HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#2481 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 20. 09:13

Idézet: Meister - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 22:13

Az itt elérhető ÁSZF szerint viszont lehet, hogy nincs havidíja, csak egyszeri díja. Fene sem érti ezt.

http://interware.hu/document/200910/ASZF_S...df&letoltes

Kérdezz rá, de szerintem elírák a dolgot.

#2482 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 22. 13:38

Sziasztok. A web-server.hu-nál van egy 10GB-os tárhely csomagom. Alapvetően a szolgáltatások összetételével elégedett vagyok, de a minőségével nem. Minden két hétben van olyan szolgáltatás, amivel gond van. (Most a levelezés nem ment egy napot, arra rágtam be.)

Kérdésem: hasonló áron van jobb szolgáltató?

Szerkesztette: Naszta 2009. 11. 22. 13:39 -kor

#2483 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 13:45

nem te vagy az egyetlen, aki panaszkodik rájuk

kis pénz - kis foci      :cool:

#2484 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 14:20

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 14:45

kis pénz - kis foci         :cool:

Értem én, értem én. Ezért kamu sci-fi szagu a mentés stb. De ettől még nem kéne, hogy minden héten legyen valami gond. Én a saját weboldalamat tárolom náluk. Nem céges. Magánemberként meg ez is luxus, elvileg. :)

Csak nem ők az egyetlenek itthon, akik ezt szolgáltatják!

Az Exchange Server elérésem a sherweb.com-nál van. Szimpi ott a Linux-os tárhely is, csak támogatnám a hazait, amíg lehet. :Đ  Ők küldenek mail-t karbantartás előtt és eddig csak egyszer volt 10 perc nem várt esemény 4 hónap alatt. (Azt is a bocsánatkérő e-mail-ből tudtam meg.)

#2485 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 14:39

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 14:45

kis pénz - kis foci         :cool:

Meg relatív ez az olcsó is: 16.000-ból már van szerverhoszt egy gépre. Ha van 8 felhasználója, akkor a gép és a sávszél is ki van fizetve. Itt meg szemmel láthatóan nem 8 felhasználó jut egy gépre. :think:

Szerkesztette: Naszta 2009. 11. 22. 14:40 -kor

#2486 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 14:55

Idézet: Naszta - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 14:38

Kérdésem: hasonló áron van jobb szolgáltató?

Ha statikus tárhely elég, akkor keress meg mailban.
as.hu

#2487 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 22. 15:05

Idézet: Naszta - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 14:39

Meg relatív ez az olcsó is: 16.000-ból már van szerverhoszt egy gépre. Ha van 8 felhasználója, akkor a gép és a sávszél is ki van fizetve. Itt meg szemmel láthatóan nem 8 felhasználó jut egy gépre. :think:

Én is így gondoltam 10 évvel ezelőtt. Aztán vasat is kell venni, azzal a géppel foglalkozni is kell, számlát küldeni, adóz befizetni, ráadásul 1 gépet hamar ki lehet nőni.
Make love not Wor.

#2488 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 15:35

Idézet: Naszta - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 15:39

Érdekelne, hogyan is van ez a számolás?  (mint másik szolgáltató  :cool: )

A gépet ingyen kapják?
A dolgozók ingyen dolgoznak?
és még sorolhatnám...

#2489 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 16:00

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 16:35

Érdekelne, hogyan is van ez a számolás?  (mint másik szolgáltató  :cool: )

A gépet ingyen kapják?
A dolgozók ingyen dolgoznak?
és még sorolhatnám...

Ez OK is. De mint másik szolgáltató, pontosan tudod, hogy a cégek 90%-a kb. 0 adatforgalmat generál. Nem azt mondom, hogy hülyére keresi magát, de azt állítom, hogy 30 user körül már nyereséges lehet egy ilyen bolt, még viszonylag normális rendelkezésre állással is.

Most ugye nem azt kérem számon, hogy nem redundáns a rendszer, nem szolgáltatnak full 100 MBit/s és nincs napi mentés, hanem azt, hogy a szolgáltatásokból egy két hetente megfekszik egy napra, szinte várhatóan 3 hónapja. :reklamacio:

#2490 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 16:03

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 15:35

Érdekelne, hogyan is van ez a számolás?

Ráadásul ha egy cégből 16ezer megy ki és 16ezer jön be, az után is fizetni kell dolgokat. Plusz a többi sallang. Nekem most elkopott az utolsó csekkes ügyfelem is, bár nem tudom, hogy örüljek-e neki, mert kevesebb nyűg, vagy sajnáljam, mert -1 júzer.
Make love not Wor.

#2491 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 16:05

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 16:05

Én is így gondoltam 10 évvel ezelőtt. Aztán vasat is kell venni, azzal a géppel foglalkozni is kell, számlát küldeni, adóz befizetni, ráadásul 1 gépet hamar ki lehet nőni.

Nyílván igazad van. De itt nem 8 felhasználó van, tehát van bevétel is ezeknek a megtermelésére. 4200 Ft havonta 10GB-ért már - szerintem - nem a szarért akarok várat építeni kategória. OK, nem IW, de nem is várom el a ugyan azt a szolgáltatást. Ezért a pénzért viszont ott tartok most, ahol a majdnem teljesen free kategóriával lennék...

#2492 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 16:09

Idézet: Naszta - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 16:00

Ez OK is. De mint másik szolgáltató, pontosan tudod, hogy a cégek 90%-a kb. 0 adatforgalmat generál. Nem azt mondom, hogy hülyére keresi magát, de azt állítom, hogy 30 user körül már nyereséges lehet egy ilyen bolt, még viszonylag normális rendelkezésre állással is.

Itt sem mindig az adatforgalmon van a lényeg, mert az az egy fix összeg havonta. Bár mai 100 megás netek korszakában sajna szívják a vérem, mikor "csak" 50 megabittel jön a szerveremről a cucc.

30 júzer kérdés mennyit fizet havonta, de az minden, csak nem nyereséges. Jahh, adózás szerintm 2 forint is nyereség, de ebből kb. a cég netjét és telefonszámláit nem lehet kifizetni. A gazdát sem lehet kifizetni.

Ha darabra mérjük, akkor mindenkinél más lesz a megtérülési ráta, de onnanról kezdve, hogy "cég"-nek hívjuk a szolgáltatót, aminek mellette van más tevékenysége, vagy nincs, könyvelőt, telefont, néha ügyvédet, meg irodabérletet is kell fizetnie. Ne csak azt nézzük, hogy 3k/hó az 80 júzernél 240ezer pénz, mert az lófasz. Ebből csak a bankszámla 10-14k/hó, telefon is, net is, meg most nézem az irodabérletet, az is 60-100k/hó. Meg az ott ülő ember is 200k körül, oszt akkor meg sincs fizetve.

És nem ebből mentem el sörözni 3 napra a Balatonra.
Make love not Wor.

#2493 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 16:12

Idézet: Naszta - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 16:05

Nyílván igazad van. De itt nem 8 felhasználó van, tehát van bevétel is ezeknek a megtermelésére. 4200 Ft havonta 10GB-ért már - szerintem - nem a szarért akarok várat építeni kategória.

Én mondjuk 4200-at sem tudom elkérni. Igaz nincs support, meg programozói izék, de ez szerintem megint csak némi sallang, amit pár júzer kihasznál, többit meg nem érdekli.

10 gigás csomagot többnyire az vesz, akinek kell is. Azt diszk alrendszeren tárolni érdekes, nálam a bekerülési költség a sok. Bár ha beesne pár ilyen júzer, akkor nyilván ki tudnám szolgálni, de van aki évi feléért kapja ezt az összeget. Viszont nincs webes managelős felület, nem is lesz :-)

4200-ért ha nem műxik, akkor mai piaci viszonyok közt jogosan is lehetsz felháborodva.
Make love not Wor.

#2494 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 16:18

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 17:09

...

Akkor valószínűleg itt is a nagyok fognak nyerni, mert arányosan a járulékos költségeik kisebbek. Ennek ellenére: 10GB-ért helyért én hajlandó vagyok fizetni kb. 15$-árt, egy olyan világban ahol, 25GB is van ELVILEG ingyen. Pl.

Üzemeltettem saját gépet BIX-ben egy ideig hobbiból (tanultam belőle sokat) úgy, hogy 3 cég cucca rajta volt (praktikusan ők fizették). Nem mentek el milliók. Értem én, hogy nyereséget akarsz, de ne 5 ügyfélből legyen a nyereség. Szerintem. Bizonyos méret alatt ez nem üzlet.

#2495 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 16:22

Idézet

Én mondjuk 4200-at sem tudom elkérni. Igaz nincs support, meg programozói izék, de ez szerintem megint csak némi sallang, amit pár júzer kihasznál, többit meg nem érdekli.

Az a vicc, hogy ez nekem nem is kell.

Idézet

10 gigás csomagot többnyire az vesz, akinek kell is. Azt diszk alrendszeren tárolni érdekes, nálam a bekerülési költség a sok. Bár ha beesne pár ilyen júzer, akkor nyilván ki tudnám szolgálni, de van aki évi feléért kapja ezt az összeget. Viszont nincs webes managelős felület, nem is lesz :-)

Én "pendrive"-ként használom ezt a területet. :) Valószínűleg így azért tényleg használom is. De messze nem használom egy asztali gép 20-át sem. Nem hogy egy rendes vasét. :)

Idézet

4200-ért ha nem műxik, akkor mai piaci viszonyok közt jogosan is lehetsz felháborodva.

Vagyok is. :) :reklamacio:

Szerkesztette: Naszta 2009. 11. 22. 16:23 -kor

#2496 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 16:40

Idézet: Naszta - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 16:18

(praktikusan ők fizették). Nem mentek el milliók. Értem én, hogy nyereséget akarsz, de ne 5 ügyfélből legyen a nyereség. Szerintem. Bizonyos méret alatt ez nem üzlet.

Mert magad üzemeltetted. Oszt amint úgy van opció, hogy egyik cégnek azonnal kell valami, vagy csak simán elpukkan egy diszk, mint nekem, oszt Te meg 150 kilométerre vagy a vastól, akkor vakarod a fejed. Volt itt topikon kolléga, tán megírja, hogy egyik éjjel szétesett a raid kötet, Ő ha azonnal indul, akkor ér ide vagy 5 óra múlva. Aztán lehet nekilátni a gépreszelésenek, így előre küldött, nézzem meg 2 sörért, mi baja lehet a vasnak. Ellenben ez egy idő után nem működik.

5 ügyfélből is lehet nyereség, ha 5 nagyot akarós egyedi megfejtés van, nekem egyik legnagyobb ügyfelem éppen nem lett gazdaságos (mire megtérült volna, arra átment máshoz), olyan folyamatosan nőt a terhelés, az igények, és csak alig 2 giga tárhelyről volt szó. Ellenben jó találtokkal is rendelkezett, vagy éppen a programozó írt cégtelen ciklust, oszt ment a megfejtés.

5 ügyfelet annó még fejben tarottam. Most már külön havi ttendő a táblázatok kezelése, a felszólító levelek írogatása, bankszámla csekkolása, a lejáró domainokról való kiértesítés, meg az olyan sallang meló, hogy ha nem fizetett, akkor írok 1-2 mailt, analóg levelet, majd X idó múlva kigyakom a loginját, meg index.html csere. Júzer 1 percen belül elő fog kerülni, akkor lehet visszacsinálni.

Aztán mivel kis garázscég vagyok, előfordul, hogy a cég megkeres, adott időpontban ki szeretné rúgni a webesét, készüljek fel rá. Nyilván a kódot nem fogom elemezni, de a htaccesst hamar kiszúrom, tlaáljuk ki előre. Aztán ezt szokták kitalálni rohadtul nem előre, ha hanem adhoc helyzetben.

De mesélhetnénk reggelig, erről szólt az egész topik. Szeirntem meg kellett volna hagyni a szervered a BIXen, aztán szerezni még 5 embert, így ingyé van szolgáltatásod, valamint ha nem működik, akkor 99%-ban csak saját hibád lehet. Én azt számolgatom, hogy a cégnek kb. napi 20k-t kellene termelnie, hogy alaphangon meg legyünk.
Make love not Wor.

#2497 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 22:08

Idézet

Mert magad üzemeltetted. Oszt amint úgy van opció, hogy egyik cégnek azonnal kell valami, vagy csak simán elpukkan egy diszk, mint nekem, oszt Te meg 150 kilométerre vagy a vastól, akkor vakarod a fejed. Volt itt topikon kolléga, tán megírja, hogy egyik éjjel szétesett a raid kötet, Ő ha azonnal indul, akkor ér ide vagy 5 óra múlva. Aztán lehet nekilátni a gépreszelésenek, így előre küldött, nézzem meg 2 sörért, mi baja lehet a vasnak. Ellenben ez egy idő után nem működik.

Felőlem Nepálban is üzemeltetheti, ha ott lakik és van sávszél. Ha ő vállalkozik, akkor ő dönti el, hogy hova rakja a vasat.

Idézet

5 ügyfélből is lehet nyereség, ha 5 nagyot akarós egyedi megfejtés van, nekem egyik legnagyobb ügyfelem éppen nem lett gazdaságos (mire megtérült volna, arra átment máshoz), olyan folyamatosan nőt a terhelés, az igények, és csak alig 2 giga tárhelyről volt szó. Ellenben jó találtokkal is rendelkezett, vagy éppen a programozó írt cégtelen ciklust, oszt ment a megfejtés.

Ilyenkor persze más a megállapodás. De nem a google motort akarom ezért a pénzért ezen területen tárolni, nyílván. Én 10GB-ot szeretnék, mint tárhely, kb. napi 20 látogatóval néhány 100 MB-os forgalommal (képek), relatív üzembiztosan.

Idézet

5 ügyfelet annó még fejben tarottam. Most már külön havi ttendő a táblázatok kezelése, a felszólító levelek írogatása, bankszámla csekkolása, a lejáró domainokról való kiértesítés, meg az olyan sallang meló, hogy ha nem fizetett, akkor írok 1-2 mailt, analóg levelet, majd X idó múlva kigyakom a loginját, meg index.html csere. Júzer 1 percen belül elő fog kerülni, akkor lehet visszacsinálni.

Aztán mivel kis garázscég vagyok, előfordul, hogy a cég megkeres, adott időpontban ki szeretné rúgni a webesét, készüljek fel rá. Nyilván a kódot nem fogom elemezni, de a htaccesst hamar kiszúrom, tlaáljuk ki előre. Aztán ezt szokták kitalálni rohadtul nem előre, ha hanem adhoc helyzetben.

Nem mondtam, hogy könnyű. De 100 ügyfél nem is egy gépes buli, és valószínűleg más a bevétel is. Jobban megéri tipizálni. Én nem vagyok macerás ügyfél, ha a szolgáltatással nincs macera. Akar a halál irogatni, meg telefonálgatni.

Idézet

De mesélhetnénk reggelig, erről szólt az egész topik. Szeirntem meg kellett volna hagyni a szervered a BIXen, aztán szerezni még 5 embert, így ingyé van szolgáltatásod, valamint ha nem működik, akkor 99%-ban csak saját hibád lehet. Én azt számolgatom, hogy a cégnek kb. napi 20k-t kellene termelnie, hogy alaphangon meg legyünk.

Külföldön dolgozom egy évig (most épp itthon vagyok). Ezért is szüntettem meg a "saját" vasat. Értem a szolgáltatók problémáját, de ügyfélként meg azt élem meg, hogy kiír a szolgáltató egy reális árat és cseszik tartani a szolgáltatás szinvonalát. Kintről meg csak az e-mail figyel és megöl az ideg, hogy nem tudom feltölteni a képeimet egy net KV-zóból, mert a root úgy döntött, hogy szűri a külföldi IP-ket... (ez volt 4 hete) :reklamacio:

Szerkesztette: Naszta 2009. 11. 22. 22:17 -kor

#2498 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 22:23

Idézet: Naszta - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 22:08

Én 10GB-ot szeretnék, mint tárhely, kb. napi 20 látogatóval néhány 100 MB-os forgalommal (képek), relatív üzembiztosan.

Ha belegondolok, hogy itt páran komoly doboz sörökért kaptak ilyesmit, akkor a többiek agyonvernek, hogy rontom a piacot  :Đ
Make love not Wor.

#2499 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 22:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 23:23

Ha belegondolok, hogy itt páran komoly doboz sörökért kaptak ilyesmit, akkor a többiek agyonvernek, hogy rontom a piacot  :Đ

Nekem is jobb, ha fizetek: szívességért - ha nem működik - nem járhat úgy a pofám. Tisztább a felállás.  :cool:

#2500 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 01:23

Idézet: Naszta - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 22:37

Nekem is jobb, ha fizetek: szívességért - ha nem működik - nem járhat úgy a pofám. Tisztább a felállás.  :cool:

Többen vagyunk itt, akik készpénz is elfogadunk, bár utalni is lehet  :cool:
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »