Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 11:40
Te jösz állandóan ezzel a 8-12-16 hónapos gyerekkel, de fogalmam sincs honnan vetted. Végig 2-3 éves gyerekekről volt szó, az egész vita is ebből a korosztályból indult ki (kutyaugatás vs. 2-3 éves gyereke beszéde). De bővítsük ki és beszéljünk 18-36 hónaposokról.
Ne keverj, te beszeltel arrol, hogy a te gyereked 4 honappal megelozte a korat ebben a korai idoszakban.
Le is vezetted, hogy lehetseges ekkora elteres a gyermekek fejlodeseben.
Igaz most kiakarod boviteni, 36 honapra ezt az intervallumot, hogy nehany helyen ahol mar sokkal nagyobb az elteres igazad lehessen. Csak hat amirol mi SFIJ-el beszeltunk idoszakrol az ilyen korai fazisra ez nem jellemzo, sot.
De levonnal mondjuk 16 honapbol 4et ? Mennyi is az ? 12 ?
Tehat amikor alig tud gugyogni egy gyerek szamodra lehetseges 2 ill 3 szavas mondatokat mondani.
Az nem akarmi, csak egy a baj a tezissel, hogy lehetetlen.
Most meg megint josz a kutya ember osszehasonlitassal, ami egyszeruen valotlan, mert ti vontatok hibasan parhuzamot koztuk.
Kikerem magamnak azt, hogy olyat allitasz ami egyszeruen nem igaz. Ettol neked nem lesz igazad, hogy olyanokat allitasz amit en nem irtam le es el is vonatkoztatom a dologtol magam.
En azt mondom ilyet nem allitottam, tehat tiszteletben kellene tartani a velemenyem (nem azt eroltetni, hogy a ti kepzeletkben mire gondolhattam, amikor egy mondatot leirtam es mi lehet annak a jelentese, hiszen azzal en vagyok tisztaban) es nincs is ilyenrol egy szo sem az altalam leirt mondatok kozott, viszont a tietek kozott megtalalhato a hibas parhuzam, amire reagaltam.
Raadasul egybol jossz a bovitsuk ki a kort 36 honapra.
Nem, nem bovitjuk ki a kort 36 honapra, mert idezem a hibas osszehasonlitast.
Nem arrol volt szo mit csinal egy 2,5 - 3 vagy 8 eves gyerek.
"bogdan
Létrehozva: 2006. jún. 14., szerda - 21:45
szerintem az a 2-3 ev sok lesz. en inkabb
9-12 honapos verziokat hallottam, ha jol remlik.. gondolj csak bele: a 2 eves gyerek mar tipikusan beszel!"
Tehat szerinte azert mert a 2 eves beszel ezert a kutya szellemi nivoja egy 9-12 honapos gyerek korara teheto.
Szep parhuzam. Tehat ebbol jott a vita, nem abbol, hogy en azt mondtam, hogy a kutya szellemi szintje magasabb, hanem hogy az ilyen osszehasonlitas egyszeruen felesleges, hiszen a kutya nem beszel emberi nyelven tehat lemerhetetlen.
Tehat ha meg mashogy is gondolja ezt az osszehasonlitast, meg akkor is nonszensz meg a feltetelezese is az ilyen parhuzam allitasanak.
Szerkesztette: Jakuza 2006. 06. 19. 11:11 -kor