HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 30. 15:33

Idézet: gerimaster - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 12:22

12.45 - 13.22 h oldal elérhetetlen ... bátran azért nem ajánlanám :)

Most sem....  :up:
szakértek hozzá csak most nem jut eszembe...

#302 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 15:34

Idézet: gerimaster - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 1:24

Magyar domainekre vonatkozó statisztikát nem publikálok, de egy kicsit régebbi
web szerver eloszlási statisztika azért fellelhető a neten.:
http://www.kutato.hu/

Utóbbi csak webszerverek eloszlását taglalja, azt is régi adatok alapján.
(De ha a cég vagy szerver már akkor létezett az már egy plussz pontocska)

Jelentem megtaláltam a hostomat a listben ;]

#303 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 30. 15:47

Idézet: tigga - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 15:34

Jelentem megtaláltam a hostomat a listben ;]

mondjuk ebben minden magzar host benne van :-)
Make love not Wor.

#304 Felhasználó inaktív   corvusaze 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 30. 15:57

Hello!

Nekem sajnos nincs pl.: aspnet.hu : 1900+áfa/hó azaz évi 27360Ft-om egy 150Mb-os tárhelyre, és még hűségnyilatkozat kötöttség, sok papír, stb...
Nekem megfelel ez is. Mondok valamit, a leállás most tényleg van, és tudjátok ezt ugy hívják előre bejelentett karbantartás, mer ugyebár szóltak előre.
Megha egy-egy picit is leáll, nekem még akkor is megéri.
Én a weboldalammal amit majd náluk szeretnék elhelyezni, az nem fog egy fillért se hozni, az egy hobbi szintű weboldal lenne, tehát 500Mb, 25mail, 5 aldomain, .hu domain ingyen, stb... 12600Ft/év, ennyim van rá, és ezeket a szolgáltatásokat csak itt kapom meg ennyiért!

Igen azt én is aláírom, hogy vannak olyan nemhogy kezdő, de még hozzánem értő hosting cégek akik tényleg nem érnek semmit. De azért vannak kivételek. Annyira nem értek hozzá, hogy meg tudjak ilyet csinálni, de azt azért le tudom szűrni, hogy ki az aki tényleg vágja, akarja és csinálja.

Láttam már olyan nemkis céget akinél sok-sok weboldal volt, nyagyon csúnyák, és irdatlan sokért nagyon keveset adtak. Alig akartam elhinni, hogy van olyan ember aki ezeknek fizet.

Jah és én át tudom a helyzetüket érezni, igaz személyesen nem ismerem őket, de tudom, hogy nem milliomosok ( ha azok lennének akkor gondolom nem ilyen kicsiben csinálnák ), én sem vagyok gazdag, sőőt, a kormány miatt sok-sok mindenen visszább kell vennem. Gondoljatok bele a vidéki munkanélküliek helyzetébe, de sajnos nem tudtok. (500Ft/óra segédmunka a max amit kap az ember, máshol meg csap protekció, ami nincs)

Amugy mit számít az hogy mennyit kezel egy cég?
Ha kezdő akkor hogy tudna több ezerrel kezdeni?
Tapasztalatom szerint a nagy cégek sokat megengedhetnek maguknak! ( lásd T-online gazdaságtananságra hivatkozva bont szerződést, stb... )
Gondolom referencia sem ezrével van még kezdés előtt! xD

Ezzel a fórummal itt az a legnagyobb baj, hogy sok itt a szolgáltató, azaz ti, és ti csak szolgáltatói szemmel nézitek, amiből csak az látszik, hogy valami kis féltékenység (vagy minek nevezzem) van, hogy még a kezdők is tudnak ügyfelet szerezni, de ti lehet hogy nem. Nekem ha igazán jólmenő vállalkozásom lenne, és tundnám, hogy jobb vagyok, akkor nem izgatnám magam azon, hogy egy kis senki próbálkozik, amikor van bevételem, nem is kevés és az az 1-2 ügyfél nem vág földhöz, amugy meg ha pofára esnének akkor meg ugy is hozzám jönnek bérelni!
Ha pedig mégis csak jók, akkor hát győzzön a jobbik. És ki a jobb? Azt majd a vásárlók eldöntik!

#305 Felhasználó inaktív   gerimaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 16:41

Idézet: corvusaze - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 15:57

Hello!

Nekem sajnos nincs pl.: aspnet.hu : 1900+áfa/hó azaz évi 27360Ft-om egy 150Mb-os tárhelyre, és még hűségnyilatkozat kötöttség, sok papír, stb...
Nekem megfelel ez is. Mondok valamit, a leállás most tényleg van, és tudjátok ezt ugy hívják előre bejelentett karbantartás, mer ugyebár szóltak előre.
Megha egy-egy picit is leáll, nekem még akkor is megéri.
Én a weboldalammal amit majd náluk szeretnék elhelyezni, az nem fog egy fillért se hozni, az egy hobbi szintű weboldal lenne, tehát 500Mb, 25mail, 5 aldomain, .hu domain ingyen, stb... 12600Ft/év, ennyim van rá, és ezeket a szolgáltatásokat csak itt kapom meg ennyiért!

Igen azt én is aláírom, hogy vannak olyan nemhogy kezdő, de még hozzánem értő hosting cégek akik tényleg nem érnek semmit. De azért vannak kivételek. Annyira nem értek hozzá, hogy meg tudjak ilyet csinálni, de azt azért le tudom szűrni, hogy ki az aki tényleg vágja, akarja és csinálja.

Láttam már olyan nemkis céget akinél sok-sok weboldal volt, nyagyon csúnyák, és irdatlan sokért nagyon keveset adtak. Alig akartam elhinni, hogy van olyan ember aki ezeknek fizet.

Jah és én át tudom a helyzetüket érezni, igaz személyesen nem ismerem őket, de tudom, hogy nem milliomosok ( ha azok lennének akkor gondolom nem ilyen kicsiben csinálnák ), én sem vagyok gazdag, sőőt, a kormány miatt sok-sok mindenen visszább kell vennem. Gondoljatok bele a vidéki munkanélküliek helyzetébe, de sajnos nem tudtok. (500Ft/óra segédmunka a max amit kap az ember, máshol meg csap protekció, ami nincs)

Amugy mit számít az hogy mennyit kezel egy cég?
Ha kezdő akkor hogy tudna több ezerrel kezdeni?
Tapasztalatom szerint a nagy cégek sokat megengedhetnek maguknak! ( lásd T-online gazdaságtananságra hivatkozva bont szerződést, stb... )
Gondolom referencia sem ezrével van még kezdés előtt! xD

Ezzel a fórummal itt az a legnagyobb baj, hogy sok itt a szolgáltató, azaz ti, és ti csak szolgáltatói szemmel nézitek, amiből csak az látszik, hogy valami kis féltékenység (vagy minek nevezzem) van, hogy még a kezdők is tudnak ügyfelet szerezni, de ti lehet hogy nem. Nekem ha igazán jólmenő vállalkozásom lenne, és tundnám, hogy jobb vagyok, akkor nem izgatnám magam azon, hogy egy kis senki próbálkozik, amikor van bevételem, nem is kevés és az az 1-2 ügyfél nem vág földhöz, amugy meg ha pofára esnének akkor meg ugy is hozzám jönnek bérelni!
Ha pedig mégis csak jók, akkor hát győzzön a jobbik. És ki a jobb? Azt majd a vásárlók eldöntik!

egy apró tévedést helyre raknék ...

nálunk nincs és nem is volt hűségnyilatkozat. Az az apró tény hogy egy dotnet tárhelyet hoztál fel viszonyítási alapnak pedig nem igazán érthető. De az is  tény hogy mi nem a privát embereket célozzuk meg szolgáltatásainkkal.

Amúgy teljesen igazad van valahol mindenkinek el kell kezdeni, a probléma nem a kezdésben van hanem hogy minden ész érvek ellenére tesco gazdaságos szolgáltatást próbálnak nyújtani, ami kicsiben nem működhet hosszútávon. Gazdaságosságról ne is beszéljünk. Más ha egymulti úgy dönt hogy dömping árrakkal szerez magának piacot, nekik adva van az infrastruktúra, és a humán errőforrás hogy kezeljék a szituációt.

Pontosan ezt próbálom kifejteni, a nagyok bevett szokása a dömping termék előállítása nem fordítva.
Ez a tendencia megfordult, sajnos üzleti alapok nélkül. Nem versenyezhet egy kis cég a Gmail szolgáltatásival szemben csak azáltal mert kijelenti hogy azonos email tárhely méretet szolgáltat. (Sok kis magyar hosting cég pedig ezt teszi) minden körültekintés nélkül. A Gmailt több száz cluster szolgálja ki olyan ipari méretű teljesítménnyel melynek ezred töredéke sem áll egy kezdő hostingos rendelkezésére.

Szerintem ebben értettél félre engem, nem a kezdő cégek ellen beszélek, és különösebben nem érdekel
mennyi ügyfelük van, vagy lesz. Annál inkább hogy tapasztalatlanságuknál fogva a piacot teszik tönkre
áltatva az ügyfeleket hogy ez a helyes árfekvés egy ilyen, vagy olyan szolgáltatásért. Sok olyan cég van
melyek megalapozott szolgáltatásaik mellé üzletág bővítésként hosting szolgáltatást is vállalnak, és még kezdők. De sok olyan is van aki az előzőekben leírtak alapján egyszerűen csak bedob egy made in home pc-t servernek, majd kikiálltja a Ghost és Gmail szolgáltatásait gondolván hogy az emberek majd akkor tömegesen rohanják be az ajtót. Na én erről beszéltem ezidáig.

Írtad hogy hobbi weboldal fogsz üzemeltetni, és megfontolod milyen áron. Erre csak azt tudom mondani ne is fontolgasd válassz egy ingyeneset, hobbi célra az való, máris megspóroltál 12600Ft -ot.
És hidd el jobban jársz mivel a freehostok ugyan többnyire nem vállalnak semmiért garanciát, de az infrastrukturájuk nagyságrendekkel jobb egy gameserverek mellé telepített kis indiánnál.
1 szál cigi 2 perccel rövidíti meg az életedet, 1 uveg alkohol 4 perccel, 1 munkanap 8 órával, 1 házasság egy élettel :)

#306 Felhasználó inaktív   gerimaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 17:00

Idézet: corvusaze - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 15:57

Nekem is ez a tapasztalatom, de pont fordítva. Ahogy egy kis szolgáltatónál eléred hogy a weboldalad látogatott legyen úgy kivág mint macskát ... mivel ő csak GB hegyeket tud biztosítani, annak a kiszolgálást már nem. OccsóPC szindróma.

A T-Online részéról, és  a UPC részéről ezek a megfontolások teljesen megalapozottak, ők ugyan bírják infrastruktúrával az előbbi ecsetelt esettel szemben, ez már meghaladja az gazdaságosság alsó küszöbét. Logikus hogy 4000 FT-ért nem tölthetsz  1000 GB filmet kedvedre.

Szerinted külföldön miért kapsz 3 USD-ért havonta 8 GB tárhelyet ? A válasz elég egyszerű korlátozzák a sávszélességet havi 5 GB-ra. ( Na ez a külömbség amit a magyar kezdő hostingosok nem vesznek figyelembe az árképzésnél. )

Szerkesztette: gerimaster 2007. 01. 30. 17:01 -kor

1 szál cigi 2 perccel rövidíti meg az életedet, 1 uveg alkohol 4 perccel, 1 munkanap 8 órával, 1 házasság egy élettel :)

#307 Felhasználó inaktív   corvusaze 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 17:03

Idézet: gerimaster - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 16:41

egy apró tévedést helyre raknék ...

nálunk nincs és nem is volt hűségnyilatkozat. Az az apró tény hogy egy dotnet tárhelyet hoztál fel viszonyítási alapnak pedig nem igazán érthető. De az is  tény hogy mi nem a privát embereket célozzuk meg szolgáltatásainkkal.

Amúgy teljesen igazad van valahol mindenkinek el kell kezdeni, a probléma nem a kezdésben van hanem hogy minden ész érvek ellenére tesco gazdaságos szolgáltatást próbálnak nyújtani, ami kicsiben nem működhet hosszútávon. Gazdaságosságról ne is beszéljünk. Más ha egymulti úgy dönt hogy dömping árrakkal szerez magának piacot, nekik adva van az infrastruktúra, és a humán errőforrás hogy kezeljék a szituációt.

Pontosan ezt próbálom kifejteni, a nagyok bevett szokása a dömping termék előállítása nem fordítva.
Ez a tendencia megfordult, sajnos üzleti alapok nélkül. Nem versenyezhet egy kis cég a Gmail szolgáltatásival szemben csak azáltal mert kijelenti hogy azonos email tárhely méretet szolgáltat. (Sok kis magyar hosting cég pedig ezt teszi) minden körültekintés nélkül. A Gmailt több száz cluster szolgálja ki olyan ipari méretű teljesítménnyel melynek ezred töredéke sem áll egy kezdő hostingos rendelkezésére.

Szerintem ebben értettél félre engem, nem a kezdő cégek ellen beszélek, és különösebben nem érdekel
mennyi ügyfelük van, vagy lesz. Annál inkább hogy tapasztalatlanságuknál fogva a piacot teszik tönkre
áltatva az ügyfeleket hogy ez a helyes árfekvés egy ilyen, vagy olyan szolgáltatásért. Sok olyan cég van
melyek megalapozott szolgáltatásaik mellé üzletág bővítésként hosting szolgáltatást is vállalnak, és még kezdők. De sok olyan is van aki az előzőekben leírtak alapján egyszerűen csak bedob egy made in home pc-t servernek, majd kikiálltja a Ghost és Gmail szolgáltatásait gondolván hogy az emberek majd akkor tömegesen rohanják be az ajtót. Na én erről beszéltem ezidáig.

Írtad hogy hobbi weboldal fogsz üzemeltetni, és megfontolod milyen áron. Erre csak azt tudom mondani ne is fontolgasd válassz egy ingyeneset, hobbi célra az való, máris megspóroltál 12600Ft -ot.
És hidd el jobban jársz mivel a freehostok ugyan többnyire nem vállalnak semmiért garanciát, de az infrastrukturájuk nagyságrendekkel jobb egy gameserverek mellé telepített kis indiánnál.

oké, értem

lehet hogy kicsit dömping ár hatású a dolog, amugymeg már láttam még olcsóbbat is
ugy nézett ki hogy valami template-es weboldal, stb...
Szerintem egy weboldal sokmindent elárul. Ha egyedi és még jól is néz ki akkor, nem lehetnek annyira rosszak.
Nekem kivételesen tetszik a weboldaluk. Nem annyira full extrás, de még jobb is! iStorm-bird
Amugy ha jól tudom nekik a game host a fő területük, és ezt csak mellete csinálják.

Amugy több érvem is van a free szolgáltatókkal szemben:
több esetben olyan lassú hogy szinte használhatatlan
volt már rá példa hogy csak ugy elveszett minden cuccom, és még egy mailt se dobtak, hogy valami oka volt-e
meg saját domaint és egy csomó mail címet szeretnék, esetleg aldomaineket amit megint nem biztosít a free szolg.
és a legtutibb az hogy a free szolgáltatóknál a szolgáltatásért befizetett össszeig tudnak vállalni garanciát, tehát semmitse

De amugy általában így van mindenütt, a szolgáltatás (és minősége) és a befizetett összeg valamilyen szinten arányban van.
Amugy meg szerintem mindenki a saját hibáiból tanul, mind a szolgáltató mind az előfizető! Aki hü**e haljon meg!

A vitával semmit nem oldunk meg. Aki őket, vagy hasonlókat választ, az majd megtudja, hogy jók-e vagy nem!
És ha nem akkor ahogy sokan mondták, ugy se lesznek sokáig, mert mindenki elmegy tőlük. Aki pedig elment tőlük az ugy is sokkal nagyobb céget fog választani.
De ha mégis csak maradnak, tehát képesek nyújtani azt amit kell, akkor nemtom, nekik is jó és az ügyfeleknek is.

#308 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 17:50

Idézet: corvusaze - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 17:03

Amugy több érvem is van a free szolgáltatókkal szemben:
több esetben olyan lassú hogy szinte használhatatlan

De amugy általában így van mindenütt, a szolgáltatás (és minősége) és a befizetett összeg valamilyen szinten arányban van.

Rendben, hogy fizetős, de azért ez a havi 1 KV ára azért nevetséges tarifa, mint akinek ingyé van PCje, meg ráér vele pöcsölni, csak kicsit nyűglődünk, mikor 1-1 corporate júzer is ilyen árat lát, aztn mennek a mószerolások, mert sok éves júzerem le szeretne lépni.

Aztán jön a meglepetés, mikor 2 napja áll a cucc, júzer kapkod, hogy yáááj, azonnal tegnapra vissza szereten jönni hozzánk. De DNS-t Ő kezükbe adta, azt ISZTnél papírozni kell, elküldöm futárral, mert posta lassú, mail nincs, én meg vissza szeretném szerezni az ügyfelet. Közben mire telefon, kitölti, beérek vele az ISZThez, arra occsóhosting megjavul, én szoptam vele egy csomót, de júzer ott marad, mert huhh, végül is megjavult, még fél éve ki van fizetve, meg különben is, meg izé, meg bizé.

Mi meg alapban nem díjazuk az ingyé dolgokat, ez egy fajta elmélet, csak a fizetősök közt is vannak olyan kategóriásak, akik nem értem miből tartják fent magukat.

Lásd volt egy júzerem, nálam fizet havi 30ezrest, de mikor valami dugulást csinált, akkor kért mástól ajánlatot, aki ki is ajánlotta a standard 7ezer/év összeget. Szerencsére meggondolta magát. De céges pénzügyes csak számokat lát, néha tisztában sincsenek vele, viszont ha haver occsóhostingja megáll, akkor is engem sikerül előszedni ugye...

Aztán nem rég jött körlevél, hogy előző szolgáltató kirúgta, mert havi 5ezer találta volt, kellene portál, meg tárhely, meg 1 giga, de max. évi 10ezer.  Hátvaze, van oldalam, ami 100ezrest kap az arcába, oszt röhögve bírnom kell, ha fent szeretnék maradni.

Az évi 5-10ezres ajánlatokkal meg lezúzzák a piacot, hozzászoktatják a népeket ahhoz, hogy kb. ingyé van, nekem meg havi postaköltségem 10ezer.
Make love not Wor.

#309 Felhasználó inaktív   gerimaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 09:56

Idézet: corvusaze - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 17:03

Azért látom gondosan elhelyezed dicsérő szavaid mellett a linket beágyazva :)
Erős a gyanúm hogy te ott nem ügyfél vagy, hanem ingyen reklámot csinálsz a fórumon ....

#310 Felhasználó inaktív   corvusaze 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 15:47

Idézet: gerimaster - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 9:56

Erős a gyanúm hogy te ott nem ügyfél vagy, hanem ingyen reklámot csinálsz a fórumon ....

Azért helyeztem el, hogy mindenki tudja miről/kiről is írok az előzmények olvasása nélkül, mert engem is zavar ha több tíz oldalt kell vissza lapoznom és elolvasnom hogy talán rájöjjek egy fórumba, hogy épp most ki is az, mi is azt amiről pontosan szó van!
És hogy tudd, ügyfél vagyok, és ettől még nem lessz reklám az hogy kiteszek egy linket, sztem. Ha meg az akkor hagy legyenek vele boldogok.
Amugy te is reklámoztad magad, sőőt folyamatosan reklámozod, ott a www gomb a hozzászólásaidnál.
Ha meg ilyen reklámból kellene megélni, akkor sokan halnának éhen.

#311 Felhasználó inaktív   gerimaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 05:06

Idézet: corvusaze - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 15:47

Azért helyeztem el, hogy mindenki tudja miről/kiről is írok az előzmények olvasása nélkül, mert engem is zavar ha több tíz oldalt kell vissza lapoznom és elolvasnom hogy talán rájöjjek egy fórumba, hogy épp most ki is az, mi is azt amiről pontosan szó van!
És hogy tudd, ügyfél vagyok, és ettől még nem lessz reklám az hogy kiteszek egy linket, sztem. Ha meg az akkor hagy legyenek vele boldogok.
Amugy te is reklámoztad magad, sőőt folyamatosan reklámozod, ott a www gomb a hozzászólásaidnál.
Ha meg ilyen reklámból kellene megélni, akkor sokan halnának éhen.

Van különbség egy adatlapon elhelyezett link, valamint a  szolgáltatási árak, és a szolgáltatás dicsérő szavaid mellett elhelyezett link között. Utóbbi szerintem reklám de ebbe ne menjünk bele. A saját link pedig csak egy célt szolgál hogy azok akiket érdekel hogy miért is szólok az adott témához tudják én is ezzel foglakozom. Reklámra nincs szükségünk (üsd be a google-be hogy "hosting") és nézd meg 300 millió találatból mit ad vissza. Van éppen elég látogatottságunk.

Amúgy teljesen igazad van ez a fórum erről szól (Domain és tárhely II, Melyik cégnél a legolcsóbb?) Viszont akkor enged meg hogy én és számos más ember aki az értelmetlen árakon
felháborodik, ezt szóvá tegye, esetlegesen meg is indokolja. (Ez meg a fórum általános célja szerintem)
Egész idáig arról beszéltem hogy sem gameserverek üzemeltetése mellett, sem pedig anélkül nem lehet az említett áron gazdaságosan szolgáltatni.
Kizárólag a Jahno által említett módon, azaz feketén számla nélkül. Feltételezem ezért nincsenek telefonos elérhetőségek, cég adatok stb. a honlapon feltüntetve.

Apró kis számtan:
(páran előttem már ecsetelték):  3 alkalmazott (ennyi van nevezett cég honlapján feltüntetve) minimálbérre bejelentve (125000,-FT után járulékok megfizetése)
+ 2 - 5 pc alapú „server”  beszerzési költsége, fenntartási költsége, telefonköltségek, számlaköltségek, postaköltség (iroda vagy hasonló helyiség és munkagépek fenntartása az alkalmazottaknak)  összesen 8-27 adónem megfizetése vállalkozási forma szerint.

Mindezt 225 FT-os tárhelyekből. Szerintem ezért felesleges ezen vitatkozni, a feketegazdaság egyértelműen csak kárt okoz. Márpedig ha nekem van igazam úgy a felhasználó sem számíthat semmi jóra ilyen vagy hasonló cégek szolgáltatásaival kapcsolatban.

Szerkesztette: gerimaster 2007. 02. 01. 05:15 -kor

#312 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 11:52

Idézet: gerimaster - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 8:56

Hát ha a negatív is reklám. Ez az oldal random megnézésre is többet áll mint megy  :D

#313 Felhasználó inaktív   corvusaze 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 21:45

Most látom az extra.hu ingyen ad 1Gbyte tárhelyet, reklám mentesen! Mysql, php, e-mail!
Ez amugy már majdnem jó lenne mint tárhely nekem, csak vannak hiányosságai. :(
És nekik ezen mi éri meg? Fizetik a alkalmazottakat, több milliós szerverek vannak.
Nincsennek reklámok se, amiből pénz lehetne!
Velük mi van? Ez nem ront az üzleteteken?

#314 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 23:51

Teljesen más közönséget céloz megy egy extra.hu és az itteni szolgáltatók nagyrésze.
tutorial.hu | mactippek.com | blog.harder.hu

#315 Felhasználó inaktív   gerimaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 08:47

Idézet: corvusaze - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 21:45

Most látom az extra.hu ingyen ad 1Gbyte tárhelyet, reklám mentesen! Mysql, php, e-mail!
Ez amugy már majdnem jó lenne mint tárhely nekem, csak vannak hiányosságai. :(
És nekik ezen mi éri meg? Fizetik a alkalmazottakat, több milliós szerverek vannak.
Nincsennek reklámok se, amiből pénz lehetne!
Velük mi van? Ez nem ront az üzleteteken?

Részletek az extra.hu szabályzatából :

Nem megengedett a szerveren önkényuralmi jelképek és a szerzői jog hatálya alá eső mp3, zene, program, iso, warez, film, játék, stb. elhelyezése
Nem engedélyezett tördelt vagy darabolt állományok feltöltése, amennyiben az a szabályok kijátszására irányul. Futtatható állományok, scriptek feltöltése szintén nem engedélyezett.
Tilos a szerverről olyan szolgáltatást üzemeltetni, melyet az oldal letöltése nélkül, más szolgáltatótól is igénybe lehet venni.

Ez annyit tesz, soha senki nem használja ki az elméleti "1GB"-t.

Miért rontana az üzleten ? Gyakorlatilag egy rendkívül behatárolt tárhely elméleti "1GB" kapacítással
nem garantált szolgáltatás (Uptime garancia nincs, backup nincs, stb).

Ilyen tárhely való hobbi célokra, de üzleti körökben ez alkalmazhatatlan.

#316 Felhasználó inaktív   gerimaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 09:45

Jelentem kedvenc hostunk 12 óra pihenési idő után visszatért piciny internetes közösségünkbe 35.6 % packet loss mellett.

#317 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 11:35

Idézet: gerimaster - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 9:45

Jelentem kedvenc hostunk 12 óra pihenési idő után visszatért piciny internetes közösségünkbe 35.6 % packet loss mellett.

Hümmm, ez akár én is lehetnék az egyik vasammal. Éjfél után úgy néz ki megállt előtte a natolós doboz. Érdekes.
Make love not Wor.

#318 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 12:02

Idézet: gerimaster - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 8:45

Lehet vmi vasat kéne berakni ezek helyett:

Vasak :omg:

#319 Felhasználó inaktív   corvusaze 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 09:21

Srácok a kérdés elől rendesen kitértetek!
Miért éri meg az extra.hu-nak hogy ingyen ad tárhelyet? (reklám mentes)

Pedig ott tényleg lehet ahogy mondtátok vas, plussz akik ezt üzemeltetik!
Ebben én csak kiadást látok! Mert ahol van reklám sáv azt megértem, mert abból gondolom van rendesen bevétel, de itt nincs!
Jah és rendeteg céges weblapot lehet látni ilyen ingyen tárhelyeken! Főleg egyéni vállalkozók, kis és közép vállalkozások, sok esetben saját domain-el, de mégis ezeken a vasakon!
Nem csak extra.hu-ra gondolván hanem máshol (atw, cjb, fw, ...) is de azoknál reklám mentesítéstért fizetnek (0px frame) akár havi 400Ft-ot.

#320 Felhasználó inaktív   corvusaze 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 11:12

Itt a fórum alatti google hirdetésben találtam még olcsóbb tárhelyet. xD
www.xhu.hu
És ezeknek hogy éri meg? 100Mb tárhely br. 99Ft/hó

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első