HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#651 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 20. 14:29

Idézet: varga_san - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 15:16

A helyzet a Következö.
Bizonyára már sokan üzemeltek be routert sima adsl-hez,de a Pantel adsl2+ hoz még a 2megás vonalhoz is.Egypár sima dsl -es routert volt már alkalmam látni,de még olyannal nem találkoztam amelyik képes lenne a dsl2+-os vonal kezelésére.A pantelnél ahogy utánanéztem ,brids modba állitva kell a modemet beüzemelni és lehet hogy hihetetlen de a modem dhcp-t oszt -tehát megcimzi a géped- a manuálja szerint 256-gépig.Sajna én még nem is láttam olyan routert amalyik dsl2+-ra van -csak modemmel egybeépitve létezik én legalábbis nem láttam sehol másmilyent.Egyébként is én egy 24-es vonalat rendeltem a sima dsl-es ruoterek a modemfelé pedig 8mb/s-et tudnak csak.Most üzemeltük be a havernál a pantelos vonalat azért irkálom ezeket.Tény hogy önála nem volt még egy gép és igy nem tudtam kiprobálni a kép gép cimzését végzi -e a modem.Itt a cime a modem leirásának amit a pantel hozott ha valakit érdekel
ftp://ftp.dlink.de/dsl/dsl-380t/documenta...n_en_Manual.pdf
Láthatjátok olyan beállitások szerepelnek bent amit egy sima dsl modemnél ill routernél sem tudtok állitani.Annyi megtudtam az azonositást a mac cim alapján végzik,se felhasználo név se jelszo nincs csatlakozásnál.A dsl-es modemruoterbe van lehetöség klonozni a mac cimet gondolom ép azért hogy az eredeti modemed mac cimét küldhesd a szolg.felé.Pont mint a UPC-nél
Ittvan egy link a modemrouterre amelyik szerintem müxik dsl2+-on
ftp://ftp.dlink.de/dsl/dsl-380t/documenta...n_en_Manual.pdf
Lehet vitatkozni vagy kiegésziteni,szeretnék valakit aki már megosztotta sima dsl routerrel.

Amit írtam továbbra is igaz, nem fog 2 routolható IP-t adni az életben....Aztán a másik dolog, hogy bizony a Huawei modemek mind ADSL2+ modemek, igaz az router is. Viszont ha jól tudom a 380T nem router.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#652 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 20. 19:38

Insider_info:
Viszont arra tovabbra sem kaptam valaszt hogy ha elvileg aug 17-en megadott idopontban lett volna a vonalhordozas, akkor miert nem vegeztek meg vele, es mikor fognak vegezni? Mert az igert 4 orabol amig a vonalam nem muxik, mar 4 nap lett.

Az elhuzodas eleg erdekes volt:
- Megrendeltem a matav vonalat (rajtatok keresztul)... nagy csend...
- Vartam... egy hetet...
- Erdeklodtem mizu, azt a valaszt kaptam hogy minden rendben
- Vartam meg egy hetet...
- Erdeklodtem mizu, ekkor kiderult hogy az eltevedt t-com szamla miatt nem kotik, de majd kapni fogok egy ertesitest errol, csekkel, amit majd fizessek be, es majd az visszaerkezik, feldolgozzak, es majd akkor kotik.
- Elebementem az egesz folyamatnak, berohantam t-comhoz befizetni a dolgot, igy sporoltam 1 hetet amig megjott volna a csekk masolata az ertesitessel.
- Meg aznap telefonalok pantelnek, hogy "befizettem skacok, hajra csinaljatok"
- Varok ujabb hetet, telefonalok pantelnek, ekkor megtudom hogy a t-com meg csak most akar nekem majd egy szerzodest postazni, amit majd vissza kene postaznom, amit majd feldolgoznak, es majd kuldik a szerelot.
- Na en megint nem szaroztam sokat, bementem t-comhoz kertem szerzodest, ott helyben lerendeztem mindent, aztan kuldtek is a szerelot 3nap mulva ahogy azt kell.

Insider vagy barki:
Ez az ADSL ROUTERes ADSL2+ ROUTER kerdes tenyleg gazos, mert ha amit most vettem routert nem lesz jo mert csak 8mbitet bir, akkor kozel sem leszek boldog. Tenyleg ADSL2+ router kell? En csak azt neztem hogy 100mbit belso halot tud, fene gondolta hogy a modem fele kevesebbet (leirasaban errol nem latok infot, bar lehet vak vagyok)

#653 Felhasználó inaktív   varga_san 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 20:07

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 15:29

Amit írtam továbbra is igaz, nem fog 2 routolható IP-t adni az életben....Aztán a másik dolog, hogy bizony a Huawei modemek mind ADSL2+ modemek, igaz az router is. Viszont ha jól tudom a 380T nem router.

Egyszer vennéd a fáradtságot,hogy utánnanézz a dolognak.A dlink 380T-küldi a Pantel a futárral mi ebben a nem érthető.Keress rá a dlink.de oldalon a dsl2+-os modemekre és routerekre és meglátod.

#654 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 20:10

Szerintem keveritek a szezont a fazonnal ennél a modem-router témánál.

Ha valakinek van saját vételű egybeépített modem-router-switche és az az elsőgenerációs ADSL szabványt támogatja, az evidens hogy nem fog attól ADSL2+t tudni mert a szerver oldali eszköz azt tudja. Mivel az ADSL szabványok visszafelé kompatbilisek így ennél a kiépülő link a legkisebb közös nevező vagyis az elsőgenerációs ADSL szabvány 8/0.8Mbps lesz. Ez bőven elég a 2 és 4Mbps-es csomagokhoz, de még a 24Mbps-hoz is persze 7Mbps nettó sebességnél többre nem igen lesz képes. Az aki 24Max csomagra fizet elő és ilyen saját modem-router comboja az vannak célszerű lecserélni egy olyan modellre amiben a modem rész már ADSL2+os. Viszont szerintem ilyen userből nincs valami túl sok.

Annak akinek a szolgáltató adja a modemet és ehhez köti a saját soho routerjét ott ez tök lényegtelen. A szolgálató úgyis olyan modemet fog adni ami passzol a saját eszközparkjához. A saját vételű router sebessége meg attól függ milyen a WAN csatlakozása és benne lévő proci sebesség potenciálja.

Az eviden ha a soho router valami régi típus és 10 Mbps-es WAN portja van akkor azon nem lehet 24 Mbps-et átpréselni. Egy ilyen ethernet port a legjobb esetben is 8-9 Mbps-re elég, persze ha az eszközben lévő proci még ennyi adat kezelésére sem képes akkor ennyit sem fog tudni.

Ha a soho router WAN portja 100 Mbps Ethernet akkor ott nem lesz szűk kereszthet, egyedül az eszköz procijának kapacitása korlátozhat, ha valami spórolós low end fajta amire azért a régi időkben gyártott eszközöknél volt szerintem példa.

Azért a jobb márkájú, nem gyanusan olcsó árfekvésű típusok tudnak kezelni egy ekkora 20 Mbps körüli forgalmat. Attól mert a router switch része layer2-ben viszi a 100 Mbps-et az még nem jelenti azt hogy a router része layer3-ban is képes ekkora sebességre, miközben NAT-ol, esetleg még vírust szűr vagy egyéb más funkciókat is futtat még attól függően milyen funckciói vannak még az adott routernek és azok mennyire processzor érzékenyek.

Szerkesztette: shabba 2006. 08. 20. 20:15 -kor

#655 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 20:26

Idézet: varga_san - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 21:07

Egyszer vennéd a fáradtságot,hogy utánnanézz a dolognak.A dlink 380T-küldi a Pantel a futárral mi ebben a nem érthető.Keress rá a dlink.de oldalon a dsl2+-os modemekre és routerekre és meglátod.

Tudom, hogy ezt küldik, én írtam be a topikba kicsit feljebb. Shabba leírta amit nem volt kedvem részletezni.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#656 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:16

Kezd kinai lenni a forum :( akkor küld a Pantel modemet vagy nem? Ha küld akkor nincs miröl beszélni mivel mindent ök intéznek JP-vel gondolva csak nem fognak maguknak plusz munkát generálni... PPPoE ezt sem értem most azon nem fog futni Firefox ?
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#657 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:33

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:16

Kezd kinai lenni a forum :( akkor küld a Pantel modemet vagy nem? Ha küld akkor nincs miröl beszélni mivel mindent ök intéznek JP-vel gondolva csak nem fognak maguknak plusz munkát generálni... PPPoE ezt sem értem most azon nem fog futni Firefox ?

Természetesen küldenek. Ha nem akarod megosztani a netet, akkor nem lesz semmi gond.

#658 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:29

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 22:16

PPPoE ezt sem értem most azon nem fog futni Firefox ?

Nem akarok gonosz lenni, vagy ilyesmi..., én sem vagyok mágus, de ez Muahaha  :eek:  :eek:  :D  :D

#659 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:37

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 19:38

Insider_info:
Viszont arra tovabbra sem kaptam valaszt hogy ha elvileg aug 17-en megadott idopontban lett volna a vonalhordozas, akkor miert nem vegeztek meg vele, es mikor fognak vegezni? Mert az igert 4 orabol amig a vonalam nem muxik, mar 4 nap lett.

Az elhuzodas eleg erdekes volt:
- Megrendeltem a matav vonalat (rajtatok keresztul)... nagy csend...
- Vartam... egy hetet...
- Erdeklodtem mizu, azt a valaszt kaptam hogy minden rendben
- Vartam meg egy hetet...
- Erdeklodtem mizu, ekkor kiderult hogy az eltevedt t-com szamla miatt nem kotik, de majd kapni fogok egy ertesitest errol, csekkel, amit majd fizessek be, es majd az visszaerkezik, feldolgozzak, es majd akkor kotik.
- Elebementem az egesz folyamatnak, berohantam t-comhoz befizetni a dolgot, igy sporoltam 1 hetet amig megjott volna a csekk masolata az ertesitessel.
- Meg aznap telefonalok pantelnek, hogy "befizettem skacok, hajra csinaljatok"
- Varok ujabb hetet, telefonalok pantelnek, ekkor megtudom hogy a t-com meg csak most akar nekem majd egy szerzodest postazni, amit majd vissza kene postaznom, amit majd feldolgoznak, es majd kuldik a szerelot.
- Na en megint nem szaroztam sokat, bementem t-comhoz kertem szerzodest, ott helyben lerendeztem mindent, aztan kuldtek is a szerelot 3nap mulva ahogy azt kell.

Insider vagy barki:
Ez az ADSL ROUTERes ADSL2+ ROUTER kerdes tenyleg gazos, mert ha amit most vettem routert nem lesz jo mert csak 8mbitet bir, akkor kozel sem leszek boldog. Tenyleg ADSL2+ router kell? En csak azt neztem hogy 100mbit belso halot tud, fene gondolta hogy a modem fele kevesebbet (leirasaban errol nem latok infot, bar lehet vak vagyok)

Az elhúzódás ezek szerint nem a mi hibánkból történt. Lásd: be ne fizetett csekk, T-COM szerz. tökölés.
Sajnos minden egyes hiba miatt újra indulnak a határidők, amit mi sem szeretünk, de egyelőre nem tudtuk megváltoztatni.

Légy szíves privátban küldd meg a nevedet, mert egy (1) olyan ügyfél van, akit a T-COM már megint úgy kötött át a központban, hogy sehol nem találjuk a végét...lehet, hogy te vagy az.

#660 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:38

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:16

www.pantel.hu

#661 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:44

Idézet: Capri - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:29

Nem akarok gonosz lenni, vagy ilyesmi..., én sem vagyok mágus, de ez Muahaha  :eek:  :eek:  :D  :D

[off]Nem nevet! Abból tanul a "gyerek", ha kérdez  :Đ  [/off]

#662 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 16:15

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 8:44

[off]Nem nevet! Abból tanul a "gyerek", ha kérdez  :Đ  [/off]

[off] föleg ha van kitöl[/off] :Đ 
Akinek van már Pantel netje az igazán mondhatna vmit a tapasztalatairol.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#663 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 16:17

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 17:15

[off] föleg ha van kitöl[/off] :Đ 
Akinek van már Pantel netje az igazán mondhatna vmit a tapasztalatairol.

Jajaja, én is ezt várom már.  :)

#664 Felhasználó inaktív   netCOM 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 16:44

Insider-nek!

Betelt a tárhelyed!!!!
Köszönjük a segítséged!!!!

Leadtuk már áprilisban és minden hónapban, de nincs változás.

(Ati doboz CLI-je tudtommal nem titkos fent van azt ATi honlapján is a dox.)

Van TVnet-es előfizunk ott minden csatlakozáshoz szükséges infót megkaptunk nem volt ebből probléma.

mindenkitől elnézést az offért

#665 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 17:57

Idézet: netCOM - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 16:44

Insider-nek!

Betelt a tárhelyed!!!!
Köszönjük a segítséged!!!!

Leadtuk már áprilisban és minden hónapban, de nincs változás.

(Ati doboz CLI-je tudtommal nem titkos fent van azt ATi honlapján is a dox.)

Van TVnet-es előfizunk ott minden csatlakozáshoz szükséges infót megkaptunk nem volt ebből probléma.

mindenkitől elnézést az offért

Hoppá... tényleg tele lett a postafiókom... :-)

Hmmm, lehet, hogy túl aktív voltam. Most már van megint szabad hely, lehet kérdezni privátban is. Elnézést, ha kicsit lassan válaszolok, kicsit le vagyok maradva a levelezésemmel.

Támogatnám azt, aki a tapasztalatokról kérdezett. Egyrészt pl. croft, aki problémát jelzett az elején, vagy a többiek, akiknek már bekötöttük. Itt elsősorban a működés utáni tapasztalatok érdekelhetik a fórumozókat.

R.

#666 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 05:29

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 17:57

Támogatnám azt, aki a tapasztalatokról kérdezett. Egyrészt pl. croft, aki problémát jelzett az elején, vagy a többiek, akiknek már bekötöttük. Itt elsősorban a működés utáni tapasztalatok érdekelhetik a fórumozókat.

R.

Én írnék, ha már működne  :D
Sajnos az eddigi gyors ügymenet megtorpant  :( A múlt hétfői mérés óta semmi fejlemény, nincs SMS, nincs tájékoztatás.
A múlt héten kapott telefonszámlát is másnap egy T-Pontnál gyorsan befizettem, hogy nehogy tartozásom legyen és gondolom így egyből látják kiegyenlítetként a számlám, szemben azzal ha postautalványon/átutalással teljesítettem volna.

Na majd ma - most először - érdeklődöm telefonon, hogy hol áll a dolog.  :Đ

#667 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 05:54

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 5:29

Én írnék, ha már működne  :D
Sajnos az eddigi gyors ügymenet megtorpant  :( A múlt hétfői mérés óta semmi fejlemény, nincs SMS, nincs tájékoztatás.
A múlt héten kapott telefonszámlát is másnap egy T-Pontnál gyorsan befizettem, hogy nehogy tartozásom legyen és gondolom így egyből látják kiegyenlítetként a számlám, szemben azzal ha postautalványon/átutalással teljesítettem volna.

"A Deutsche Telekomnak meg kell nyitnia szélessávú hálózatát" EU kemény lépése !!
Mivel a nagy DT hatalma megtört igy tuti nálunk is gyorsulni fognak az ügymenetek. Akinek müködik a irhatna tapasztalatairol  :D

#668 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 08:28

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 5:54

"A Deutsche Telekomnak meg kell nyitnia szélessávú hálózatát" EU kemény lépése !!
Mivel a nagy DT hatalma megtört igy tuti nálunk is gyorsulni fognak az ügymenetek. Akinek müködik a irhatna tapasztalatairol  :D

:-)

#669 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 08:32

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 5:29

Telefonáltam.
Üzletkötőm átirányított az 1266 2-es mellékére  :eek: Én azt hittem, hogy végig Ő lesz a személyes kontaktom, de sebaj. Igaz felajánlotta, hogy rákérdez és visszahív, de megköszöntem, jobb lesz elsőkézből hallani a dolgot.  :)
1266-on hirtelen nem tudtak mit mondani vissszahívást ígértek. Kb. 10 perc múlva hívtak a mobilomon - pozitív ez a  gyorsaság  :)

Eredmény: A T-Com által önszorgalomból 2 nappal előbb elvégzett mérés, ami tegnap volt egy hete még nem érkezett meg a PanTelhez  :omg:
Túlságosan fellelkesedtem a T-Com gyorsaságán, de ezek szerint ülnek a papírokon  :reklamacio:

Az ügyfélszolgálatos hölgy azt mondta, hogy a héten meg kell kapniuk a T-Com jelzését és akkor kapok SMS-t a vonalelhordozás időpontjáról, onnan még 1 hét és lesz vonalam. Tehát még két hét  ... :think:

Szerkesztette: FifiTheReal 2006. 08. 22. 08:35 -kor

#670 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 10:07

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 6:54

1. a DT FTTC+VDSL2 projectje körüli vitának az égvilágon semmi köze a magyar dolgokhoz, itt tudtommal nem épült ki ilyen hálózat, így vita sem lehet körülötte.

2. A vita még messze nincs lefutva, már jó ideje megy ez a kinek van igazi és most épp az EU térfelén volt a labda, most a DT térfelére került. Ugye az eddigi hírek meg arról szóltak hogy a DT nem hajlandó megnyit a hálózatát. Ha akkor tettél volna pontot a dolgok végére pont az ellenkezőjét állítottad volna mint most.

Még többfélét reagálhat erre DT, akár úgy is mint pl. az ausztrál Telsta ahol hasonló 1.5-2 éve politikai huzavona után arra lyukadtak ki hogy meg kell osztania a 4 milliárd dolláros FTTN+ADSL2+ infrastruktúrát, mire a Telsta azt mondta akkor inkább meg sem építi az egész fejlesztési terv stornó, marad az eddigi ADSL infrastruktúra a fejlődés belátható időn belül elhalasztva. Ezt akár DT is meglépheti és a példája európa szerte ragadós lehet, sőt igen nagy valószínűséggel az is lesz. Akkor meg majd azért fog sírni az EU miért nincsenek fejlesztések az általa 2010-ig kitűzött célok miért nem fognak megvalósulni, hosszútávon lemarad az EU amerikához és ázsiához képest.

3. A DT ADSL hálózata ugyanúgy meg van nyitva már legalább 6 éve mint a miénk is, ennek semmi köze az ügymenethez.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.