HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 26. 15:20

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 15:13

A távolságot nem lehet tuningolni, ha az a gond... De remélem, hogy jól fogsz kijönni belőle. A szervezetekkel hiába jössz, ugyanis a Pantel ezt beleírta a szerződésébe, hogy ilyenkor mi a teendő. Az adsl2 még jobban érzékeny sajnos a távolságra, mint a sima dsl, ezt el kell fogadni. (Egyébként, mint T-Online IPTV tesztelő én is hasonló gondokkal küzdök, mint Te és sajnos nem tudok mit tenni. A vonalam 2-3 km-re van a központtól, hiába vagyok gyalog közel a központhoz a vonalam nem úgy megy, ahogy szeretném.)

Igen, de ezt a szolgáltatok már szerzödés kötés elött is tudják, hogy mennyi a távolság. Talán némlyik szól is a  leendö ügyfélnek,hogy nagy a távolság.  A net nem fog menni 2mb-vel csak 512k- val. és ehezmérten kötik a szerzödést, nem utána rakják kisebb csomagba.
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#782 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 15:25

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 16:20

Igen, de ezt a szolgáltatok már szerzödés kötés elött is tudják, hogy mennyi a távolság. Talán némlyik szól is a  leendö ügyfélnek,hogy nagy a távolság.  A net nem fog menni 2mb-vel csak 512k- val. és ehezmérten kötik a szerzödést, nem utána rakják kisebb csomagba.

Sajnos nincs rögzítve pontosan, hogy kinél mennyi a távolság, csak kb. értékek vannak. Amikor építették annó a telefonhálózatot, nem rögzítettek ilyen adatokat.
A szerződés kötés előtt se lehet pontosan tudni, mivel az is lehet, hogy itt nem a távolság az akadály, hanem más gond... mert ugyanis nem csak a távolság a mérvadó, hogy mennyit bír valakinek a vonala, egyéb tényező is befolyásolhatja.
Bár szerintem abban az 1 hónapos átállás közepette közölni lehetett volna az ügyféllel ezt, de majd kiderül, hogy mi lesz a végeredmény.

#783 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 15:25

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 15:43

Már miért nem lehet lemérni? Föleg ott, ahol elötte is volt adsl.

Hallgatom a módszert... ugyanis itt hurokátengedésről van szó és adsl2-re való átrakásról.

#784 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 26. 15:27

Hetfon kiderul mire jutok.
Tobb megoldas is az eszembejutott. Nem feltetlen csak az a megoldas erdekel hogy a netem sebessege erje el a garantalt erteket (mittomen adjanak jobb modemet, tegyenek egy erositot ahova kell, vagy fujjak le kontakt sprevel a vonalam veget hogy jobban erintkezzen, stb.), hanem ilyen lehetetlen dolgok is eszembejutottak mint pl: Vigyek a fenebe a vonalam, amit a panteltol rendeltem, es vigyek az adslt is. Bontsunk szerzodest, es mindenki menjen a maga dolgara. En visszakapom az osszes penzt amit kiadtam, az ido es energia amit ra szantam meg... nem szamit, azt elnezem. De koztes megoldasok is vannak.

Az hogy a Pantel mit ir a szerzodesben edeskeves, elhiheted nekem, jogilag ugyanugy bele tudnak bukni. De egyelore nem mennek bele a reszletekbe...

#785 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 15:30

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 16:05

..de szerintem egyszerubb kicsit tuningolni a vonalamon, hogy az legalabb a garantalt 6mbitet tudja (nincsenek nagy igenyeim azt hiszem...)

A vonalon nem igazán lehet mit tuningolni, ez nem így működik. Ha a vonal annyit tud amit akkor arra képes és ennyi. Amerikába üzemelő szerverhez sem lehet 10ms-es pinget elvárni, mert jelenleg még nem ismert annak a módja hogy fénysebességnél gyorsabb adatátvitelt lehessen produkálni. Ezek fizikai korlátok amiken a szolgálatók nem tudnak túllépni, egyik szolgáltató sem. A vonal adottsága egy fix tényező a képletben, amit az lehetővé tesz annál logikailag kissebb vagy azzal megegyező sebességű kapcsolatot ki lehet alakítani, de nagyobbat aligha.

Egyébként az cég weboldalán a csomagismertető alatt is megtalálható ez a sor: "24 Max esetén korlátozás nélkül, a vonalon műszakilag adható legnagyobb sávszélességet biztosítjuk", a szerződésben pedig ez még részletesebben le van írva.

Tíkom hálózatán is voltak már olyanok akik 2 vagy 3Mbps-es sebességű csomagot rendeltek, vagy a korábbi duplázások által kerültek ilyen csomagba, de nem volt alkalmas a vonaluk ezen sebesség biztosítására így idővel visszavette a sebességűket Tíkom. Viszont ott ez nem jelent magától csomag migrálást is lefelé. Egyedül eddig még csak Tíonlánytól olvastam olyat hogy méltányosságból elintézték a visszamigrálást hogy kevesebbet fizessen az ügyfél a kisebb sebesség mellett. A többi szolgáltatónál jellemzően ezt csak úgy kommentálták ha majd lejár az x év hűség akkor válasszon kisebb csomagot az ügyfél a továbbiakban. Pantelnél benne van a szerződésben az automatikus visszamigrálás lehetősége, persze ezt nem kötelező elfogadni. Ha nem fogadja ez az ügyfél akkor a szolgáltató fogja visszautasítani a rendelést azzal hogy az ügyfél kérése technikailag kivitelezhetetlen.

"legalabb a garantalt 6mbitet tudja (nincsenek nagy igenyeim azt hiszem...)"

Óhh persze nincsenek. Végülis a telefonos rézkábelt anno száz éve pont arra találták ki hogy bárhol, bármikor, bárkinek legalább garantált 6 mbps-es netet biztosítson. Ez nem így működik a gyakorlatban, ez max a te téves elgondolásod a broadband szolgáltatásról. Ha te bárhol ahol lax ilyen mérékű elvárásokat támasztasz akkor inkább a bérelt vonali ajánlatok között kellene szétnézned. Ott ez nem okoz ilyen problémát, persze pont e miatt ez az árában is meg fog mutatkozni.

#786 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 15:31

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 15:25

Hallgatom a módszert... ugyanis itt hurokátengedésről van szó és adsl2-re való átrakásról.

Elöre leirom nem értek hozzá :think:
de szerintem a vonal hordozás annyi,hogy a telo központban a t-com-os cuccbol kihuzzák az adot vezetéket és bedugják az ott elhelyezett másik szolgáltató pl. Pantel cuccába.
Azt hiszem röviden ennyi :)
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)

#787 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 15:37

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 16:31

Elöre leirom nem értek hozzá :think:
de szerintem a vonal hordozás annyi,hogy a telo központban a t-com-os cuccbol kihuzzák az adot vezetéket és bedugják az ott elhelyezett másik szolgáltató pl. Pantel cuccába.
Azt hiszem röviden ennyi :)

Értem és ezt tart 30 napig? :) Sajnos nem ennyire egyszerű...

#788 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 15:42

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 15:37

Értem és ezt tart 30 napig? :) Sajnos nem ennyire egyszerű...

Nem ez tart 30 napig, szerintem ez pár perces müvelet. A bürokrácia miatt tart sokáig.

#789 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 15:58

Idézet: shabba - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 15:30

A vonalon nem igazán lehet mit tuningolni, ez nem így működik. Ha a vonal annyit tud amit akkor arra képes és ennyi. Amerikába üzemelő szerverhez sem lehet 10ms-es pinget elvárni, mert jelenleg még nem ismert annak a módja hogy fénysebességnél gyorsabb adatátvitelt lehessen produkálni. Ezek fizikai korlátok amiken a szolgálatók nem tudnak túllépni, egyik szolgáltató sem. A vonal adottsága egy fix tényező a képletben, amit az lehetővé tesz annál logikailag kissebb vagy azzal megegyező sebességű kapcsolatot ki lehet alakítani, de nagyobbat aligha.

Egyébként az cég weboldalán a csomagismertető alatt is megtalálható ez a sor: "24 Max esetén korlátozás nélkül, a vonalon műszakilag adható legnagyobb sávszélességet biztosítjuk", a szerződésben pedig ez még részletesebben le van írva.

Tíkom hálózatán is voltak már olyanok akik 2 vagy 3Mbps-es sebességű csomagot rendeltek, vagy a korábbi duplázások által kerültek ilyen csomagba, de nem volt alkalmas a vonaluk ezen sebesség biztosítására így idővel visszavette a sebességűket Tíkom. Viszont ott ez nem jelent magától csomag migrálást is lefelé. Egyedül eddig még csak Tíonlánytól olvastam olyat hogy méltányosságból elintézték a visszamigrálást hogy kevesebbet fizessen az ügyfél a kisebb sebesség mellett. A többi szolgáltatónál jellemzően ezt csak úgy kommentálták ha majd lejár az x év hűség akkor válasszon kisebb csomagot az ügyfél a továbbiakban. Pantelnél benne van a szerződésben az automatikus visszamigrálás lehetősége, persze ezt nem kötelező elfogadni. Ha nem fogadja ez az ügyfél akkor a szolgáltató fogja visszautasítani a rendelést azzal hogy az ügyfél kérése technikailag kivitelezhetetlen.

"legalabb a garantalt 6mbitet tudja (nincsenek nagy igenyeim azt hiszem...)"

Óhh persze nincsenek. Végülis a telefonos rézkábelt anno száz éve pont arra találták ki hogy bárhol, bármikor, bárkinek legalább garantált 6 mbps-es netet biztosítson. Ez nem így működik a gyakorlatban, ez max a te téves elgondolásod a broadband szolgáltatásról. Ha te bárhol ahol lax ilyen mérékű elvárásokat támasztasz akkor inkább a bérelt vonali ajánlatok között kellene szétnézned. Ott ez nem okoz ilyen problémát, persze pont e miatt ez az árában is meg fog mutatkozni.

De ott a Pantel technikailag ki is kivitelezte, nem emlitte meg az ügyfélnek,hogy 6mb helyett csak 4mb lesz, mert még nagyapáink fektették a kábelt. Miért nem állt el akkor a szerzödéstöl a Pantel? :think:

#790 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 16:21

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 16:58

De ott a Pantel technikailag ki is kivitelezte, nem emlitte meg az ügyfélnek,hogy 6mb helyett csak 4mb lesz, mert még nagyapáink fektették a kábelt. Miért nem állt el akkor a szerzödéstöl a Pantel? :think:

A Pantelnek nincs információja a Tíkom infrastruktúrájáról. Arról hogy adott előfizetői hurok milyen, hosszú, milyen minőségű, milyen sebességű ADSL kapcsolódás építhető ki rajta. Az hurokváltás során a vonal kimérését a Tíkom végzi, és ennek eredményét adja át Pantelnek. Pantel csak onnantól látja ténylegesen mit tud az adott réz szakasz, amikortól rá lett kötve a saját DSLAM-jára a kábelvég és az előfizetőhöz pedig a modem, így le lehet futtatni a diagnosztikát.

Az eddig elmondottak a vonalbemérés körül elég zavarosak. Elhangzott az is hogy nem is volt vonalmérés, meg az is hogy volt és a szerint tartható lett volna a megrendelt csomag. A Pantel nem sokat tehet mint elfogadja Tíkom bemérési eredményét, hisz igazán mást nem tehet Tí infrastruktúráját nem sajátíthatja ki. Max onnantól hogy már megkapta a teljes hurokbérletet és a saját eszközeit rácsatlakoztatta saját maga is lediagnosztizálhatja és akkor vagy az derül ki hogy Tí jól mért vagy az hogy nem. De akkora az már eső után köpönyeg.

#791 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 16:31

Idézet: shabba - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 16:21

A Pantelnek nincs információja a Tíkom infrastruktúrájáról. Arról hogy adott előfizetői hurok milyen, hosszú, milyen minőségű, milyen sebességű ADSL kapcsolódás építhető ki rajta. Az hurokváltás során a vonal kimérését a Tíkom végzi, és ennek eredményét adja át Pantelnek. Pantel csak onnantól látja ténylegesen mit tud az adott réz szakasz, amikortól rá lett kötve a saját DSLAM-jára a kábelvég és az előfizetőhöz pedig a modem, így le lehet futtatni a diagnosztikát.

Az eddig elmondottak a vonalbemérés körül elég zavarosak. Elhangzott az is hogy nem is volt vonalmérés, meg az is hogy volt és a szerint tartható lett volna a megrendelt csomag. A Pantel nem sokat tehet mint elfogadja Tíkom bemérési eredményét, hisz igazán mást nem tehet Tí infrastruktúráját nem sajátíthatja ki. Max onnantól hogy már megkapta a teljes hurokbérletet és a saját eszközeit rácsatlakoztatta saját maga is lediagnosztizálhatja és akkor vagy az derül ki hogy Tí jól mért vagy az hogy nem. De akkora az már eső után köpönyeg.

Ja! a Pantel csak felteszi a kezét, hogy bocsi ez van? Az ügyfél ugysem tud elmenni hisz köti a hüségnyilatkozata.

#792 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 16:41

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 17:31

Ja! a Pantel csak felteszi a kezét, hogy bocsi ez van? Az ügyfél ugysem tud elmenni hisz köti a hüségnyilatkozata.

Pontosan sajnos... ahogy shabba is mondta, hogy a sima dsl-nél is van ilyen és a többi szolgáltató még arra se képes, hogy lemigrálja az előfizető csomagját.  :(

#793 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 16:44

Shabba:
Az a mondat amit ideztel az csak arra vonatkozik hogy 6 es 24 kozott barmi lehet. Ezt az is alatamasztja hogy kiemelten csak a 24es csomagra vonatkozik az a mondat, mikozben a szerzodesben levo "ha nem tudjuk adni adunk kisebbet" kitetel az osszes dijcsomagra vonatkozik.

Ezert mondtam hogy nincsenek nagy igenyeim, nem kell a 24, eleg a 6. Meg lehet hallgatni a hivasaimat Pantelhez amikor kerdezgettem hogy a 6ot tenyleg garantaljak-e vagy sem. Mivel en nem ertek a technikai oldalahoz a dolognak, ezert tettem fel az igen egyszeru kerdest amire igen egyszeru valaszt kaptam: Igen a 6mbitet garantaljak.... innentol ez megtevesztes volt.

A masik dolog hogy a T-Comos szerelo (aki tegnap volt itt), minden meres nelkul azonnal nalam ravagta hogy kb 2.5kmre vagyok a kozponttol, es itt ne is almodjak ilyen sebessegekrol (mint ahogy ezt te is azonnal ravagod most). A tavolsagot egyertelmuen a cimem alapjan tudta a szerelo, nem huzott maga utan fonalat, hogy tudja hany kilometerre jott el a kozponttol. Tehat ezt a Pantel is tudta a megrendeles pillanataban, amikor megmondtam a cimem, es erdeklodtem a letesithetosegrol, es a sebessegrol,es annak garantaltsagarol. A Pantel tehat tudataban volt annak hogy nalam nem fog menni a 6mbit, megis eladtak nekem a szolgaltatast a kifejezett erre iranyulo kerdeseim ellenere. Tobbszor is telefonaltam, tobb uzletkotonel is erdeklodtem, epp azert hogy biztos infot kapjak, nehogy veletlenul valaki elnezze, es ravagja hogy "peeeersze", mikozben nem is ugy van.

Ha pedig:
- "legalabb a garantalt 6mbitet tudja (nincsenek nagy igenyeim azt hiszem...)"
- "Óhh persze nincsenek. "

Akkor a pantel miert nem ugy reklamoza hogy:
"MAX24 - NE IS REMENYKEDJ" dijcsomag.

Vagy legalabb amikor megkerdeztem az ugyfelszolgalaton hogy:
- "Az oldalon amit olvastam hogy a MAX24 csomag eseteben a 6Mbit az tenyleg garantalt?
Miert nem valaszoltak hogy:
- Ne is remenykedjen! A telefonos rezkabelt 100eve nem erre talaltak ki ROTFL! On megis mit kepzel?

Mert akkor nem ugy folytatodott volna telefonbeszelgetes hogy:
- Kerem kuldje a szerzodest/megrendelot

Hanem ugy hogy:
- Ok, ez esetben nem kivanom igenybevenni szolgaltatasukat, es rakolteni tobb mint 30,000Ftot.

Szerkesztette: bugtenger 2006. 08. 26. 16:53 -kor

#794 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 17:06

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 16:41

Pontosan sajnos... ahogy shabba is mondta, hogy a sima dsl-nél is van ilyen és a többi szolgáltató még arra se képes, hogy lemigrálja az előfizető csomagját.  :(

A Pantel web lapján megtévesztö a csomag leirása.

24max adsl 
feltöltés 768
garantált sávszél: 6mb/512

Ugy lehet értelmezni, hogy  a garantált letöltseb.: 6mb, feltöltés: 512k

#795 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 17:16

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 17:06

Ugy lehet értelmezni, hogy  a garantált letöltseb.: 6mb,   feltöltés: 512k

Es ha megkerdezed a Pantelt telefonon, ezt meg is erositik, azaz jol megtevesztenek.

#796 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 17:25

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 17:16

Es ha megkerdezed a Pantelt telefonon, ezt meg is erositik, azaz jol megtevesztenek.

Miért nem irják oda, hogy a garantáltseb: 1mb ?
Mert akkor nem mennének át hozzájuk az ügyfelek. :(

#797 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 17:28

bugtenger:

A helyi Tíkomos műszakos biztos hogy jobban ismeri azt a hálózatot ahol nap mint nap dolgozik. Megvannak neki a kábelfektetés tervrajzok, az sok év alatt adott központban dolgozva kiismerte annak csínyjánt-bínyját. Adott terülen bekötött már akár több ezer Tíkomos ADSL-t így vannak gyakorlati tapasztalatai adott kerületi helyszíneken milyen eredményeket produkáltak a bekötések. Épp ezért nem lehet csodálkozi azon hogy ezen gyakorlati ismeretanyag birtokában ő sokkal okosabb. Viszont ha elvinnéd mondjuk Debrecenbe egy számára ismeretlen központ vonzáskörzetébe ott már neki is nulláról kellene tanulnia a helyi adottságait, mert süthetné az Y. kerületi ismereteit.

Pantel aki csak bérli az infrastruktúrát nem rendelkezik a Tíkom hálózatáról ilyen ismeretanyaggal, hogy is rendelkezhetne róla. Te se tudsz mint külső szemlélő semmit más cégek belső dolgairól. Épp ezért Pantel csak utólag lehet okos, miután adnak neki lehetőséget arra hogy hozzáférjen az infrastruktúrához és méréseket végezhessen, de addig azt kell elfogadnia amit a Tí állít. Épp ezért áll a szerződésben is hogy először a hálózat lehetőségeit fel kell mérni a Pantel addig be sem sorolja az előfizetőt egyetlen csomagba sem. Az hogy az előfizetőnek van egy bejelentett igénye hogy ő melyik csomagot szeretné azt nem lehet előre megmondani hogy ez sikerülni is fog-e. Tíkom sem tudná megmondani teljes bizonyosággal. Ez már csak utólag tud kiderülni, beüzemelés után hogy vagy megy vagy nem.

Az hogy a weboldalon vagy reklámban csábító értékek szerepelnek arra nem lehet mindent felépíteni. Kérdezted hogy megy ez külföldön. Nos én már három éve is megírtam akár ebben a fórumban és már fórumokba is, hogy amikor mindenki azzal jött hogy de bezzeg külföldön már 8 meg 24 Mbps van idehaza meg de szar akkor azzal is tisztában kell lenni hogy ezek promóciós kirakat értékek, nem valós sebességek. Az is megírtam hogy idővel hozzánk is fognak érkezni az ilyen csomagok és azok a felhasználók akik a kis sebességű csomagok viszonylag nagyobb mértékben biztosítható sebesség értékéhez szoktak nagyot fognak csalódni a téren hogy az egyre nagyobb sebességeknél egyre kisebb annak az esélye hogy valóban realizálható is lesz a megvalósítása.

Szóval külföldön ez ugyanígy megy, a reklámban teljes képernyős 24Mbps virít és de csodás minden. A cégek weblapján hasonló módon 40-es méretű fonttal ott virít a legláthatóbb részeken a 24Mbps meg kisebb font mérettel de jól láthatóan az ára ha kedvező. Aztán az oldal alján ha sokat legörgetsz 4-es font méret mellett apróbetűsen max látsz egy olyat kicsillagozva hogy "a vonali paraméterek függvényében a kapcsolat maximum sebessége 512kbps(IP) és 20Mbps(ATM) között változhat". Na most ez egy hozzá nem értő számára nem sokat mondd. Ő csak a nyers számokat látja és iskolátban azt tanulta hogy a 24 az 12x több mint a kettő, akkor ez az új ADSL biztos 12x is gyorsabb lesz majd mint a korábbi. De ez nem így működik és az ÁSZF-ekben, vagy a weboldalak apróbetűs részeiben ez meg is van említve. A fentebb leírt példára pl. francia Club-nál tisztám eléxem, de más cégek sem különb módon csinálják ezt. Most már azóta Club oldalon ezt a kis félmondatocskát sem látom helyette belinkeltek egy ADSL2+os technológiáról papoló és az ismert távolság-sebesség mértéket bemutató diagrammot, aztán a többi következtetést már vonja le maga az ügyfél. Szerintem azzal te is tisztában vagy a portékák negatív tulajdonságait, vagy hiányosságait, esetleges gyengeségeit nem fogja a szolgálató nagy betűkkel reklámozni és unos-untalan az előfizetőbe verni, a reklám nem erről szól.

Nem akarom megbántani de azok az a jellemzően alulfizetett telefonos ügyfélszolgálatosok, akik lehet két hetente cserélődnek és jellemzően leraknak eléjük pár oldalnyi A4-es szöveget amiből a leggyakrabban előforduló kérdésekre szabvány válaszokat kapnak, nem igazán lesz technikailag olyan képzett hogy az ADSL technikai rejtelmeit a legmélyebb szinten ismerné. És is pont annyit fog tudni ami pl. a weboldalon vagy a kapott tájékoztatón rajta van. És ezt csak nyelvtanilag tudja majd értelmezni, nem pedig szakmai ismeretekkel megtámogatva. Ha pedig neki az van leírva mint ami a weboldalon is hogy garantált 6 Mbps akkor ő helyeselni fog mert nyelvtanilag ez van odaírva és olvasni azért ő is tud. De arról nem hiszem hogy lövése lenne gyakorlatban hogy is működik az ADSL és technológiának milyen szűk keresztmetszetei vannak. De nem is ezért alkalmazzák hogy ilyen mértékig ismerje a dolgokat. Ha olyan szakképzett lenne nagy valószínűséggel nem telefonos üszisként dolgoznak hanem más jobban megfizetett állása lenne.

#798 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 17:37

Idézet: shabba - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 17:28

bugtenger:

A helyi Tíkomos műszakos biztos hogy jobban ismeri azt a hálózatot ahol nap mint nap dolgozik. Megvannak neki a kábelfektetés tervrajzok, az sok év alatt adott központban dolgozva kiismerte annak csínyjánt-bínyját. Adott terülen bekötött már akár több ezer Tíkomos ADSL-t így vannak gyakorlati tapasztalatai adott kerületi helyszíneken milyen eredményeket produkáltak a bekötések. Épp ezért nem lehet csodálkozi azon hogy ezen gyakorlati ismeretanyag birtokában ő sokkal okosabb. Viszont ha elvinnéd mondjuk Debrecenbe egy számára ismeretlen központ vonzáskörzetébe ott már neki is nulláról kellene tanulnia a helyi adottságait, mert süthetné az Y. kerületi ismereteit.

Pantel aki csak bérli az infrastruktúrát nem rendelkezik a Tíkom hálózatáról ilyen ismeretanyaggal, hogy is rendelkezhetne róla. Te se tudsz mint külső szemlélő semmit más cégek belső dolgairól. Épp ezért Pantel csak utólag lehet okos, miután adnak neki lehetőséget arra hogy hozzáférjen az infrastruktúrához és méréseket végezhessen, de addig azt kell elfogadnia amit a Tí állít. Épp ezért áll a szerződésben is hogy először a hálózat lehetőségeit fel kell mérni a Pantel addig be sem sorolja az előfizetőt egyetlen csomagba sem. Az hogy az előfizetőnek van egy bejelentett igénye hogy ő melyik csomagot szeretné azt nem lehet előre megmondani hogy ez sikerülni is fog-e. Tíkom sem tudná megmondani teljes bizonyosággal. Ez már csak utólag tud kiderülni, beüzemelés után hogy vagy megy vagy nem.

Az hogy a weboldalon vagy reklámban csábító értékek szerepelnek arra nem lehet mindent felépíteni. Kérdezted hogy megy ez külföldön. Nos én már három éve is megírtam akár ebben a fórumban és már fórumokba is, hogy amikor mindenki azzal jött hogy de bezzeg külföldön már 8 meg 24 Mbps van idehaza meg de szar akkor azzal is tisztában kell lenni hogy ezek promóciós kirakat értékek, nem valós sebességek. Az is megírtam hogy idővel hozzánk is fognak érkezni az ilyen csomagok és azok a felhasználók akik a kis sebességű csomagok viszonylag nagyobb mértékben biztosítható sebesség értékéhez szoktak nagyot fognak csalódni a téren hogy az egyre nagyobb sebességeknél egyre kisebb annak az esélye hogy valóban realizálható is lesz a megvalósítása.

Szóval külföldön ez ugyanígy megy, a reklámban teljes képernyős 24Mbps virít és de csodás minden. A cégek weblapján hasonló módon 40-es méretű fonttal ott virít a legláthatóbb részeken a 24Mbps meg kisebb font mérettel de jól láthatóan az ára ha kedvező. Aztán az oldal alján ha sokat legörgetsz 4-es font méret mellett apróbetűsen max látsz egy olyat kicsillagozva hogy "a vonali paraméterek függvényében a kapcsolat maximum sebessége 512kbps(IP) és 20Mbps(ATM) között változhat". Na most ez egy hozzá nem értő számára nem sokat mondd. Ő csak a nyers számokat látja és iskolátban azt tanulta hogy a 24 az 12x több mint a kettő, akkor ez az új ADSL biztos 12x is gyorsabb lesz majd mint a korábbi. De ez nem így működik és az ÁSZF-ekben, vagy a weboldalak apróbetűs részeiben ez meg is van említve. A fentebb leírt példára pl. francia Club-nál tisztám eléxem, de más cégek sem különb módon csinálják ezt. Most már azóta Club oldalon ezt a kis félmondatocskát sem látom helyette belinkeltek egy ADSL2+os technológiáról papoló és az ismert távolság-sebesség mértéket bemutató diagrammot, aztán a többi következtetést már vonja le maga az ügyfél. Szerintem azzal te is tisztában vagy a portékák negatív tulajdonságait, vagy hiányosságait, esetleges gyengeségeit nem fogja a szolgálató nagy betűkkel reklámozni és unos-untalan az előfizetőbe verni, a reklám nem erről szól.

Nem akarom megbántani de azok az a jellemzően alulfizetett telefonos ügyfélszolgálatosok, akik lehet két hetente cserélődnek és jellemzően leraknak eléjük pár oldalnyi A4-es szöveget amiből a leggyakrabban előforduló kérdésekre szabvány válaszokat kapnak, nem igazán lesz technikailag olyan képzett hogy az ADSL technikai rejtelmeit a legmélyebb szinten ismerné. És is pont annyit fog tudni ami pl. a weboldalon vagy a kapott tájékoztatón rajta van. És ezt csak nyelvtanilag tudja majd értelmezni, nem pedig szakmai ismeretekkel megtámogatva. Ha pedig neki az van leírva mint ami a weboldalon is hogy garantált 6 Mbps akkor ő helyeselni fog mert nyelvtanilag ez van odaírva és olvasni azért ő is tud. De arról nem hiszem hogy lövése lenne gyakorlatban hogy is működik az ADSL és technológiának milyen szűk keresztmetszetei vannak. De nem is ezért alkalmazzák hogy ilyen mértékig ismerje a dolgokat. Ha olyan szakképzett lenne nagy valószínűséggel nem telefonos üszisként dolgoznak hanem más jobban megfizetett állása lenne.

Talán akkor az ügyfélszolg.kisasszonynak a papirjára nem 6mb-t kéne irni. Hanem kevesebbet. :confused:

#799 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 17:39

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 18:06

A Pantel web lapján megtévesztö a csomag leirása.

24max adsl 
feltöltés 768
garantált sávszél: 6mb/512

Ugy lehet értelmezni, hogy  a garantált letöltseb.: 6mb,   feltöltés: 512k

Nem hiszem hogy ez megtévesztő. Hisz ha nyújtható ez a csomag az előfizetőnél akkor az adott sebesség is elérhető lesz. A más kérdés hogy a garantált jelzővel nekem is a kezdetek óta gondom van(szerintem Pantel ezt máshogy értelmezi mint ahogy ezt netszolgálatatás esetén használni szokták). Jobban járt volna a Pantel ha a szerződésben is szereplő tól-ig szerinti csoportosítást tüntette volna fel, utalva rá hogy ennek csak a csomagva történő besorolásnál van szerepe.

Végülis a lényeg az ha adott csomagot tudja biztosítani az előfizető számára a Pantel akkor az a 6Mbps is meglesz. De ez nem fordítva működik ahogy ti elképzelitek, attól mert az előfizető ilyen csomagot rendel attól az még biztosan létesíthető. Az pedig hogy mi a létesítés feltétele az benne szerepel a szerződésben. Épp ezért szerintem ez nem megtévesztő(főleg nem szándékosan), viszont laikus számára félreértelmezhető információ.

Viszont kíváncsi lennék ti hogy készítenétek el egy ilyen információs oldalt hogy az tömör, áttekinthető is legyen, ne árasszal el olyan technokrata információ tenger a betévedő leendő fogyasztót amiből egy szót sem ért, helyette inkább úgy megriad a sok számára értelmezhetetlen technikai leírástól hogy inkább menekülőre fogja. Szerintem egy főleg reklám szempontú csomag összefoglaló oldalnak nem az a célja hogy minden olyan információt tartalmazzon ami adott témában felmerülhet. Talán kellenének kapcsolódó linkek még a csomagok alatt ahol kifejtenék a technológia működési jellemzőit. Csak attól tartok hogy az előfizetők 9x%-a meglátva a számára értelmezhetetlen technikai zagyvágy gyorsan becsukná az oldalt, így aztán ugyanúgy nem lenne sokkal okosabb.

Szerkesztette: shabba 2006. 08. 26. 17:41 -kor

#800 Felhasználó inaktív   kovibarn 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 17:43

Idézet: shabba - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 18:28

Az hogy a weboldalon vagy reklámban csábító értékek szerepelnek arra nem lehet mindent felépíteni.

De igen, fel lehet. Tescot is azert szoktak elkaszalni, mert a karajt 500-ert hirdeti meg, bemesz es 1000 -be kerul. Ezt nevezik atveresnek. Ha Pantel kiirja a weboldalra, hogy 6Mbit a garantalt, akkor annyi, senkit sem erdekelnek a sunyi kifogasok. Masreszt en is felhivtam oket amikor akartam kottetni, es igenis azt mondta az ugyintezo hogy 6Mbit a garantalt. Nem erdekel az se senkit hogy o mi alapjan allitotta ezt, o, illetve a ceg ezert a kijelenteseert felelosseget kell hogy vallaljon.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.