HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#591 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 16. 12:54

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 12:08

Azért nem kaptál SMS-t, mert a te igényedet még egy másik státuszú rendszerben indítottuk el.
Mi is fejlődünk...

És ezek szerint a T-Com is, mert a vonalhordozási igényetek jelentése előtt 2 nappal kint voltak  :eek:
Minek ide rézdrót a magentások, már gondolatátvitellel dolgoznak :evil2:

Nem bántani akarom ám leendő szolgáltatom - főleg, ha megbízhatóan nyújtják az ígért dolgokat majd ezen az áron -, csak hátha inspiráló hatású, hogy a túloldal sem alszik és ez még gyorsabb reagálási időre sarkalja a PanTelt.  :D

Ps.. Insider csak nem a Te ötleted volt az SMS?  :cool:

#592 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 13:40

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 12:54

És ezek szerint a T-Com is, mert a vonalhordozási igényetek jelentése előtt 2 nappal kint voltak  :eek:
Minek ide rézdrót a magentások, már gondolatátvitellel dolgoznak :evil2:

Nem bántani akarom ám leendő szolgáltatom - főleg, ha megbízhatóan nyújtják az ígért dolgokat majd ezen az áron -, csak hátha inspiráló hatású, hogy a túloldal sem alszik és ez még gyorsabb reagálási időre sarkalja a PanTelt.  :D

Ps.. Insider csak nem a Te ötleted volt az SMS?  :cool:

Mivel a mindenki a piacrol él és nekik minden egyes elmenö felhasználó az veszteség .
Igaz baromi nagy a cég a Tikomnál de jelentös mozgásra már nekik is megérzik.Meg azért náluk is megy a karcsusitási program de rendesen.Abban nekik van igazuik hogy a dréga pénzen kiépitett vonalat most az alternativok szépen elviszik tölük.Gondolom nem csak a Panteles team van itt jelen a forumon  :D  igy ha konkrét számok az itt leirtakkal megegyezik azaz nem csak üres user hözöngésröl van szó akkor azt már ök is látják ill érzik is.  Arra meg lépni fognak a folyamatok akadályozása a szemét dolog is meg rontja a hitelét a cégnek talán ök is egyszer ráébrednek erre. Pantelnak igy a felhasználobarát csomagok miatt lehetünk hálásak  :respect:  :respect:  :respect:  Legfontosabb amit eddig senki nem tudott elérni : felébresztették a Tikomot  :Đ  végul is a saját zsebükön már megérzik.
Tudom a fele megint off és bocs mindenkitöl .
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#593 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 13:43

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 12:26

Upsz kis negativ reklám a Pantelnak  :smoker:  (Insider_info) gyors reagálása hmm..
Végén még megjavulnak a Tikomos fiuk és lepipálnak mindenkit .... aztán még a végén megforditják a trendet és ök fogják elcsábitani az ügyfeleket  :Đ  :Đ
azért a ár/érték után a megbizhatoság a legfontosabb szempont amint mindenki elvár .
bocs az off miatt  :respect:

Köszönöm a drukkereknek és az ellendrukkereknek a biztatást.

Nem állítom, és nem is állítottam soha, hogy nálunk minden tökéletesen működik, de dolgozunk rajta.

Nem nagyon van időm utána nézni, hogy hozzánk mikor érkezett meg a T-COM válasza, és, hogy mennyi késéssel rögzítették a rendszerben, mert már amúgy sincs jelentősége. De a tapasztalatok alapján azt feltételezem, hogy önszorgalomból ment ki hamarabb a T-COM-os.

Ezt csak azért is gondolom, mert addig mi nem rendeljük meg a vonalfelmérést, amíg az ügyfelet nem értesítettük, ugyanis mindkét funkciót ugyanaz a rendszer csinálja automatikusan.... :-)

Persze mi csak örülünk, ha hamar meglesz a válasz, mert az azt jelenti, hogy előfizető is hamar bekötésre kerül. Hajrá T-COM!

Sávszélesség:
Idézet két kollégámtól:

1.) A kérdéses szombathelyi ügyfél 804kbps –el fütyült össze az elméleti lehetséges 1024kbps helyett, ez a vonalminőségi korlát....

2.) "Ha a vonal x kbps trainelt össze downstream, és y kbps-tel pedig upstream irányban, akkor a 'hasznos teher' ezen értékek kb 4/5-e (a többi celltax, ti az atm-overhead  vesztesége).

Az, hogy y kötelezően egyenlő x/8, pusztán hülyeség vagy szebben "urban legend"..."

SMS ötlet tulajdonjoga:
Nem érdekes, fő, hogy tetszik.

#594 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 14:16

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 13:43

Köszönöm a drukkereknek és az ellendrukkereknek a biztatást.

Nem állítom, és nem is állítottam soha, hogy nálunk minden tökéletesen működik, de dolgozunk rajta.

Nem nagyon van időm utána nézni, hogy hozzánk mikor érkezett meg a T-COM válasza, és, hogy mennyi késéssel rögzítették a rendszerben, mert már amúgy sincs jelentősége. De a tapasztalatok alapján azt feltételezem, hogy önszorgalomból ment ki hamarabb a T-COM-os.
Nem is kell ilyet állítani, mint tudjuk tökéletes rendszer nem létezik, de elérése szép cél a részetekről  ;)
Mint írtam, nem is azért szóltam róla, mert kritizálni, bántani akarnám a PanTelt, csak megmutatni, hogy a "túloldalon" is dolgoznak ám és az én esetemben nem is lassan (csak el ne kiabáljam).
Gondoltam, ha más is olvassa, hogy nem csak az időhúzás esete lehetséges a T-Com részéről, akkor talán nem várják ki a kiesésmentes váltást, hanem esetleg már most belevágnak a hurokelhordozás folyamatába.

Idézet

Persze mi csak örülünk, ha hamar meglesz a válasz, mert az azt jelenti, hogy előfizető is hamar bekötésre kerül. Hajrá T-COM!
Hát még mi Ügyfelek!  :D Hajrá PanTel!  :up:

Idézet

1.) A kérdéses szombathelyi ügyfél 804kbps –el fütyült össze az elméleti lehetséges 1024kbps helyett, ez a vonalminőségi korlát....
Ez konkrétan rám vonatkozna?  :) Akkor a 8M-ből inkább 18M lesz? :Đ

Idézet

SMS ötlet tulajdonjoga:
Nem érdekes, fő, hogy tetszik.
Nekem nagyon. A 45 nap igen hosszú egy "netfüggőnek" és a közbenső tájékoztatás jó érzéssel tölt el, hogy lám Ők foglalkoznak velem és nem nekem kell folyton érdeklődnöm, hogy hol is tartunk.

Ezúton is köszönöm eddigi segítséged!
[OFF]Halihó PanTel  :hello:  Fizetésemelést az internetes üsz-eskedésért Insider-nek  :D [/OFF]

Bye, Fifi

#595 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 14:37

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 15:16

Ez konkrétan rám vonatkozna?  :) Akkor a 8M-ből inkább 18M lesz? :Đ

Nem rád vonatkozik.  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#596 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 14:49

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 14:37

Nem rád vonatkozik.  :Đ

Jam, már rájöttem én is, hogy Freeze kapcsolatáról szólt a thread. :idea:

#597 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 15:15

Egyik mérnök kollégám üzeni a nagyérdeműnek... (adatvédelmi okokból kicsit átírtam az IP címek végeit ###-re, és a nevet X Y-ra módosítottam.)

<folytatás> rtt (ping)

ha üres a vonal, akkor hasít is és RTT kicsi, pl

bud2pe1#ping 213.16.121.### source 213.16.123.###

Type escape sequence to abort.
Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 213.16.121.###, timeout is 2 seconds:
Packet sent with a source address of 213.16.123.###
!!!!!
Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 12/15/16 ms

ha nagy le-, vagy föltöltés zajlik épp, akkor pedig RTT nagy:

!!!!!
Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 28/132/348 ms

a fenti példa X Y-é, tcom-belvaros1.1.21 (up/down : 792/18476 )

#598 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 15:53

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 15:15

Egyik mérnök kollégám üzeni a nagyérdeműnek... (adatvédelmi okokból kicsit átírtam az IP címek végeit ###-re, és a nevet X Y-ra módosítottam.)

a fenti példa X Y-é, tcom-belvaros1.1.21 (up/down : 792/18476

Gratula a Pantelnak  :respect:  Igazán akkor leszek boldog ha majd Nálam fognak ekkora értéket mérni
:D  :D  adatokban a miskol belváros fog szerepelni ..
viszont a 45 nap net nélkül az nagyon hosszunak tünik  :mad:  hát ha alakul még addig.
Fizetés emelést megszavazom neked "Insider_info"  :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#599 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 15:59

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 16:15

!!!!!
Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 12/15/16 ms

Ez szép. :) Bár nekem inkább a hardver kéne amiről indította a ping-et.  :Đ  :nevet:
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#600 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 16:17

Idézet: joeid - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 13:51

Nem akarok hülyeséget mondani ,de Varga Csaba nevű kollega rémlik .Persze nem akarok neki semmi rosszat ,csak nem értem ha a "kedves" Mposta ilyen lassú akkor lehet egyszerűbb lenne valami más megoldással eljuttatni ezeket a leveleket (futárszolgálat, vagy Expresszként küldeni stb.).

Ha most várnom kell 3 hetet akkor vissza küldöm és még legalább 6 hét ,nem tűnik túl jónak :(

Persze drukkolok hogy ne így legyen és egyébként az ügyfélszolgálat teljesen rendben van , korrekt tájékoztatást kaptam és azért ez bíztató !

Postáról annyit, hogy jó multkor lekapcsolták miattuk a netemet, mert "elkeveredett" nálluk a csekk (ezzel nem csak én jártam így.), na mind1. Egyéb iránt meg itt van Budaörsön a központ... Mondjuk ami vicces volt, hogy az esetről se a posta, se a szolgátató nem értesített, én meg csak lestem. Na mind1.  :smoker:
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#601 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 16:20

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 16:53

Gratula a Pantelnak  :respect:  Igazán akkor leszek boldog ha majd Nálam fognak ekkora értéket mérni
:D  :D  adatokban a miskol belváros fog szerepelni ..
viszont a 45 nap net nélkül az nagyon hosszunak tünik  :mad:  hát ha alakul még addig.
Fizetés emelést megszavazom neked "Insider_info"  :D

Ha lesz új RUO akkor abban talán már kiesésmentes hurokváltás is lesz rövidebb időszakkal ahogy sima ADSL-nél is kiesésmentes szolgáltatóváltás rövidebb kiesés hozott. Az új RUO pedig azért nincs olyan messze 1-2 hónapong belül szerintem lesz.

Szóval annyira nem kell izgulnod mert előbb lesz új RUO mint hogy a Pantel Miskolcon is elkezdjen szolgáltatni. Az szerintem még nagyon odébb lesz, talán egy év múlva, de lehet előbb, de lehet akár később is.

Ráadásul Miskolc területileg nagy város, fele akkora mint Budapest. Vagyis ott is sok telefonközpontnak kell lennie. Attól mert Miskolcon mondjuk megjelenik a Pantel még nem jelenti azt hogy a szolgáltatás az összes központban elérhető lesz, ahogy ez most Budapesten sincs így. Ha te épp olyan központ vonzáskörzetében lax ahova a Pantel nem települ be akkor lesheted a netet.

Akár még az is lehet hogy mivel Miskolc lakossága tizede a Budapestinek, miközben területi kiterjedése pedig a fele a telefonközpontokat spórolósabban helyezték el így nagyobb földrajzi területeket szolgálnak ki mint Bp-en. Ez pedig azt eredményezheti hogy a rézkábelek is ott átlagosan hosszabbak ami kisebb elérhető sebességet eredményez. És mivel a sebesség a kábel hosszával növekedve igen nagy mértékben csökken így az igazán nagy sebességekre Miskolcon akár kisebb is lehet statisztikai valószínűség mint Bp-en. Hisz a 18Mbps-es linksebességhez erőteljesen 1.5km-es kábeltávon belül kell lakni és az sem árt ha a kábel egyéb minőségi jellemzői is rendben vannak.

#602 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 16:54

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 14:43

Szóval mégse olyan tökéletes a vonalam... Mondjuk upload speedem externetnél sem érte el a maxot.  :think:

#603 Felhasználó inaktív   kercerece1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 16. 18:03

Idézet

Az, hogy y kötelezően egyenlő x/8, pusztán hülyeség vagy szebben "urban legend"..."

384/64-gyel indultam, utána 512/128, utána emelték 1024/128-ra, majd 2048/196-ra. A cégnél 3 megabites ADSL van. Eddig minden alkalommal akár lefelé, akár felfelé néztem a sebességet a kbyte/sec-ben mért valós letöltési/feltöltési sebesség >= volt a névleges kbit/sec / 8-cal.

Itt fentebb a kollégának a ti vonalatokon a 4 mbit névleges sebességnél szintén gyakorlati tapasztalatból 4 mbit / 8 lett.

Persze lehet, hogy mindez évek óta csak valami fatális véletlen, és semmi valóság alapja nincs, vagy ahogy te fogalmaztál, urban legend.

:think:

#604 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 18:46

Idézet: shabba - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 16:20

Ha lesz új RUO akkor abban talán már kiesésmentes hurokváltás is lesz rövidebb időszakkal ahogy sima ADSL-nél is kiesésmentes szolgáltatóváltás rövidebb kiesés hozott. Az új RUO pedig azért nincs olyan messze 1-2 hónapong belül szerintem lesz.

Szóval annyira nem kell izgulnod mert előbb lesz új RUO mint hogy a Pantel Miskolcon is elkezdjen szolgáltatni. Az szerintem még nagyon odébb lesz, talán egy év múlva, de lehet előbb, de lehet akár később is.

Ráadásul Miskolc területileg nagy város, fele akkora mint Budapest. Vagyis ott is sok telefonközpontnak kell lennie. Attól mert Miskolcon mondjuk megjelenik a Pantel még nem jelenti azt hogy a szolgáltatás az összes központban elérhető lesz, ahogy ez most Budapesten sincs így. Ha te épp olyan központ vonzáskörzetében lax ahova a Pantel nem települ be akkor lesheted a netet.

Akár még az is lehet hogy mivel Miskolc lakossága tizede a Budapestinek, miközben területi kiterjedése pedig a fele a telefonközpontokat spórolósabban helyezték el így nagyobb földrajzi területeket szolgálnak ki mint Bp-en. Ez pedig azt eredményezheti hogy a rézkábelek is ott átlagosan hosszabbak ami kisebb elérhető sebességet eredményez. És mivel a sebesség a kábel hosszával növekedve igen nagy mértékben csökken így az igazán nagy sebességekre Miskolcon akár kisebb is lehet statisztikai valószínűség mint Bp-en. Hisz a 18Mbps-es linksebességhez erőteljesen 1.5km-es kábeltávon belül kell lakni és az sem árt ha a kábel egyéb minőségi jellemzői is rendben vannak.

Köszi a segitséget kerdezném RUO és egyébb használatos röviditéseknél én személy szerint igénylném a ( eza rövid jelentése) mások se tudják csak szégyellik megkérdezni.Én PM-ben kérdeztem és azt válaszolták " fingom sincs" Várom is itt a cikizést érte.Más fontos dolog kérdeztem mi a különbség a "szolgáltatováltás" és a hurokhordozás ??? Pl: T-com dobozábol kihuzott vezetéket átdugják a Panteles dobozba ?

#605 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 18:47

Idézet: kercerece1 - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 19:03

384/64-gyel indultam, utána 512/128, utána emelték 1024/128-ra, majd 2048/196-ra. A cégnél 3 megabites ADSL van. Eddig minden alkalommal akár lefelé, akár felfelé néztem a sebességet a kbyte/sec-ben mért valós letöltési/feltöltési sebesség >= volt a névleges kbit/sec / 8-cal.

Itt fentebb a kollégának a ti vonalatokon a 4 mbit névleges sebességnél szintén gyakorlati tapasztalatból 4 mbit / 8 lett.

Persze lehet, hogy mindez évek óta csak valami fatális véletlen, és semmi valóság alapja nincs, vagy ahogy te fogalmaztál, urban legend.

:think:

De amit te névlegesnek nevezel az nem az a sebesség amin a vonalad működik. Az a 3megabites ADSL valójában majdnem 4, csak az overhead-et levonják. Az 512 is 600 például. Aztán meg nem lehet 1024-nél többet állítani a vonalon, abból lesz ugye 768....

#606 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 18:50

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 19:46

Köszi a segitséget kerdezném RUO és egyébb használatos röviditéseknél én személy szerint igénylném a ( eza rövid jelentése) mások se tudják csak szégyellik megkérdezni.Én PM-ben kérdeztem és azt válaszolták " fingom sincs" Várom is itt a cikizést érte.Más fontos dolog kérdeztem mi a különbség a "szolgáltatováltás" és a hurokhordozás ??? Pl: T-com dobozábol kihuzott vezetéket átdugják a Panteles dobozba ?

RUO = referenciahurok-átengedési ajánlat

#607 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 18:56

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 19:46

Ajánlom ezt a topic átolvasni, ezekről már mind volt szó korábban, többször is. Kár lenne unos-untalan újra és újra leírni. Mert biztos vannak olyanok is akik meg azt unják, hogy jön egy új ember és megkérdi azt ami korábban már többször is ki lett beszélve. Én azt mondom olvass vissza, akár a topic elejétől és akkor minden kérdésedre megtalálod a választ.

#608 Felhasználó inaktív   joeid 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 16. 19:29

Én kérek elnézést ! :respect:  :respect:  :respect:

Ma kaptam meg a csomagot ,holnap megy is a postára.

#609 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 19:36

Idézet: shabba - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 18:56

Ajánlom ezt a topic átolvasni, ezekről már mind volt szó korábban, többször is. Kár lenne unos-untalan újra és újra leírni. Mert biztos vannak olyanok is akik meg azt unják, hogy jön egy új ember és megkérdi azt ami korábban már többször is ki lett beszélve. Én azt mondom olvass vissza, akár a topic elejétől és akkor minden kérdésedre megtalálod a választ.

Szerintem nagyon sok topicba irkálsz és minden tiszteletem irántad mert nagyon normálisan bánsz a kezdökkel és segitökész is vagy. Hihetetlen de mielött keresgéltem a Tikom forumán ott volt egy link ami asszem te hsz-ed volt és ide mutatott.Konkrétan a "hogyan kerüljük ki a 3 honapos net " kérdést járta körbe. Aza link az elsö oldalé volt.Szal te és még többiek nagyon vágjátok mik ezek de vannak egyszerü emberek akiknek ez kinai.Vannak utalások spec szavakra de érdemi dolgok nincsennek sajnos.Gondolod merem megkockáztatni a cikizést ha nem olvasom végig a topicot ?
Azért aki segit (remélem nem csak nekem) annak köszönet érte.
Talán észrevehetö hogy manapság nem népszerüek a forumok és ennek oka van lehet tiltakozni és lehet realistának lenni.Vannak forumok ahol szigoruan szakzsenik vannak és oda mezei halando meg se mer szolalni.Hála vannak normális forumok ahol lehet irkálni "mert anno Te is igy kezdted!! Te is voltál kezdö"
bocs off miatt.

#610 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 20:02

UPC topicbol loptam a linket  :D

http://www.bredbandsbolaget.se/portal/PRIV..._BREDBAND%2B100
Akinek magas a vérnyomása ne nyissa meg!!!!!!! :p

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.