HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#2461 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 31. 19:37

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. okt. 31., szombat - 18:57

Az Inte r Wa re hoszting ÁSZFje változik nov23-tól!     Ki, hogyan tudja értelmezni az alábbi, újonnan bekerülő részletet?

13.3.3 Eszközök teljesítményfelvételével kapcsolatos szabályok

c) Az átalánydíjas áramfogyasztás alapját Szolgáltató által rendszeresen készített, a
Szolgáltató szervertermeiben összesen található szerverekre vonatkoztatott
átlagfogyasztás adja. Az átlagfogyasztás mérését Szolgáltató évente megismétli.
Jelenlegi teljesítményfelvételi korlátok:

1. Rackszekrényben elhelyezett eszközöknél átlagosan 170 W / 2 unit;
2. Polcon elhelyezett eszközöknél átlagosan 110 W / Eszköz.

Emelkedik az áram ára, ill. a klimatizálás is kezd szűkössé válni, így beépítettek egy lehetőséget maguknak, hogy a régebbi, nem energiahatékony ill. nagy teljesítményfelvételű szervereket rendkívüli felmondással kiszórhassák a szerverteremből, lásd az új ászf 13.4.1-es pontotját:

13.4.1 Eszközök teljesítményfelvételének mérése
a) Területbérlet egység vagy Területbérlet hely Betelepülési Egység esetén az Eszköz áramfogyasztását Szolgáltató alapesetben nem méri, hanem átalánydíjat állapít meg, melyet a Területbérlet szolgáltatás árába beépít. Amennyiben felmerül annak a lehetősége, hogy Előfizető a 13.3.3 c) pontban részletezett teljesítményfelvételt meghaladja, úgy Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy Előfizető Eszközének teljesítményfelvételét – annak átalánydíjas jellege ellenére – ellenőrizze. A 13.3.3 c) pontban leírt értékeket jelentősen meghaladó eredmény esetén Előfizetővel szemben a 13.4.2 pont szerint eljár.

A szankciót pedig a 13.4.2 pont tartalmazza:

13.4.2 Eszköz teljesítményfelvételének mértékére vonatkozó szabályok
a) Az egy Rackszekrényben elhelyezett Eszközök összesített teljesítményfelvétele a 3000 W-ot, míg polcrendszer alapú elhelyezés esetén az egy blokkon elhelyezett Eszközöké az 1800 W-ot tartósan nem haladhatja meg. (Átalánydíjas esetben a 13.3.3 c) pontban szereplő értékek az irányadóak.) Amennyiben mégis meghaladja, abban az esetben Szolgáltató felszólítja Előfizetőt a túlfogyasztás megszüntetésére. Előfizető a teljesítményfelvételt egy vagy több Eszköz leállításával, illetve eltávolításával csökkentheti.
Amennyiben
1. egy naptári évben Szolgáltató Előfizetőt több mint háromszor figyelmezteti, vagy
2. a túlfogyasztás több mint 30 napon túl is fennáll, vagy
3. a túlfogyasztás mértéke meghaladja a 25%-ot (Rackszekrény esetén a 3750 W-ot, blokk esetén a 2250 W-ot)
úgy Szolgáltató a Szolgáltatást a rendkívüli felmondás szabályai szerint felmondhatja.

Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#2462 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 20:21

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2009. okt. 31., szombat - 20:37

Emelkedik az áram ára, ill. a klimatizálás is kezd szűkössé válni, így beépítettek egy lehetőséget maguknak, hogy a régebbi, nem energiahatékony ill. nagy teljesítményfelvételű szervereket rendkívüli felmondással kiszórhassák a szerverteremből, lásd az új ászf 13.4.1-es pontotját:

Azt írják, ha valakinek a gépe 25000000w-ot fogyaszt, akkor _nekem_ emelhetik a díjamat.

Na most egy szerver mennyit fogyaszt átlagban?  Azért a 170w egy mai pl HP DL380 szervernek kevéske. 1 proci megehet 130W-ot, és kettő van benne.

#2463 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 21:42

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. okt. 31., szombat - 20:21

Azt írják, ha valakinek a gépe 25000000w-ot fogyaszt, akkor _nekem_ emelhetik a díjamat.

Na most egy szerver mennyit fogyaszt átlagban?  Azért a 170w egy mai pl HP DL380 szervernek kevéske. 1 proci megehet 130W-ot, és kettő van benne.

Szerintem ilyet nem írnak, azt írják hogy ha valakinek a gépe 25000000w-ot fogyaszt, akkor azt a szervert azon nyomban kihúzhatja az IW, azaz a szolgáltatást a rendkívüli felmondás szabályai szerint felmondhatja. Pont arra törekszenek, hogy ne veled fizettessék meg a "villanykazánok" üzemeltetői által elpazarolt sok-sok energia díját...

Ez a 110W / 170W pedig egy átlag, gondolom szépen elosztották a szünetmentesek által amúgy is mért összes teljesítményt a szerverek darabszámával, azt annyi. Nyilván mivel átlag, benne van az épp nem üzemelő, down-olt szerverek meg a 600W-ot fogyasztó telepakolt vasak is, nyilván mivel átlag, ha egyenletesen szórnak a szerverek fogyasztásai, nagyjából a fele szerver többet fogyaszt ennél az értéknél.

Szerintem az ászf módosítás ezen része csak egy "gumiszabály", amivel alkalmasint kiszórhatják az ügyfelek sok-sok éves, elavult, vagy "agyontömött", sokat fogyasztó szervereit, nem hiszem, hogy meg szeretnék felezni a náluk elhelyezett szerverek számát.

Abban azért bízhatunk, hogy nem ellenségeik maguknak, és nem fogják saját maguk alatt vágni a fát azzal, hogy minden gépet szigorúan ezen szabály alapján értékelnek, már a szabály ill. a szankció is feltételes módon fogalmazódott meg, mér_het_, felmond_hat_. Ha belegondolsz, a salgo polcos sima gépekre megadott 110W még kevesebb, mint írtad már egyetlen proci is elfogyaszthat akár ennél is többet, és akkor a többiről, alaplap, merevlemezek, vezérlőkártyák még nem is beszéltünk, nem hinném hogy a mezei webhosting gépekkel akarnának kiszúrni, én nem nagyon tartok ettől az új szabálytól.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#2464 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 08:15

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2009. okt. 31., szombat - 22:42

Szerintem ilyet nem írnak, azt írják hogy ha valakinek a gépe 25000000w-ot fogyaszt, akkor azt a szervert azon nyomban kihúzhatja az IW, azaz a szolgáltatást a rendkívüli felmondás szabályai szerint felmondhatja. Pont arra törekszenek, hogy ne veled fizettessék meg a "villanykazánok" üzemeltetői által elpazarolt sok-sok energia díját...

De honnan tudják, melyik fogyaszt sokat?  Nincs külön mérés.  Az _összes_ fogyasztását mérik.  Abból számolnak átlagot. (Persze a módszert nem tudjuk, lehet, hogy szin alapján megy.. :)
Szekrényeknél a szekrény fogyasztását mérik.  Egy 42U-s szekrényben simán lehet 15-20 gép.

Az én értelmezésem szerint ez arra van, hogy év elején (ill. az évi 1x mérés után) simán lehet árat emelni a hűségnyilatkozaton belül is.  Mert ugye aki most nem szól, az beleegyezik ebbe.

#2465 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 10:16

APC-nek van cucca amivel konektoronként tudod mérni a fogyasztást.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2466 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 10:49

Idézet: VKP - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 11:16

APC-nek van cucca amivel konektoronként tudod mérni a fogyasztást.

Én ilyet nem láttam IW-ben :)  És nem is írják, hogy egyedileg lenne mérve..

#2467 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 10:55

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 11:49

Én ilyet nem láttam IW-ben :)  És nem is írják, hogy egyedileg lenne mérve..

Én nem mondtam, hogy ott van, de a lehetőségük megvan rá, hogy legyen. Szerintem tegyél nekik ajánlatot és adj el nekik ilyen cuccokat  :D
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2468 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 13:06

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 8:15

De honnan tudják, melyik fogyaszt sokat?  Nincs külön mérés.  Az _összes_ fogyasztását mérik.  Abból számolnak átlagot. (Persze a módszert nem tudjuk, lehet, hogy szin alapján megy.. :)
Szekrényeknél a szekrény fogyasztását mérik.  Egy 42U-s szekrényben simán lehet 15-20 gép.

Az én értelmezésem szerint ez arra van, hogy év elején (ill. az évi 1x mérés után) simán lehet árat emelni a hűségnyilatkozaton belül is.  Mert ugye aki most nem szól, az beleegyezik ebbe.

Az írták az ÁSZF-be, hogy:

Amennyiben felmerül annak a lehetősége, hogy Előfizető a 13.3.3 c) pontban részletezett teljesítményfelvételt meghaladja, úgy Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy Előfizető Eszközének teljesítményfelvételét – annak átalánydíjas jellege ellenére – ellenőrizze.

Tehát persze nem mérik gépenként a fogyasztást, de ha úgy gondolják (lehet hogy ahogy írod szín alapján, vagy mert pl. odamegy az operátor és megnézi, mennyire meleg a levegő amit kifúj a vas, ezt nem olyan bonyolult egy digitális hőmérővel megnézni, esetleg csak saccra kiválasztanak pár nem szimpi gépet, vagy bárhogy), akkor ellenőrizhetik, ehhez való jogukat pakolták bele az új ászf-be.

Hogy ezt hogy oldják majd meg, felhívnak hogy akkor most bedugnák a szervert egy fogyasztásmérős konnektorba pár napra, állítsam már le legyek olyan jó, vagy az áramkör megbontása nélkül, a vezeték körüli indukált feszültségből mérik majd ki kevésbé pontosan a fogyasztást, vagy nem is mérik csak hasalnak egy számot azt kész, passz.

Ha rack szekrényt bérelsz, oda 3750 W-ot adnak átalányban / rack, ami olyan ~90W/unit 42U rack-el számolva, ez nagyjából meg is felel a rack-es egyedi szerverekre megadott 170W / 2U átlagos fogyasztásnak.

Ha áremelést szeretnének, akkor azt szerintem kevésbé körülményesen is megtehetnék, mint nemrég amikor szintén emelkedett az áram ára, így emelni voltak "kénytelenek" az árat.

#2469 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 17:14

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 14:06

...

Ezzel nem győztél meg :)

Az előző áramelés is érdekes dolog volt.  Felemelték, majd pár hónap múlva megkerestek, hogy adnák olcsóbban...,  és jelenleg ugyanannyit fizetünk, mint emelés előtt.

#2470 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 11:27

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 16:14

Ezzel nem győztél meg :)

Az előző áramelés is érdekes dolog volt.  Felemelték, majd pár hónap múlva megkerestek, hogy adnák olcsóbban...,  és jelenleg ugyanannyit fizetünk, mint emelés előtt.

5-éve az Adatparkban van a gépem ott sosincs ilyen mizéria szerintem az akkori árakhoz képest már bőven ráfizetés nekik a szolgáltatás. Hp szerver ( 600W-os Delta ) 2 raid kártya 8 vinyó Dual Xeon
1db 12cm-es delta venti +6db 9cm-es. Olyan hangja van mint egy Boing 747-nek.
szakértek hozzá csak most nem jut eszembe...

#2471 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 00:01

Voltam valamelyik nap az egyik hostingban, ahol csak egy switchunk van, semmi mas nincs.  Ehhez kertem konzolt.  Azonositas utan az ember elrohant, majd csalodottan telefonalt fel, hogy nem tudja hova dugni a monitort es a billentyuzetet.

#2472 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 22:55

Idézet: adam.k - Dátum: 2009. nov. 18., szerda - 1:01

Voltam valamelyik nap az egyik hostingban, ahol csak egy switchunk van, semmi mas nincs.  Ehhez kertem konzolt.  Azonositas utan az ember elrohant, majd csalodottan telefonalt fel, hogy nem tudja hova dugni a monitort es a billentyuzetet.

Én meg kaptam az IW-től plusz egy IP-re 3000+ÁFA havi ajánlatot. Nevetséges. Ha nem lenne ilyen nehéz elköztötetni több száz domaint, már biztos nem lennék itt...

Apropó, nem tudja valaki, hogy ez a hülyeség megoldódik-e majd az IPv6-tal, hogy ennyiért adják a lusz IP-ket? Illetve az IPv6-os cím tényleg "hordozható" lesz. Azaz lehet majd mondjuk 6 IPv6-os címe a szerveremnek, s ha beszarik az éppen aktuális szerverhotel, akkor fogom, s átviszem a vasat másik hotelbe, és ott plug and play működni fog?

#2473 Felhasználó inaktív   Red 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 08:14

Idézet: Meister - Dátum: 2009. nov. 18., szerda - 23:55

Én meg kaptam az IW-től plusz egy IP-re 3000+ÁFA havi ajánlatot. Nevetséges.

mennyi az elfogadhato? 300ft? szerintem ok se ingyen kapjak.

#2474 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 08:28

Idézet: Meister - Dátum: 2009. nov. 18., szerda - 21:55

Én meg kaptam az IW-től plusz egy IP-re 3000+ÁFA havi ajánlatot. Nevetséges. Ha nem lenne ilyen nehéz elköztötetni több száz domaint, már biztos nem lennék itt...

Apropó, nem tudja valaki, hogy ez a hülyeség megoldódik-e majd az IPv6-tal, hogy ennyiért adják a lusz IP-ket? Illetve az IPv6-os cím tényleg "hordozható" lesz. Azaz lehet majd mondjuk 6 IPv6-os címe a szerveremnek, s ha beszarik az éppen aktuális szerverhotel, akkor fogom, s átviszem a vasat másik hotelbe, és ott plug and play működni fog?

Szerintem meg. Bár ha ilyen ütemben osztogatják a /48 -as tartományokat előbb utóbb bajban leszünk azzal is  :D
szakértek hozzá csak most nem jut eszembe...

#2475 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 11:16

Idézet: Red - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 9:14

mennyi az elfogadhato? 300ft? szerintem ok se ingyen kapjak.

Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy pl. az USÁban (de ugyanannak a cégnek az európai DC-jében is) ha kérsz az éves 10USD-s hosztinghoz plusz IP-t, akkor kapsz havi 1-2 USD-ért. Az mondjuk 500 Ft.
De nem 3000. (És az IW-nél 5000+ÁFA a listaára egyébként.)
Érted, egy db IP-nek.
Ha mondjuk 5 HTTPS-es oldalt akarok hostoltatni, akkor csak a szükséges IP-k 25.000Ft+ÁFA lenne. Azaz a havi hosting költség kb 40.000 HUF. Nézzetek el ide:
http://softlayer.com...2m_details.html
Innen az első, a 259 USD XEON van ennyiben, csak itt a vasat is adják hozzá. És 5 IP-t. És ha 5 helyett 33 IP-vel kéred, akkor az még havi 5000 Ft.

És az IP mindenkinek tud ugyanannyiba kerülni, nem hiszem el, hogy az IW-nek ennyivel drágábban  (33-szoros áron) adják.

#2476 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 19. 11:48

Idézet: Meister - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 11:16

És az IP mindenkinek tud ugyanannyiba kerülni, nem hiszem el, hogy az IW-nek ennyivel drágábban  (33-szoros áron) adják.

Bezzeg ha havi 50k-ért hostolhatnál weboldalt, akkor nem zavarna, mi?

Szerintem idehaza van olcsóbban is, régóta tudjuk, hogy IW az pár szempontból szopolás.
Make love not Wor.

#2477 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 14:05

Nem igazán értem a problémát!

Akinek valóban kell a https, annak nem jelenthet gondot az a havi +3eFt.
Mi +5eFt-ért adjuk a saját ip-s https-t  /hó + a tanusítvány ára.

#2478 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 16:37

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 15:05

Nem igazán értem a problémát!

Akinek valóban kell a https, annak nem jelenthet gondot az a havi +3eFt.
Mi +5eFt-ért adjuk a saját ip-s https-t  /hó + a tanusítvány ára.

Értelemszerűen én is továbbszámlázom. De most tervezem upgradel-ni a vasam, ami után a meglévő SW+HW környezet menne egy virtuális gépbe, és új oprendszer lenne, stb... Ott pl. nem, mindegy, hogy plusz 3 IP-ért kifizetek 9.000+ÁFA/hót, vagy sem. Egyzserűen ez az ár nem normális. Ez olyan, mintha egy gombóc fagyi lenne 1200 Ft egy sarki utcai árusnál.

#2479 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 19. 17:48

Idézet: Meister - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 16:37

9.000+ÁFA/hót, vagy sem. Egyzserűen ez az ár nem normális. Ez olyan, mintha egy gombóc fagyi lenne 1200 Ft egy sarki utcai árusnál.

https nem sarki gombóc, ami minden sarki óvodás Gisz Jakabkának kell. Kapizsi?
Make love not Wor.

#2480 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 21:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 18:48

https nem sarki gombóc, ami minden sarki óvodás Gisz Jakabkának kell. Kapizsi?

Az itt elérhető ÁSZF szerint viszont lehet, hogy nincs havidíja, csak egyszeri díja. Fene sem érti ezt.

http://interware.hu/document/200910/ASZF_S...df&letoltes

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.