HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 10. 23:17

Idézet: addictive - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 14:55

Ühüm.... :D És akkó sok értelme is van nekije :D

Igen. Az ilyen hálózatot gerinchálózatnak hívják és meglehetősen sok értelme van :D

#102 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 00:57

Idézet: bean - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 0:17

Igen. Az ilyen hálózatot gerinchálózatnak hívják és meglehetősen sok értelme van :D

Úgy érted egy gerinchálózat közel 0 felhasználót szolgál ki?  :think:

#103 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 00:58

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 23:32

Ebben van valami, ugyanakkor a szolgáltatás nem most indult nálunk, hanem tavaly októberben...

Senki nem beszél róla, de az unbundling másik problémája, hogy elviekben megnyitja a piacot, de gyakorlatban elég korlátozottak a lehetőségek. Itt nem csak a bekötési ---nehezített gyakorlatra gondolok, hanem arra, hogy a rendelkezésre álló port-szám limitált, mivel nem tehetünk be korlátlan számú rack szekrényt a T-COM központokba (egyelőre a jelenlegi RUO szerint).

Ha egy területen elfogynak a helyek, akkor ott bővíteni (egyelőre) nem tudunk. Az, hogy melyik területen még mennyi szabad hely van term. üzleti titok...  Invitel területre történő bemenetel szintén ugyanez a kategória..., bocs.

Ahogy én látom a MARUO-ban 80x80x220-as(WxDxH) szekrényt tehet be a szolgáltató a betelepülési egységbe. És a PDF-ben szereplő ábrák szerint van szimpla és dupla egység is, utóbbiban az ábra szerint 2x annyi szekrény van berajzolva. Ebből nekem az jön le egy szolgáltatónak ha ilyet választ akár két szekrénye is lehet.

Egy iMAP9700-as méret paraméterei 44x30x40cm(WxDxH). Én nem értek hozzá szellőzésileg mennyire lehet megpakolni egy szekrényt, de így első ránézésre egy szekrénybe akár 4 db iMAP9700-as is beférne, egy iMAP9700 pedig 408 ADSL2+ vagy VDSL2 kapcsolódást képes kiszolgálni. Az összes 1632 port lenne 4 eszköz esetén. Ha a 2 szekrényes megoldás is járható út az máris a duplája

Bp.-en úgy tudom ~50 központ van ahova be lehet települni, ez felszorozva 80-160 ezer portra lenne elég. Tíkom Bp-en jelenleg úgy ~160ezer aktív porttal rendelkezhet és ezt a számot 5 év alatt hozta össze. Szóval ha a számításaiban nem vétettem valahol nagy hibát akkor még a jelenlegi szabályozás mellett van annyi tartalék pár évnyi növekedési időszakot kiszolgáljon, addig meg azért változhatnak a szabályok is.

Arról nem ír a PDF mekkora területileg egy beteleülési helység amit egy szolgáltató kap és amiben a szekrényét elhelyezheti. Csak az elhelyezkedésre vonatkozó ábrák vannak. Lenne arra esély hogy növelni lehessen a szekrények számosságát vagy túl kicsi ehhez a betelepülési egység területe?

Mint írtam nem vagyok képben mennyire lehet bezsúfolni egy ilyen szekrényt, gondolom a szellőzés megléte fontos szempont. Mondjuk a 80x80-as alapterületet nem igazán az iMAP méreteihez szabták. Ha már 100x100-as lenne akár 4 eszközt is el lehetne helyezni egy síkba, és ha ezt 4 emelet magasságban is lehetne polcolni az már máris 16 eszköz lenne ami máris 6528 port.

Gond lehet inkább szerintem az hogy a betelepülési helységek számai is korlátozott így korlátozva van az egy központba hány szolgáltató tud majd beférni. Hisz anno az épületek kialakításakor ezzel még nem kalkuláltak hogy 1x ilyenre is igény lesz. Gondolom azért kezelik rugalmasan a betelepülést ami lehet mind fizikai és távoli is, utóbbi esetében épületeken kívül kerül kialakításra egy cabinet ahol az eszközöket lehet elhelyezni. Ez most kizárólagosan van kezelve de pl. később mindkét mód egyidejű endélyezésével úgy is növelhető a kapacitás hogy távoli betelepüléssel újabb területeket kapcsol a meglévőkhöz a szolgáltató.

Persze hosszútávon gondolkodva ez is egy valós probléma de szerintem mire elérik a szolgáltatók az a kapacitást szintet mire ez valóban korlát lesz addigra akár meg is születhet ennek a megoldása, főleg akkor ha előre gondolkodva ezzel nem akkor kezdenek el foglalkozni amikor már túl késő. Most inkább szerintem az előfizetői bekötések problematikájával és annak meggyorsítása körüli szabályos lenne szerintem a fontosabb. Sőt ezzel már jóval korábban el kellett volna kezdeni foglalkozni(az NHH-nak is gondolva a jővőre) hogy mire eljutnak a gyakorlati felhasználáshoz a jogszabályi része rendben legyen. De sajnos jó magyar szokás szerint itt sosem gondolkodnak előre, csak akkor fogják a fejüket amikor már megvan a baj, akkor is jó idei szívnak majd évekkel később nagy nehezen nyögvenyelősen születik valami áthidaló megoldás. Attól félek ez most is így lesz.

#104 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 11:09

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 23:32

Invitel területre történő bemenetel szintén ugyanez a kategória..., bocs.

Végülis érthető. Azért kösz. Gondolom ha sikerül megállapodni és indultok, úgyis be lesz harangozva.

Annyit azért elárulhatsz, hogy egyáltalán tervezitek-e és ha igen, van-e rá reális esély? Időpontok, konkrétumok nem kellenek... Köszi.

#105 Felhasználó inaktív   Jester01 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 11. 13:25

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 22:49

Vagy megrendeled határozatlan időre, akkor viszont 33,750Ft-ba fog fájni.

Azt számolom, hogy még így is bõven megéri (nekem). :think: :idea:
Jelenleg horribilis 16000Ftot fizetek a netért (3M/384k) plusz a 3000et a telefonért. Ez így 19 ezer.
Ha a 12 hónapos hûségidõre számolok, akkor Pantelnél ez havi 10000 plusz a másik vonal tcomos díja leosztva 12vel, vagyis kb 3000Ft. Így 13000Ft/hó, tehát 6 ezer/hó megtakarítás, egész évre ez 72ezer és még gyorsabb is lesz a kapcsolatom  :banana:

#106 Felhasználó inaktív   Jester01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 02:33

Felhívtam t-comot (1212), hát nem állnak a helyzet magaslatán. Fogalmuk sincs mirõl van szó, az ügyfélszolgálatos fickó is a Pantel weboldaláról próbált tájékozódni. Persze az ügyfelet alapból hülyének nézik, hiába mondtam, hogy ez nem a normál adsl szolgáltatás azért csak azt hajtogatták, hogy fizetni kell majd a tcomnak az alapdíjat.

Insider_Info: olyat nem lehet, hogy a Pantelnél megrendelve a szolgáltatást egy új vonalat is beköttettek a t-commal? Vagyis hogy ne nekem kelljen a t-commal szórakozni. Pl. hogy most akkor vehetem hûségnyilatkozattal a vonalat vagy nem (merthogy erre akartam tõlük választ kapni). Logikus lenne, hogy nem, hiszen a szolgáltatást nem õk fogják nyújtani de ugyanakkor a drót az ugye használatban (és az én nevemen) lesz és a pantelnek sem ingyen adják. Szóval valaki (persze tulajdonképpen én) igenis hûségesen fizetni fog érte. Plusz ha én rendelem meg a vonalat, akkor amíg a pantelhez nem kerül át (akár 2 hónap is ugye) addig fizethetem a havidíjat a semmiért.

#107 Felhasználó inaktív   Jester01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 02:55

És még egy kérdés: idézet az ászfbõl:
"Ha a határozott idejû szerzõdés a határozott idõ lejárta elõtt az Elõfizetõ érdekkörében felmerülõ ok miatt szûnik meg - beleértve a Szolgáltató rendkívüli felmondását is -, Elõfizetõ köteles az eredeti szerzõdési idõ hátralévõ részének havi elõfizetési díjai, minimum forgalmi díjai, valamint az addig igénybevett kedvezmények egyösszegû meg- illetve visszafizetésére."

Mivel albérletben vagyok így esetleg rajtam kívül álló okok miatt le kell majd mondanom az elõfizetést. A hátralévõ havidíj megfizetése tiszta sor, az a kérdésem, hogy van-e valami plusz díj amit még ezen felül fizetni kellene.

#108 Felhasználó inaktív   Toma_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 08:03

Idézet: trec - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 6:17

Insider_info-hoz !

Szia !

Az lenne a kérdésem, hogy meglepitek-e a Hungarotel területén élőket is ilyen jó árú és paraméterű internet és telefon csomagokkal.Elvégre egy cég vagytok.Vagy ez csak kifejezetten a T-Comra hegyezitek ki?Mi az akadálya, hogy az anycég szolgáltatási területén is legalább ilyen jó áron menjen a DSL?Most ott egy 512/96-os csomag korlátlanban 7670 Ft+3300 a teló.(Szereld magadban meg 8990 ft beugróért 6990Ft).Azért én Győrben 2M/512-őt kapnék Tőletek+2300-ért "ingyen" telót.Azért ordító különbség nem? 

Üdv!

Erre azért mindenki figyeljen oda.
Nekem nem érdekem, hogy a Pantel dolgai ellen beszéljek, mert sem náluk, sem a T izé-nél nem vagyok ügyfél, hála az égnek.

Csak:
Érdekes, hogy a saját ügyfélszolgálatuk is össze-vissza nem tud semmit.
Vigyázat, amikor majd ügyintézni kell, akkor az ügyfélszolgálattal lesz kapcsolatod.
Elvileg van szolgáltatás, de még senki nem látta. (a fentiek alapján...)
Bonyolultabb dolog a bekötése, mint a génsebészet.
Én valaha voltam Hungaroizé ügyfél, sírva menekültem tőlük amikor lehetett, rögtön.
Nem szabad elfelejteni, ők ugyanúgy hűséget fognak kérni gondolom.
A Hungaroizé és társai ugyanolyan kiskirályok a körzeteikben, mint a Tizé. Szinte soha semmilyen akciójuk nincs, anno a matávos 1 éjszaka/180 Ft idejében én 3Ft/perc díjért neteztem...

Szóval érdemes azért, mint minden más esetben jól meggondolni a dolgokat, és lehetőleg
találni valakit, aki már használ ilyet, ha lehet.

Szerkesztette: Toma_ 2006. 06. 12. 08:05 -kor

#109 Felhasználó inaktív   testuser_pantel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 08:51

Csumi 19, Toma,

de láttunk már ilyen lakossági ügyfelet. Jómagam pl. ezt a szolgáltatást teszetelem, ha jól emléxem márc. eleje óta.
A telefonvonalat kiesésmentesen tudtuk hordozni (nem kértem számhordozást.). ADSL-ből PanTeles volt a vonalon, de már lejárt hűségszerződéssel, tehát ezzel sem volt semmi gond.

#110 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 10:10

Idézet: testuser_pantel - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 9:51

Csumi 19, Toma,

de láttunk már ilyen lakossági ügyfelet. Jómagam pl. ezt a szolgáltatást teszetelem, ha jól emléxem márc. eleje óta.
A telefonvonalat kiesésmentesen tudtuk hordozni (nem kértem számhordozást.). ADSL-ből PanTeles volt a vonalon, de már lejárt hűségszerződéssel, tehát ezzel sem volt semmi gond.

Igen csak a te esek olyan speciális hogy kár vele foglalkozni mert a nem Panteles dolgozókon kívül ez az áltag embert úgy sem érinti. Te egy olyan ADSL szolgáltatásról tértél át márciusban ami nem is létezett kívülálló számára hisz június elejéig hivatalosan a Pantel semmilyen lakossági ADSL szolgáltatást nem kínált, sem Tíkomos viszontértékesítettet, se hurokátengedéses.

Normális földi halandó vagy nem Pantel ADSL-ről tud csak áttérni Pantelre, vagy olyan lenne akinek még ADSL-je sincs csak szeretne egyet. És ezek az esetek mind bonyolultabbak mint a tiéd volt. Épp ezért a ti dolgozói speciális eseteteket kár belekeverni mert földi halandót az úgy sem érinti.

#111 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 19:38

Idézet: Toma_ - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 9:03

Üdv!

Erre azért mindenki figyeljen oda.
Nekem nem érdekem, hogy a Pantel dolgai ellen beszéljek, mert sem náluk, sem a T izé-nél nem vagyok ügyfél, hála az égnek.

Csak:
Érdekes, hogy a saját ügyfélszolgálatuk is össze-vissza nem tud semmit.
Vigyázat, amikor majd ügyintézni kell, akkor az ügyfélszolgálattal lesz kapcsolatod.
Elvileg van szolgáltatás, de még senki nem látta. (a fentiek alapján...)
Bonyolultabb dolog a bekötése, mint a génsebészet.
Én valaha voltam Hungaroizé ügyfél, sírva menekültem tőlük amikor lehetett, rögtön.
Nem szabad elfelejteni, ők ugyanúgy hűséget fognak kérni gondolom.
A Hungaroizé és társai ugyanolyan kiskirályok a körzeteikben, mint a Tizé. Szinte soha semmilyen akciójuk nincs, anno a matávos 1 éjszaka/180 Ft idejében én 3Ft/perc díjért neteztem...

Szóval érdemes azért, mint minden más esetben jól meggondolni a dolgokat, és lehetőleg
találni valakit, aki már használ ilyet, ha lehet.

Üdv!

Van egy találó magyar közmondás: "Nézd meg az anyját, vedd el a lányát!" Én is szeretném felhívni a nagyérdemű figyelmét arra, hogy a HungaroTel és a PanTel ugyanaz! (HTCC)  ;)  A 32-89-95-ös körzetben élők kedvenc telefontársasága!  :D  Elég szomorú, hogy a saját körzetükben ott szop@tják a usereket, ahol csak lehet, ahol meg konkurencia van, ott meg dömpingárakkal jönnek!  :mad:  Szvsz elég pofátlan piaci magatartás, de sajna nem az egyetlen eset!  :mad:  Erről ennyit...  :rolleyes:

Viszont az pozitívum, hogy igyekeznek modern infrastruktúrát kiépíteni és versenyképes árakkal, szolgáltatással nyújtani az egyéni előfizetőknek (is). (magas sávszél rel. olcsón, kedvező telefon) Addig is a sávszél legyen veletek!  :D

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#112 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 10:02

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 0:58

Ahogy én látom a MARUO-ban 80x80x220-as(WxDxH) szekrényt tehet be a szolgáltató a betelepülési egységbe. És a PDF-ben szereplő ábrák szerint van szimpla és dupla egység is, utóbbiban az ábra szerint 2x annyi szekrény van berajzolva. Ebből nekem az jön le egy szolgáltatónak ha ilyet választ akár két szekrénye is lehet.

Egy iMAP9700-as méret paraméterei 44x30x40cm(WxDxH). Én nem értek hozzá szellőzésileg mennyire lehet megpakolni egy szekrényt, de így első ránézésre egy szekrénybe akár 4 db iMAP9700-as is beférne, egy iMAP9700 pedig 408 ADSL2+ vagy VDSL2 kapcsolódást képes kiszolgálni. Az összes 1632 port lenne 4 eszköz esetén. Ha a 2 szekrényes megoldás is járható út az máris a duplája

Bp.-en úgy tudom ~50 központ van ahova be lehet települni, ez felszorozva 80-160 ezer portra lenne elég. Tíkom Bp-en jelenleg úgy ~160ezer aktív porttal rendelkezhet és ezt a számot 5 év alatt hozta össze. Szóval ha a számításaiban nem vétettem valahol nagy hibát akkor még a jelenlegi szabályozás mellett van annyi tartalék pár évnyi növekedési időszakot kiszolgáljon, addig meg azért változhatnak a szabályok is.

Arról nem ír a PDF mekkora területileg egy beteleülési helység amit egy szolgáltató kap és amiben a szekrényét elhelyezheti. Csak az elhelyezkedésre vonatkozó ábrák vannak. Lenne arra esély hogy növelni lehessen a szekrények számosságát vagy túl kicsi ehhez a betelepülési egység területe?

Mint írtam nem vagyok képben mennyire lehet bezsúfolni egy ilyen szekrényt, gondolom a szellőzés megléte fontos szempont. Mondjuk a 80x80-as alapterületet nem igazán az iMAP méreteihez szabták. Ha már 100x100-as lenne akár 4 eszközt is el lehetne helyezni egy síkba, és ha ezt 4 emelet magasságban is lehetne polcolni az már máris 16 eszköz lenne ami máris 6528 port.

Gond lehet inkább szerintem az hogy a betelepülési helységek számai is korlátozott így korlátozva van az egy központba hány szolgáltató tud majd beférni. Hisz anno az épületek kialakításakor ezzel még nem kalkuláltak hogy 1x ilyenre is igény lesz. Gondolom azért kezelik rugalmasan a betelepülést ami lehet mind fizikai és távoli is, utóbbi esetében épületeken kívül kerül kialakításra egy cabinet ahol az eszközöket lehet elhelyezni. Ez most kizárólagosan van kezelve de pl. később mindkét mód egyidejű endélyezésével úgy is növelhető a kapacitás hogy távoli betelepüléssel újabb területeket kapcsol a meglévőkhöz a szolgáltató.

Persze hosszútávon gondolkodva ez is egy valós probléma de szerintem mire elérik a szolgáltatók az a kapacitást szintet mire ez valóban korlát lesz addigra akár meg is születhet ennek a megoldása, főleg akkor ha előre gondolkodva ezzel nem akkor kezdenek el foglalkozni amikor már túl késő. Most inkább szerintem az előfizetői bekötések problematikájával és annak meggyorsítása körüli szabályos lenne szerintem a fontosabb. Sőt ezzel már jóval korábban el kellett volna kezdeni foglalkozni(az NHH-nak is gondolva a jővőre) hogy mire eljutnak a gyakorlati felhasználáshoz a jogszabályi része rendben legyen. De sajnos jó magyar szokás szerint itt sosem gondolkodnak előre, csak akkor fogják a fejüket amikor már megvan a baj, akkor is jó idei szívnak majd évekkel később nagy nehezen nyögvenyelősen születik valami áthidaló megoldás. Attól félek ez most is így lesz.

Szia Shabba,

Elviekben igazad van, de sajnos a gyakorlatban nem ilyen egyszerű a helyzet.

80x80*220-as rackből valóban elméletileg 2-t tehet be a szolgáltató, ott, ahol a T-COM ezt fizikailag megoldhatónak látja...  ...

Ráadásul a rackben más berendezéseknek is helyet kell szorítani... ...

A budapesti központok egy részénél olyan hosszú távolságok vannak, hogy csak kiheléyezett fokozatokhoz tett DSLAMokkal lehetn(ne) ADSL-t nyújtani. Ide persze nem lehet betelepülni, tehát a teljes lefedettség gyakorlatilag megoldhatatlan. ....

Üdv.,

T.

#113 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 10:05

Idézet: Jester01 - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 2:33

Felhívtam t-comot (1212), hát nem állnak a helyzet magaslatán. Fogalmuk sincs mir&otilde;l van szó, az ügyfélszolgálatos fickó is a Pantel weboldaláról próbált tájékozódni. Persze az ügyfelet alapból hülyének nézik, hiába mondtam, hogy ez nem a normál adsl szolgáltatás azért csak azt hajtogatták, hogy fizetni kell majd a tcomnak az alapdíjat.

Insider_Info: olyat nem lehet, hogy a Pantelnél megrendelve a szolgáltatást egy új vonalat is beköttettek a t-commal? Vagyis hogy ne nekem kelljen a t-commal szórakozni. Pl. hogy most akkor vehetem h&ucirc;ségnyilatkozattal a vonalat vagy nem (merthogy erre akartam t&otilde;lük választ kapni). Logikus lenne, hogy nem, hiszen a szolgáltatást nem &otilde;k fogják nyújtani de ugyanakkor a drót az ugye használatban (és az én nevemen) lesz és a pantelnek sem ingyen adják. Szóval valaki (persze tulajdonképpen én) igenis h&ucirc;ségesen fizetni fog érte. Plusz ha én rendelem meg a vonalat, akkor amíg a pantelhez nem kerül át (akár 2 hónap is ugye) addig fizethetem a havidíjat a semmiért.

Nem tudunk neked vonalat rendelni a T-COM-nál annyiért, hogy te azt meg is fizesd....
sajnos...

#114 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 10:06

Idézet: Jester01 - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 2:55

És még egy kérdés: idézet az ászfb&otilde;l:
"Ha a határozott idej&ucirc; szerz&otilde;dés a határozott id&otilde; lejárta el&otilde;tt az El&otilde;fizet&otilde; érdekkörében felmerül&otilde; ok miatt sz&ucirc;nik meg - beleértve a Szolgáltató rendkívüli felmondását is -, El&otilde;fizet&otilde; köteles az eredeti szerz&otilde;dési id&otilde; hátralév&otilde; részének havi el&otilde;fizetési díjai, minimum forgalmi díjai, valamint az addig igénybevett kedvezmények egyösszeg&ucirc; meg- illetve visszafizetésére."

Mivel albérletben vagyok így esetleg rajtam kívül álló okok miatt le kell majd mondanom az el&otilde;fizetést. A hátralév&otilde; havidíj megfizetése tiszta sor, az a kérdésem, hogy van-e valami plusz díj amit még ezen felül fizetni kellene.

Minden fizetendő díj benne van a szerződésben.

#115 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 10:12

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 11:09

Végülis érthető. Azért kösz. Gondolom ha sikerül megállapodni és indultok, úgyis be lesz harangozva.

Annyit azért elárulhatsz, hogy egyáltalán tervezitek-e és ha igen, van-e rá reális esély? Időpontok, konkrétumok nem kellenek... Köszi.

Erről sajnos még ennyit sem árulhatok el. Bocs.

#116 Felhasználó inaktív   trec 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 10:12

Idézet: Klown - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 20:38

Üdv!

Van egy találó magyar közmondás: "Nézd meg az anyját, vedd el a lányát!" Én is szeretném felhívni a nagyérdemű figyelmét arra, hogy a HungaroTel és a PanTel ugyanaz! (HTCC)  ;)  A 32-89-95-ös körzetben élők kedvenc telefontársasága!  :D  Elég szomorú, hogy a saját körzetükben ott szop@tják a usereket, ahol csak lehet, ahol meg konkurencia van, ott meg dömpingárakkal jönnek!  :mad:  Szvsz elég pofátlan piaci magatartás, de sajna nem az egyetlen eset!  :mad:  Erről ennyit...  :rolleyes:

Viszont az pozitívum, hogy igyekeznek modern infrastruktúrát kiépíteni és versenyképes árakkal, szolgáltatással nyújtani az egyéni előfizetőknek (is). (magas sávszél rel. olcsón, kedvező telefon) Addig is a sávszél legyen veletek!  :D

Üdv: Klown

Insider_info-hoz.

És a Hungarotel területén mikortól lesz barátibb áron az ADSL+telefont.Nem gondoljátok, hogy enyhén szólva felháborító, hogy a T-Com területén olcsó ajánlattal jöttök ki ?A Hungarotelnél meg fizethet a polgár sokkal többet kevesebbért ! Pofátlanság ami ebben az országban zajlik....... :mad:

#117 Felhasználó inaktív   beers 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 13. 11:30

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 10:12

Erről sajnos még ennyit sem árulhatok el. Bocs.

A kisebb városokkal mi lesz?
Pl Cegléd,itt megy el az optikátok,véleményem szerint lenne rá igény itt is!
DC 4ever!!!

#118 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 11:44

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 9:02

Szia Shabba,

Elviekben igazad van, de sajnos a gyakorlatban nem ilyen egyszerű a helyzet.

80x80*220-as rackből valóban elméletileg 2-t tehet be a szolgáltató, ott, ahol a T-COM ezt fizikailag megoldhatónak látja...  ...

Ráadásul a rackben más berendezéseknek is helyet kell szorítani... ...

A budapesti központok egy részénél olyan hosszú távolságok vannak, hogy csak kiheléyezett fokozatokhoz tett DSLAMokkal lehetn(ne) ADSL-t nyújtani. Ide persze nem lehet betelepülni, tehát a teljes lefedettség gyakorlatilag megoldhatatlan. ....

Üdv.,

T.

Nálam 3G van és tudomásom szerint a Pesthidegkúti központ kihelyezett fokozat.

#119 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 12:17

Idézet: Xboxman - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 11:44

Nálam 3G van és tudomásom szerint a Pesthidegkúti központ kihelyezett fokozat.

Természetesen lehetséges, de a TVNet 3G-je tudtommal részleges hurokelhordozással (bitstream access) valósul meg. Ebben az esetben a T-COM adja a berendezések nagy részét, és biztosítja az ügyfél bekötését....

#120 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 12:24

Idézet: trec - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 10:12

Insider_info-hoz.

És a Hungarotel területén mikortól lesz barátibb áron az ADSL+telefont.Nem gondoljátok, hogy enyhén szólva felháborító, hogy a T-Com területén olcsó ajánlattal jöttök ki ?A Hungarotelnél meg fizethet a polgár sokkal többet kevesebbért ! Pofátlanság ami ebben az országban zajlik....... :mad:

Off-topic:

Meg lettem szólítva, így most utoljára válaszolok egy ide nem illő kérdésre:

Megnéztem mégegyszer és, ha jól láttam a Topic címében egyáltalán nem említik a Hungarotelt, pláne a HTCC-t, de még olyat sem láttam, hogy "Igazságtalanságok a távközlés világában, dühöngjünk együtt!"....
:-)

Ebben a topicban én csak tényszerűen tudok hozzászólni, a "fikázás", vagy védekezés nekem nem tisztem... ja, és részemről a téma is csak PanTel egyéni előfizetőknek szóló ajánlata.

...such is life...

Üdv.,

T.

Topic-on

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7