HWSW Informatikai Kerekasztal: BKV büntetések topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

BKV büntetések topic avagy kit hogyan büntetett meg a bkv :) Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 19. 11:58

Remélem zárás nem lesz mert hiába kerestem nem volt bkv-s topic, a tömegközlekedésben pedig az útfelujitásokon kivül minden másról szó van, úgy éreztem ez kicsit konkrétabb topic.

Szóval a következő lenne a kérdés, közeli ismim felhalmozott némi bkv büntetést, sztem legalább 20-30x elkapták az elmúlt 1-2 évben, viszont azt mondta csak 2-3 felszólítás jött ezekből hogy fizessen be 5-10k forintot.... többször költözött, azt mondta hogy ha most beköltözik új helyre akkor nem érik utol, sztem meg igen mert vszinü vmi adatbázisuk van amibe belefrissitik az ott szereplők adatait időnként, ergo a lakcímváltozás sovány vigasz, ergo semmit nem old meg. A kérdés a következő, van valakinek bkv-s ismerős aki ilyen büntetésekben tud segiteni?  :p
Komolyra forditva a szót, mi ennek a menete? ha nem fizeti be a felszólitást akkor késöbb kamatokkal többet kell fizetnie vagy hogy müködik ez? szeretné most az összes ilyen büntit befizetni, letudni, csakhát majd 100k büntetés lepengetni az akácfa utcába...csak van vmi jobb megoldás :(  persze saját sara, csak magát okolhatja ha ennyire sz@rt bele és nem foglalkozott a büntetésekkel...
előre is thx ha vkinek van vmi jó 5lete  :respect:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#2 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 12:17

Tudtommal a BKV nem ferhet hozza a BM nyilvantartasahoz.
Viszont, ha feljelentest tesz a BKV az illeto ellen, ugy mar mas teszta...

...hogy a BM ez esetben kiadja az aktualis cimet, vagy O inditvanyoz eljarast azt nem tom, de feljelentes nelkul nincs sok eszkoze a BKV -nak ervenytelen/reszben hiteles adatokkal.

#3 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 12:48

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 13:17

Tudtommal a BKV nem ferhet hozza a BM nyilvantartasahoz.

...hogy a BM ez esetben kiadja az aktualis cimet, vagy O inditvanyoz eljarast azt nem tom, de feljelentes nelkul nincs sok eszkoze a BKV -nak ervenytelen/reszben hiteles adatokkal.

Így van, a parkolási társaságoknak kiadják, a BKV-nak nem. Jó mi? :(

A lényeg, hogy amennyiben feljelentésre kerül a sor, akkor a vége bírósági ügy lesz és TUTI, hogy be fogják hajtani. Ami miatt nem hallani nagy számban ilyenekről, az az, hogy senki sincs olyan ütődött, hogy >100k felhalmozzon pótdíjakat.
Az ilyen mértékű tartozás viszont már rentábilissé teszi a bírosági költségeket (amit utólag szintén ki fognak fizettetni a delikvenssel).

Mellesleg amennyiben átadja a személyes iratait az ellenőrnek az illető (jó tudni, hogy erre semmi és senki nem kötelezheti őt (kivéve a hatósági személyeket, tehát rendőr, határőr, pénzügyőr)), akkor jogszerűen kezelhetik az ellenőrök a pótdíjazáshoz szükséges adatokat.
Gondolkoztál már ma?

#4 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 14:33

Nem lett volna egyszerubb berletet venni, mint most kifizetni a berlet aranal boven tobb potdijakat?

#5 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 14:36

Nem lett volna egyszerűbb, ha nem adja oda a papírjait? Otthon felejtette, és kész. Bemond egy kamu címet.
Ha ilyen hülye volt, akkor fizesse ki. Szerintem.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#6 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 14:48

Ez az, ingyé utazik, amikor meg ki akarják vele fizettetni, már vakarja a fejét.

#7 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 15:38

elsősorban nem a bírálat kérése volt a topic indítása  :think:  :respect:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#8 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 16:08

esettől függetlenül felmerült bennem egy kérdés, mi van ha, x-et elkapják, nem mutat igazolványt, és bemondja y ember adatait? ilyenkor y hogyan bizonyítja, hogy köze nem volt az egészhez?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#9 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 20:16

Bemondásra nem kéne kitöltenie a csekket. :rolleyes:

#10 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 21:13

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 17:08

esettől függetlenül felmerült bennem egy kérdés, mi van ha, x-et elkapják, nem mutat igazolványt, és bemondja y ember adatait? ilyenkor y hogyan bizonyítja, hogy köze nem volt az egészhez?

Elég kicsi a valószínűsége, hogy egy kamu címen találnak egy kamu nevű embert. Szerintem. ;)
De én a bérletre szavazok, a francnak van kedve állandóan görcsölni, hogy mikor jön az ellenőr.
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#11 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 21:26

Engem egyszer kaptak el kollégista koromban, Debrecenben. Pénteki nap volt, mentünk haza, erre pont akkor jött a karszalagos úriember. :reklamacio: :) A bünti akkor 120 forint volt, ha felmutatsz bérletet a befizetés helysznén. Hétfőn odamentünk, vettünk bérletet a köv. hónapra és kifizettük a büntetést is. Olcsón megúsztuk.

Viszont volt egy nagyon mákos esetem is. Hétfő reggel volt, siettünk a koliba, felszálltunk a buszra. Nálam bérlet-jegy nuku. :D Haver leül, én állok. Mellete ült egy ember. Néhány perc múlva felteszi a karszalagot és elkéri haver bérletét. Utána feláll, én hátrébb lépek, hogy elférjen, ő elkezdi kéregetni a bérleteket. Majd szól, hogy lépjek félre megint, hogy a mögöttem lévőktől is elkérhesse a bérletet. Ekkor már nagyban tanakodtam, mit tegyek, próbáljak-e előre menni, hogy hátha le tudok szállni hamar vagy mondjak hamis adatokat vagy valami. De aztán visszafordult, elment mellettem és ment előrébb. Én csak néztem, gyorsan lelütem haver mellé és örültem a szerencsémnek. :D
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#12 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 21:27

Idézet: ikriszta - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 22:13

Elég kicsi a valószínűsége, hogy egy kamu címen találnak egy kamu nevű embert. Szerintem. ;)
De én a bérletre szavazok, a francnak van kedve állandóan görcsölni, hogy mikor jön az ellenőr.

Kitta, nem ugyanarról beszélünk ;)

#13 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 21:28

Idézet: Warton - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 21:16

Bemondásra nem kéne kitöltenie a csekket. :rolleyes:

lehet, hogy nem kéne, de megteszi...

#14 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 21:31

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 22:27

Kitta, nem ugyanarról beszélünk ;)

Úgy érted direkt bemondja valaki valós adatait?  :eek:  Ez azért durva lenne.  :(
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#15 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 22:01

Idézet: ikriszta - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 22:31

Úgy érted direkt bemondja valaki valós adatait?  :eek:  Ez azért durva lenne.  :(

erre gondolok. elvileg kérdezem csak, de nekem úgy tűnik, hogy ennek semmi akadálya nincsen...

#16 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 22:26

Nekem jópár éve sikerült a metrón, átszállás után, zsebemben egy kezelt és legalább három kezeletlen jeggyel kiszabni magammal. Akkor még 1200 volt a helyszíni bünti. Gondoltam nem veszek bérletet, mert a hónapban nem voltam bp-en szinte semmit. De a szokás hatalma miatt simán elfelejtettem átszálláskor luggatni. IJ póló.
Ezt sikerült a 40esen is eljátszanom, ahol is pontosan tudom hol a közighatár, szoktam is arra járni, mégis olyan jól beültem, hogy csak akkor jutott eszembe a jegy, mikor a hegyomlás méretű kopter ellenőr érdeklődött :) Itt picit csaltam, mert megúsztam egy bérletbemutatással, ugyanis a jóember nem írta rá a csekkre, hogy a 40esen melyik részen kaptak el. Így a bp. bérletet bemutattam az akácfában.
És ez vagyok én, akinek van bérlete.

A bkv meg elképzelhető, hogy eladja a tartozást valami behajtónak, mint mondjuk a telkók?

#17 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 22:40

Kicsit zavar a szóhasználat, mert a Bkv nem büntethet, egy senkiházi érettségi nélküli Bkv ellenőr, meg pláne nem. Itt maximum pótjegy váltásról lehet szó, persze csakis akkor, ha el tudják kérni az adataimat, amihez hatósági személy (pl. rendőr) jelenlétére van szükség, és még akkor is problématikus a dolog. Mert a rendőr milyen jogon adja ki az én adataimat az ellenőrnek.

A Bkv szolgáltatásainak igénybevétele esetén egy egyszerű szerződés megkötéséről van szó. Ha nem teljesítem az ezzel kapcsolatos kötelezettségeimet akkor maximum polgári jogi felelősségem lesz, de semmilyen büntetőjogi felelősségem nem keletkezik, egészen addig a pontig, amíg az okoskodó, tahó Bkv ellenőrnek nem kenem el a száját.

Idézet

A Bkv a polgári jogi igényét bíróság előtt érvényesítheti, mégpedig egy keresetlevél benyújtásával, eztán lesz egy pár tárgyalás, végül végrehajtás. Feljelentést nem tehet, mert semmilyen büntetőjogi szabályt nem sértett meg a bliccelő.

Idézet

A bkv meg elképzelhető, hogy eladja a tartozást valami behajtónak, mint mondjuk a telkók?

Könnyen meglehet.

#18 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 22:53

Idézet: Warton - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 22:40

Kicsit zavar a szóhasználat, mert a Bkv nem büntethet, egy senkiházi érettségi nélküli Bkv ellenőr, meg pláne nem. Itt maximum pótjegy váltásról lehet szó, persze csakis akkor, ha el tudják kérni az adataimat, amihez hatósági személy (pl. rendőr) jelenlétére van szükség, és még akkor is problématikus a dolog. Mert a rendőr milyen jogon adja ki az én adataimat az ellenőrnek.

A Bkv szolgáltatásainak igénybevétele esetén egy egyszerű szerződés megkötéséről van szó. Ha nem teljesítem az ezzel kapcsolatos kötelezettségeimet akkor maximum polgári jogi felelősségem lesz, de semmilyen büntetőjogi felelősségem nem keletkezik, egészen addig a pontig, amíg az okoskodó, tahó Bkv ellenőrnek nem kenem el a száját.

A Bkv a polgári jogi igényét bíróság előtt érvényesítheti, mégpedig egy keresetlevél benyújtásával, eztán lesz egy pár tárgyalás, végül végrehajtás. Feljelentést nem tehet, mert semmilyen büntetőjogi szabályt nem sértett meg a bliccelő.

Könnyen meglehet.

Nem biztos, hogy érdemes okoskodni, mert feljelentenek a bkv ellenőrök, hogy pl. inzultáltad őket. Lehívják a "senkiházi, érettségi nélküli szekuritis arcokat" is Te egyedül voltál, neki meg ott van 6 másik "senkiházi, érettségi nélküli bkv ellenőr" utána majd vakarózhatsz. Ha kis szerencséd van, akkor nem tépnek meg egy sötét utcában a "senkiházi, érettségi nélküli akárkik".

#19 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 23:17

Fogadjunk, hogy ellenőr vagy?! :D

Látom sikerült megérteni a hozzászólásom lényegét. :p

#20 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 00:19

Azért abban megegyezhetünk, hogy nem a társadalom krémje lesz BKV ellenőr, így ha kicsit durván fogalmazott is Warton, igaza van. Persze tisztelet a kivételnek. Az meg, hogy egy BKV ellenőr bejelentésére kijönne egy rendőr??...  persze lehet, hogy ennyi szabadidejük van :) Másrészt meg abban sem akadályozhat meg, hogy elsétáljak.

Én mondjuk amióta iskolás vagyok (lassan 15 éve) minden hónapban megvettem a bérletet..

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó