HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#771 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 26. 13:53

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 18:32

Igen, de az hülyeség szerintem, hogy hátráltatja a bekötést stb. stb. Ha ez így van, akkor lépjen fel ellene a TVNET. A T-Com meg csináljon jobb ajánlatot és akkor nem mennek át. De még náluk hasonló sincs...

De miért pont a TVNET?
:-)

#772 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 14:07

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 10:23

A Pantel jól beugrasztott mindenkit. Biztos jó pár ügyfelet szerzett magának.
És természetesen minden ügyfele "sajnos tul messze lesz a központol". :mad:

Ez a "beugrasztott mindenkit" kifejezés azért kicsit durva, nem? Mintha azt venném ki a szavaidból, hogy a Pantel feltett célja az lenne, hogy nehogy adja azt a szolgáltatást, amire leszerződünk.
Egyébként meg az, akinél jól megy a szolgáltatás nem írogat itt olyan sűrűn, mint akinél nem megy jól.

Szerkesztette: Insider_info 2006. 08. 26. 14:07 -kor

#773 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 14:31

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 14:07

Ez a "beugrasztott mindenkit" kifejezés azért kicsit durva, nem? Mintha azt venném ki a szavaidból, hogy a Pantel feltett célja az lenne, hogy nehogy adja azt a szolgáltatást, amire leszerződünk.
Egyébként meg az, akinél jól megy a szolgáltatás nem írogat itt olyan sűrűn, mint akinél nem megy jól.

Hát igen, itt még nem olvastam, hogy valakinél jól müködne a Panteles internet.  :think:

Nem, a Pantel olyan szolgáltatást ad el, amiröl valoszinü tudja, hogy az elöfizetök nagy részénél nem fogja tudni garantálni a megfelelö minöséget. De ez csak a bekötés után derül ki.
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#774 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 14:35

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 15:31

Hát igen, itt még nem olvastam, hogy valakinél jól müködne a Panteles internet.  :think:

Nem, a Pantel olyan szolgáltatást ad el, amiröl valoszinü tudja, hogy az elöfizetök nagy részénél nem fogja tudni garantálni a megfelelö minöséget. De ez csak a bekötés után derül ki.

Innen azt hiszem 4-en rendelték meg, abból 3 embernek megy is rendesen. Annál az egynél, bugtengernél, pedig már a vonalhordozásnál is voltak gondok.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#775 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 14:37

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 14:31

:) Ja! "akinél megy a szolgáltatás, nem irogat olyan sürün"

Egyáltalán nem irogat. Van ilyen egyáltalán? :confused:
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)

#776 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 14:37

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 14:53

De miért pont a TVNET?
:-)

Bocsi elírtam, de végülis mindegy, mert a TVNet-nél is van már teljes hurokátengedés.  ;)

#777 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 14:38

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 15:31

Nem is lehet bekötés előtt lemérni, hogy vajon bírja-e szerintem...

#778 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 14:43

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 14:38

Nem is lehet bekötés előtt lemérni, hogy vajon bírja-e szerintem...

Már miért nem lehet lemérni? Föleg ott, ahol elötte is volt adsl.

#779 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 26. 15:05

Reszemrol hetfon elbeszelgetek a Panteles ertekesitokkel, hogy talaljunk egy mindenki szamara elonyos megoldast, ugyanis az azt hiszem egyertelmu hogy nem akartam 30,000+ ert 4mbites vonalat vasarolni. (mivel mar most is van egy olyanom) Nem akartam en lenni a "mumus" ugyfel, mert altalaban nem vagyok nehez eset, de szerintem egyszerubb kicsit tuningolni a vonalamon, hogy az legalabb a garantalt 6mbitet tudja (nincsenek nagy igenyeim azt hiszem...) mint a versenyhivataltol, fogyasztovedoktol, es hirkolesi felugyelettol kapni az aldast, ugyanis valljuk be kevesebbert is elkaszaltak mar cegeket csunya birsagokra, (pl mobilcegek rendre megteveszto oriasplakatjai) illetve a Pantel is jobban jarna ha vegre azt irnam hogy tokjol megy a netem, mint most hogy mindenki csak azt olvashatja hogy szar...

Az hogy csak HC userek olvassak a forumot persze igaz, de azt se felejtsuk el hogy a HC userek velemenyere adva valasztanak a sima userek maguknak netet. Mert valljuk be szinte mindenki aki netezesre adja a fejet ismer legalabb egy okos pistiket, akinek kikeri a velemenyet, hogy ugyan mi a jo a csello vagy a nagybogo... es akiknek a velemenyek kerik azok vagyunk mi (en) aki jelenle gnem feltetlen van a Pantellel megelegedve.

Szerkesztette: bugtenger 2006. 08. 26. 15:08 -kor

#780 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 15:13

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 16:05

... de szerintem egyszerubb kicsit tuningolni a vonalamon, hogy az legalabb a garantalt 6mbitet tudja (nincsenek nagy igenyeim azt hiszem...) ...

A távolságot nem lehet tuningolni, ha az a gond... De remélem, hogy jól fogsz kijönni belőle. A szervezetekkel hiába jössz, ugyanis a Pantel ezt beleírta a szerződésébe, hogy ilyenkor mi a teendő. Az adsl2 még jobban érzékeny sajnos a távolságra, mint a sima dsl, ezt el kell fogadni. (Egyébként, mint T-Online IPTV tesztelő én is hasonló gondokkal küzdök, mint Te és sajnos nem tudok mit tenni. A vonalam 2-3 km-re van a központtól, hiába vagyok gyalog közel a központhoz a vonalam nem úgy megy, ahogy szeretném.)

#781 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 15:20

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 15:13

A távolságot nem lehet tuningolni, ha az a gond... De remélem, hogy jól fogsz kijönni belőle. A szervezetekkel hiába jössz, ugyanis a Pantel ezt beleírta a szerződésébe, hogy ilyenkor mi a teendő. Az adsl2 még jobban érzékeny sajnos a távolságra, mint a sima dsl, ezt el kell fogadni. (Egyébként, mint T-Online IPTV tesztelő én is hasonló gondokkal küzdök, mint Te és sajnos nem tudok mit tenni. A vonalam 2-3 km-re van a központtól, hiába vagyok gyalog közel a központhoz a vonalam nem úgy megy, ahogy szeretném.)

Igen, de ezt a szolgáltatok már szerzödés kötés elött is tudják, hogy mennyi a távolság. Talán némlyik szól is a  leendö ügyfélnek,hogy nagy a távolság.  A net nem fog menni 2mb-vel csak 512k- val. és ehezmérten kötik a szerzödést, nem utána rakják kisebb csomagba.

#782 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 15:25

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 16:20

Igen, de ezt a szolgáltatok már szerzödés kötés elött is tudják, hogy mennyi a távolság. Talán némlyik szól is a  leendö ügyfélnek,hogy nagy a távolság.  A net nem fog menni 2mb-vel csak 512k- val. és ehezmérten kötik a szerzödést, nem utána rakják kisebb csomagba.

Sajnos nincs rögzítve pontosan, hogy kinél mennyi a távolság, csak kb. értékek vannak. Amikor építették annó a telefonhálózatot, nem rögzítettek ilyen adatokat.
A szerződés kötés előtt se lehet pontosan tudni, mivel az is lehet, hogy itt nem a távolság az akadály, hanem más gond... mert ugyanis nem csak a távolság a mérvadó, hogy mennyit bír valakinek a vonala, egyéb tényező is befolyásolhatja.
Bár szerintem abban az 1 hónapos átállás közepette közölni lehetett volna az ügyféllel ezt, de majd kiderül, hogy mi lesz a végeredmény.

#783 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 15:25

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 15:43

Már miért nem lehet lemérni? Föleg ott, ahol elötte is volt adsl.

Hallgatom a módszert... ugyanis itt hurokátengedésről van szó és adsl2-re való átrakásról.

#784 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 26. 15:27

Hetfon kiderul mire jutok.
Tobb megoldas is az eszembejutott. Nem feltetlen csak az a megoldas erdekel hogy a netem sebessege erje el a garantalt erteket (mittomen adjanak jobb modemet, tegyenek egy erositot ahova kell, vagy fujjak le kontakt sprevel a vonalam veget hogy jobban erintkezzen, stb.), hanem ilyen lehetetlen dolgok is eszembejutottak mint pl: Vigyek a fenebe a vonalam, amit a panteltol rendeltem, es vigyek az adslt is. Bontsunk szerzodest, es mindenki menjen a maga dolgara. En visszakapom az osszes penzt amit kiadtam, az ido es energia amit ra szantam meg... nem szamit, azt elnezem. De koztes megoldasok is vannak.

Az hogy a Pantel mit ir a szerzodesben edeskeves, elhiheted nekem, jogilag ugyanugy bele tudnak bukni. De egyelore nem mennek bele a reszletekbe...

#785 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 15:30

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 16:05

..de szerintem egyszerubb kicsit tuningolni a vonalamon, hogy az legalabb a garantalt 6mbitet tudja (nincsenek nagy igenyeim azt hiszem...)

A vonalon nem igazán lehet mit tuningolni, ez nem így működik. Ha a vonal annyit tud amit akkor arra képes és ennyi. Amerikába üzemelő szerverhez sem lehet 10ms-es pinget elvárni, mert jelenleg még nem ismert annak a módja hogy fénysebességnél gyorsabb adatátvitelt lehessen produkálni. Ezek fizikai korlátok amiken a szolgálatók nem tudnak túllépni, egyik szolgáltató sem. A vonal adottsága egy fix tényező a képletben, amit az lehetővé tesz annál logikailag kissebb vagy azzal megegyező sebességű kapcsolatot ki lehet alakítani, de nagyobbat aligha.

Egyébként az cég weboldalán a csomagismertető alatt is megtalálható ez a sor: "24 Max esetén korlátozás nélkül, a vonalon műszakilag adható legnagyobb sávszélességet biztosítjuk", a szerződésben pedig ez még részletesebben le van írva.

Tíkom hálózatán is voltak már olyanok akik 2 vagy 3Mbps-es sebességű csomagot rendeltek, vagy a korábbi duplázások által kerültek ilyen csomagba, de nem volt alkalmas a vonaluk ezen sebesség biztosítására így idővel visszavette a sebességűket Tíkom. Viszont ott ez nem jelent magától csomag migrálást is lefelé. Egyedül eddig még csak Tíonlánytól olvastam olyat hogy méltányosságból elintézték a visszamigrálást hogy kevesebbet fizessen az ügyfél a kisebb sebesség mellett. A többi szolgáltatónál jellemzően ezt csak úgy kommentálták ha majd lejár az x év hűség akkor válasszon kisebb csomagot az ügyfél a továbbiakban. Pantelnél benne van a szerződésben az automatikus visszamigrálás lehetősége, persze ezt nem kötelező elfogadni. Ha nem fogadja ez az ügyfél akkor a szolgáltató fogja visszautasítani a rendelést azzal hogy az ügyfél kérése technikailag kivitelezhetetlen.

"legalabb a garantalt 6mbitet tudja (nincsenek nagy igenyeim azt hiszem...)"

Óhh persze nincsenek. Végülis a telefonos rézkábelt anno száz éve pont arra találták ki hogy bárhol, bármikor, bárkinek legalább garantált 6 mbps-es netet biztosítson. Ez nem így működik a gyakorlatban, ez max a te téves elgondolásod a broadband szolgáltatásról. Ha te bárhol ahol lax ilyen mérékű elvárásokat támasztasz akkor inkább a bérelt vonali ajánlatok között kellene szétnézned. Ott ez nem okoz ilyen problémát, persze pont e miatt ez az árában is meg fog mutatkozni.

#786 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 15:31

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 15:25

Hallgatom a módszert... ugyanis itt hurokátengedésről van szó és adsl2-re való átrakásról.

Elöre leirom nem értek hozzá :think:
de szerintem a vonal hordozás annyi,hogy a telo központban a t-com-os cuccbol kihuzzák az adot vezetéket és bedugják az ott elhelyezett másik szolgáltató pl. Pantel cuccába.
Azt hiszem röviden ennyi :)

#787 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 15:37

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 16:31

Elöre leirom nem értek hozzá :think:
de szerintem a vonal hordozás annyi,hogy a telo központban a t-com-os cuccbol kihuzzák az adot vezetéket és bedugják az ott elhelyezett másik szolgáltató pl. Pantel cuccába.
Azt hiszem röviden ennyi :)

Értem és ezt tart 30 napig? :) Sajnos nem ennyire egyszerű...

#788 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 15:42

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 15:37

Értem és ezt tart 30 napig? :) Sajnos nem ennyire egyszerű...

Nem ez tart 30 napig, szerintem ez pár perces müvelet. A bürokrácia miatt tart sokáig.

#789 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 15:58

Idézet: shabba - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 15:30

A vonalon nem igazán lehet mit tuningolni, ez nem így működik. Ha a vonal annyit tud amit akkor arra képes és ennyi. Amerikába üzemelő szerverhez sem lehet 10ms-es pinget elvárni, mert jelenleg még nem ismert annak a módja hogy fénysebességnél gyorsabb adatátvitelt lehessen produkálni. Ezek fizikai korlátok amiken a szolgálatók nem tudnak túllépni, egyik szolgáltató sem. A vonal adottsága egy fix tényező a képletben, amit az lehetővé tesz annál logikailag kissebb vagy azzal megegyező sebességű kapcsolatot ki lehet alakítani, de nagyobbat aligha.

Egyébként az cég weboldalán a csomagismertető alatt is megtalálható ez a sor: "24 Max esetén korlátozás nélkül, a vonalon műszakilag adható legnagyobb sávszélességet biztosítjuk", a szerződésben pedig ez még részletesebben le van írva.

Tíkom hálózatán is voltak már olyanok akik 2 vagy 3Mbps-es sebességű csomagot rendeltek, vagy a korábbi duplázások által kerültek ilyen csomagba, de nem volt alkalmas a vonaluk ezen sebesség biztosítására így idővel visszavette a sebességűket Tíkom. Viszont ott ez nem jelent magától csomag migrálást is lefelé. Egyedül eddig még csak Tíonlánytól olvastam olyat hogy méltányosságból elintézték a visszamigrálást hogy kevesebbet fizessen az ügyfél a kisebb sebesség mellett. A többi szolgáltatónál jellemzően ezt csak úgy kommentálták ha majd lejár az x év hűség akkor válasszon kisebb csomagot az ügyfél a továbbiakban. Pantelnél benne van a szerződésben az automatikus visszamigrálás lehetősége, persze ezt nem kötelező elfogadni. Ha nem fogadja ez az ügyfél akkor a szolgáltató fogja visszautasítani a rendelést azzal hogy az ügyfél kérése technikailag kivitelezhetetlen.

"legalabb a garantalt 6mbitet tudja (nincsenek nagy igenyeim azt hiszem...)"

Óhh persze nincsenek. Végülis a telefonos rézkábelt anno száz éve pont arra találták ki hogy bárhol, bármikor, bárkinek legalább garantált 6 mbps-es netet biztosítson. Ez nem így működik a gyakorlatban, ez max a te téves elgondolásod a broadband szolgáltatásról. Ha te bárhol ahol lax ilyen mérékű elvárásokat támasztasz akkor inkább a bérelt vonali ajánlatok között kellene szétnézned. Ott ez nem okoz ilyen problémát, persze pont e miatt ez az árában is meg fog mutatkozni.

De ott a Pantel technikailag ki is kivitelezte, nem emlitte meg az ügyfélnek,hogy 6mb helyett csak 4mb lesz, mert még nagyapáink fektették a kábelt. Miért nem állt el akkor a szerzödéstöl a Pantel? :think:

#790 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 16:21

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 16:58

De ott a Pantel technikailag ki is kivitelezte, nem emlitte meg az ügyfélnek,hogy 6mb helyett csak 4mb lesz, mert még nagyapáink fektették a kábelt. Miért nem állt el akkor a szerzödéstöl a Pantel? :think:

A Pantelnek nincs információja a Tíkom infrastruktúrájáról. Arról hogy adott előfizetői hurok milyen, hosszú, milyen minőségű, milyen sebességű ADSL kapcsolódás építhető ki rajta. Az hurokváltás során a vonal kimérését a Tíkom végzi, és ennek eredményét adja át Pantelnek. Pantel csak onnantól látja ténylegesen mit tud az adott réz szakasz, amikortól rá lett kötve a saját DSLAM-jára a kábelvég és az előfizetőhöz pedig a modem, így le lehet futtatni a diagnosztikát.

Az eddig elmondottak a vonalbemérés körül elég zavarosak. Elhangzott az is hogy nem is volt vonalmérés, meg az is hogy volt és a szerint tartható lett volna a megrendelt csomag. A Pantel nem sokat tehet mint elfogadja Tíkom bemérési eredményét, hisz igazán mást nem tehet Tí infrastruktúráját nem sajátíthatja ki. Max onnantól hogy már megkapta a teljes hurokbérletet és a saját eszközeit rácsatlakoztatta saját maga is lediagnosztizálhatja és akkor vagy az derül ki hogy Tí jól mért vagy az hogy nem. De akkora az már eső után köpönyeg.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.