HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 31. 10:10

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 10:12

LTom:

http://www.pantel.hu/index.php?id=212
"Áraink bruttó árak, az ÁFA-t minden esetben tartalmazzák."

Insider: szerinted kb. mikorra valósul meg a gyakorlatban a szünetmentes váltás? Mert ha tényleg Marczeeee-nak van igaza (és Hungarisztánt ismerve minimum ennyi idő lesz) akkor még ma lemondom a Zinternettet - decemberig biztos nem várok.
Nincs esély a 45 nap csökkentésére?

Sajnos a 45 nap, nem miattunk 45 nap.

Az új MARUO egyébként nem sok jóval kecsegtet....

Csak egy apróság: van benne egy olyan kitétel, miszerint csak 20 igénybejelentést tud csak kiszolgálni a T-COM... Felszorozva éves 250 munkanappal, akkor kb. 5.000 ügyféligény per év jön ki.  Az ügyféligény leadása pedig nem egyenlő a hordozott vonalak számával.

#382 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 11:07

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 11:10

Az új MARUO egyébként nem sok jóval kecsegtet....

Csak egy apróság: van benne egy olyan kitétel, miszerint csak 20 igénybejelentést tud csak kiszolgálni a T-COM... Felszorozva éves 250 munkanappal, akkor kb. 5.000 ügyféligény per év jön ki.  Az ügyféligény leadása pedig nem egyenlő a hordozott vonalak számával.

Szerintem félrenéztél valamit. Én úgy emléxem a 20 user/nap központonként van definiálva nem a t-com teljes szolgálatási területére. Szép is lenne ha úgy lenne, azt nehéz lenne szűkös munkaerővel magyarázni. :)

Bp-en meg van úgy 20 központ amiben talán bent vagytok, az helyből éves 100ezres adat, azért attól nem kell tartani hogy ennyi unbundled lesz egyhamar. Ha év végéig meglesz a 10ezer az összes unbundlednél együtt már az is valami lesz, jővő évé vévéig ha 50 ezret elérik már az is.

És hány potenciális központ van Bp-en belül, és hány a teljes MT területen? És hány potenciális MT központ van azon városokban összesen ahogy Pantelnek POP-ja van? Kíváncsi lennék ezen számadatokra, te biztos jobban tudod ezeket Insider_info. De tippre én minimum százra saccaolom a legutolsó kérdésemre adandó választ. Az pedig felszorozva már inkább félmillió mint öt ezer. Annyi ADSL előfizető meg jelenleg összesen nincs országosan, nemhogy attól kellene tartani hogy egyetlen unbundled annyit bekössön egy év alatt.

Közben megkerestem a MARUO tervezetből:
"4. Szolgáltatás igénybevételének korlátai
A műszaki területen lévő szűk emberi erőforrásbeli kapacitások miatt a Magyar Telekom napi 20 (húsz) Átengedést tud Helymegosztási Helyszínenként biztosítani."

#383 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 12:08

Idézet: shabba - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 12:07

A műszaki területen lévő szűk emberi erőforrásbeli kapacitások miatt a Magyar Telekom napi 20 (húsz) Átengedést tud Helymegosztási Helyszínenként biztosítani."

:up:

Nem kell itt a riadalmat kelteni feleslegesen... :)

Kinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#384 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 14:15

Sziasztok, szia Insider!

Holnap vagy holnapután postázom vissza a Panteles szeződésem + igazolást a T-Com által átvett adsl modemről, ezért lassan nettelen leszek :(

Amit a 80/931931 és 1266/2 számú ügyfélszolgálati számokon sem tudtak megmondani a kiegészítő szolgáltatással kapcsolatban:
Azt szeretném, hogy alapértelmezetten a hívott fél ne lássa a telefonszámom, de alkalmilag el tudjam küldeni a számom. Ez T-Com esetében úgy néz ki: megrendelem a hívószámkijelzés tiltást és amikor "látatni" szeretném a számot, akkor a *31# stringet írom a hívandó szám elé. (Talán jól emlékszem, mert a telefonkönyvbe van rögzítve az az egy-két szám, ahol szeretném, hogy tudják, hogy ki a hívó)

Ezen opciók vannak a 2. számú "Egyéni Előfizetői Szerződés - Telefon Szolgáltatás" lapon:
3. Hívószámkijelzés (CLIP)
4. Hívásonkénti hívószámkijelzés engedélyezése és tiltása
5. Állandó hívószámkijelzés tiltása (CLIR)

Szerintem nekem a 4 és 5 pontok kellenek együttesen, de ezt az ügyfélszolgálat nem tudta megerősíteni :( Azt mondták, hogy ha 5. akkor soha senki nem látja a számom, ha 4, akkor meg minden hívás előtt kódokat kell írogatni. Hogyan is működik ez a Pantelnél és milyen kódot kell majd a hívandó szám elé írni, mert ezt nem találtam meg a honlapon és az üsz. sem tudott segíteni :(

Más:
Én eddig úgy tudtam, hogy törvény kötelezi a szolgáltatókat, hogy a rendszeresen megrendelt hívásrészletezés, mint számlamelléklet nyújtása egyéni előfizetők részére térítés mentes kell, hogy legyen. Lehet, hogy dezinformált vagyok?  :confused: Világosítsatok fel légyszíves!

Most a megrendelőn azt látom, hogy e-mailben 0 Ft/hó, számlamellékletként 500 Ft/hó.
Mondom, akkor legyen e-mail. Üsz-től kérdem, hogy elküldik-e bármilyen címre vagy majd az ADSL szolgáltatással létrejött címre hajlandóak csak. Erre annyi választ kaptam, hogy nincs ideírva hogy máshova nem küldhetik. Gondolom, hogy bárhova mehet, mivel a PanTel Vonal az ADSL-től függetlenül is rendelhető, csak ezt jó lett volna üsz-től is hallani.

Szóval ezen két "súlyos" kérdés foglalkoztat most a szerződés postázása előtt.  :D

Idővel azért az ügyfélszolgálatosok is okosodnak majd és mi ügyfelek, khmm leendő ügyfelek addig türelmesen kérdezük itt Insidert  :cool:

Bye, Fifi

#385 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 07:06

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 11:10

OK, de mégis mikor lesz lehetséges a szünetmentes szolgáltatóváltás?
(már ha ez nem titok)

#386 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 07:15

Ezemilliomodszor lesz most leirva: majd ha a T-Com - NHH tengely is ugy gondolja az uj RUO bevezetesenel. Nem a Pantelen mulik. Varhatoan e honap, vagy szeptemberben hirdetik ki az uj RUO felteteleket.

Krinyo

#387 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 07:54

Krinyo, ezt már olvastam, fel is fogtam.

A kérdés arra vonatkozott, hogy az új RUO várhatóan mikor lép életbe. A kihirdetést lesz@rom, roppant egyszerűen az érdekel, hogy mint end-user mikortól tudok úgy szolgáltatót váltani, hogy a Zinternett is megmaradjon.

#388 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 08:10

Ugy latszik megsem fogtad fel, jelenleg senki sincs, aki ezt tudna. Meg az NHH sem.

Krinyo

#389 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 08:46

Idézet: shabba - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 11:07

Szerintem félrenéztél valamit. Én úgy emléxem a 20 user/nap központonként van definiálva nem a t-com teljes szolgálatási területére. Szép is lenne ha úgy lenne, azt nehéz lenne szűkös munkaerővel magyarázni. :)

Bp-en meg van úgy 20 központ amiben talán bent vagytok, az helyből éves 100ezres adat, azért attól nem kell tartani hogy ennyi unbundled lesz egyhamar. Ha év végéig meglesz a 10ezer az összes unbundlednél együtt már az is valami lesz, jővő évé vévéig ha 50 ezret elérik már az is.

És hány potenciális központ van Bp-en belül, és hány a teljes MT területen? És hány potenciális MT központ van azon városokban összesen ahogy Pantelnek POP-ja van? Kíváncsi lennék ezen számadatokra, te biztos jobban tudod ezeket Insider_info. De tippre én minimum százra saccaolom a legutolsó kérdésemre adandó választ. Az pedig felszorozva már inkább félmillió mint öt ezer. Annyi ADSL előfizető meg jelenleg összesen nincs országosan, nemhogy attól kellene tartani hogy egyetlen unbundled annyit bekössön egy év alatt.

Kicsit kellemetlenül kezdem magam érezni, mert ugyan nagyon szívesen megvitatnám a távközlési piac sajátosságait, és mondjuk azt, hogy mi a PanTelnél mit és miért így vagy úgy csinálunk, vagy értelmezünk, de mivel ez egy nyilvános fórum, így nem tehetem.

Bármennyire is késztetve érzem magam, nem tehetem meg, hogy olyan belső információkat adjak ki, ami a napi gyakorlat alapján igazolná, hogy a leírt szabályok - enyhén szólva - nem egészen felelnek meg a napi gyakorlatnak. (Pl. amikor 1,5 km-esnek adja le nekünk a T-COM az amúgy 6 km-es hurokhosszat, a fals infó miatt bekötjük a vállalati ügyfelet, és utána mindenki csodálkozik, hogy szakadozik, az ügyfélnél a vonal... :-(. )

Szóval, lényeg, a lényeg, hogy én inkább csak a PanTel szolgáltatásának jellemzőire szűkíteném le a válaszom.

A konkrét 20 db/nap/helyszín ügyében term. igazatok van. Azaz, inkább legyen igazatok :-).

#390 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 10:55

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 9:10

Ugy latszik megsem fogtad fel, jelenleg senki sincs, aki ezt tudna. Meg az NHH sem.

Krinyo

:(

Akkor mégiscsak várni fogok.

#391 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 11:45

Sajnos nem tehetunk mast. En is szeretnem majd atmigraltatni az otthon levo vonalat, de csak akkor, amikor mar kiesesmentesen lehet.

Krinyo

#392 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 14:11

Én már most belevágok, küldeném a szerződést csak a hívószámkijelzés rublikák x-einél akadtam meg :(
Ha holnap délutánig nem jön a megvilágosodás, akkor úgy teszek, mintha lottóznék :D

#393 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 15:03

En mondjuk a helyedben beikszelnem az 5-ost es a 4-esnel alahuznam az engedelyezes szot...

Krinyo

#394 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 21:55

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 20:03

Elgondolkodtam, hogy a "kieső" napokra hogyan hidaljam át netfüggőségem:
1.) Használom a mobilom, ahol drága a kbyte ára, de nincs havidíjam, így levélletöltsére elegendő
2.) Pantel Nyílt internet, de ha jól látom az meg nem működik a PantelVonal esetén
Többiek ezt hogyan oldják meg?

A PanTel Vonalat márcsak a végén az ADSL-el együtt kapod...
Addig ottvannak a 0651-es betárcsázós netek, én az externetet használom többnyire éjjel + favorittal 3 óra "nyilt internet" ingyen van.

Pontosan 36 napja irtam alá a szerződést, de ez már a szerződés beérkezésének a dátuma tehát az odavissza levélváltás még előtte volt, ami ha jóltudom bele is van kalkulálva a 45napos becsült idpőbe.
De talán már be is lennék kötve, ha a drága Tékom nem dobja vissza 2x egymásután az igénylést.
Szóval már lassan 2hete nyomom a dialupot, de már kezdem befonni a hajam. Nem is a sebesség miatt, csak többnyire msnen tartom a kapcsolatot jópár emberrel és igy kicsit nehézkes a kommunikáció...  Hiába a jó dolgokat könnyű megszokni... :) emlékszek amikor még anyám reklamált hogy minek kell az a drága internet.. mostmeg már kihajt hogy mikor kötik az újat. :)

Elvileg a vonalam minőségét már nemkell vizsgálni, mivel volt már DSL-em, tehát most valahol itt kéne tartanom:
6. Amennyiben a vonal műszaki paraméterei megfelelôek, a
PanTel közli Önnel a hurokhordozás idôpontját, és megrendeli a
T-Comnál azt. Ekkor elküldjük Önnek futár útján a berendezést,
mely tartalmaz:
a) egy használati utasítást a berendezésrôl,
b) egy felhasználói felület útmutatót az ADSL szolgáltatással
kapcsolatban.
7.A berendezést Ön a használati útmutató és leírások segítségével
telepíti, majd a szolgáltatást használni tudja.

#395 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 06:21

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 14:11

Én már most belevágok, küldeném a szerződést csak a hívószámkijelzés rublikák x-einél akadtam meg :(
Ha holnap délutánig nem jön a megvilágosodás, akkor úgy teszek, mintha lottóznék :D

A "hívásonkénti hívószámkijelzés engedélyezése és tiltása" alapműködés és nem is lehet most ki vagy bekapcsolni.

A kód:

*31* tilt
#31* engedélyez

Ehhez még jelöld be a CLIR-t...

Üdv.,

T.

#396 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 06:23

Idézet: Freeze - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 21:55

A PanTel Vonalat márcsak a végén az ADSL-el együtt kapod...
Addig ottvannak a 0651-es betárcsázós netek, én az externetet használom többnyire éjjel + favorittal 3 óra "nyilt internet" ingyen van.

Pontosan 36 napja irtam alá a szerződést, de ez már a szerződés beérkezésének a dátuma tehát az odavissza levélváltás még előtte volt, ami ha jóltudom bele is van kalkulálva a 45napos becsült idpőbe.
De talán már be is lennék kötve, ha a drága Tékom nem dobja vissza 2x egymásután az igénylést.
Szóval már lassan 2hete nyomom a dialupot, de már kezdem befonni a hajam. Nem is a sebesség miatt, csak többnyire msnen tartom a kapcsolatot jópár emberrel és igy kicsit nehézkes a kommunikáció...  Hiába a jó dolgokat könnyű megszokni... :) emlékszek amikor még anyám reklamált hogy minek kell az a drága internet.. mostmeg már kihajt hogy mikor kötik az újat. :)

Elvileg a vonalam minőségét már nemkell vizsgálni, mivel volt már DSL-em, tehát most valahol itt kéne tartanom:
6. Amennyiben a vonal műszaki paraméterei megfelelôek, a
PanTel közli Önnel a hurokhordozás idôpontját, és megrendeli a
T-Comnál azt. Ekkor elküldjük Önnek futár útján a berendezést,
mely tartalmaz:
a) egy használati utasítást a berendezésrôl,
b) egy felhasználói felület útmutatót az ADSL szolgáltatással
kapcsolatban.
7.A berendezést Ön a használati útmutató és leírások segítségével
telepíti, majd a szolgáltatást használni tudja.

Majd megnézem, hogy hol tartasz, de ma + holnap nagyon szar napom lesz, így nem tudom, hogy mikor lesz rá időm.

A modemet még nem kaptad meg futárral?

#397 Felhasználó inaktív   LTom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 07:21

Egy kissé fonalat veszítettem !
Jelenleg akkor egy szolgáltatóváltás mennyi üres (szolgáltatás mentes) időt igényel és mi a menet ?
Lemondás... 45 nap... 3 hónap vonalat használó net nélkül... szerződés Pantellel... bekötési idő....
Vagy mi a fütty ?!

Szerkesztette: LTom 2006. 08. 02. 07:22 -kor

#398 Felhasználó inaktív   LTom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 07:42

Most nézem, hogy a 3 hónap a "hagyományos" adsl-re vonatkozik !
Ezzel úgy vagyok, mint a mosóporral... fogalmam sincs mitől hagyományos vagy mitől nem az !  :D
Szóval ha én most 24+ -ost szeretnék, akkor az nem a hagyományos ?
Ha így van, akkor csak annyi a feltétel, hogy ne legyen a vonalon más szolgáltatás ?
Így csak a lemondási és bekötési időt kell megvárni ! (az se rövid mondjuk)...

A korábban feltett másik kérdésem még mindig áll:
Ezek az árak ugye nem csak egy kötési akcióra érvényesek ?
Szóval az 1 éves hűség lejárta után sem emelkednek ?!

#399 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 08:06

Ha én jól értettem:

1, lemondod az ADSL-t (Enternetnél 8 munkanap)
2, amint a Fatáv leszereli / elviszi / akármit csinál az ADSL-lel, aláírod a Pantel szerződést
3, a szerződés aláírásától számított 45 munkanap (plusz T-genya szívózásai)

Miért érdeke a T-genyónak hogy az ügyfél, aki utálja őket és menekül máshova, szóval hogy az ügyfél még jobban meggyűlölje őket? Üzletileg kifizetődő bebiztosítani, hogy az elmenő ügyfél soha a büdös életben többé a T-nek a közelébe se nézzen? Nem az lenne logikus, hogy békében elválunk, mindenki elégedettségére, minél hamarabb? :think:

#400 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 09:34

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 8:06

Ha én jól értettem:

1, lemondod az ADSL-t (Enternetnél 8 munkanap)
2, amint a Fatáv leszereli / elviszi / akármit csinál az ADSL-lel, aláírod a Pantel szerződést
3, a szerződés aláírásától számított 45 munkanap (plusz T-genya szívózásai)

Miért érdeke a T-genyónak hogy az ügyfél, aki utálja őket és menekül máshova, szóval hogy az ügyfél még jobban meggyűlölje őket? Üzletileg kifizetődő bebiztosítani, hogy az elmenő ügyfél soha a büdös életben többé a T-nek a közelébe se nézzen? Nem az lenne logikus, hogy békében elválunk, mindenki elégedettségére, minél hamarabb? :think:

:-)

Ugye csak viccelsz...

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »