HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 22. 16:00

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 16:55

iw-nél van külföldi sávszél limit, ha X mb fölött forgalmazol

Az az X, havi átlagban 1megabit/s a szerződés szerint. A napi 10GB az pont annyi. :-)

De mivel sem mrtg-t, sem más fogalomszámolót nem tudnak adni, mert az a switch, amin az SWI-sek vannak, az nem alkalmas erre, így nem tudnom a pontos forgalmamat sem.
DE ugyis mindegy, mert ebben a hónapban nem minden nap ment a backup a nemzetközi irányba, így messze vagyok még a limittől, s ha minden igaz, következő hónapban már datanet sávszélét fogyasztom.
(Tőlük is, mint a vivanettől, kértem ajánlatot ingyenes, vagy servage.net árfekvésű backupra, vivanet nem adott, részükről mindegy, hogy nemzetközi irányban backupolok, Datanet meg még nem reagált, de ha nekik valóban 2,5GBites nemzetközi sávszélük van, akkor azt hiszem, nem fogja őket érinteni a dolog. :-)

#642 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 16:02

Idézet: Meister - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 17:00

Az az X, havi átlagban 1megabit/s a szerződés szerint. A napi 10GB az pont annyi. :-)

De mivel sem mrtg-t, sem más fogalomszámolót nem tudnak adni, mert az a switch, amin az SWI-sek vannak, az nem alkalmas erre, így nem tudnom a pontos forgalmamat sem.
DE ugyis mindegy, mert ebben a hónapban nem minden nap ment a backup a nemzetközi irányba, így messze vagyok még a limittől, s ha minden igaz, következő hónapban már datanet sávszélét fogyasztom.
(Tőlük is, mint a vivanettől, kértem ajánlatot ingyenes, vagy servage.net árfekvésű backupra, vivanet nem adott, részükről mindegy, hogy nemzetközi irányban backupolok, Datanet meg még nem reagált, de ha nekik valóban 2,5GBites nemzetközi sávszélük van, akkor azt hiszem, nem fogja őket érinteni a dolog. :-)

1 megabit/s * 60*60*24
0.125 *60*60*24 = 10800 megabyte

#643 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 16:04

Idézet: Meister - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 17:00

datanetnél nincsen ilyen korlát

#644 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 16:10

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 17:04

datanetnél nincsen ilyen korlát

vivanetnél havi átlagban 20megabit/s használható ki.
Ezeknek az értékeknek a függvényében az interware-es 1 megabit nevetséges.  De mindegy, most már nem akarom többet gyalázni őket, mert aztán leejtik a vasam véletlen, vagy ilyesmi.

#645 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 16:15

Idézet: Meister - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 17:10

vivanetnél havi átlagban 20megabit/s használható ki.
Ezeknek az értékeknek a függvényében az interware-es 1 megabit nevetséges.  De mindegy, most már nem akarom többet gyalázni őket, mert aztán leejtik a vasam véletlen, vagy ilyesmi.

Mi is viva-hoz vittuk at a gepeket... vicces volt, hogy 1 szobaval vittuk arrebb :)))

#646 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 16:23

viváról jókat hallottam, de én inkább Budaörsre vinném a vasam, meg árban jobban megfelel a datanet.
De még vacilállok a kettő közt, mint itt is írtam.

#647 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 16:24

Idézet: Meister - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 17:23

viváról jókat hallottam, de én inkább Budaörsre vinném a vasam, meg árban jobban megfelel a datanet.
De még vacilállok a kettő közt, mint itt is írtam.

Illetve a godaddy.com az ami, még bejátszik, mert akkor onnan kezdve nem kell foglalkoznom a hardverrel, s árban ugyanott vagyok, szinte.

#648 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 22. 16:29

Idézet: Meister - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 17:24

Illetve a godaddy.com az ami, még bejátszik, mert akkor onnan kezdve nem kell foglalkoznom a hardverrel, s árban ugyanott vagyok, szinte.

Aztán ha egy combosabb júzered használni is szeretné, akkor csak szopol. Vagy éppen a júzer szolgáltatójának van idefelé kicsi nemzetközi, esetleg megállós sávszélessége, aztán ezért is Téged fognak ütni.
Make love not Wor.

#649 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 16:31

godaddy-n a dedikált szerveren töröm a fejem. Nem a virtuálison. S termésetesen vennék hozzá annyi sávszélt, amennyi kellene. De egyébként igazad van, ez a végső megoldás most jelenleg.

#650 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 16:34

godaddy azért van még számon tartva, mert nevetségesnek tartom, hogy M.o.-on ha be akarok valahova tenni egy szervert, amihez kérek plusz 2 IP-t, akkor annyit fizetek, mint a godaddynél úgy, hogy ott az árban benne van egy PIV-es gép 2GB RAM-mal, tükrözött merevlemezzel, s Windows Server 2003 operációs rendszerrel, 100GB backup tárhellyel.

Szerkesztette: Meister 2007. 07. 22. 16:35 -kor

#651 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 22. 16:41

Idézet: Meister - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 17:34

mint a godaddynél úgy, hogy ott az árban benne van egy PIV-es gép 2GB RAM-mal, tükrözött merevlemezzel, s Windows Server 2003 operációs rendszerrel, 100GB backup tárhellyel.

Igaz, hogy azok valószínű 1 nagy vason futnak virtuálisan, meg aztán csínján bánjunk vele, bővíteni gondolom nem egyszerű, vagy esetleg beesik egy ilyen júzerem, akinek havi 5millió+ találatai vannak, akkor nem tudom mit lépnek. Godaddy királyság, de azért jó lene konkrétabban is kipróbálni.
Make love not Wor.

#652 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 18:05

Ha beesik 5m+ user, az úgysem évi 12.000-et fizet. Ott lehet már okoskodni.
De egyébként tényleg jó lenne kipróbálni... :-)

#653 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 18:47

Idézet: Meister - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 19:05

Ha beesik 5m+ user, az úgysem évi 12.000-et fizet. Ott lehet már okoskodni.
De egyébként tényleg jó lenne kipróbálni... :-)

Persze nem, hanem évi 10e-t, hiszen azért már mindent adnak..                      :cool:
Nem szeretnek fizetni az ügyfelek  -  a sok olcsó jános miatt.

#654 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 19:10

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 19:47

Persze nem, hanem évi 10e-t, hiszen azért már mindent adnak..                      :cool:
Nem szeretnek fizetni az ügyfelek  -  a sok olcsó jános miatt.

mindaddig amig nem jarnak ugy, mint azt ti irtatok fentebb... akkor keres normalis szolgaltatot

#655 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 13:07

Na, ma kaptam választ az IW-től a backuppal kapcsolatban:
(Írtam nekik egy levelet, amiben aziránt érdeklődöm, hogy milyen kártérítést terveznek felajánlani a szerződés egy részének nem teljesítése miatt).

"Sajnálatos módodon a szerver hardverhibás lett.

Kollegáink dolgoznak a probléma megoldásán, előre láthatólag e hét végére (2007-07-29) ismét üzemkész lesz!"

Még írtak egy mondtatot, de abban pont annak a hölgynek a nevel szerepel, aki az elmúlt években az egyetlen olyan ember volt az IW-nél, aki korrekt volt velem, szóval azt most kihagyom. :-)

#656 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 23:00

Ja, másik meg, hogy a GTS-nél, ahogy Jahno mondta, valóban nincs hely.
Telefonban megerősítették, hogy november magasságában lesz a szerverszobájuk bővítve, s azt is, hogy a nemzetközi forgalom valóban kiterelhető, nincs limitálva.
Most már csak attól tartok, hogy novemberben majd jól megemelik az áraikat. :-)

#657 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 08:11

Idézet: Meister - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 0:00

Ja, másik meg, hogy a GTS-nél, ahogy Jahno mondta, valóban nincs hely.
Telefonban megerősítették, hogy november magasságában lesz a szerverszobájuk bővítve, s azt is, hogy a nemzetközi forgalom valóban kiterelhető, nincs limitálva.
Most már csak attól tartok, hogy novemberben majd jól megemelik az áraikat. :-)

Érdekes.  Nekem tavaly (2006) novemberben mondták, hogy 2007 január elején indul az új szerver terem a váci úton. Ennyit késnének? Vagy már tele lenne az is?

#658 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 08:23

Idézet: Aga - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 8:42

nagyon sajnalom, hogy az SWI neve ilyen negativ kontextusban kelljen megjelenjen. Remelhetoleg az ev vege fele mindenki megtudhatja, mi tortent a hatterben es miert alakultak igy a dolgok.

Valami érdekes történhetett ott, mert a minap bekérték tőlem az aláírási címpéldányt csodálkozva, hogy az eddig rendelt domain-eket mind én írtam alá ! :D Az fel sem tűnt nekik, hogy valamiért eddig befogadták a megrendelőimet és teljesítették is, valamint fizettünk is érte mindig. Az is fura, hogy az elsőnél személyesen kellett megjelenni, hogy leadhassam az igazoló okiratokat, tehát ha tucatnyi domaint bejegyeztek már nekünk, akkor otthon kéne sepergetni. Szóval az swi-nél valami nagy robbanás lehetett.

#659 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 12:11

GTS szerverhosztinggal van valakinek közelebbi tapasztalata? (Hub / Váci út)

https://hup.hu/node/27995
https://hup.hu/node/29717
  Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

#660 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 14:47

Idézet: Vendor - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 11:11

GTS szerverhosztinggal van valakinek közelebbi tapasztalata? (Hub / Váci út)

https://hup.hu/node/27995
https://hup.hu/node/29717

Nem szívesen állítok ilyet, de sajnos lehet mondani, hogy elégedetlenek vagyunk.
Annak idején, 1-2 éve gyakoriak voltak az áramkimaradások, azonban ezt javították. Azóta ilyen gond nincs, viszont az ügyfélszolgálatuk teljesen használhatatlan. Egy grafikonért heteket kell könyörögni, egy plusz IP cím gyors megrendeléséhez (ami az Enternetnél 1-2 óra) egyrészt az ügyfélszolgálatot hívva ki kell várni, amíg az összes yoneked dsl-est felvilágosítják, én általában 10 perc után meg szoktam unni. Ha nagy nehezen regisztrálták az IP cím megrendelését, heteket kell várni, mire kiosztják a címet. Ezt gyakran elfelejtik közölni, ezért hívogatni kell őket. Az e-mailre nem válaszolnak, pedig elvileg volt egy ügynökünk, akihez beosztottak. Ő nem válaszol, legutóbb a felmondási kérelmünket nem sikerült velük megosztanunk, pedig május végétől írtam az e-maileket kb. június közepéig. (Telefonon nem vagyok hajlandó 10 percnél többet várni, sajnálom) Aztán személyesen mentem be, akkor végre úgy tettek, mintha megértenék a kérést, ehhez képest még júliusra is számláztak, holott május huszonvalahanyadikától június 15-ig kétnaponta jeleztem, hogy nem kívánjuk a továbbiakban igénybevenni a szolgáltatást. Mellékesen gigabites ügyfelek vagyunk, szóval egy új IP címet csak kiadhatnának már egy kicsit gyorsabban.
Én az Enternetet tudom ajánlani, velük jó tapasztalatom van, csak régen voltak ultra hülyék (2004-ben). Ha esetleg velük próbálkoznál, akkor szívesen megadnám egy "ügyfélkapcsolati menedzser" elérhetőségeit, mert ő tényleg gyorsan és megbízhatóan csinálja.

A fentieken kívül azért el kell mondanom, hogy a Datanet külföldi sávszélessége nemrég még a legjobb volt az országban, ha ez Neked fontos, akkor nem jársz rosszul velük.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.