is a Pantelnel egy telefon +4 Mega ADSL-re juli kozepen, azota kaptam 2 sms-t, az uccsoban  - 07.31.-en - irtak,h el lett inditva a vonalhordozasi igenyem a T-com fele. Azota nagy csond!  :(

Elsosorban Insider_info-tol kerdezem,h varjak tovabbra is turelmesen vagy kezdjek el finoman erdeklodni az ufsz.-on?  :think:  

Elore is koszonom a valaszt!  :)

Nyugodtan érdeklődj csak.

#646 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 05:54

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 11:03

Hello mindenki,

Eleg kemeny dolog ez a pantel vonalhordozas meg adsl, ime az en rovid tortenetem:
Juniusban megrendeltem a szolgaltatast, vonalhordozast, juni 13-an ki is toltottem es visszakuldtem a megrendelot, aztan innentol kezdve kb hetente kellett telefonalnom hogy tortenjen is valami, kulonben elfelejtettek volna szolni nehany aprosagrol, ami miatt megjobban elhuzodott volna az egesz...

A lenyeg hogy az uj vonal bekotesen kivul (mivel vettem egy uj matav vonalat, hogy legyen mit hordoznom) nagyjabol minden siman ment, csak mellette rohadt lassan is, ezert ott tartok hogy meg jelen pillanatban (aug 18, azaz tobb mint 2 honap eltelt a megrendeles ota) sem muxik se a netem  se a vonalam, pedig tegnap este lett volna a vonalhordozasom.

Arra a kerdesemre hogy: Mi van berendezes alatt? Mit jelent ez? (annak ellenere hogy itt a vonal, itt a modem, es a vonalhordozas/atkotes tegnap este elvileg meg kellett hogy tortenjen) Mikorra varhato hogy hasznalhato is lesz a dolog? Nem kaptam valaszt, ami igen meglepo, ugyanis en elvileg a hibabejelentes/elharitast hivtam a pantelnel, es nem a viragkoto reszleget.

Mivel jelenleg ket vonalam van, es a regin megy a regi netem, ezert kulonosebben nem zavar a dolog, csak azert irtam ide ezeket hogy aki most vag bele ebbe, az tudja mire szamithat, illetve valaki megmondhatna nekem (pl insider_info vagy valaki) hogy mi ez a berendezes alatt, es mikorra lesz akkor hasznalhato a netem?

Szia!

Kérlek segíts abban, hogy milyen apróságokat felejtettünk el megmondani, ami miatt  "mégjobban elhúzódott volna az egész"?

Ha július 13-án töltötted ki, akkor azért adj pár napot a postának, hogy be is érkezzen hozzánk, utánanézek, hogy nálunk mikor kezdődött a folyamat, és miért tartott ilyen sokáig.

T.

ui.: A "berendezés alatt van" terminológia távközlésben dolgozóknak egyértelmű, viszont a beírásod ráébresztett, hogy itt valóban hibáztunk, és ennél egyszerűbb megfogalmazást kellett volna kitalálnunk (ezért nem használjuk például a hurokhordozás fogalmat, hanem helyette a vonalhordozást.)
Egyébként a fogalom elviekben csak egy belső státusz csak, aminek a magyarázatát kellett volna megkapnod és nem magát a "berendezés alatt" információt, ami az informatikai támogató rendszerünkből származik.

#647 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 06:02

Idézet: varga_san - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 1:28

Sziasztok

Ha beállítási segítségre lesz szükséged, akkor a helpdesknél segíteni fognak.

Nekünk is érdekünk, mert például Croft kolléga (ld. fentebb) routere, percenként kért új IP címet a DHCP szerverről... feleslegesen terhelve a hálózatot. (Állítólag a rossz router miatt.)

#648 Felhasználó inaktív   Domino_55 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 20. 10:03

Sziasztok!

Elsősorban a Pantel-esekhez szólnak a következő kérdéseim:

1., Győrben mikor várható a teljes szolgáltatóváltásos ADSL?
2., Olvastam, hogy nem PPPoE protokollt, hanem DHCP-t használtok. Mennyi a kiosztott IP-k bérleti ideje?
3., Az ADSL IP tartományához vannak-e PTR rekordok bejegyezve?

Előre is köszi a válaszokat!

#649 Felhasználó inaktív   szlnk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 13:10

Insider_info: Úgy látom sokakat érdekel, hogy a lakhelyén mikor lesz elérhető ez a szolgáltatás (engem is: Gazdagréten mikor lesz?). Esetleg ki tudnátok tenni a honlapotokra, hogy merre tervezitek bővíteni a szolgáltatási területet, és hogy kb. mikor? Csak valami általános infot, pl.: "A Pantel szeretné a 2006-os év végéig Budapest teljes XI. kerületére kiterjeszteni a szolgáltatást." (ezt a mondatot így, változtatás nélkül fel is használhatjátok a honlapotokon  ;) ) . Ha már van ilyen, akkor legyszi adjatok rá egy linket.

#650 Felhasználó inaktív   varga_san 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 14:16

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 2:32

A helyzet a Következö.
Bizonyára már sokan üzemeltek be routert sima adsl-hez,de a Pantel adsl2+ hoz még a 2megás vonalhoz is.Egypár sima dsl -es routert volt már alkalmam látni,de még olyannal nem találkoztam amelyik képes lenne a dsl2+-os vonal kezelésére.A pantelnél ahogy utánanéztem ,brids modba állitva kell a modemet beüzemelni és lehet hogy hihetetlen de a modem dhcp-t oszt -tehát megcimzi a géped- a manuálja szerint 256-gépig.Sajna én még nem is láttam olyan routert amalyik dsl2+-ra van -csak modemmel egybeépitve létezik én legalábbis nem láttam sehol másmilyent.Egyébként is én egy 24-es vonalat rendeltem a sima dsl-es ruoterek a modemfelé pedig 8mb/s-et tudnak csak.Most üzemeltük be a havernál a pantelos vonalat azért irkálom ezeket.Tény hogy önála nem volt még egy gép és igy nem tudtam kiprobálni a kép gép cimzését végzi -e a modem.Itt a cime a modem leirásának amit a pantel hozott ha valakit érdekel
ftp://ftp.dlink.de/dsl/dsl-380t/documenta...n_en_Manual.pdf
Láthatjátok olyan beállitások szerepelnek bent amit egy sima dsl modemnél ill routernél sem tudtok állitani.Annyi megtudtam az azonositást a mac cim alapján végzik,se felhasználo név se jelszo nincs csatlakozásnál.A dsl-es modemruoterbe van lehetöség klonozni a mac cimet gondolom ép azért hogy az eredeti modemed mac cimét küldhesd a szolg.felé.Pont mint a UPC-nél
Ittvan egy link a modemrouterre amelyik szerintem müxik dsl2+-on
ftp://ftp.dlink.de/dsl/dsl-380t/documenta...n_en_Manual.pdf
Lehet vitatkozni vagy kiegésziteni,szeretnék valakit aki már megosztotta sima dsl routerrel.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.