HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#751 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 25. 21:06

Idézet: LTom - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 21:44

De ennyiért... és ráadásul 192 kbit/s feltöltési sebességgel ???!!!!
Ez harmatgyenge...
Továbbra is előfizetőjük maradnék, ha kicsit változtatnának a versenypolitikájukon...

Az új RUO szabályok változtatni fognak a hurokátengedés folyamatában, ezért az sokkal könnyebb lesz.
A feltöltési sebesség 2 mbitnél máshol is 192 lesz, ez ellen nincs mit tenni, akinek több up kell, annak váltani kell magasabb csomagra.
Az tény, hogy a T-Online jelenlegi csomagjai nem versenyképesek, de bízom benne, hogy az őszi akcióban ez változni fog (ez szeptember elején kiderül).

Szerkesztette: petne 2006. 08. 25. 21:07 -kor

#752 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 21:53

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 19:06

Értem, hogy mire gondolsz és ezért is gondolom azt, hogy nem hátráltatja az átengedést, ahogy egyesek mondják... Meg Én ismerem a T-Com terveit, de arról nem beszélhetek, csak annyit, hogy lesz változás az tény.

Nagyon remélem hogy a proféta beszél belöled !Szerintem pár vezetöt kellene lecserélni és máris lenne itt változás.Szerintem meg nem tudnak számolni vagy hibás a számolo gépük :D  már ha lenne józan eszük akkor nem ragaszkodnának a ügyfelek szerzödéssel megkötéshez.Ha jó a szolgáltato akkor szétverni sem lehet onnan a tömegeket.Náluk folyamatosan csökken a vonalasok száma NHH pontosan megnézhetök az adatok.Söt ha nem kellene vonalas ADSL-hez akkor látszana a valos szám! Legyen változás csak hagyjanak fel a "kolhoz v falhoz" elvel.Pántelnél mindenki örömmel válalja a vonalast mert jó ár/érték
Azért pár szot mondhatnál :D minimum annyit hogy mikortol lesz ez a nagy változás?
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#753 Felhasználó inaktív   kew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 22:43

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 22:06

de bízom benne, hogy az őszi akcióban ez változni fog (ez szeptember elején kiderül).

A változással is csak annyi lesz a baj, hogy minden akció csak új előfizetőkre lesz érvényes. Én már 3 éve fizetem, a hűség lejáratakor még feljebb vitték a havidíjam egy ezressel, mondván lejárt az akció amiben voltam..:)

Legalább említenék meg, hogy ha kötök még x évet, akkor adnak megint x kedvezményt, dehát nem. Ezért minden régi efi inkább átmegy egy új és többet kínáló szolgáltatóhoz, minthogy szarakodjon azzal, hogy újra kössön szerződést a jelenlei T-vel, még ha kedvezőbbek lesznek is a havidíjak.

Egyébiránt magával a tonlájn szolgáltatással nekemsincs semmi bajom, a 3 év alatt egyszerse volt problémám vele. Legalább is olyan nem, ami megragadt volna bennem :)

Amúgy vonalbemérést nem lehet valahogy kicsikarni, csak ha már leadtam a szerződést? Érdekelne, érdemes-e váltani nagyobb sávszél miatt, vagy várjak, hátha ad valami jót egyszeris T:)

#754 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 02:17

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 10:12

Csak es kizarolag Psybu kedveert:

teszt5

Szerintem ez az egyik legpontosabb teszt oldal, letöltési sebesség mérésre:

Adsl Letöltési sebesség mérés !

Kép

Nekem 3Mbit/384Kbit/sec-es internetem van és minimum 6Mbit/512-768Kbit/sec-es internet elérés esetén váltanék más csomagra, szolgáltatóra ! (24Mbit/768Kbit/sec az álomkategóriába tartozik.)

Insider_info, Hajdú-Bihar megyében mikorra várható a szolgáltatás megrendelésének lehetősége?

#755 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 06:53

Idézet: luckystar - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 3:17

Szerintem ez az egyik legpontosabb teszt oldal, letöltési sebesség mérésre:

Csak az a rossz benne, hogy a feltöltést meg nem méri...

#756 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 06:55

Idézet: kew - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 23:43

A változással is csak annyi lesz a baj, hogy minden akció csak új előfizetőkre lesz érvényes. Én már 3 éve fizetem, a hűség lejáratakor még feljebb vitték a havidíjam egy ezressel, mondván lejárt az akció amiben voltam..:)

Ez egyértelmű, ez van mindegyik szolgáltatónál, legyen az Pantel vagy T-Online.

A vonalbemérésnél már az a gond, hogy visszaút meg már nincs... mert az már olyan szakaszba van. Nem olyan egyszerű azért a dolog.

#757 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 06:59

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 22:53

Azért pár szot mondhatnál :D minimum annyit hogy mikortol lesz ez a nagy változás?

Időpontot se mondhatok. A Pantel se tökéletes szolgáltató, ki mutatja majd az is a foga fehérjét, lásd pl. Hungarotel...
bugtengert sajnálom, hogy így megjárta, szenvedett vele hetekig és ez lett belőle... csak annak érdemes belevágnia, aki tudja, hogy mennyire van a központtól.

#758 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 26. 07:50

Nem tudom kulfoldon hogy van, de itt elegge kobaltas a helyzet vonalbemeres szinten, ugyanis tetelezzuk fel a munkamhoz elengedhetetlen a net, es szeretnek minel jobbat. Ha kinezek egy lakast, nem tudom elore hogy ott milyen net lesz, csak akkor derul ki amikor bekoltoztunk. Es ez nagyon gaz... nem hinnem hogy nem lehet megoldani hogy mittomen fizetek X dijat (legyen 10,000Ft) es akkor menjenek ki a megvasarolando hazhoz/lakashoz, merjek be, majd kozoljek velem mizu. De ugy, hogy ha arra kerul a sor hogy oda netet akarok, akkor ne adjak elo az "elofizetes felmeres alapjan sokkal jobbnak kellene lennie" szoveget.

Jelenleg 4600-4800kbit/sec sebesseggel megy a vonalam, estere itthagytam letolteni/pingelni, ilyen eredmennyel:

Ping statistics for 217.20.131.2:
    Packets: Sent = 28154, Received = 26127, Lost = 2027 (7% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 32ms, Maximum = 77ms, Average = 41ms

Az 1000 pingre eso lost jelenleg 71,9 tehat tovabbra is szar a vonalam...

Szerkesztette: bugtenger 2006. 08. 26. 07:55 -kor

#759 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 08:27

Pantelnel van 24 oras bontas vagy valami?
Furcsa ugyanis hogy tegnap delutan tobbezer pingbol 0 lost volt, ma reggel szinten egyetlen lost csomag sincs, ejszaka amikor egyedul volt a gepem, es szabadon garazdalkozhatott a neten, pedig lett 7% lost. Lehetseges hogy ejszaka volt valami bontas, es amig ujra felallt a kapcsolat addig keletkezett a 7% vesztett csomag? Bar 2000 ping az nagyon sok ido lehetett mire lement, kb egy ora.

Btw mikor kapunk vegre hostot?
Eleg mezitlabas igya dolog hogy csak ip van.

#760 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 09:04

Ok, az elozo hozzaszolas (kivetel a host hianyat) tartgytalan, ugyanis megint szetborult a netem, ugyhogy ez a 24 oras bontas teoria megbukott.

#761 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 09:26

sziasztok!

Úgy látom a Pantel sem jobb szolgáltató, mint a többi.
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#762 Felhasználó inaktív   kovibarn 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 10:01

Na meg szerencse, hogy nalam nem bekotheto, megusztam 2 havi szopast a semmiert.

#763 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 10:23

A Pantel jól beugrasztott mindenkit. Biztos jó pár ügyfelet szerzett magának.
És természetesen minden ügyfele "sajnos tul messze lesz a központol". :mad:
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)

#764 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 10:51

Csókolom!
Azt hittem a Pantel egy fain szolgáltató, de ezek szerint mégse?  :confused: a T-Fos továbbra is kaki. :p

#765 Felhasználó inaktív   kew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 11:57

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 11:23

A Pantel jól beugrasztott mindenkit. Biztos jó pár ügyfelet szerzett magának.
És természetesen minden ügyfele "sajnos tul messze lesz a központol". :mad:

Nemtom, most miért háborogtok...világosan le volt írva, hogy mik a feltételei a nagy sebességű elérésnek. Akinél nem teljesül, kapja a kisebb csomagot, még az is olcsóbb mint máshol  :rolleyes:

#766 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 12:35

Idézet: kew - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 11:57

Nemtom, most miért háborogtok...világosan le volt írva, hogy mik a feltételei a nagy sebességű elérésnek. Akinél nem teljesül, kapja a kisebb csomagot, még az is olcsóbb mint máshol  :rolleyes:

:)  :)
akkor örüljél. Szolgáltatot váltasz, hogy gyors internetedlegyen. mondjuk 24mbps, abból talán lesz 6mbps vagy annyi se. Talán 2mbps. Szerintem sokan nem a 2mb- s internetér váltanak

#767 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 12:56

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 13:35

:)  :)
akkor örüljél. Szolgáltatot váltasz, hogy gyors internetedlegyen. mondjuk 24mbps, abból talán lesz 6mbps vagy annyi se. Talán 2mbps. Szerintem sokan nem a 2mb- s internetér váltanak

A magyar piaci elsősorban árérzékeny. Az előfizetők 90%-át jobban mozgatja az mennyiért veszi a netet és talán ha 10% az aki sebesség fixált, jellemzően ők a warezosok. De ez nem magyar specifikus jelenség. Mo.-on kívül is a kisebb olcsóbb csomagok népszerűsége dominál és kisebbségben vannak azok a userek akik 24Mbps-re hajtanak. A Hwsw olvasói tábora ahogy a többi IT fórumé is e tekintetben nem reprezentatív, hisz az átlag user aki az előfizetői tábor legnagyobb részét alkotja ilyen fórumokat jellemzően nem látogat, míg a HC userek felül reprezentáltak.

És árban a Pantel igen jó csomagokat kínál, 2Mbps-es net egy Favorit Non-Stop Plusszal egyenértékű telefonszolgáltatással együtt 9300Ft. Ugyanez Tí köntösben havi 18 ezer. Elég szignifikáns az árbeli differencia.

Szerkesztette: shabba 2006. 08. 26. 12:58 -kor

#768 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 13:41

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 9:26

sziasztok!

Úgy látom a Pantel sem jobb szolgáltató, mint a többi.

Isten hozta a T-COM-os ellendrukker kollégákat a topicban! :-)

#769 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 13:43

Idézet: shabba - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 19:05

Insider_info:

Az NHH foglalkozik egyáltalán az unbundled ADSL-ek számosságának mérésével?  Vagyis az alternatív hurokelhordozó szolgáltatók van valami bejelentési kötelezettségük az unbudled ADSL-ek számosságáról, vagy ez még mindig nincs külön bontva csak úgy bele van foglalva a teljes ADSL számosságba? Pl az angol Ofcom az LLU-t külön is számon tartja és havonta hasonló módon publikálja mint az inkubens ADSL számosságát. Ha még nem mérik esetleg hallottál arról mikortól tervezi az NHH?

Tudomásom szerint az NHH nem mér ilyet. De majd megkérdezem az illetékes NHH-st, ha legközelebb találkozom vele.

#770 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 13:49

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 13:41

Isten hozta a T-COM-os ellendrukker kollégákat a topicban! :-)

:)  Nagyon tévedsz semmi közöm nincs egyik szolgáltatohoz sem. Mezei internet használó vagyok.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.