HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 04. 18:32

Idézet: mckay - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 17:58

Sziasztok,
ki a legolcsóbb DNS szolgáltató most?

Igen, igen, csak DNS szolgáltatást szeretnék vásárolni. Tudom, viccesen hangzik, de van fapados domain regisztrációm (DNS szolg nélkül) és van fapados adsl előfizetésem (tárhellyel, de DNS nélkül). Én meg szeretném összekötni a kettőt.

Vagy most láma vagyok?
:think:

Pontosan mit is szeretnél?
A dslhez járó tárhelyre nem fognak domaint beállítani neked, ha nem a dsl-t adó cégtől veszel dns/domain szolgáltatást.

#502 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 18:56

Nnna hát ez az: ezt a beállítani dolgot már nem is értem.
Mégiscsak láma vagyok!
:D

Az van, hogy a dsl szolgáltatóm nem foglalkozik regisztrációval, hostinggal, dns-sel. Max e-mail tárhelyet tudnak adni, de azt felajánlották, hogy lehet tetszőleges a mailem domain-je.
És az is van, hogy a regiszrátorom (ATW) foglalkozik dns-sel, de drágán.

Bogdan,
hát ebben az oldalban el fogok mélyedni, de lehet ám, hogy nem erre van szükségem. Az e-mail terveimre gondolok.

Na de akkor összefoglalom:
Van nekem egy domainem: makay.eu
Van nekem egy regisztrátorom: atw
Van nekem szívességből, átmenetileg dns-em: ns1.twnetwork.hu
Van nekem egy tárhelyem: http://web.fraktal.hu/makay/
Óhaj1: legyen ne átmeneti dns-em.
Óhaj2: amikor www.makay.eu-ra kattint az ember és kiköt a tárhelyen, a címsorban ne az díszelegjen, hogy web.fraktal.hu/...
Óhaj3: legyen nekem xy@makay.eu emailcímem

Hát ennyi.
Ötlet?

#503 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 04. 19:18

Idézet: mckay - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 19:56

Óhaj2: amikor www.makay.eu-ra kattint az ember és kiköt a tárhelyen, a címsorban ne az díszelegjen, hogy web.fraktal.hu/...

Ehhez ahogy nézem van rendes DNS is, annyi a dolgod, hogy keresel egy tárhelyszolgáltatót, kérsz tárhelyet, logint, aztán a többi infót majd mondják, hogy hova kell irányítattni a DNS-t a tvnetworkos nameserverekben.

Ezzel tárhely adott, ahhoz annyi xy@ címet kérsz, amennyi jár, vagy amennyiben megegyeztek, szükség esetén a DNS-t is át lehet vinni akárhova, vagy bárhova.
Make love not Wor.

#504 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 19:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 18:18

ahogy nézem van rendes DNS is...

Végülis rendes, nincs vele baj, csak nem fizetek érte. És mint ilyen, ideig-óráig lesz csak. Szóval keresek egy ns-t ami baráti áron bevállalja ezt az óriási munkát. ;)

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 18:18

keresel egy tárhelyszolgáltatót, kérsz tárhelyet

Ezzel azt akarod mondani, hogy a jelenlegi http://web.fraktal.hu/makay/ helyem nem alkalmas a tárolásra? Kár, mert ez úgymond benne van az árban, azaz nem kerülne pénzembe, és ugyanakkor 200MB és dinamikus....
:confused:

#505 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 19:54

Idézet: mckay - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 20:45

Végülis rendes, nincs vele baj, csak nem fizetek érte. És mint ilyen, ideig-óráig lesz csak.

Ezzel azt akarod mondani, hogy a jelenlegi http://web.fraktal.hu/makay/ helyem nem alkalmas a tárolásra?

Ha ez zavar, akkor fizessél érte 1küvecset, oszt jóvan.

A fraktalos helyed meg nem erre való, ha csak nem foglalkoznak hostinggal, aztán meg nem beszéled Velük.
Make love not Wor.

#506 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 20:43

Idézet: mckay - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 19:45

Ezzel azt akarod mondani, hogy a jelenlegi http://web.fraktal.hu/makay/ helyem nem alkalmas a tárolásra? Kár, mert ez úgymond benne van az árban, azaz nem kerülne pénzembe, és ugyanakkor 200MB és dinamikus....
:confused:

Sajna nem alkalmas. Csak akkor lenne az, ha a fraktalt jopenzert ravenned, hogy legyenek mar olyan szivesek az apache-ukban vagy amit epp hasznalnak webszerverukben beallitani neked egy virtualhostot, ami az .eu-s cimedrol az o (fraktal) IP-jere iranyulva mutat erre a /makay subdirre.

Szal ehhez kene:

- DNS, ami a fraktalra mutat
- fraktal, ami virtualhostot csinal neked

Szal macera, persze vannak lehetosegek ebbol is csinalni valamit, de annak max az lehet az eredmenye, hogy a cimsorban valoban az eu-s cim lesz, de a lapon minden egyes link a fraktalos tarhelyedre mutat, szal ez inkabb olyan sufni megoldas, nem elegans ;) Jah es ezzel a keresok sem indexelnek.
Udv: Nezelodo

#507 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 23:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 16:08

...hogy egyik céggel beszopatom, ahol alapban napi 20ezer regisztrálás van, amiből nagy része fizetős is, hogy ezen mit tudnának garantáltan növelni  :Đ

Már több is van az szerintem. ;)

#508 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 07:24

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 19:43

Szal ehhez kene:
- DNS, ami a fraktalra mutat
- fraktal, ami virtualhostot csinal neked

Aha!
Értem!
Szóval hiányzott egy láncszem a fejemben összeállt láncolatból.
Hát köszönöm, köszönöm, most már világos. Vagy legalábbis kapisgálom.

:respect:

Nnna, utánaolvasok és utánakérdezek ennek a virtualhost dolognak.

Mégegyszer:  :respect:

#509 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 14:10

Na, hát a fenti sorok birtokában elbattyogtam a legközelebbi T-Pontba.
DNS1,2 a T-Onlinenál = évi 4000 + áfa.
Ez már 900 + áfával kevesebb mint a regisztrátoromnál, az ATW-nél, de azért még mindig nem az igazi.
Itt tényleg nincs semmi tipp arra, hogy honnan lehetne olcsóbban?

(Tényleg zárójelben: Hogy lehet, hogy a sokat szidott T-Online olcsóbban adja, mint egy magát árérzékenynek feltűntető ATW? És ez akkor is így van, ha nem akarnám külön-külön vásárolni a domaint és a dns: az ATW-nél 7500 a kettő, a T-Online-nál 6900.)

Szerkesztette: mckay 2007. 05. 05. 14:14 -kor

#510 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 15:54

Idézet: mckay - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 14:10

Ez már 900 + áfával kevesebb mint a regisztrátoromnál, az ATW-nél, de azért még mindig nem az igazi.
Itt tényleg nincs semmi tipp arra, hogy honnan lehetne olcsóbban?

(Tényleg zárójelben: Hogy lehet, hogy a sokat szidott T-Online olcsóbban adja, mint egy magát árérzékenynek feltűntető ATW? És ez akkor is így van, ha nem akarnám külön-külön vásárolni a domaint és a dns: az ATW-nél 7500 a kettő, a T-Online-nál 6900.)

A dnsI és II nálam ingyen van, a domain regisztrálása is, ha kifizeted a tárhelyet előre egy évre.

#511 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 15:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 19:54

Ha ez zavar, akkor fizessél érte 1küvecset, oszt jóvan.

A fraktalos helyed meg nem erre való, ha csak nem foglalkoznak hostinggal, aztán meg nem beszéled Velük.

Ha foglalkoznak hostinggal, akkor meg a meglévő tárhelyre állított domain-ért ők is elkérik a pízt. Ingyen semmi sincs.

#512 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 16:05

Idézet: mckay - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 15:10

T-vel kb. pont a legrosszabb helyen jártál :-)

Átlag rendes hostingcég ha átvesz egy domaint, akkor nálam változó tarifák vannak, de új domain esetén a bereggeléssel együtt évi 6-8ezer körül mozog a .eu bejegyzése plusz DNS, hunál átreggelés 3ezer, amiért 5 év DNS kapsz, vagy új .hu reggelés 6-10ezer, amiért 5 évig DNS. Ügyfél és szitufüggő, van mikor nem kavarok a bejegyzés+DNS+bigyó dolgokkal, hanem évi Xezer, ezért műxik tokvonóval, reggeléssel, DNS-el, tárral. Fene sem szopik külön ilyen 1ezer pénz/év DNSekkel.

Mert ugye aki csak DNS-t kér, de folyton ide-oda kell irányítgatni, az nem gazdaságos, T-vel meg külső tárhelyre nem is műxik, a saját tárhelyük meg iszonyat drága. Mi szerintem itt a topikon oda irányítjuk, ahova csak szeretnéd.
Make love not Wor.

#513 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 16:07

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 16:54

A dnsI és II nálam ingyen van, a domain regisztrálása is, ha kifizeted a tárhelyet előre egy évre.

Jaja, én is ezt írtam, szoktam olyat mondani, hogy ennyi/év, kisebb ügyfelek meg kevésbé nyűgösek, most jött pld. a calibrateam.eu, mondtam szám/év, kp fizették, nem kell sokat kavarni, csókolom.
Make love not Wor.

#514 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 18:34

Idézet: mckay - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 7:24

Nnna, utánaolvasok és utánakérdezek ennek a virtualhost dolognak.

Biztos, hogy a fapados .eu reghelyed nem ad un. domain masking szolgaltatast? Az altalam hasznalt fapadosok adnak ilyet, meg barmikor barmi dns-t (osszesen 6-ot) kioszthatok magamnak, e-mail-t is forwardol domainenkent 100-at, stb... Nezz utana, hatha csak elsiklottal felette :)

#515 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 20:43

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 14:54

Na és mennyi az a bizonyos tárhely? Mert így sajna nem derült ki számomra semmi... És ez csak tájékozódás lenne, mert hétfőig még az a tervem, hogy jó lesz nekem az a 200mb tárhely, ami ugye benne van az adsl előfizetésem árában, és ha hétfőn meg tudok egyezni velük a leendő e-mail címeim domaines névre szóló beállításában, akkor marad is a terv, és akkor csak dns kell, semmi más.

Pgyafi,
megkaptam a privibe küldött ajánlatod, értelemszerűen eddig vezet ajánlatod (hiszen kevesebb mint 4+áfa).
:)

Jahno,

Idézet: Jahno

T-vel kb. pont a legrosszabb helyen jártál :-)

Hát igen, gondolom, hogy nem szimpi, nekem sem azok. De kérlek vesd össze:

nálam új domain esetén a bereggeléssel együtt évi 6-8ezer körül mozog a .eu bejegyzése plusz DNS

Hát pont erre utalok: T-Onlinenál 6,9+áfa, ATW-nél 7,5+áfa, és nálad is ennyi.
Miről beszélünk tehát? Miért is rossz hely a T?
:p

Fene sem szopik külön ilyen 1ezer pénz/év DNSekkel.

Vágom én, de hát akkor el kell fogadni, hogy a T mégiscsak jófej: legalább szóba állnak velem, és ebben az esetben ez döntő momentum.  :o

T-vel meg külső tárhelyre nem is műxik, a saját tárhelyük meg iszonyat drága.

Hát itt megint érvényesül a T széles portfóliója: lehet hogy a tárhely önmagában drága, de nekik van adsl szolgáltatásuk, neked meg ugye nincs. Márpedig ha tőlük veszel adsl-t és ezt a bizonyos 6,9+áfás csomagot, akkor máris kész a cegnev.hu domained, 50mb tárhellyel.

Te Jahno,

Mi szerintem itt a topikon oda irányítjuk, ahova csak szeretnéd.

ezt most vegyem konkrét ajánlatnak?
Mert ez Pgyafi ajánlatánál is olcsóbb lenne...
:p

#516 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 20:47

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 17:34

Biztos, hogy a fapados .eu reghelyed nem ad un. domain masking szolgaltatast?

Az nem tudom micsoda, de az biztos, hogy én élőszóban beszéltem az ATW egyik ügyfelesével, és ő mondta, hogy a 3,9+áfás .eu regisztrációmban nincs benne semmi más, és azt mondta, hogy ha akarom használni, akkor további 4+fa kell a dns-re. Begurultam, mert ez a kettő így már egyáltalán nem fapados, kértem egy kis kisegítést a tvnetwork-ösöktől. Adtak. De nem akarok visszaélni vele.

Szerkesztette: mckay 2007. 05. 05. 20:47 -kor

#517 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 21:40

Jaaah, ha atw, akkor az nem fapados, hanem padalatti :) Azt hittem rendes, normalis, dobbenetesen olcso, es 3 percen belul aktivalt domain-t vettel kulfoldon bankkartyaval :>

#518 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 22:59

Idézet: mckay - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 21:43

Hát itt megint érvényesül a T széles portfóliója:

Márpedig ha tőlük veszel adsl-t és ezt a bizonyos 6,9+áfás csomagot, akkor máris kész a cegnev.hu domained, 50mb tárhellyel.

Biztos vagy benne? Mert júzerek irodai ADSLjéhez külön havi 9+FA, vagy milyen számlákat szeretnek küldeni tárhelyügyben. Ha meg csak a DNS van ott, akkor külön le kell meccselni a külsős tárhelyet.
Make love not Wor.

#519 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 23:02

Idézet: mckay - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 21:47

a 3,9+áfás .eu regisztrációmban nincs benne semmi más, és azt mondta, hogy ha akarom használni, akkor további 4+fa kell a dns-re.

Akkor most kb. 2ezer pénz/év különbségen kavarsz, aztán majd rosszabbat, meg drágábbat találsz. Én vennék ott DNS-t, tárhellyel meg majd lesz valami.
Make love not Wor.

#520 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 00:37

Idézet: mckay - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 19:56

Nnna hát ez az: ezt a beállítani dolgot már nem is értem.
Mégiscsak láma vagyok!
:D

Az van, hogy a dsl szolgáltatóm nem foglalkozik regisztrációval, hostinggal, dns-sel. Max e-mail tárhelyet tudnak adni, de azt felajánlották, hogy lehet tetszőleges a mailem domain-je.
És az is van, hogy a regiszrátorom (ATW) foglalkozik dns-sel, de drágán.

Bogdan,
hát ebben az oldalban el fogok mélyedni, de lehet ám, hogy nem erre van szükségem. Az e-mail terveimre gondolok.

Van nekem egy regisztrátorom: atw
Van nekem szívességből, átmenetileg dns-em: ns1.twnetwork.hu
Van nekem egy tárhelyem: http://web.fraktal.hu/makay/

Hát ennyi.
Ötlet?

Ha jól értem, akkor van egy domain-ed: makay.eu, és az ADSL előfizetésedhez ad a szolgáltatód web tárhelyet, amit a http://web.fraktal.hu/makay címen lehet elérni. Azt szeretnéd, ha a www.makay.eu címet beírva a böngészőbe a http://web.fraktal.hu/makay címen elérhető tartalom jelenne meg úgy, hogy a böngésző címsorában a www.makay.eu cím marad, nem lesz "átírva" http://web.fraktal.hu/makay-ra, igaz?

Nézzük szépen sorban, mi a jelenlegi helyzet: a makay.eu domain jelenlegi NS rekordjai:
makay.eu.               86219   IN      NS      ns0.tvnetwork.hu.
makay.eu.               86219   IN      NS      ns1.tvnetwork.hu.

Ez OK. ezt írtad te is. Csak DNS szolgáltatást kapsz olcsón, ha van egy kis DNS zóna szerkesztési tapasztalatod, akkor találhatsz ingyenes megoldást is, pl. a ZoneEdit ad max. 5 domain-ig ingyen DNS-t webes admin felülettel. Ha nincs DNS ügyekben tapasztalatod, akkor jobban jársz ha inkább 1-2 ezer pénzért kerítesz valakit aki ad DNS-t neked és beállítja a zónát is rendesen.

Nézzük a weboldalt. A [www.]makay.eu domain jelenleg a 80.95.64.71 (web.TvNetWork.Hu) címre mutat:
www.makay.eu            A       80.95.64.71
makay.eu                A       80.95.64.71

Itt minden bizonnyal be van állítva egy virtuális host a [www.]makay.eu domain-re, és az alábbi index.html állomány van feltéve hozzá:

<HTML>
<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="0; URL=http://members.chello.hu/makay.zoltan">
</HTML>

Tehát a twnetwork nem csak DNS-t ad jelenleg neked, hanem valójában egy domain átirányítást is csinál, méghozzá nem is a http://web.fraktal.hu/makay, hanem a http://members.chello.hu/makay.zoltan címre. Erről a http://members.chello.hu/makay.zoltan címről az alábbi index.html töltődik le:
<META
     HTTP-EQUIV="Refresh"
     CONTENT="0; URL=http://www.bestbyte.hu/rbb.php?pd_filter_order=price
&pd_filter_direction=desc&l=hu&s=0052293001175935854&m=0&p=1&pd_filter_discountbox=1
&bt=pdlist&pf=0">

Tehát innen meg tovább van irányítva a látogató a www.bestbyte.hu-ra, kicsit kacifántos ez az átirányítgatás, de te tudod, a lényeg hogy most ez van beállítva.

Levelezés témakörben jelenleg a makay.eu domain-hez tartozó MX rekordok is a tvnetwork szervereire mutatnak jelenleg:
makay.eu                MX      0 smtp.tvnetwork.hu
makay.eu                MX      10 mx0.tvnetwork.hu

Nézük, miket is szeretnél:

Idézet

Egy kis DNS admin ismerettel rákereshetsz google-ban a "free dns service" szavakra, vagy keresel valakit aki ad neked olcsón DNS szervereket. Ezek után szólni kell a regisztrátorodnak (ATW), hogy a domain-hez tartozó NS rekordokat állítsa át arra a címekre, amiket az ingyenes szolgáltatások webes felületén, doksijában; illetve a fizetős DNS szerverek adminjától kapsz.

Idézet

Ehhez az kell, hogy a "web.fraktal.hu" szerverre un. virtuális host-ként be legyen konfigurálva a www.makay.eu domain. Ez ügyben a szolgáltatóddal kell beszélni, hogy a www.makay.eu virtuális host-ot be tudja-e állítani a tárhelyedhez. Ha ez nem megy, akkor nem lehet a fenti óhajt megoldani a jelenlegi szolgáltatódnál.

Idézet

Itt hasonló a helyzet mint a weboldalnál, a mail szervernek is "meg kell mondani", hogy a makay.eu domain-ra érkező leveleket kezelje. Ha ezt a szolgáltatód megteszi, akkor jó, ha nem, akkor ismét csak kell valakit találnod aki ad neked e-mail szolgáltatást, vagy használhatsz ingyenes megoldástokat itt is, pl. a www.gmail.com-on regisztrált címekhez is be lehet állítani saját domain-t. A lényeg, hogy majd a DNS-szerveren a zónában az MX rekordokat át kell majd állíta(t)nod a tvnetwork szervereiről a kiválasztott szolgáltató által megadott szerverekre, hogy a levelek a megfelelő szerverre jussanak el.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.