Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb?
Elküldve: 2006. 09. 08. 14:26
Idézet: fraghu - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 15:12
5ezer+AFA összegért sok hely, SQL, meg pékfasza? Azannya, visszaadom az ipart, mert valamit én akkor nagyon nem jól tudok, ha ez még kb. anyagköltségnek sem nagyon jó...
Elküldve: 2006. 09. 08. 22:54
Idézet: Jahno - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 15:26
amit korábban belinkeltem az is linknek hangzik szerinted? (erről van szó)
Elküldve: 2006. 09. 10. 21:09
Idézet: Jahno - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 13:26
Valszeg nem ez a cég profilja
Sok helyen találkozom olyannal, hogy a cég miatt bepattintanak egy izmosabb szervert és ha már bentvan akkor hozzon is valamit. Ha így nézed nem olyan rossz. Az megint más kérdés milyen minőségű az egész. ( itt nem a technikára gondolok mert nem nagy kunszt venni egy jó minőségű vasat és egy átlag webszerver profilt létrehozni rajta ) A gond akkor kezdődik ha különleges igényeket kell kielégíteni stb stb. illetve milyen a support.
Elküldve: 2006. 09. 13. 07:47
Tegyük fel hogy megveszek egy domain nevet.
Mit kell tennem,hogy saját gépemen keresztül érje el bárki?
Ehhez nem webserver kell aki itthon megosztja az internet elérését, hanem DNS szerver?
Persze megnéztem és sokkal okosabb lesz ha fizetek egy évre a tárhelyért valakinél és meg van oldva.
De azért szeretném saját magam összehozni és egy jó darabig üzemeltetni...
Mégiss hogyan :confused:
Köszönöm...
Elküldve: 2006. 09. 13. 07:55
Idézet: Prometheus - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 8:47
Tegyük fel hogy megveszek egy domain nevet.
Mit kell tennem,hogy saját gépemen keresztül érje el bárki?
Pfff... Otthonra webszerverüzemeltetésnek komoly biztonsági tényezői is vannak, esetleg ha támadják/hekkelik akkor forglaomkorlátos net esetén beleszól a kimenő forgalmadba, de a vonalad sávszélességébe mindenképpen. Kísérletezni jó lehet, de van pár buktatója.
Aztán mivel a domaint általában webszerver szogálja ki, úgy otthonra kell webszerver, DNS-t meg a szolgáltatóval intézed, aztán otthonra mondjuk fixIP, erre az IPre meg odairányítani a www.valami.hu oldalad, aztán kész. Máris az otthoni gép fogja kiszolgálni.
Nagyvonalakban. Először szerintem hegessz össze egy valami.myip.hu bejegyzést az IPdre, aztán kísérletezgess a webszervereddel.
Elküldve: 2006. 09. 15. 11:49
Ismerős érdeklődött utánuk, hogy mennyire van rendben a szolgáltatás (1GB tárhely, PHP, MYSQL Bruttó 13e/év). Kicsit googliztam meg olvasgattam weboldalt, és azt találtam, hogy a Medimix-Trio Bt. csinálja (ha jól rémlik az 1giga.hu szitakötő-életű első megjelenésekor más állt mögötte).
Ebben az a meglepő, hogy a Medimix-Trio Bt. több "márkanéven" is hirdeti szolgáltatásait pl. mediacenter.hu , domaincenter.hu, de a joomlatarhely.hu kapcsolatok részénél is a Medimix-Trio Bt. Tel. és Fax számai szerepelnek, bár ott konkrétan nem találtam "Cégünkről" menüpontot. Ez kicsit furcsa, hogy miért állít egy cég saját maga magának konkurenciát (hisz pl. a mediacenter.hu-n a PHP, MYSQL csak a legnagyobb Nettó 19e/év díjú csomagban van, tárhely pedig "csak" 250MB), de lehet hogy ez valami marketing fogás, hisz a mediacenter nem ma kezdte, és gondolom ha "óccsóhosting" csomagokat tennének a mediacenter.hu alá, akkor a jelenlegi tizen/huszonezer forintokat perkáló ügyfelek átváltanának a nagyobb és olcsóbb csomagokra, ami nem kevés kiesést jelentene. Csak kérdés hogy jól gondolom-e, mert ebben az esetben azért van a szolgáltatás mögött tapasztalat (és remélhetőleg stabilitás meg minőség is), ha viszont tévedek, akkor lehet hogy pár hét múlva ismét eltűnik az 1giga.hu.
Elküldve: 2006. 09. 15. 13:43
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2006. 09. 15. 14:47
Idézet: rendszergazda - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 12:49
Eltérő szolgáltatásokhoz eltérő márkanevek, nem értesz a reklámhoz?
Idézet: rendszergazda
Miután ezt a hozzászólásodat beindexelte a Kugli és n+1 ügyfelük átváltott az olcsóbb csomagra, te egyik este, egy sötét sikátorban véletlenszerűen leesel a lépcsőn.
Elküldve: 2006. 09. 15. 15:00
Idézet: Adi - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 15:47
lásd Kolinos és Colgate fogkrém esetét (ugyanaz, de fele annyiba kerül)
Elküldve: 2006. 09. 19. 08:47
Idézet: qnadam - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 14:43
Keves "qnadam"!
Ezt rágalmazás és hírnévrontás, ezért visszautasítom.
A kép felhasználása előtt már megegyeztünk a kép készítőjével.
Aki ezzel vádolt annak mindig azt javasoltam, keresse fel Dréher Zsolt fotóst, aki a képet készítette, és informálódjon mielőtt rágalmaz. http://www.dreherzsolt.hu/ címen elérhető az e-mail címe.
Üdvözöl,
Kővári Ádám
MediaCenter
Szerkesztette: akovari 2006. 09. 19. 08:55 -kor
Elküldve: 2006. 09. 19. 15:23
Idézet: akovari - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 7:47
Aki ezzel vádolt annak mindig azt javasoltam, keresse fel Dréher Zsolt fotóst, aki a képet készítette, és informálódjon mielőtt rágalmaz. http://www.dreherzsolt.hu/ címen elérhető az e-mail címe.
Üdvözöl,
Kővári Ádám
MediaCenter
A fotozz.hu-n maga a fotós írta le egy értékelésre adott válaszában, hogy az engedélye nélkül használta fel a képet a cégetek. Tudtommal az ottani felháborodások hatására jött létre ez a megállapodás.
Elküldve: 2006. 09. 19. 17:45
Elküldve: 2006. 09. 19. 17:48
Idézet: Taranov - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 16:23
Kedves Taranov Kuzma!
Ez így amit írsz, egyszerűen nem igaz.
Fogalmam sincs mi a bajod velünk, de 2004 óta ezt az ügyet folyamatosan felemlegeted a legkülönbözőbb fórumokon. Pont veled beszéltem meg már ezt, legkevesebb 3 menetben, ennek ellenére úgy tűnik elég rövid az emlékezeted, mert megint ott járunk ahol 2 éve...
Ráadásul olyan képről van szó, amit már jó egy éve nem alkalmazunk a marketing-kommunikációnkban...
Arra kérlek, hogy ezt a tevékenységedet fejezd be, mert a fenti csúsztatott állítás súlyosan sérti cégünk jó hírnevét. Gondolom hosszútávon nem kell ecsetelnem milyen jogi következményekkel járhat ez számodra.
Üdvözöl,
Kővári Ádám
MediaCenter
Elküldve: 2006. 09. 19. 18:07
Idézet: akovari - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 16:48
Ez így amit írsz, egyszerűen nem igaz.
Fogalmam sincs mi a bajod velünk, de 2004 óta ezt az ügyet folyamatosan felemlegeted a legkülönbözőbb fórumokon. Pont veled beszéltem meg már ezt, legkevesebb 3 menetben, ennek ellenére úgy tűnik elég rövid az emlékezeted, mert megint ott járunk ahol 2 éve...
Ráadásul olyan képről van szó, amit már jó egy éve nem alkalmazunk a marketing-kommunikációnkban...
Arra kérlek, hogy ezt a tevékenységedet fejezd be, mert a fenti csúsztatott állítás súlyosan sérti cégünk jó hírnevét. Gondolom hosszútávon nem kell ecsetelnem milyen jogi következményekkel járhat ez számodra.
Üdvözöl,
Kővári Ádám
MediaCenter
Rendben, nem fogunk összevezni ezen.
Nem a lehetséges jogi következmények tántorítanak el, egyszeruen nálam nem bír jelentőséggel az ügy, ha a fenti megállapodás a tévhitünk kialakulása előtt jött létre, ennek csak örülök, és sok sikert kívánok a további muködésetekhez!
Elküldve: 2006. 09. 20. 17:14
Elküldve: 2006. 09. 20. 18:22
Ciki, ha a neved sem mered adni a szolgáltatáshoz.
Elküldve: 2006. 09. 20. 20:39
Elküldve: 2006. 09. 20. 20:43
Idézet: akovari - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 9:47
ebben az esetben viszont a kommunikációtok rossz nagyon
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2006. 09. 21. 10:48
Szervergalaxis néven fog futni
http://www.vivanet.h...ldasok/hosting/

Súgó
A téma zárva.