HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:44

Idézet: Capri - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:29

Nem akarok gonosz lenni, vagy ilyesmi..., én sem vagyok mágus, de ez Muahaha  :eek:  :eek:  :D  :D

[off]Nem nevet! Abból tanul a "gyerek", ha kérdez  :Đ  [/off]

#662 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 16:15

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 8:44

[off]Nem nevet! Abból tanul a "gyerek", ha kérdez  :Đ  [/off]

[off] föleg ha van kitöl[/off] :Đ 
Akinek van már Pantel netje az igazán mondhatna vmit a tapasztalatairol.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#663 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 16:17

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 17:15

[off] föleg ha van kitöl[/off] :Đ 
Akinek van már Pantel netje az igazán mondhatna vmit a tapasztalatairol.

Jajaja, én is ezt várom már.  :)

#664 Felhasználó inaktív   netCOM 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 21. 16:44

Insider-nek!

Betelt a tárhelyed!!!!
Köszönjük a segítséged!!!!

Leadtuk már áprilisban és minden hónapban, de nincs változás.

(Ati doboz CLI-je tudtommal nem titkos fent van azt ATi honlapján is a dox.)

Van TVnet-es előfizunk ott minden csatlakozáshoz szükséges infót megkaptunk nem volt ebből probléma.

mindenkitől elnézést az offért

#665 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 17:57

Idézet: netCOM - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 16:44

Insider-nek!

Betelt a tárhelyed!!!!
Köszönjük a segítséged!!!!

Leadtuk már áprilisban és minden hónapban, de nincs változás.

(Ati doboz CLI-je tudtommal nem titkos fent van azt ATi honlapján is a dox.)

Van TVnet-es előfizunk ott minden csatlakozáshoz szükséges infót megkaptunk nem volt ebből probléma.

mindenkitől elnézést az offért

Hoppá... tényleg tele lett a postafiókom... :-)

Hmmm, lehet, hogy túl aktív voltam. Most már van megint szabad hely, lehet kérdezni privátban is. Elnézést, ha kicsit lassan válaszolok, kicsit le vagyok maradva a levelezésemmel.

Támogatnám azt, aki a tapasztalatokról kérdezett. Egyrészt pl. croft, aki problémát jelzett az elején, vagy a többiek, akiknek már bekötöttük. Itt elsősorban a működés utáni tapasztalatok érdekelhetik a fórumozókat.

R.

#666 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 05:29

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 17:57

Támogatnám azt, aki a tapasztalatokról kérdezett. Egyrészt pl. croft, aki problémát jelzett az elején, vagy a többiek, akiknek már bekötöttük. Itt elsősorban a működés utáni tapasztalatok érdekelhetik a fórumozókat.

R.

Én írnék, ha már működne  :D
Sajnos az eddigi gyors ügymenet megtorpant  :( A múlt hétfői mérés óta semmi fejlemény, nincs SMS, nincs tájékoztatás.
A múlt héten kapott telefonszámlát is másnap egy T-Pontnál gyorsan befizettem, hogy nehogy tartozásom legyen és gondolom így egyből látják kiegyenlítetként a számlám, szemben azzal ha postautalványon/átutalással teljesítettem volna.

Na majd ma - most először - érdeklődöm telefonon, hogy hol áll a dolog.  :Đ

#667 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 05:54

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 5:29

Én írnék, ha már működne  :D
Sajnos az eddigi gyors ügymenet megtorpant  :( A múlt hétfői mérés óta semmi fejlemény, nincs SMS, nincs tájékoztatás.
A múlt héten kapott telefonszámlát is másnap egy T-Pontnál gyorsan befizettem, hogy nehogy tartozásom legyen és gondolom így egyből látják kiegyenlítetként a számlám, szemben azzal ha postautalványon/átutalással teljesítettem volna.

"A Deutsche Telekomnak meg kell nyitnia szélessávú hálózatát" EU kemény lépése !!
Mivel a nagy DT hatalma megtört igy tuti nálunk is gyorsulni fognak az ügymenetek. Akinek müködik a irhatna tapasztalatairol  :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#668 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 08:28

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 5:54

"A Deutsche Telekomnak meg kell nyitnia szélessávú hálózatát" EU kemény lépése !!
Mivel a nagy DT hatalma megtört igy tuti nálunk is gyorsulni fognak az ügymenetek. Akinek müködik a irhatna tapasztalatairol  :D

:-)

#669 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 08:32

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 5:29

Telefonáltam.
Üzletkötőm átirányított az 1266 2-es mellékére  :eek: Én azt hittem, hogy végig Ő lesz a személyes kontaktom, de sebaj. Igaz felajánlotta, hogy rákérdez és visszahív, de megköszöntem, jobb lesz elsőkézből hallani a dolgot.  :)
1266-on hirtelen nem tudtak mit mondani vissszahívást ígértek. Kb. 10 perc múlva hívtak a mobilomon - pozitív ez a  gyorsaság  :)

Eredmény: A T-Com által önszorgalomból 2 nappal előbb elvégzett mérés, ami tegnap volt egy hete még nem érkezett meg a PanTelhez  :omg:
Túlságosan fellelkesedtem a T-Com gyorsaságán, de ezek szerint ülnek a papírokon  :reklamacio:

Az ügyfélszolgálatos hölgy azt mondta, hogy a héten meg kell kapniuk a T-Com jelzését és akkor kapok SMS-t a vonalelhordozás időpontjáról, onnan még 1 hét és lesz vonalam. Tehát még két hét  ... :think:

Szerkesztette: FifiTheReal 2006. 08. 22. 08:35 -kor

#670 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 10:07

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 6:54

1. a DT FTTC+VDSL2 projectje körüli vitának az égvilágon semmi köze a magyar dolgokhoz, itt tudtommal nem épült ki ilyen hálózat, így vita sem lehet körülötte.

2. A vita még messze nincs lefutva, már jó ideje megy ez a kinek van igazi és most épp az EU térfelén volt a labda, most a DT térfelére került. Ugye az eddigi hírek meg arról szóltak hogy a DT nem hajlandó megnyit a hálózatát. Ha akkor tettél volna pontot a dolgok végére pont az ellenkezőjét állítottad volna mint most.

Még többfélét reagálhat erre DT, akár úgy is mint pl. az ausztrál Telsta ahol hasonló 1.5-2 éve politikai huzavona után arra lyukadtak ki hogy meg kell osztania a 4 milliárd dolláros FTTN+ADSL2+ infrastruktúrát, mire a Telsta azt mondta akkor inkább meg sem építi az egész fejlesztési terv stornó, marad az eddigi ADSL infrastruktúra a fejlődés belátható időn belül elhalasztva. Ezt akár DT is meglépheti és a példája európa szerte ragadós lehet, sőt igen nagy valószínűséggel az is lesz. Akkor meg majd azért fog sírni az EU miért nincsenek fejlesztések az általa 2010-ig kitűzött célok miért nem fognak megvalósulni, hosszútávon lemarad az EU amerikához és ázsiához képest.

3. A DT ADSL hálózata ugyanúgy meg van nyitva már legalább 6 éve mint a miénk is, ennek semmi köze az ügymenethez.

#671 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 10:36

Majd nem igaz de vannak pontok amik igy leirva szépen hangzanak csak legyünk tisztába az elözményekkel is.EU meg visszakérheti a támogatást amit adott a cégeknek.Magyarán nem teljesen öneröböl van az alaphálozata mint az alternativoknak akik saját hálozatukat sk pénzböl fejlesztik.

#672 Felhasználó inaktív   varga_san 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 14:49

Sziasztok
Kezd egy kicsit gyanus lenni ez a panteles net-gondolok itt arra ,hogy a megosztáshoz szükséges infok nem igazán csörgedeznek.Nagyon érdekelne a pantelos srác véleménye,de én igy raktam magamnak össze a dolog müködését.Pantel küldi a dlink dsl-380T-modemet.A modem nem érhetö el a http felületen-bár elméletileg a manuálja szerint el kéne érnem.
-Tanúlság-Valami pantel féle firmvara lehet a cumoban,hogy ne tudd piszkálni,Telneten láthato,de nem férsz hozzá,valoszinüleg a pantel hozzáfér v. akár firmvaret is tud benne cserélni a te megkérdezésed nélkül.A modemet a Pantel a MAC cime alapján azonositja a hálozatán -ahhoz ,hogy a saját modemroutered be tud üzemelni kéne a modem MAC cime,hogy a saját modemrouteredbe klonozni tudd a Mac-ját.Ha a Mac cime rá van irva az aljára akkor elméletileg nem lenne gáz,de meg tudná ezt valaki mondani?Esetleg aki megkapta már.
Még mindig kérdés persze ,ha tudom a Mac cimét és be állitom a saját modememnek ,és persze a többi be állitást is.

(Amit megtudtam:Anex B cumo kell ,a szolgáltato felé brids modba kell állitani a modemet és érdemes az adsl2+Multimodba állitani ekkor a modem valszeg a legjobb beállitásra áll.Lehet,hog müködne Annex A-s cumo is de ez nem biztos,tudtommal attol függ milyen a telo vonalad analog v. isdn,a B mind kettöt túdja legalábbis én igy szürtem le a sok kis infoból)

A Pantel mit szol hozzá,hogy az álltalad be állitott modemet ö már nem fogja elérni telneten elvégre azt te tudod le jelszavazni.Vajon  modem Mac cimét mikor állitják be a hálozatba akkor amikor elöször felcsatlakozol vagy eleve a dlinktől egy bizonyos cimtartományu  modemeket kért.-Amennyiben az elsö fellépésnél -(lásd UPC) akkor lehet,hogy érdemes elöre megvenni a modemroutert és már azzal bereggelni.
A router részével nem foglalkoznák az menni fog mindenkinek.Lehetségesnek tartom azt is hogy aki nem 24-es vonalat kér annak egy sima ip router menni fog a modem után.Az álltalam legjobbna talált modemrouter ami a 24-es vonalon futna a Dlink DSL-684 már megtaláltam a neten elég olcso 20000 körüli áron tokkal vonoval.
ÚI:
Csak annyit hogy nem biztos persze hogy igy van pont,de szerintem ez a valoszinü abbol a kevés infoból amit össze tudtam rakni.
Várom a hozzászolásokat de még inkább a tapasztalatokat.
Sziasztok.

#673 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 15:07

Idézet: varga_san - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 15:49

Sziasztok
Kezd egy kicsit gyanus lenni ez a panteles net-gondolok itt arra ,hogy a megosztáshoz szükséges infok nem igazán csörgedeznek.Nagyon érdekelne a pantelos srác véleménye,de én igy raktam magamnak össze a dolog müködését.Pantel küldi a dlink dsl-380T-modemet.A modem nem érhetö el a http felületen-bár elméletileg a manuálja szerint el kéne érnem.
-Tanúlság-Valami pantel féle firmvara lehet a cumoban,hogy ne tudd piszkálni,Telneten láthato,de nem férsz hozzá,valoszinüleg a pantel hozzáfér v. akár firmvaret is tud benne cserélni a te megkérdezésed nélkül.A modemet a Pantel a MAC cime alapján azonositja a hálozatán -ahhoz ,hogy a saját modemroutered be tud üzemelni kéne a modem MAC cime,hogy a saját modemrouteredbe klonozni tudd a Mac-ját.Ha a Mac cime rá van irva az aljára akkor elméletileg nem lenne gáz,de meg tudná ezt valaki mondani?Esetleg aki megkapta már.
Még mindig kérdés persze ,ha tudom a Mac cimét és be állitom a saját modememnek ,és persze a többi be állitást is.

(Amit megtudtam:Anex B cumo kell ,a szolgáltato felé brids modba kell állitani a modemet és érdemes az adsl2+Multimodba állitani ekkor a modem valszeg a legjobb beállitásra áll.Lehet,hog müködne Annex A-s cumo is de ez nem biztos,tudtommal attol függ milyen a telo vonalad analog v. isdn,a B mind kettöt túdja legalábbis én igy szürtem le a sok kis infoból)

A Pantel mit szol hozzá,hogy az álltalad be állitott modemet ö már nem fogja elérni telneten elvégre azt te tudod le jelszavazni.Vajon  modem Mac cimét mikor állitják be a hálozatba akkor amikor elöször felcsatlakozol vagy eleve a dlinktől egy bizonyos cimtartományu  modemeket kért.-Amennyiben az elsö fellépésnél -(lásd UPC) akkor lehet,hogy érdemes elöre megvenni a modemroutert és már azzal bereggelni.
A router részével nem foglalkoznák az menni fog mindenkinek.Lehetségesnek tartom azt is hogy aki nem 24-es vonalat kér annak egy sima ip router menni fog a modem után.Az álltalam legjobbna talált modemrouter ami a 24-es vonalon futna a Dlink DSL-684 már megtaláltam a neten elég olcso 20000 körüli áron tokkal vonoval.
ÚI:
Csak annyit hogy nem biztos persze hogy igy van pont,de szerintem ez a valoszinü abbol a kevés infoból amit össze tudtam rakni.
Várom a hozzászolásokat de még inkább a tapasztalatokat.
Sziasztok.

Küldi a modemet ami a megadott IP címen elérhető, és állithatsz benne bármit, de hozzáértés nélkül nem ajánlom. Aztán MAC regisztrációt meg Insider majd megmondja. Pantel távolról nyomkodja dolog, meg keverés kavarás, nincs ilyen. DSL-684, meg nekem nagyon gyanús, valszeg a 604-es széria folytatása, szóval kuka.

Szerkesztette: FlowM@N 2006. 08. 22. 15:08 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#674 Felhasználó inaktív   varga_san 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 17:31

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 16:07

Küldi a modemet ami a megadott IP címen elérhető, és állithatsz benne bármit, de hozzáértés nélkül nem ajánlom. Aztán MAC regisztrációt meg Insider majd megmondja. Pantel távolról nyomkodja dolog, meg keverés kavarás, nincs ilyen. DSL-684, meg nekem nagyon gyanús, valszeg a 604-es széria folytatása, szóval kuka.

Mod csak neked már van pantelos neted?Nekem azon kevés srácok egyike mondta hogy nem tudja elérni a modemet akihez már bekötötték.Telnetnél megtalálja és Telnetnél a neten keresztül is konfigolhato.Hozzáférés nélkül nem ajánlom meg mi? elvásik szegényke?

#675 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 17:34

Idézet: varga_san - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 18:31

Mod csak neked már van pantelos neted?Nekem azon kevés srácok egyike mondta hogy nem tudja elérni a modemet akihez már bekötötték.Telnetnél megtalálja és Telnetnél a neten keresztül is konfigolhato.Hozzáférés nélkül nem ajánlom meg mi? elvásik szegényke?

Jó akkor nyomkodja mindenki, ahogy akarja. Érdekes, kollegával megoldottuk, hogy elérhető legyen. Akinek esetleg a subnet szó ismerős talán rájön....

Szerkesztette: FlowM@N 2006. 08. 22. 17:34 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#676 Felhasználó inaktív   varga_san 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 18:15

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 18:34

Jó akkor nyomkodja mindenki, ahogy akarja. Érdekes, kollegával megoldottuk, hogy elérhető legyen. Akinek esetleg a subnet szó ismerős talán rájön....

A manual szerinti cime 192.168.1.1
Természetessen mivel ez egy belsö hálozatoknak fentartott cimtartomány az alap mask
vagyis 255.255.255.0,de ezt a könyve is írja csakhát itt nem találhato

#677 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 18:17

Nekem is alakul a dolog :-D
Az elvileg 17-en estere utemezett vonalhordozas/hurokatkotes/berendezes (stb) eredmenye meg mindig csak annyi hogy se engem nem tudnak hivni, se en nem tudok hivni senkit, es netem sincs. Felhivott egy bacsi hogy ha lehet dugjam mar be a modemet hogy kideruljon latjak-e a kozpontban... mivel a masik vonalam hasznalom, (es akarom is) igy eleg nagy moka volt az eloszobaba ahol bejon a panteles vonal, 1000 hosszabbitoval aramot vinni a modemnek, de megoldottam :-D Most vigan villog a modemem STATUS ledje, es az ADSL LINK hol vilagit, hol villog, hol semmi... mindez 5 nappal az smsben kapott datum/idopont utan. Az "internet beallitasi utmutato" alapjan, amit kaptam a modemmel, megprobaltam beallitani a netet, de ott ahol IPt kaptam volna a kozpontbol (borg kocka) elkuldott a picsaba a windows, hogy... nincs net na :-D

Apropo... hiaba kaptam smst hogy jon valami T-COM emberke megnezni a vonalam (mivel uj vonal es meg soha nem volt rajta adsl) nem jott senki, es ilyen ugyben nem is kerestek telefonon. Ennek ellenere az egesz vonalhordozas folyamat lezajlott (a fenti eredmennyel).

#678 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 18:26

"de ott ahol IPt kaptam volna a kozpontbol (borg kocka) elkuldott a picsaba a windows, hogy... nincs net na :-D  "
:lol:

#679 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 07:54

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 17:26

"de ott ahol IPt kaptam volna a kozpontbol (borg kocka) elkuldott a picsaba a windows, hogy... nincs net na :-D  "
:lol:

Nem illik mások bajain gúnyolódni :reklamacio:  :omg:

#680 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 08:22

Sziasztok, Szia Insider_info!

Mint tegnap írtam az üsz szerint a héten ki kellene jelölni az elhordozás időpontját és gondolom ezzel együtt hozná a futár a modemem is. A héten viszont elutazunk és az is bizonytalan, hogy feleségem mikor van otthon napközben a jövő héten. Ha a héten hozná a futár átathatja a szomszédomnak? Esetleg lehet kérni, hogy a munkahelyemre vigyék, mert ott minden hétköznap 100% van valaki 8 és 16:30 között és ebben az időben többnyire én is ott vagyok.

A megrendelésnél nem is volt olyan lehetőség, hogy a modemet más címre szállítsák, pedig logikus lenne, hisz az ember dolgozik, nem ül otthon egész nap. Esetleg a kiszállítási címre kellene még egy mezőt felvenni a szerződésbe.

Vagy mindez felesleges, mert a modem kihozatala előtt felhívnak a Panteltől és időpontot egyeztetnek, hogy mikor hozzák a modemet? Ez akkor is nehézkes, mert pl. az elkövetkező napokban 220km-re leszek a létesítés címétől és ekkora kerülőt gondolom nem vállal be a futár  :D

Én a "Szereld magad" opciót választottam, tehát a lakásba úgysem kell bejútnia senkinek.

Az ÁSZ-ben csak ezt látom:

Idézet

Helyi hurok átengedésével nyújtott lakossági ADSL szolgáltatás:

A szolgáltatás létesítését Szolgáltató a Szerződésnek megfelelően végzi. Előfizető választhat a saját  kivitelezésű „Szereld magad” és a Szolgáltató által történő Létesítési módok közül. „Szereld magad” telepítés rendelése esetén Szolgáltató futárszolgálattal kiszállítja Előfizetőnek a hálózat végződtető berendezést, melyen megtalálhatóak az Internet hozzáférés és a telefonszolgáltatás csatlakozási pontjai. Előfizető a www.pantel.hu weboldalon, vagy az ügyfélszolgálati kapcsolati ponton tájékozódhat a telepítés menetéről, és a telepítést önállóan, Szolgáltató közreműködése nélkül végzi.

A futárral történő kiszállítás első alkalommal ingyenes. Ha a futárszolgálattal történő berendezés átadása, Előfizetőnek felróható okból meghiúsul, akkor szolgáltató kötelezheti Előfizetőt a további kiszállítási kísérletekből eredő többletköltsége megtérítésére, melynek mértéke az 1.sz Mellékletben kerül meghatározásra. Ez a díjtétel ebben az esetben minden megkísérelt kiszállítás után, alkalmanként kerül kiszámlázásra.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.