HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#2281 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 26. 11:45

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 8:10

Chello smtp-n keresztül interware-nél lévő szerverünkre küldött levelek 2-5-8 ótár késnek. Más is tapasztalja?

Érdekes, kb. tegnap óta nálam is dugulás van, Invitel alig érkezik meg, többi csak "lassú". Meg jött volna fél tonna spamjellegű cucc, amitől nagy lett a load.
Make love not Wor.

#2282 Felhasználó inaktív   andrej_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 28. 09:56

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 8:10

Chello smtp-n keresztül interware-nél lévő szerverünkre küldött levelek 2-5-8 ótár késnek. Más is tapasztalja?

Nem késést, hanem levél sokszorozódást. Eddig yahooról és chelloról volt ilyen.

#2283 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 30. 23:08

Sziasztok!

Létezik olyan hazai szolgáltató, akinél van lehetőség anonim módon domain-t regelni?
Arra gondolok, hogy a domain.hu, vagy egyéb oldalakon semmilyen elérhetőség ne szerepeljen róla, legfeljebb egy email cím (se név, se cím, se telszám, stb.).

Lehet .hu és más végződésű is.
Valakitől hallottam, hogy a .hu szabályzata ezt nem teszi lehetővé, de ennek ellenkezőjét is hallottam már.
Szóval, ha valaki tud ilyet emberi áron, akkor nagyon hepi lennék.

Köszi!
Á, mint Álemér...

#2284 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 00:02

Idézet: Bici - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 0:08

Létezik olyan hazai szolgáltató, akinél van lehetőség anonim módon domain-t regelni?
Arra gondolok, hogy a domain.hu, vagy egyéb oldalakon semmilyen elérhetőség ne szerepeljen róla, legfeljebb egy email cím (se név, se cím, se telszám, stb.).

Magánszemély névre sem jó reggelni, vagy közvetítőcégre? Azt sem egészen értem, hogy mi ez a titikolózás, nekem ilyenekből mindig csak bajom származott.
Make love not Wor.

#2285 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 04:15

Jaja, ilyen ugyfel kozelebe sem mennek, bottal sem bokodnem. Gusztustalan, eleve az elkepzeles. Ha meg mas vegu is jo lenne, akkor mi a fenet akar magyarorszagon tolunk? :p
Udv: Nezelodo

#2286 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 05:08

Idézet: Bici - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 23:08

Sziasztok!

Valakitől hallottam, hogy a .hu szabályzata ezt nem teszi lehetővé, de ennek ellenkezőjét is hallottam már.

Köszi!

Létezik. Elutalsz nekem 20000 HUF-ot és tárhelyestül, doainestül meglesz mindened egy évre, amennyiben nem gigabyte-okra van szükséged. Azonban az első törvénytelen cselekedet esetén buktad a tárhelyet és a domaint.

Szerkesztette: debianforever 2009. 05. 01. 05:09 -kor

#2287 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 08:28

Idézet: Bici - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 23:08

Ez úgy szokott működni .hu esetében, hogy a regisztrátor a saját nevében reggeli be a domain-t, így admin/tech/zone kontaktént is a regisztrátor adatai látszódnak majd, ő lesz a domain használója, mintha tényleg saját maga saját célra regisztrálta volna a domain-t.

A valódi jogosultságokat pedig külön szerződésben rögzíti a regisztrátor és az ügyfél (jó esetben), ez védi mindkét felet. Ebben egyrészt szerepelnek az ügyfél valódi adatai (gond esetére, hisz ilyenkor ugye a regisztrátort veszi elő a hatóság bármi törvénytelenség esetén), másrészt rögzítik hogy az ügyfél rendelkezik a domain-el, ezt regisztrátor nem módosíthatja, értékesítheti, törölheti önkényesen, tehát itt rögzítik az ügyfél jogait.

Sajnos azért az ilyen regisztrációk rizikósak kicsit mindkét fél számára, regisztrátor részéről azért, mert ilyenkor ugye ő tartja a hátát gond esetén, az ő adatai látszanak majd, ügyfél meg kiszolgáltatottá vállig a regisztrátor számára, mert regisztrátor így bármit megtehet a domain-el, akár el is adhatja ügyfél alól ha kap egy "ellenállhatatlan" ajánlatot vaklaki mástól, ügyfél meg szaladgálhat bíróságra a szerződésével, ha egyáltalán van olyan neki, és ha nem csak a regisztrátor jogairól szól.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#2288 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 09:16

Köszi a válaszokat, akkor sorban:

Jahno: Bármilyen megoldás jó, csak ne szerepeljenek rajta az én adataim.

Azért a titkolózás, mert van több domain név is a nevemen, és már több hívást kaptam telefonon, sőt, még IWIW-en is megkerestek a nevem alapján. :( Ismerősömet reklám levéllel találták meg a lakcímén, amiből kierült hogy a domain alapján választották ki.
Természetesen nem törvénytelenkedni akarok, csak nyugalmat.

Nezelodo: Hát, boccs. Gondoltam először hazai emberke zsebébe próbálok pénzt tenni, és nem egyből külföldiébe.  :rolleyes:

debianforever: Köszönöm szépen, de egyelőre csak domain-re van szükségem. Tárhelyem már van.

rendszergazda: Köszi a választ, és konkrétan tudsz olyan szolgáltatót, aki vállal ilyet? Nem sürgős, május 15. után esetékes.

Köszi!

Szerkesztette: Bici 2009. 05. 01. 09:20 -kor

Á, mint Álemér...

#2289 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 12:08

Idézet: Bici - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 10:16

debianforever: Köszönöm szépen, de egyelőre csak domain-re van szükségem. Tárhelyem már van.

Akkor a tárhelyed szolgáltatóját kérdezd. Mert ha én akkor csak a domainra mondok kb. 10+FA meg egyéb környéki árat.
Make love not Wor.

#2290 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 12:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 12:08

Akkor a tárhelyed szolgáltatóját kérdezd. Mert ha én akkor csak a domainra mondok kb. 10+FA meg egyéb környéki árat.

A kockázat miatt ennyi?

A tárhelyem szolgáltatója azt mondta, hogy a .hu szabályzata ezt nem teszi lehetővé, más végződésnél meg azért nincs ilyen szolgáltatás, mert nincs rá igény. :confused:

Szerkesztette: Bici 2009. 05. 01. 12:28 -kor

Á, mint Álemér...

#2291 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 14:05

Idézet: Bici - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 13:27

A kockázat miatt ennyi?

A tárhelyem szolgáltatója azt mondta, hogy a .hu szabályzata ezt nem teszi lehetővé, más végződésnél meg azért nincs ilyen szolgáltatás, mert nincs rá igény. :confused:

Ha nem kell a .hu akkor elballagsz a godaddy.com -ra és ott tudsz anonym reget kérni. Asszem feláras.

szerk: private registration-nek hívják és 9$/év a felár : http://www.godaddy.com/gdshop/dbp/landing....14664&app_hdr=0

Szerkesztette: mcsjunior 2009. 05. 01. 14:09 -kor

#2292 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 15:15

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 14:05

Ha nem kell a .hu akkor elballagsz a godaddy.com -ra és ott tudsz anonym reget kérni. Asszem feláras.

szerk: private registration-nek hívják és 9$/év a felár : http://www.godaddy.com/gdshop/dbp/landing....14664&app_hdr=0

Köszönöm, én is ismerek pár külföldi domain reges oldalt (pl. namecheap), csak gondoltam, először teszek egy próbát, hátha itthon is tud valaki ilyet hasonló áron. Szívesebben adtam volna ugyanazt a pénzt hazai cégnek, mégha kis összegről is van szó.
De azért köszi a tippet! :respect: Május 15.-ig még keresek itthon, aztán ha nem találok, vagy csak nagyon drágán, akkor külföldi lesz.
Á, mint Álemér...

#2293 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 15:42

Idézet: Bici - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 13:27

A kockázat miatt ennyi?

Ha valaki csak domaint kér, akkor eleve 8+FA környékén szoktam mérni, 5 évnyi DNS-el. Azért kerekítettem hozzá exhas, mert már bonyolult a probléma :-)
Make love not Wor.

#2294 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 15:45

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 15:05

Külföldi regnél amúgy is azt tölt ki az ember, amit csak akar. Mondjuk magyarnál is :-D

Engem eddig domain ügyben alig 5 ember keresett, mert be volt jegyezve, oldal nem volt mögötte, aztán meg akarta venni.
Make love not Wor.

#2295 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 17:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 15:45

Külföldi regnél amúgy is azt tölt ki az ember, amit csak akar. Mondjuk magyarnál is :-D

Ezt egészen pontosan hogy kell érteni? Nem néznek utána, hogy okirathamisítottam-e?

Szerkesztette: Bici 2009. 05. 01. 17:48 -kor

Á, mint Álemér...

#2296 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 19:12

Johiszemunek velnek az elso korben, de ha elojon a sumaksag, akkor raneznek a benyujtott es alairt iratokra, ha valami nem klappol, akkor mar meg is van a csalas, maganokirat-hamisitas alapvad, es csak aztan jon az, ami miatt felfigyeltek rad :)

... jah, de gondolom az elso korben elreszelik a domain-ed :)

Szerkesztette: Nezelodo 2009. 05. 01. 19:13 -kor

Udv: Nezelodo

#2297 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 19:19

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 19:12

Johiszemunek velnek az elso korben, de ha elojon a sumaksag, akkor raneznek a benyujtott es alairt iratokra, ha valami nem klappol, akkor mar meg is van a csalas, maganokirat-hamisitas alapvad, es csak aztan jon az, ami miatt felfigyeltek rad :)

... jah, de gondolom az elso korben elreszelik a domain-ed :)

Ok, értem. Köszi!

Nem nagyon szeretnék ilyesmibe keveredni, úgyhogy maradok az eredeti tervnél.
Első körben nem gondoltam volna, hogy ez ekkora macera, de így belegondolva tényleg.
Szerintem, az lenne az ideális, ha akkor adná ki a regisztrátor az adatokat a hatóságoknak, ha gyanúba keveredik a domain használója. Úgy, mint az IP címek esetében.

Szerkesztette: Bici 2009. 05. 01. 19:20 -kor

Á, mint Álemér...

#2298 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 19:20

Idézet: Bici - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 12:27

A kockázat miatt ennyi?

Inkább azért, mert a munkáért valami pénz nem ártana cserébe. Namost ha te a tárhelyedet tömöd zsével, akkor ott is regisztrálj. A szolgáltatód egyébként nem érdemli meg, hogy ott bérelj tárhelyet, ha nem hajlandó téged anonim módon kiszolgálni. Én a nevedet sem kérdezem meg, de kikötöm, hogy jogsértő tartalom vagy tevékenység esetén a domaint leállítom. Ha tárhely nem kell, akkor - ahogy janonál - nálam is 10k+ÁFA az ár és oda irányítom ahová akarod. Azt jó ha tudod, hogy hosszabbításnál is ennyi lesz a játék, mert dolgozom vele.

#2299 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 19:22

Idézet: Bici - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 17:48

Ezt egészen pontosan hogy kell érteni? Nem néznek utána, hogy okirathamisítottam-e?

Hol van itt okirat, amit hamisítani kéne ? Nem ekkora ügy ez, lazíts, fizess, regisztrálom és go !

#2300 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 20:06

Idézet: debianforever - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 19:22

Hol van itt okirat, amit hamisítani kéne ? Nem ekkora ügy ez, lazíts, fizess, regisztrálom és go !

Köszi, de az említett 20k-s ár vagy 8-10k domain még egy kis körülnézésre késztet.
Á, mint Álemér...

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.