HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#2261 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 07. 15:08

Idézet: blacii - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 14:46

Sziasztok.

Bocsánat hogy nem olvasok vissza, de 1 fontos kérdésem lenne amire gyors választ szeretnék.

Szóval az lenne a kérdésem hogyha regelek 1 domain-t (tárhely nélkül), és külön 1 ingyenes tárhelyet regelek (www.00webhost.com) akkor a névszervereket hogy/hol kell megadnom. Hallottam már azt hogy a domain regisztrálónál a regisztrációkor kell a tárhelyszolgáltató névszervereit megadnom, illetve azt is hogy a domain regisztrátor névszervereit a tárhelyszolgáltatónál. Nem értek ehhez őszintén szólva, így örülnék ha valaki felvilágosítana a témában ;p

Köszönöm

Ha tárhelyet nem is, azért egy normális DNS szolgáltatást/karbantartást kérjél valahol, ahol adnak külön ilyet. És akkor ott simán átlehet irányíttatni bármilyen ingyenes tárhelyszolgáltatóhoz, akár egy CNAME bejegyzéssel, vagy bármivel ami megfelelő.

#2262 Felhasználó inaktív   blacii 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 07. 15:33

Idézet: Joci - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 15:08

Ha tárhelyet nem is, azért egy normális DNS szolgáltatást/karbantartást kérjél valahol, ahol adnak külön ilyet. És akkor ott simán átlehet irányíttatni bármilyen ingyenes tárhelyszolgáltatóhoz, akár egy CNAME bejegyzéssel, vagy bármivel ami megfelelő.

Tehát próbáljak ott regelni, ahol adnak vmi felületet vagy vmit ahol állíthatom a dns címeket? Akkor a kérdésemre a válasz, hogy a névszervernek a tárhely dns-eit kell beállítani ? ;>

#2263 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 16:33

Idézet: blacii - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 16:33

Tehát próbáljak ott regelni, ahol adnak vmi felületet vagy vmit ahol állíthatom a dns címeket? Akkor a kérdésemre a válasz, hogy a névszervernek a tárhely dns-eit kell beállítani ? ;>

Dns cím = névszerver.  Olyan helyen regsztrálj ahol adnak a domain fentartás mellé 2db névszervert amit szabadon állítgathatsz.  Ekkor a névszerverekben "A" rekordnak beállítod a tárhely szolgáltató IP címét. És itt jön a bökkenő.  Mivel  IP címet kell megadnod, így azon a szerveren (aminek az IP címét megadod) be kell állítani, hogy az adott domainre melyik tartalmat adja.  Mivel ingyenes szerveren szeretnéd a tartalmat, ott ezt nem fogják beállítani.
+ még .hu-nál kötelező a  működő postmaster@domain.hu cím megléte is.

Szóval olyan helyen regisztálj ahol adnak
- domain regisztráció
- domain fentartás
- dns1-2
- működő postmaster cím
- és webes átirányítás más oldalra (pl. meta refresh-es vagy onload vagy java-s vagy valami egyéb ami web címre irányít át)

:cool:

#2264 Felhasználó inaktív   blacii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 19:16

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 16:33

Dns cím = névszerver.  Olyan helyen regsztrálj ahol adnak a domain fentartás mellé 2db névszervert amit szabadon állítgathatsz.  Ekkor a névszerverekben "A" rekordnak beállítod a tárhely szolgáltató IP címét.   És itt jön a bökkenő.  Mivel  IP címet kell megadnod, így azon a szerveren (aminek az IP címét megadod) be kell állítani, hogy az adott domainre melyik tartalmat adja.  Mivel ingyenes szerveren szeretnéd a tartalmat, ott ezt nem fogják beállítani.
+ még .hu-nál kötelező a  működő postmaster@domain.hu cím megléte is.

Szóval olyan helyen regisztálj ahol adnak
- domain regisztráció
- domain fentartás
- dns1-2
- működő postmaster cím
- és webes átirányítás más oldalra (pl. meta refresh-es vagy onload vagy java-s vagy valami egyéb ami web címre irányít át)

:cool:

Oké értem, találtam 1 olyan szolgáltatót aminél van átirányítás ( http://www.interlink...isztracio.do#uj ), akkor igénylem innen a domaint. Egyébként ezen a 00webhost.com - on elvileg van Free domain hosting, na mind1 én nem értek ehhez a részéhez mikor külön van a domain a tárhelytől, úgyhogy köszönöm szépen a segítséget ;]

#2265 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 13:48

Ezt találtam.  Egyik siteunkról megy oda sok kérés.
http://www.npweb.org/spread

Érdemes megnézni a http://www.npweb.org/gon.txt -t is, ez futtatja le a webszerver mikor a fenti oldalra hivatkozik.  Persze ehhez bug is kell:    minibb fórum, addon_smilies2.php

#2266 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 22:29

Aranyos :) Helyes kis botok, par plusz funkcioval :> Nadehogy a lengyelek elol a latinok probaljak elvenni az irchackersegi baberokat....
Udv: Nezelodo

#2267 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 17:53

php-vírusok, html-vírusok téma:

ki mit tud tenni ellene? Hogyan kezelitek az ezzel kapcsolatos ügyfél-panaszolakat? Mit lehet tenni, ha valakinek 2 hetente kell a kódját kitakarítani, s jelszavát változtatni? Lehet ezért pénzt kérni?

Nekem egyre inkább kezd tele lenni a tököm ezzel, hogy heti 2-3 alkalommal gyomlálok vírust, s közben azt hiszik, a megrendelők, hogy én kúrom el az oldalukat, s hogy biztos a szervert törik fel.

Egyéltalán, van valami olyan víruskereső, amit lehetne szerverre tenni, s az ilyen kódokat képes detektálni, mert mondjuk óránként egyszer lefuttatnám az index.* fájlokra a webrootban, aztán rename, vagy ilyesmi. Hogy legalább amíg az ügyfél nem veszi észre, addig se terjedjen ilyen fos a szerveremről.

#2268 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 19:38

Idézet: Meister - Dátum: 2009. márc. 9., hétfő - 17:53

php-vírusok, html-vírusok téma:

ki mit tud tenni ellene? Hogyan kezelitek az ezzel kapcsolatos ügyfél-panaszolakat? Mit lehet tenni, ha valakinek 2 hetente kell a kódját kitakarítani, s jelszavát változtatni? Lehet ezért pénzt kérni?

Nekem egyre inkább kezd tele lenni a tököm ezzel, hogy heti 2-3 alkalommal gyomlálok vírust, s közben azt hiszik, a megrendelők, hogy én kúrom el az oldalukat, s hogy biztos a szervert törik fel.

Egyéltalán, van valami olyan víruskereső, amit lehetne szerverre tenni, s az ilyen kódokat képes detektálni, mert mondjuk óránként egyszer lefuttatnám az index.* fájlokra a webrootban, aztán rename, vagy ilyesmi. Hogy legalább amíg az ügyfél nem veszi észre, addig se terjedjen ilyen fos a szerveremről.

Hogyne lehetne pénzt kérni ! Csak otthagynak. Neked kell valahogy gondoskodnod a - gondolom free portálmotorok, blogmotorok - feltörés elleni védelemről. Például úgy, hogy a telepítést nem a pistike végzi.

#2269 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 00:16

Idézet: debianforever - Dátum: 2009. márc. 9., hétfő - 20:38

Hogyne lehetne pénzt kérni ! Csak otthagynak. Neked kell valahogy gondoskodnod a - gondolom free portálmotorok, blogmotorok - feltörés elleni védelemről. Például úgy, hogy a telepítést nem a pistike végzi.

nem a portálmotorokról van szó, ezek statikus csomagok, azaz maga az FTP jelszó kerül ki az ügyfelem vírusos gépeiről mindenféle orosz IP-khez, ahonnan aztán robotok bejönnek, s beleírnak valami kódot az index.html-be a <body> utánra.

#2270 Felhasználó inaktív   andrej_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 19:28

Idézet: Meister - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 0:16

nem a portálmotorokról van szó, ezek statikus csomagok, azaz maga az FTP jelszó kerül ki az ügyfelem vírusos gépeiről mindenféle orosz IP-khez, ahonnan aztán robotok bejönnek, s beleírnak valami kódot az index.html-be a <body> utánra.

1) FTP-t másik portra teszed és próbálsz tűzfalazni.
2) A usereknek lehetőséget adsz megadni, hogy milyen IP-ről jöhetnek. A pure-ftpd-ben van ilyen változó a mysql queryhez.
3) Kukázod az FTP-t.

Szerkesztette: andrej_ 2009. 03. 10. 19:29 -kor

#2271 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 21:37

Idézet: andrej_ - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 20:28

1) FTP-t másik portra teszed és próbálsz tűzfalazni.
2) A usereknek lehetőséget adsz megadni, hogy milyen IP-ről jöhetnek. A pure-ftpd-ben van ilyen változó a mysql queryhez.
3) Kukázod az FTP-t.

Naja, és ügyfél megy is máshoz mert nálad nem tud céges hálóról 21es portra csatlakozni a szokásos TC-jével.

Szóval ez nem túlzottan megoldás.

#2272 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 09:56

Egyre több helyen tapasztalom, hogy tiltják az ftp-t, de legalábbis korlátozzák az elérhetőségét. Egyik helyen pl. úgy oldják meg, hogy be kell jelentkezned egy weboldalon, ami bekéri az user/pass-t és az ip címed alapján nyitja a tűzfalon az ftp-t.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2273 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 14. 01:42

Idézet: VKP - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 9:56

Egyre több helyen tapasztalom, hogy tiltják az ftp-t, de legalábbis korlátozzák az elérhetőségét. Egyik helyen pl. úgy oldják meg, hogy

Mi továbbra is egyszeri júzernek szolgáltatunk, napokban volt webes programozóm, akinek megírtam, ellopták a jelszavát, azért nem megy a weboldal, mert ott van egy .htaccess file, oszt ja, gonosz scriptet kigyaktam, htaccest átneveztem .txt-re, nézegesse.

Erre visszakérdezett, hogy miről beszélek, mi az a .htaccess, magyarázzam már el. Oszt akkor webes, meg programozónak tartja magát, meg az oldjam meg, hogy ilyen ne legyen.
Make love not Wor.

#2274 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 16. 20:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 14., szombat - 2:42

Mi továbbra is egyszeri júzernek szolgáltatunk, napokban volt webes programozóm, akinek megírtam, ellopták a jelszavát, azért nem megy a weboldal, mert ott van egy .htaccess file, oszt ja, gonosz scriptet kigyaktam, htaccest átneveztem .txt-re, nézegesse.

Erre visszakérdezett, hogy miről beszélek, mi az a .htaccess, magyarázzam már el. Oszt akkor webes, meg programozónak tartja magát, meg az oldjam meg, hogy ilyen ne legyen.

Használj IIS-t, itt nem gond a htaccess. :-)

#2275 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 21. 16:46

Mintha eltűnt volna pár hónapnyi hozzászólás innen...
Azért az nem túl elegáns, ha csak 3 havonta csinálnak backupot. :-)

Na, ez érdekes, miután megtettem ezt a hozzászólásom, egyszer csak lett a 74. oldal után még két oldal, s így már megvannak a friss hozzászólások...

Szerkesztette: Meister 2009. 03. 21. 16:47 -kor

#2276 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 08:14

Hol most a legolcsóbb egy elég kicsi tárhely (max 100MB) statikus weblapnak + .hu domain max. egy évre? Amit eddig néztem, abból a legolcsóbb a Domain Regisztráció Kft. volt. De csak néhány céget néztem meg. Van ennél olcsóbb?

Látva az eltérő árakat, a szolgáltatások miben szoktak különbözni az egyes szolgáltatóknál? Domain tekintetében mi a különbség? Az vagy van, vagy nincs. Nem?
Tárhely tekintetében gondolom méret, feltöltési sebesség (nem lenne lényeges), email szolgáltatások (ez se lenne lényeges), egyéb szolgáltatások (PHP, MySQL pl. NEM kellene), feltöltési lehetőségek (elég az FTP), adminisztrációs felület kulturáltsága, biztonság, szolgáltatás kimaradásának gyakorisága.

Kicsi egyéni vállakozásnak az ingyenes tárhely (extra, ultraweb, atw, mi van még...) nem nagyon ciki? Google nem diszkriminálja hátrébb? Azt tudom, hogy a <title>, <meta name="description" content="">, <meta name="keywords" content=""> sokoldalú megadása, kulcsó előforulási gyakorisága a a lap más részein segíti az előrejutást a találati listán. Csak az a kérdés, hogy ingyenes tárhely mennyire hátrány ebből a szempontból. (Most eltekintve attól, hogy ingyenes tárhelyen semmiért nem vállanak felelősséget, törölhetnek kérdezés nélkül, lehetnek szép számmal kimaradások, 0 biztonság, stb...)
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2277 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 21:16

Ingyenes tarhely altalaban eloszeretettel modositja az index.php-t vagy az index.html-t, frame-t hasznal, illetve alapvetoen nehezen tudod kideriteni, hogy mi is a pontos URL-je a lapodnak. Namost ezeken minden kereso elakad, altalaban az elso frame-t nezik csak at (ez nalad egy felso banner vagy ilyesmi lesz), dinamikus atiranyitas meg plane betesz neki.

Szoval ingyenes tarhely+keresoben jo helyezes sajnos nem megy.
Udv: Nezelodo

#2278 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 08:10

Chello smtp-n keresztül interware-nél lévő szerverünkre küldött levelek 2-5-8 ótár késnek. Más is tapasztalja?

#2279 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 10:30

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 9:10

Chello smtp-n keresztül interware-nél lévő szerverünkre küldött levelek 2-5-8 ótár késnek. Más is tapasztalja?

És máshova elmennek a levelek azonnal?

#2280 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 10:46

Idézet: Meister - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 11:30

És máshova elmennek a levelek azonnal?

T-onlinre igen, máshova nemtom.
De fejlécben látszik, hogy chello-hoz bement xkor, hozzánk átjött x+4 órakor  (azonos gmt mellett).

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.