HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 25. 17:45

bugtenger:

Szerintem te valamit nagyon félreértesz. Az ADSL nem úgy működik hogy ha te 24Max csomagot rendelsz akkor attól az a vonalad fog is neked működni 6-24Mbps között, ezt senki nem tudja garantálni. Ha vetted volna a fáradtságot és elolvastad ezt a topicot akkor ez nyílvánvaló lenne. De ami még szomorúbb a szerződést sem olvastad el amit aláírtál, mert ez ott is elég részletesen és nyílvánvalóan le van írva.

Idézet

1.3. Az ADSL sávszélessége hurokelhordozás esetén
Az ADSL szolgáltatás átadás-átvétele során Szolgáltató sebességmérést
végez, és a mérési eredménytôl függôen, amennyiben a vonal műszaki
paraméterei nem teszik lehetôvé a Szerzôdés szerint vállalt maximális letöltési
sávszélesség beállítását, úgy Szolgáltató felajánlja Elôfizetô részére
az alacsonyabb sávszélességű csomagra történô módosítást:

Mért letöltési sávszélesség
Módosított csomag

6-24Mbps
24MAX

2-5 Mbps
4M

512 kbps-2 Mbps
2M

Amennyiben az ADSL mért sávszélessége nem éri el az 512 kbit/s-ot, úgy
Elôfizetônek jogában áll elállni a szerzôdéstôl, és a vonal visszaadása kapcsán
felmerülô költségek megfizetésétôl Szolgáltató eltekint.
A szolgáltatás átadásakor mért sebesség teszten legalább el kell érni az Elôfizetôi
szerzôdésben vállalt érték 100%-át. Amennyiben a vonal műszaki paraméterei
nem teszik lehetôvé a szerzôdött maximum érték elérését, úgy a szolgáltatáshoz
választott ADSL csomag sávszélessége, kiegészítô szolgáltatásai és havi díja, az
Elôfizetônél még technikailag biztonságosan nyújtható legmagasabb sebességű
ADSL csomagra módosul. Például ha a 6 Mbit/s-ra megkötött szerzôdés esetén
csak 5 Mbit/s a műszakilag elérhetô maximum, akkor az alacsonyabb,
4 Mbit/s sávszélességű csomag kerül beállításra.
A végfelhasználók számára a minimális átviteli sebesség a hálózatban mindig
rendelkezésére áll. A végfelhasználói hozzáféréseken elérhetô aktuális sebességértékeket
az adathálózat pillanatnyi forgalmi viszonyai határozzák meg.

Szerződési feltételek III. alatt az 1.3-as pontban jobban olvashatóan megtalálod:

http://www.pantel.hu/fileadmin/pdf_docs/la...u_kitoltott.pdf

Szerkesztette: shabba 2006. 08. 25. 18:10 -kor

#742 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 18:23

Idézet: shabba - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 18:45

bugtenger:

Szerintem te valamit nagyon félreértesz. Az ADSL nem úgy működik hogy ha te 24Max csomagot rendelsz akkor attól az a vonalad fog is neked működni 6-24Mbps között, ezt senki nem tudja garantálni. Ha vetted volna a fáradtságot és elolvastad ezt a topicot akkor ez nyílvánvaló lenne. De ami még szomorúbb a szerződést sem olvastad el amit aláírtál, mert ez ott is elég részletesen és nyílvánvalóan le van írva.

Szerződési feltételek III. alatt az 1.3-as pontban jobban olvashatóan megtalálod:

http://www.pantel.hu/fileadmin/pdf_docs/la...u_kitoltott.pdf

Ez igaz, viszont ennek már korábban ki kellett volna derülnie szerintem, vagy tévedek?

#743 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 25. 18:25

Nekem a dolog igy nezett ki:
Felhivtam a pantelt egy csomoszor mielott megrendeltem a netem, es erdeklodtem mizu (akkor meg nem volt szerzodesem) aztan mindenki azt mondta (dehat egy uzletkotonek az is a dolga) hogy a 6mbit az garantalt, tehat annak minimum mennie kell. (de mivel nem ismerem az adsl2+ technologiat, ezzel nem is vitatkozhattam) Direkt tobb uzletkotovel, ugyfelszolgalatossal is beszeltem emiatt, mert nekem ez volt a lenyeg. Aztan megrendeltem a pantelen keresztul a matav vonalat amit hordozok, es arra ra az adslt stb. Tehat amikor szerzodes kerult a kezembe akkor mar 30k-t mindenkepp buktam, tovabba a pantel oldalon leirt letesitesi folyamatban van egy olyan resz hogy jon egy tcomos emberke bemerni a vonalam... na az total kimaradt (nem tudom miert).

De nem is ez a lenyeg...
Mint irtam, en tovabbra is bizom abban, hogy a vonalambol ki lehet csiholni 6mbitet, ezert nem is irok semmi rosszat a pantelrol, csak es kizarolag a tapasztalataimat ami a tobbi forumozo hasznara lehet. Ha megfigyeled, soha nem anyaztam a pantelt egy hozzaszolasomban sem (legalabbis en ugy emlexem nem anyaztam, mert nem is volt szandekomban)

Szerkesztette: bugtenger 2006. 08. 25. 18:31 -kor

#744 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 18:27

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 18:23

Nem feltétlenül, amikor így is megkapja a pénzét...  :) 

Kap pénzt se sokkal kevesebbet mintha az ő szolgáltatását használnák.

Hurokátengedés után kap 2400Ft-ot

Ha ő maradna az alaphálózati szolgáltató, akkor a telefon alapdíjért kapna 2800-at + percdíjak vagy esetleges kiegészítő csomagok(XXL, favorit).

Ha ADSL is van a vonalon, akkor további 4-10 ezret kap a nagyker díj révén

Ha még ő az ISP is, akkor további 2-5 ezret.

Ha mint ISP el tud adni az ügyfél felé további értéknövelt szolgáltatásokat is mint pl. IPTV, téka, zene akkor azon újabb további bevételeket realizálhat.

Ha belegondolsz egy 2Mbps-es Tíonlány csomag esetén 12750Ft bevétele van Tínek, ehhez képest a teljes hurok 2400Ft-os díja bevétel oldalon igen komoly érvágás.

#745 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 18:31

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 19:25

Nekem a dolog igy nezett ki:
Felhivtam a pantelt egy csomoszor mielott megrendeltem a netem, es erdeklodtem mizu (akkor meg nem volt szerzodesem) aztan mindenki azt mondta (dehat egy uzletkotonek az is a dolga) hogy a 6mbit az garantalt, tehat annak minimum mennie kell (mivel nem ismerem az adsl2+ technologiat, ezzel nem is vitatkozhattam) aztan megrendeltem a pantelen keresztul a matav vonalat amit hordozok, es arra ra az adslt stb. Tehat amikor szerzodes kerult a kezembe akkor mar 30k-t mindenkepp buktam, tovabba a pantel oldalon leirt letesitesi folyamatban van egy olyan resz hogy jon egy tcomos emberke bemerni a vonalam... na az total kimaradt (nem tudom miert).

De nem is ez a lenyeg...
Mint irtam, en tovabbra is bizom abban, hogy a vonalambol ki lehet csiholni 6mbitet, ezert nem is irok semmi rosszat a pantelrol, csak es kizarolag a tapasztalataimat ami a tobbi forumozo hasznara lehet. Ha megfigyeled, soha nem anyaztam a pantelt egy hozzaszolasomban sem (legalabbis en ugy emlexem nem anyaztam, mert nem is volt szandekomban)

Garantált a 6mbit, de csak akkor ha elbírja a vonalad... ha nem bírja el, akkor azzal nincs mit tenni sajnos. Lejjebb veszik a csomagod, ahogy az ÁSZF-ben is van. A bemérés nem lakáson belül szokott történni tudtommal... tehát nem hinném, hogy kimaradt volna.

Sima dsl esetén is sajnos sokan így jártak és velük sincs mit tenni, csak az, hogy lejjebb viszik a csomagot.

#746 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 18:32

Idézet: shabba - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 19:27

Kap pénzt se sokkal kevesebbet mintha az ő szolgáltatását használnák.

Hurokátengedés után kap 2400Ft-ot

Ha ő maradna az alaphálózati szolgáltató, akkor a telefon alapdíjért kapna 2800-at + percdíjak vagy esetleges kiegészítő csomagok(XXL, favorit).

Ha ADSL is van a vonalon, akkor további 4-10 ezret kap a nagyker díj révén

Ha még ő az ISP is, akkor további 2-5 ezret.

Ha mint ISP el tud adni az ügyfél felé további értéknövelt szolgáltatásokat is mint pl. IPTV, téka, zene akkor azon újabb további bevételeket realizálhat.

Ha belegondolsz egy 2Mbps-es Tíonlány csomag esetén 12750Ft bevétele van Tínek, ehhez képest a teljes hurok 2400Ft-os díja bevétel oldalon igen komoly érvágás.

Igen, de az hülyeség szerintem, hogy hátráltatja a bekötést stb. stb. Ha ez így van, akkor lépjen fel ellene a TVNET. A T-Com meg csináljon jobb ajánlatot és akkor nem mennek át. De még náluk hasonló sincs...

Szerkesztette: petne 2006. 08. 25. 18:35 -kor

#747 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 18:56

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 19:32

A T-Com meg csináljon jobb ajánlatot és akkor nem mennek át. De még náluk hasonló sincs...

Nem hülye a Tíkom, nem fog erre a számára pitiáner bevétel kiesésre úgy reagálni hogy ennél nagységrendekkel nagyobb bevétel kiesést okozzon magának. Azért ott is tudnak számolni a managerek.

Gondolja bele ha mondjuk Tíkomnak van 100 ezer a fentebb kiszámolt 2mbps-es ügyfele akiken 12750Ft havidíjat realizál az összesn 1,275 milliárd bevétel.

Ha ebből elmegy ezer ember a Pantelhez az 10 milliós minusz neki.

Majd hülye lenne akár csak 10%-kal is mérsékelni az árait, az már önmagában 128 millióval kurtítaná meg a bevételeit. Ez nagyságrenddel nagyobb összeg mint amit elvándoló ügyfeleken elbukik.

Ha meg egy Pantelhez hasonló 7750Ft-os 2Mbps-es csomaggal rukkolna elő, akkor azzal az összes előfizetőjén bukna bevétel oldalon 5 rongyot, ami százezer előfizetőnél fél milliárdos mínusz. Hol van ez arányban azzal a 10 milliós kiséshez amit az elvándorlók okoznak.

És ugye Tíkomnak már több mint 400 ezer előfizetője van a gyakorlatban, aminek úgy a fele Tíonlányos ügyfél. És ez a szám még mindig sokkal nagyobb mértékben növekszik, mint az alternatívok ügyfélköre. A Pantel,Actel,TvNet ügyfélek összessége ezzel szemben ezrekben mérhető.

Majd akkor fog reagálni Tíkom ha az alternatívok már akkora számosságú előfizetőbázis szívnak el Tíkom ügyfélbázisból ami mellett már ténylegesen reagálni kell a történésekre, de addig nem igen fog semmi hasonlót tenni. Ez viszont majd csak akkor fog eljönni ha az alternatívok már száz ezer fölötti előfizető táborral fognak rendelkezni ami 2008 előtt aligha fog bekövetkezni, főleg nem ilyen csigatempójú növekedési ütem mellet. Addig max a csomagok sávszélességében fog némileg kompenzálni Tí, de árak terén aligha.

Szerkesztette: shabba 2006. 08. 25. 18:59 -kor

#748 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 19:05

Insider_info:

Az NHH foglalkozik egyáltalán az unbundled ADSL-ek számosságának mérésével?  Vagyis az alternatív hurokelhordozó szolgáltatók van valami bejelentési kötelezettségük az unbudled ADSL-ek számosságáról, vagy ez még mindig nincs külön bontva csak úgy bele van foglalva a teljes ADSL számosságba? Pl az angol Ofcom az LLU-t külön is számon tartja és havonta hasonló módon publikálja mint az inkubens ADSL számosságát. Ha még nem mérik esetleg hallottál arról mikortól tervezi az NHH?

#749 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 19:06

Idézet: shabba - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 19:56

Nem hülye a Tíkom, nem fog erre a számára pitiáner bevétel kiesésre úgy reagálni hogy ennél nagységrendekkel nagyobb bevétel kiesést okozzon magának. Azért ott is tudnak számolni a managerek.

Értem, hogy mire gondolsz és ezért is gondolom azt, hogy nem hátráltatja az átengedést, ahogy egyesek mondják... Meg Én ismerem a T-Com terveit, de arról nem beszélhetek, csak annyit, hogy lesz változás az tény.

Szerkesztette: petne 2006. 08. 25. 19:07 -kor

#750 Felhasználó inaktív   LTom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 20:44

Követem a fórumot és meg kell állapítanom, hogy még nagyon nem kiforrott ez a hurokátengedési folyamat se a Pantel se a T-com részéről, de a jövőre nézve még így is kecsegtető ajánlataik vannak...
Jelenleg 2M/192 netem van T-online! Annak ellenére, hogy 2 éves hűségem van (ez már le is járt) ...brutális ára van!!!
Elvileg versenyezniük kellene a többi szolgáltatóval! Ahány fórumon jártam, annyi helyen húzták le a "tré-online"-t...
Igazság szerint nekem a szolgáltatás minőségével semmi bajom nincs!
De ennyiért... és ráadásul 192 kbit/s feltöltési sebességgel ???!!!!
Ez harmatgyenge...
Továbbra is előfizetőjük maradnék, ha kicsit változtatnának a versenypolitikájukon...
De szerintem ha ez így marad (márpedig van egy érzésem, hogy így fog), akkor nagyon sokan fognak még menekülni innen (köztük én is)...
(ezért is bízom benne, hogy sikerül valami kompromisszumra jutni a kiesésmentes szolgáltatóváltás ügyében)

Szerkesztette: LTom 2006. 08. 25. 20:46 -kor

#751 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 21:06

Idézet: LTom - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 21:44

De ennyiért... és ráadásul 192 kbit/s feltöltési sebességgel ???!!!!
Ez harmatgyenge...
Továbbra is előfizetőjük maradnék, ha kicsit változtatnának a versenypolitikájukon...

Az új RUO szabályok változtatni fognak a hurokátengedés folyamatában, ezért az sokkal könnyebb lesz.
A feltöltési sebesség 2 mbitnél máshol is 192 lesz, ez ellen nincs mit tenni, akinek több up kell, annak váltani kell magasabb csomagra.
Az tény, hogy a T-Online jelenlegi csomagjai nem versenyképesek, de bízom benne, hogy az őszi akcióban ez változni fog (ez szeptember elején kiderül).

Szerkesztette: petne 2006. 08. 25. 21:07 -kor

#752 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 21:53

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 19:06

Értem, hogy mire gondolsz és ezért is gondolom azt, hogy nem hátráltatja az átengedést, ahogy egyesek mondják... Meg Én ismerem a T-Com terveit, de arról nem beszélhetek, csak annyit, hogy lesz változás az tény.

Nagyon remélem hogy a proféta beszél belöled !Szerintem pár vezetöt kellene lecserélni és máris lenne itt változás.Szerintem meg nem tudnak számolni vagy hibás a számolo gépük :D  már ha lenne józan eszük akkor nem ragaszkodnának a ügyfelek szerzödéssel megkötéshez.Ha jó a szolgáltato akkor szétverni sem lehet onnan a tömegeket.Náluk folyamatosan csökken a vonalasok száma NHH pontosan megnézhetök az adatok.Söt ha nem kellene vonalas ADSL-hez akkor látszana a valos szám! Legyen változás csak hagyjanak fel a "kolhoz v falhoz" elvel.Pántelnél mindenki örömmel válalja a vonalast mert jó ár/érték
Azért pár szot mondhatnál :D minimum annyit hogy mikortol lesz ez a nagy változás?
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#753 Felhasználó inaktív   kew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 22:43

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 22:06

de bízom benne, hogy az őszi akcióban ez változni fog (ez szeptember elején kiderül).

A változással is csak annyi lesz a baj, hogy minden akció csak új előfizetőkre lesz érvényes. Én már 3 éve fizetem, a hűség lejáratakor még feljebb vitték a havidíjam egy ezressel, mondván lejárt az akció amiben voltam..:)

Legalább említenék meg, hogy ha kötök még x évet, akkor adnak megint x kedvezményt, dehát nem. Ezért minden régi efi inkább átmegy egy új és többet kínáló szolgáltatóhoz, minthogy szarakodjon azzal, hogy újra kössön szerződést a jelenlei T-vel, még ha kedvezőbbek lesznek is a havidíjak.

Egyébiránt magával a tonlájn szolgáltatással nekemsincs semmi bajom, a 3 év alatt egyszerse volt problémám vele. Legalább is olyan nem, ami megragadt volna bennem :)

Amúgy vonalbemérést nem lehet valahogy kicsikarni, csak ha már leadtam a szerződést? Érdekelne, érdemes-e váltani nagyobb sávszél miatt, vagy várjak, hátha ad valami jót egyszeris T:)

#754 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 02:17

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 10:12

Csak es kizarolag Psybu kedveert:

teszt5

Szerintem ez az egyik legpontosabb teszt oldal, letöltési sebesség mérésre:

Adsl Letöltési sebesség mérés !

Kép

Nekem 3Mbit/384Kbit/sec-es internetem van és minimum 6Mbit/512-768Kbit/sec-es internet elérés esetén váltanék más csomagra, szolgáltatóra ! (24Mbit/768Kbit/sec az álomkategóriába tartozik.)

Insider_info, Hajdú-Bihar megyében mikorra várható a szolgáltatás megrendelésének lehetősége?

#755 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 06:53

Idézet: luckystar - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 3:17

Szerintem ez az egyik legpontosabb teszt oldal, letöltési sebesség mérésre:

Csak az a rossz benne, hogy a feltöltést meg nem méri...

#756 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 06:55

Idézet: kew - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 23:43

A változással is csak annyi lesz a baj, hogy minden akció csak új előfizetőkre lesz érvényes. Én már 3 éve fizetem, a hűség lejáratakor még feljebb vitték a havidíjam egy ezressel, mondván lejárt az akció amiben voltam..:)

Ez egyértelmű, ez van mindegyik szolgáltatónál, legyen az Pantel vagy T-Online.

A vonalbemérésnél már az a gond, hogy visszaút meg már nincs... mert az már olyan szakaszba van. Nem olyan egyszerű azért a dolog.

#757 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 06:59

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 22:53

Azért pár szot mondhatnál :D minimum annyit hogy mikortol lesz ez a nagy változás?

Időpontot se mondhatok. A Pantel se tökéletes szolgáltató, ki mutatja majd az is a foga fehérjét, lásd pl. Hungarotel...
bugtengert sajnálom, hogy így megjárta, szenvedett vele hetekig és ez lett belőle... csak annak érdemes belevágnia, aki tudja, hogy mennyire van a központtól.

#758 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 07:50

Nem tudom kulfoldon hogy van, de itt elegge kobaltas a helyzet vonalbemeres szinten, ugyanis tetelezzuk fel a munkamhoz elengedhetetlen a net, es szeretnek minel jobbat. Ha kinezek egy lakast, nem tudom elore hogy ott milyen net lesz, csak akkor derul ki amikor bekoltoztunk. Es ez nagyon gaz... nem hinnem hogy nem lehet megoldani hogy mittomen fizetek X dijat (legyen 10,000Ft) es akkor menjenek ki a megvasarolando hazhoz/lakashoz, merjek be, majd kozoljek velem mizu. De ugy, hogy ha arra kerul a sor hogy oda netet akarok, akkor ne adjak elo az "elofizetes felmeres alapjan sokkal jobbnak kellene lennie" szoveget.

Jelenleg 4600-4800kbit/sec sebesseggel megy a vonalam, estere itthagytam letolteni/pingelni, ilyen eredmennyel:

Ping statistics for 217.20.131.2:
    Packets: Sent = 28154, Received = 26127, Lost = 2027 (7% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 32ms, Maximum = 77ms, Average = 41ms

Az 1000 pingre eso lost jelenleg 71,9 tehat tovabbra is szar a vonalam...

Szerkesztette: bugtenger 2006. 08. 26. 07:55 -kor

#759 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 08:27

Pantelnel van 24 oras bontas vagy valami?
Furcsa ugyanis hogy tegnap delutan tobbezer pingbol 0 lost volt, ma reggel szinten egyetlen lost csomag sincs, ejszaka amikor egyedul volt a gepem, es szabadon garazdalkozhatott a neten, pedig lett 7% lost. Lehetseges hogy ejszaka volt valami bontas, es amig ujra felallt a kapcsolat addig keletkezett a 7% vesztett csomag? Bar 2000 ping az nagyon sok ido lehetett mire lement, kb egy ora.

Btw mikor kapunk vegre hostot?
Eleg mezitlabas igya dolog hogy csak ip van.

#760 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 09:04

Ok, az elozo hozzaszolas (kivetel a host hianyat) tartgytalan, ugyanis megint szetborult a netem, ugyhogy ez a 24 oras bontas teoria megbukott.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.