HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#2421 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 07. 11:11

Idézet: Bici - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 11:57

A VPN szolgáltatások esetén miért úszhatja meg a szolgáltató a lefülelést?
Tegyük fel, Józsi sokat torrentezik, és ha saját net elérésével csinálja (megoszt jogvédett cuccokat), akkor ejnyebejnye, de ha ezt VPN-en keresztül csinálja, akkor csak a VPN-t biztosító céget találják meg, az pedig nem tudja kiadni az igazi tettest, mert nem vezet forgalmi naplót.

Forgalmi naplót vezetni kell. Egyrészt saját érdekben, mert ha műszaki hiba, ha piros, ha a Józsi gépe rajtam keresztül ontja a vírust, ha satöbbi. Főleg ha fizetős, elszámolási alapnak és forgalomnak is kellene lennie. Ha nem vezet naplót, nem tudja igazolni, akkor meg így járt, legközelebb vezetni fog. Másrészt ha jól sejtem kötelező, meg el kell tenni sok évre, valamelyik biztonságtechnikais topikban olvastam róla, ISP-k nyilván saját érdekükben komolyan is veszik.
Make love not Wor.

#2422 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 07. 11:41

Pontosan. Ha esetleg pillanatnyilag nem is vezet (mert mondjuk ez a reklámja), akkor sem tudhatja a user, hogy fog-e később. S a válasz: ha az NB odamegy, még az anyám szemei színét is megtalálják. Pedig nem is vagyok odavalósi user... :)

Szóval semilyen VPN esetén nincs megúszás. Maximum így csábítják az ügyfeleket, meg lehet, hogy 1 kis ideig tényleg nem adnak ki adatot. De ezt vajon ki garantálja, s mi alapján?

Ha igazolható a törvényszegés, akkor bizony a szolgáltató már csak kis ponttá válik, s meglehet, hogy még azt is elrebegi, amit nem kérdeznek. :) De manapság nálüunk még ez nem jellemző. De technikailag semmi akadálya, függetlenül bármilyen VPN-től.

Szerkesztette: Warrior 2009. 09. 07. 11:43 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2423 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 11:53

Ok, értem.
Nem akarok konkrét oldalt linkelni, de van itthon is, és kint is olyan VPN-es cég, ahol az a reklám alapja, hogy nem tárolnak forgalmi adatokat és IP címeket...
Akkor ez tuti kamu? Vagy csak nem teljesen hihető, hogy igaz?

Szerkesztette: Bici 2009. 09. 07. 11:53 -kor

Á, mint Álemér...

#2424 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 12:59

Idézet: Bici - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 12:53

... de van itthon is, és kint is olyan VPN-es cég, ahol az a reklám alapja, hogy nem tárolnak forgalmi adatokat és IP címeket...
Akkor ez tuti kamu? Vagy csak nem teljesen hihető, hogy igaz?

Ha most még nem is naplóznak, szerintem idő kérdése, ill. lehet, hogy nem fogják a user orrára kötni.

Akármi lehet. De tudnod kell, hogy esetleg ha törvényszegéshez járulnak hozzá, azt nem tehetik akármeddig... Előbb-utóbb utánanéz valaki, aztán a szolgáltató kénytelen meghajlani, mielőtt igazi bűntárssá válhatna.

Gondolj csak bele: egy húzós hack-et végrehajt valaki egy ilyen vpn felett, szerinted melyik az a szolgáltató, amelyik pl. az nb-vel ne működne együtt, ill. azt mondaná, hogy bocsi, nem naplózunk mert csak. Csak az első "ügyig" nem naplóznak s titkolóznak. Utána úgy csicseregnek majd, mint a kismadár, ha a megfelelő szervezet keresi meg őket...

Egy picit megmasszírozzák az isp tökeit, utána majd vagy befuccsol, vagy azt mondja, hogy mégis változtatnánk a szerződési feltételeken...

Ez csak marketing-erejű dolog, szerintem nem lesz hosszú életű. De pesszimista vagyok.

Szerkesztette: Warrior 2009. 09. 07. 13:04 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2425 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 13:13

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 13:59

Ha most még nem is naplóznak, szerintem idő kérdése, ill. lehet, hogy nem fogják a user orrára kötni.

Egyáltalán milyen működőképes rendszer az, ahol egy VPN szolgáltatásnál a belépett júzert nem logolják? Oszt ha valami nem működik mit néz vissza, vagy egyáltalán most mi is ez?
Make love not Wor.

#2426 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 13:14

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 13:59

Egy picit megmasszírozzák az isp tökeit, utána majd vagy befuccsol, vagy azt mondja, hogy mégis változtatnánk a szerződési feltételeken...

Azért amit itt ISP szinten ezek a warezkirályok el bírtak követni, az nem volt egyszerű. Ezeket vagy megmasszírozzák, oszt a legális emberek önként és dalolva kirántják a kérdéses gépet, meg együttműködnek.

A nem legálisnak meg majd az az NHH, ISZT, vagy akitől a gerincet veszik.
Make love not Wor.

#2427 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 13:52

Warrior: Ok, értem, tehát hosszú távon ők sem fognak így működni.

Jahno: Sejtelmem sincs, hogy hogyan működik, én csak azt látom, hogy ezt írják, és felmerült bennem ez a kérdés, hogy ezt hogyan lehetséges megúszni. :)

Köszi a válaszokat mindenkienk!

Szerkesztette: Bici 2009. 09. 07. 13:53 -kor

Á, mint Álemér...

#2428 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 07:07

:offtopic: Meg ha az ISP nem is naplóz, betesznek egy harmadik szervert "valahova", s elvégzi. Megoldható, s még az ISP is bele fog menni. Aztán ők maguk valóban nem naplóznak...

#2429 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 11:49

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 8:07

:offtopic: Meg ha az ISP nem is naplóz, betesznek egy harmadik szervert "valahova", s elvégzi. Megoldható, s még az ISP is bele fog menni. Aztán ők maguk valóban nem naplóznak...

Mibe megy bele? Monitorportot helyben talán lehet csinálni, csak mondjuk egy helyi VPN logot meg egy proxyt egyszerűbb elemezni, mint mondjuk a teljes szerver forgalmát sniffelni, meg feldolgozni, nem? Valamint a "valahova" sem olyan egyszerű, de a monitoreozáshoz is nyomósabb érv kell. Igaz néha eszkükbe jut a "fekete doboz a sarokban" valakiknek, ami egyből urban legendként terjed, de az megint más.
Make love not Wor.

#2430 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 15:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 11:49

Mibe megy bele? Monitorportot helyben talán lehet csinálni, csak mondjuk egy helyi VPN logot meg egy proxyt egyszerűbb elemezni, mint mondjuk a teljes szerver forgalmát sniffelni, meg feldolgozni, nem? Valamint a "valahova" sem olyan egyszerű, de a monitoreozáshoz is nyomósabb érv kell. Igaz néha eszkükbe jut a "fekete doboz a sarokban" valakiknek, ami egyből urban legendként terjed, de az megint más.

Kaposvaron egy helyi ISP indulasakor megjelentek a csokak.  Elkertek a drotot amin minden atmegy es visszaadtak egy masikat, hogy akkor ezt hasznalja, minden jot.  A ketto kozotti fekete dobozrol nincs informacio.  Masreszt meg amikor a telekomban kicsit elvesztettuk ket nap accounting adatat, akkor az nbh-s rendszerbol nyertuk vissza, az nem veszit semmit.

de persze ez csak mitosz meg urban legend.

#2431 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 16:20

Idézet: adam.k - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 16:41

Masreszt meg amikor a telekomban kicsit elvesztettuk ket nap accounting adatat, akkor az nbh-s rendszerbol nyertuk vissza, az nem veszit semmit.

Nálam csak simán backup01-nek híjják a szervert, amiről az ilyet visszarakjuk.
Make love not Wor.

#2432 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 21:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 17:20

Ismerős a Digi-nél dolgozik, mondta hogy full-os acc-ot adtak az nb-nek a mail szervereikhez. Mindenhez hozzáférnek.
De szerintem ez így a jó, hiszen ez a dolguk. Csak ne essenek át a ló túloldalára.

Szerkesztette: Meister 2009. 09. 11. 21:20 -kor

#2433 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 21:42

Idézet: Meister - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 22:19

Ismerős a Digi-nél dolgozik, mondta hogy full-os acc-ot adtak az nb-nek a mail szervereikhez. Mindenhez hozzáférnek.
De szerintem ez így a jó, hiszen ez a dolguk. Csak ne essenek át a ló túloldalára.

Akkor azóta az ismerősödet elvitte a nagy fekete autó amiért ezt az infot közölte veled...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2434 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 12. 00:37

Idézet: Meister - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 22:19

Persze. Mi az a fullos? Odajött NBH, oszt akkor domain admin lett, meg ssh root júzer kapott, majd bemászkálnak? Lófasz baze, ismerős meg csak úgy kalap alatt kipofázza.
Make love not Wor.

#2435 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 12. 01:18

Nah, amilyen fluktuacio meg frusztracio lehet ott neha, nemcsoda :)
Udv: Nezelodo

#2436 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 22:30

Höhö, Silihostosok már MLMbe is belefogtak, mindegy mi az a marhaság, válság van, dőljön a lóvé. Marketingesük mondjuk jó, szokásos Readers Digestes MLM-es stílusban jön a cucc, hogy már csak 1 nap, és akkor blábláblá, regisztráljon, adja el most, adja tovább, hívja meg ismerőseit. Ehhhh.
Make love not Wor.

#2437 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 10:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 16:20

ez kicsit mas kategoria

#2438 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 12:40

Szép napot.

Másik topic-ban felmerült bennem az igény domain és tárhely ügyében, csak rossz helyen. Ezt helyesbítendő, ide is beszabadítottam magam. :)

Ami mindenképpen kéne mysql, php, két domain, aldomain-ek. Legelőször, csak egy wordpress gagyiság számára, meg játszani. Tehát alapvetően ez elég is lenne.

Viszont, mostanában egyéb okokból adódóan kötődöm Microsoft-ékhoz is. Asp.net és ráépülő web services valamint mssql viszonylatban, legalábbis, ami ide tartozik. Tehát kézenfekvőnek gondoltam volna az IIS alapú webszervert, de Jahno azt mondta, hogy az nyűgös, mert kevés belőle a jó.

Szóval most vagy az van, hogy lemondok az ASP-ről, ami nem létszükséglet, vagy lesz jó IIS-es hely. Ha minden kötél szakad mssql-ről is le tudok mondani, úgyis magamnak fejlesztek, akkor meg már mindegy miben, de azért az jó, ha van tartalékba. Szerk.: Igaz, hogy silverlight-hoz kéne, az meg mysql-lel olyan, mint kutyát macskakajával etetni. Ez de rossz hasonlat, mindegy. :omg:

Picit bizonytalan vagyok. :confused:  :Đ

Szerkesztette: Ndrew 2009. 10. 11. 12:42 -kor

#2439 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 09:59

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. okt. 11., vasárnap - 13:40

Ami mindenképpen kéne mysql, php, két domain, aldomain-ek. Legelőször, csak egy wordpress gagyiság számára, meg játszani. Tehát alapvetően ez elég is lenne.

Viszont, mostanában egyéb okokból adódóan kötődöm Microsoft-ékhoz is. Asp.net és ráépülő web services valamint mssql viszonylatban, legalábbis, ami ide tartozik. Tehát kézenfekvőnek gondoltam volna az IIS alapú webszervert, de Jahno azt mondta, hogy az nyűgös, mert kevés belőle a jó.

IIS alatt a WordPress minnden funkcióját nehéz kihasználni, mert nincs mod_rewrite.
Én nálam ennek ellenére van IIS6, php5, mySQL, és MS SQL is.

#2440 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 10:36

Idézet: Meister - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 10:59

IIS alatt a WordPress minnden funkcióját nehéz kihasználni, mert nincs mod_rewrite.
Én nálam ennek ellenére van IIS6, php5, mySQL, és MS SQL is.

Köszönöm szépen az információt. Agyalok még ezen egy picit, aztán választok.
:respect:

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.