HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   mikimaus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 23. 16:59

Idézet: Xboxman - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 17:49

Szerintem kihelyezett fokozatok működnek réz érpáron is. Egyébként elég idegesítő a stílusod.

Szóval még egyszer nekifutva: a kihelyezett fokozatról senki sem állította, hogy nem réz érpárak mennek az efikhez (akkor HYTAS-t írtam volna, ami pedig nincs a X. és XVII. kerületekben).
A kihelyezett fokozathoz a betelepülő szolgáltató nem tud sem fizikailag, sem pénzügyileg jelenleg olyan "könnyen" hozzáférni, mint a központi létesítményekhez.

(OFF)
Stílus: más is mondta  :D de nyugodtan részletezheted magánban, hogy pontosan mi idegesít abban, ha megpróbálok értelmes összetett mondatokban kommunikálni és tiszteletkört teszek Shabba felé, de Feláéd is, ahelyett, hogy odavetném: "olvass már vissza"...
Szerinted olyan emelkedett stílus az, melyet Te művelsz: miszerint alapól hülyének gondolsz, amikor visszaválaszolsz a réz érpáras "helyesbítéseddel"?! Nem tudom, de ha én tévedek, elnézést kérek és nem a másik sítlusát vonom kérdőre - bár ez is biztos idegesítő stílus  :D
(ON)

Remélem már tiszta a kép?
Üdvözöl
Robi

#242 Felhasználó inaktív   mikimaus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 17:02

Idézet: Xboxman - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 17:49

hát ezt félreolvastam,de még midníg nem látom az elvi akadályt:)

Ennek fényében nem kötünk békét mi is? Már előre?!  :respect: )

#243 Felhasználó inaktív   kovibarn 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 17:04

Idézet: mikimaus - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 17:50

PS:
Kovibarn ezt írta:" Pénteken visszahívott, végülis nem létesíthető a telefonszámomon a Pantel szolgáltatása, de ezek után úgy gondolom hogy nem is kéne, kivárok 1 biztos 12Mbites ADSL -t."

Ebből és a korábbiakból nekem nem úg ytínik, hogy a DSL szolgáltatáson bukott meg, máson meg - első körben - nem igen bukhat.

R.

Hi!

Nem tudom mi volt a gond sajnos, nem közölték, 4. kerületben lett volna amúgy, Újpest.
Ügyfélszolgálatos nevét nem jegyeztem meg.

#244 Felhasználó inaktív   mikimaus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 17:07

Idézet: kovibarn - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 18:04

Hi!

Nem tudom mi volt a gond sajnos, nem közölték, 4. kerületben lett volna amúgy, Újpest.
Ügyfélszolgálatos nevét nem jegyeztem meg.

Szia!
Ha nem HYTAS-os vagy akkor kihelyezett fokozaton lóghatsz. Ha megadod az első 4 számjegyed (mail-ben) megmondom, hogy igazam volt-e ;-)
Azért Te is rákérdezhetsz, az 1212 (persze bejelentkezve PIN kóddal és/vagy ügyfélszámmal)megmondja Neked, ha úgy kérdezel rá!
Üdv!
Robi

Szerkesztette: mikimaus 2006. 06. 23. 17:08 -kor

#245 Felhasználó inaktív   mrzed001 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 17:32

Hi Insider_info !
Apszolájte részletkérdés (de nekem érdekes), hogy a T-akonynak van egy média csomagja amiben IP-n küldi az AXN adását (talán még van?).
Szóval ti nem gondolkodtok ilyenekben?
Vagy momentán épp az AXN Scifi és Krimi csatornák IP-n szórásában? (megőrülök hogy JúPC sz-rik az előfizetőire és nem nézhetünk AXN-t, T-s pedig akkor se leszek)
Üdv!
Zed

#246 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 24. 05:03

Idézet: mrzed001 - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 18:32

Szóval ti nem gondolkodtok ilyenekben?

IPTV Pantelnel is lesz, meg iden. :) Elmeletileg.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#247 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 11:42

üdv!

A kapcsolat@pantel.hu nem válaszol, gondolom a hétvége miatt, így kérdezek itt is, talán ti is tudtok segíteni.

Én 14. ker-ben az Örshöz közel lakom, és korábban itt lehetett volna ADSL, de végül mire lehetett volna, addigra már késő volt, rég volt chello-m, meg nem is nagyon érte volna meg az akkori csomag.
Aztán a T-s telót is átváltottuk UPC-sre, szal itt most UPC chello UPC telefonnal van. (Viszont az egykori T-s rézkábel még most is be van vezetve ide, csak nem él a vonal, amúgy régen valami olyat mondtak, hogy itt optikai terület van vagymi)

Erre is érvényes ez a teljes szolgáltatóváltás? Megoldható? Végülis a T-s vonal itt van, csak nem él, ki van kapcsolva, meg ADSL is lehetett rajta, sőt, 3 hónapig most (sőt tulajdonképp sose) ADSL se volt a vonalon, így ezt sem finnyálhatják.

Én szívesen átmennék telefonostul netestül!

#248 Felhasználó inaktív   mikimaus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 12:55

Idézet: Fenyő - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 12:42

szal itt most UPC chello UPC telefonnal van.

(Viszont az egykori T-s rézkábel még most is be van vezetve ide, csak nem él a vonal, amúgy régen valami olyat mondtak, hogy itt optikai terület van vagymi)

Erre is érvényes ez a teljes szolgáltatóváltás? Megoldható? Végülis a T-s vonal itt van, csak nem él, ki van kapcsolva,
Én szívesen átmennék telefonostul netestül!

Szervusz!

Korábban Insider_info is kitért erre, és ugyan mindenki szeretné - és az esély is megvan rá - egyelőre nem tudnak olyan "üres" érpárat "elbérelni", amin tehát nincs aktív (T-Com-os) szerződés.

Erre az esetre találtam ki a megoldást, hogy még mindig olcsóbb egy x helyen leadandó telefont átíratni és áthelyeztetni Magadhoz, majd teljes szolgáltatóváltással elmenni a PanTel-hez, mint megfizetni a listaárat (ami több tízezer forint).

Azonban ha egy éven belül mentél volna el az UPC-hez a telefonszámoddal együtt, akkor szvsz visszamehetsz ingyen és bérmentve és elkötelezettség nélkül a T-Com-hoz: de legalábbis érdemes egy kultúrált hangú faxban megpróbálni a vonal visszaigénylését (de másról egy szót sem)!
Más kérdés, hogy T-Com feje szétpukkad e megoldástól :rolleyes:

R.

Szerkesztette: mikimaus 2006. 06. 24. 12:59 -kor

#249 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 18:31

Huh.
Akkor most mire is jöttünk rá?

Chello jóval előbb volt itt ugyan mint a UPC-teló, de sajna már több mint egy éve volt a telós migrálás is. :(
Próbáltam kihámozni a T honlapjáról, hogy most egy fővonal hűségszerződés nélkül mibe kerülne, vagy hogyvan ez, de nem bírok eligazodni ezen a lapon.
Akkor most mi aza legkevesebb amibe kerülne nekem, ha most UPC-telóról vissza migrálnék T-re hűségszerződés nélkül, aztán azonnal tovább Pantelre?

És amúgy mi várható ezen a fronton, hogy üres érpárt tudjanak elbérelni? Kb mikorra lesz ez megoldva, ha meg lesz? Mennyi az esély rá? Mi kell hozzá?

#250 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 20:28

Fenyő:

XIV kerület esetében érdemesebb előbb azt tisztázni Hytasos vagy sem a vonalad. Ha hytasos akkor kár tovább zongorázni, mert egyik hurokátengedéses szolgáltató sem fog neked netet adni.

Hűségszerződés nélküli fővonal rendelésről korábban már volt szó, úgy emléxem 33750Ft, de keress vissza. A többi feltett kérdésedre is találsz választ a topicban, csupán vissza kell olvasni.

#251 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 21:57

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 20:28

Fenyő:

XIV kerület esetében érdemesebb előbb azt tisztázni Hytasos vagy sem a vonalad. Ha hytasos akkor kár tovább zongorázni, mert egyik hurokátengedéses szolgáltató sem fog neked netet adni.

Hűségszerződés nélküli fővonal rendelésről korábban már volt szó, úgy emléxem 33750Ft, de keress vissza. A többi feltett kérdésedre is találsz választ a topicban, csupán vissza kell olvasni.

Olvastam valami 33570 Ft-ot, de én úgy értettem, hogy ADSL előfizura vonatkozott. Szal ezexerint teló-fővonalra.

Ki fogja nekem megmondani, h itt Hytas-os van, vagy sem? Mert a T ügyfélszolgálata az sztem nem fog ilyet tudni megmondani nekem. Vagy igen?
Kinél érdeklődjek?

#252 Felhasználó inaktív   rico33 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 10:17

Sziasztok!
Elöljáróban annyit, fantasztikusnak tünek a PanTel akciója és remélem hogy itt nálam (Szfvár) miharabb elérhetö lesz.Bár még egy ideig élvezem kedvenc szolgáltatóm 5Gb-os korlátozását, amint meglesz a lehetöség és UPC nem lép érdemileg az ügyben, érzékeny búcsút fogunk venni.  :cool:
Végigolvastam szinte az összes fórumot a PanTel új szolgáltatásáról, majdnem minden kérdésemre meg is van a válasz, amit nemtudok, majd idövel kiderül.
DE!
És itt kérném valaki szakember segitségét.Van-e lehetöségem pl. egy térképszerű tüneményen megtekinteni a telefonközpontok helyét, ezáltal csak ugy saccra behatárolni a lehetséges sebességet?
Vagy létezik egy város/utca/házszám lista, ahol ez elérhetö?
Elöre is köszönöm a válaszokat!

A 48Mb/sec legyen veletek, üdv: Rico

PanTel.....mert megérdemlem  :D

#253 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 11:54

Idézet: rico33 - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 11:17

DE!
És itt kérném valaki szakember segitségét.Van-e lehetöségem pl. egy térképszerű tüneményen megtekinteni a telefonközpontok helyét, ezáltal csak ugy saccra behatárolni a lehetséges sebességet?
Vagy létezik egy város/utca/házszám lista, ahol ez elérhetö?
Elöre is köszönöm a válaszokat!

Igaz szakember nem vagyok. A MARUO mellékletében benne vannak a felajánlott központok listája címmel.

http://www.magyartel...doc/MARUO_3.pdf

Ha keresel a neten valami onlány térképet ott meg tudod nézni hogy a lakóhelyed és a központ között pl. légvonalban mekkora a távolság. De ahogy azt már korábban is leírtam nem ez a mérvadó hisz a kábelek a föld alatt tekeregnek, vargabetűt írhatnak le,stb.

Szerintem a légvonal adatot szorozd meg úgy ~1.2-vel(most csak a hasamra ütöttem) és azt a távolságot nézd meg mondjuk ezeken az ábrákon:

http://shania.fpn.hu...distancesbc.png
http://shania.fpn.hu...l2-distance.jpg

De ezek az ábrák sem egységesek, van közöttük szemmel látható eltérés. Hisz adott külföldi telecom cég, adott kábelinfrastruktúráján és adott eszközparkkal végzett mérésein alapulnak. Hogy a Tíkom hálózaton hogy nézne ki egy ilyen távolság/sebesség görbe az az ő titkuk, csak következtetni tudsz a neten fellelhető más telco által publikált táblázat alapján. Ráadásul a távolság érték önmagában még nem sorsdöntő a kábel egyéb tulajdonságai is hatással vannak annak teljesítőképességére.

A megtalált sebesség egy ATM sebesség érték, ahhoz hogy az IP sebességet ebből meghatározd meg kell szoroznod ~0.87-tel. Kb. ez lesz az a sebesség amire számítani lehetne. Persze ennek pontossága erősen megkérdőjelezhető hisz az előzmények során is rengeteg becslésre alapuló értéket vettél alapul.

A Pantel lefedettségi térképet mutató PDF szerint Székesfehérvár a "hamarosan köthető szerződés"  kategóriájú néhány település között van felsorolva. Szóval ott szerintem van esély hogy egy-két negyedéven belül elérhető lehet a szolgáltatás, persze garancia arra nincs hogy pont ott ahol lax majd lesz is.
http://www.pantel.hu/fileadmin/pdf_docs/te..._nek_t_rk_p.pdf

Szerkesztette: shabba 2006. 06. 25. 12:15 -kor

#254 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 12:25

Hat... ez alapjan a kozpontlista alapjan jobb helyen nem is lakhatnek. :D Kb. 300 m lehet a vezetekem hossza maximum, szal nalam akar az ADSl2+ maximumat is hozhatja a Pantel vonala... :)

Megvarom, mig letisztulnak a 3rd party szolgaltatasokkal kapcsolatos problemak, aztan szo nelkul valtunk...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#255 Felhasználó inaktív   rico33 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 13:41

Elöször is:  :respect: Dr. Krinyo !

Köszönet a gyors válaszért  :beer:

Másodsorban pedig, repes az én kis szivem, mert még a legocsmányabb becslések szerint is 2km a max távolságom  :up:
Bár nem lakok olyan közel mint Krinyomester, még igy is bizakodom a 16Mb-ban.Vagy beköltözök a telközpont mellé  :D
Mégegyszer hálás köszönet, a UPC pedig, ha nem változtat, akkor.. :wc2:

Üdvözlettel: Rico, a leendö PanTelügyfél

#256 Felhasználó inaktív   kew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 14:48

Ferencvárosban úgylátom a Távíró utcában van a kp. Ez nem éppen jó, én ittlakok a ferenc körútnál, innen 4.6km, ha végigmennék az Üllőin :(
nemtom mire lesz ez elég.... :reklamacio:

#257 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 21:13

Pantelnel lehet vonalat rendelni az ADSL melle?

Magyarul nem a meglevo vonalat migraltatnam at hozzajuk, hanem uj vonalra szeretnek ADSL2+-t.
Aztan ha megvan az uj szolgaltatas, akkor lemondom a mostanit.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 06. 25. 21:14 -kor

#258 Felhasználó inaktív   kew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 21:30

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 22:13

Pantelnel lehet vonalat rendelni az ADSL melle?

Magyarul nem a meglevo vonalat migraltatnam at hozzajuk, hanem uj vonalra szeretnek ADSL2+-t.
Aztan ha megvan az uj szolgaltatas, akkor lemondom a mostanit.

Többször elhangzott, hogy nincs saját hálózatuk, csak a meglévő vonaladat tudják migrálni.
Olyan lehetőség is elhangzott, hogy hűség nélkül veszel a T-től vonalat (30x ezer ft), aztán arra kéred a hordozást. Más megoldás nincs :)
De szerintem mostmár érdemes kivárni, míg megegyeznek a T-vel, nyár végéig csak összejön  :confused:

Szerkesztette: kew 2006. 06. 25. 21:31 -kor

#259 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 22:36

Vonal faterome, es fixen at van iranyitva az osszes bejovo hivas a kereskedesunk videki telephelyere.
Ezt nem szeretnem megbolygatni szolgaltatovaltassal, ha nem muszaj.

#260 Felhasználó inaktív   kew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 22:40

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 23:36

Vonal faterome, es fixen at van iranyitva az osszes bejovo hivas a kereskedesunk videki telephelyere.
Ezt nem szeretnem megbolygatni szolgaltatovaltassal, ha nem muszaj.

hát számot lehet vinni, átirányítás meg gondolom pantelnél is van :)
tudtommal a telefon szolgáltatásból max 1 nap eshet ki váltáskor, szal még ez sem olyan vészes.
szvsz bolygathatod  ;)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.