HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#2321 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 04. 12:54

Az iframe-es kínai vackokat Ti is beszívjátok?
TC jelszó listát visz el a kémprogram, és ftp-n módosítják a fájlokat  c. történet.

FTP-re milyen jó megoldás lenne?  Ill. helyett. 
Az mennyire lenne járható, hogy egy webes felületen engedélyezni kellene azt az ip címet, amiről ftp-zni akar a user?  Mondjuk max fél óráig élne ill. amíg tart a kapcsolat.

#2322 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 04. 12:57

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 13:54

Az iframe-es kínai vackokat Ti is beszívjátok?
TC jelszó listát visz el a kémprogram, és ftp-n módosítják a fájlokat  c. történet.

IGen. FTP-n kívül még sok okosabbat nem tudtam kitalálni.
Make love not Wor.

#2323 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 13:42

Idézet: Bici - Dátum: 2009. máj. 3., vasárnap - 21:36

Akinél regelem a domain-t, az úgyis tudja minden elérhetőségemet, ha telefonál a hatóság, egyből kiadná, tehát csak egy nagyon vékonyka lépcsővel lennék beljebb, nem?

Ha en szolgaltatnek, akkor en magasrol tennek arra, hogy a szerv megtalalja-e amit keres.  En tanusitanam az egyuttmukodest aztan en tiszta vagyok.  Nem ez a lenyeg.

Az a lenyeg, hogy ha szolgaltatnek, akkor nem az egyuttmukodesbol lenne a zse, hanem a szolgaltatasbol (hence the name).  Akar bevisznek fekete auton akar nem, egy ilyen hozzaallasu ugyfelbol 35%, hogy a szolgaltatas ellenerteket ki lehet vasalni.

A szolgaltato pedig szolgaltato, nem penzbehajto.  Toknek van kedve szaladgalni penz utan.  Ha meg bevisznek akkor nincs is hova rohangalni ugye.

En azert becsulok Neked magas szolgaltatasi koltseget, mert eros, hogy nem lehet beszedni Toled, tehat legalabb az elejen amig tart a jokedv addig jojjon be annyi, ami normal korulmenyek kozott egy ideig kitart, aztan utana mar legalabb fel lehet mondani ugy, hogy meg valamicske haszon is volt talan rajta.

Merthogy a szolgaltato ebbol el.

#2324 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 14:02

Idézet: adam.k - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 13:42

Ha en szolgaltatnek, akkor en magasrol tennek arra, hogy a szerv megtalalja-e amit keres.  En tanusitanam az egyuttmukodest aztan en tiszta vagyok.  Nem ez a lenyeg.

Az a lenyeg, hogy ha szolgaltatnek, akkor nem az egyuttmukodesbol lenne a zse, hanem a szolgaltatasbol (hence the name).  Akar bevisznek fekete auton akar nem, egy ilyen hozzaallasu ugyfelbol 35%, hogy a szolgaltatas ellenerteket ki lehet vasalni.

A szolgaltato pedig szolgaltato, nem penzbehajto.  Toknek van kedve szaladgalni penz utan.  Ha meg bevisznek akkor nincs is hova rohangalni ugye.

En azert becsulok Neked magas szolgaltatasi koltseget, mert eros, hogy nem lehet beszedni Toled, tehat legalabb az elejen amig tart a jokedv addig jojjon be annyi, ami normal korulmenyek kozott egy ideig kitart, aztan utana mar legalabb fel lehet mondani ugy, hogy meg valamicske haszon is volt talan rajta.

Merthogy a szolgaltato ebbol el.

Értem az álláspontod, de létezik olyan szolgáltató, aki nem kéri el előre a domani éves díját? Jelen esetben csak egy domain névről van szó, azt meg még jóhogy előre kell fizetni.
Mit tudsz bukni rajta? Ha következő évben nem fizetem, két nap után lekapcsolod.

De ez nem csak domain-ra igaz. Nekem még sosem volt olyan tárhelyem, amit ne kellett volna kifizetni legalább egy évre előre. Nekem is jobb, ha nem kell folyton utalgatni, meg csekkezni.

Szerkesztette: Bici 2009. 05. 04. 14:04 -kor

Á, mint Álemér...

#2325 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 14:26

Idézet: Bici - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 15:02

Mit tudsz bukni rajta? Ha következő évben nem fizetem, két nap után lekapcsolod.

Évesnél különösen azt, hogy 1 évet ingyé éltél, ugyanúgy a support, valamint a kiküldött számla után én mondjuk ÁFÁt fizetek, Te egy évig itt élsz ingyen, utána meg máshol, aztán nincs mit tenni.

Telefont is előre kérik, ott jobban tudnak motiválni, hogy ki a nem fizető ügyfél, a 3 szolgáltató közt meg nem olyan egyszerű lavírozni. Domaint pillanat alatt átpattintod máshova.
Make love not Wor.

#2326 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 14:39

Idézet: adam.k - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 14:42

Legtöbb ügyfél ha nem akar fizetni, akkor nem fizet és kész.

Az olyan, hogy "szolgáltatás" eddig kb. 2 júzeremnél fordult elő, abból egyik már meggondolta magát. Én mindig azt érzem, hogy túllépték a határt, a júzer meg úgy, hogy már mióta fizeti a havi 2k-t, oszt nem kap érte "semmit".

Ellenértéket sem lehet kivasalni, ha meg olyan necces vizekre evezel, amiért mondjuk komplett vasat elvihetik, akkor az onnantól tripla szopó. Bár konkurencia túlélt egy 2 hetes leállást, meg sok döglődést, csomó ügyfele megmaradt, nem tudom miképpen csinálták.
Make love not Wor.

#2327 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 15:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 14:26

Évesnél különösen azt, hogy 1 évet ingyé éltél, ugyanúgy a support, valamint a kiküldött számla után én mondjuk ÁFÁt fizetek, Te egy évig itt élsz ingyen, utána meg máshol, aztán nincs mit tenni.

Telefont is előre kérik, ott jobban tudnak motiválni, hogy ki a nem fizető ügyfél, a 3 szolgáltató közt meg nem olyan egyszerű lavírozni. Domaint pillanat alatt átpattintod máshova.

Nem értelek. Írtam fent, hogy mindent előre fizetek. Ez esetben mit tudna rajtam bukni aki üzletet köt velem?
Meg sem fordult a fejemben, hogy utólag fizessek bármiért.
A másik, hoyg én még életemben nem vettem igénybe soha supportot, se tárhellyel kapcsolatban, se más téren.
Ja, de; egyszer megkértem a szolgáltatómat, hogy az egyik domain nevemet irányítsa át az extráról az új helyére.
Á, mint Álemér...

#2328 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 15:49

Idézet: Bici - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 16:39

Nem értelek. Írtam fent, hogy mindent előre fizetek. Ez esetben mit tudna rajtam bukni aki üzletet köt velem?

Így már túl sokat valóban nem.
Make love not Wor.

#2329 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 19:00

Idézet: Bici - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 14:02

Értem az álláspontod, de létezik olyan szolgáltató, aki nem kéri el előre a domani éves díját?

Igen ez jogos, az eves elore fizetest nem vettem szamitasba.  En havi 15k-rol beszeltem, nem evi 15k-rol, azt meg ugye havonta kell beszedni.  Hacsak nem ki lehet beloled vasalni 12*15k-t elore. Akkor ugye megvaltozik a dolog :)

#2330 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 20:21

Idézet: adam.k - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 19:00

Igen ez jogos, az eves elore fizetest nem vettem szamitasba.  En havi 15k-rol beszeltem, nem evi 15k-rol, azt meg ugye havonta kell beszedni.  Hacsak nem ki lehet beloled vasalni 12*15k-t elore.   Akkor ugye megvaltozik a dolog :)

Én minden esetben előre fizetésben gondolkodom, mert az az enyém, amit kifizettem. Nem szeretem a meglepetéseket a havi / évi számlákon. :p
Nem is tudom milyen tárhelyért fizetnék havi 15k-t... :think: Talán egy közepes VPS-ért, ami a világ fontosabb pontjai felé (EU, USA, Kanada, Ausztrália, Új Zéland, Japán) stabilan tud 1MByte/sec adatátvitelt.  :)
Tudom, az nem ennyibe kerülne, de nem is komolyan írtam. ;)

Szerkesztette: Bici 2009. 05. 04. 20:25 -kor

Á, mint Álemér...

#2331 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 10:32

Nem kell ennyit fizetni, fizess kevesebbet barkinek.  Mint irtam en nem foglalkozom ezzel.

#2332 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 10:57

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 13:26

Domaint pillanat alatt átpattintod máshova.

Már ha nem a szolgáltató nevére van regelve :)
szakértek hozzá csak most nem jut eszembe...

#2333 Felhasználó inaktív   ZXer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 10. 18:49

Hol érdemes mostanság domaint fentartani? Pár darab .hu végűről lenne szó, tárhely nem kell, viszont valami webes konfig felület, amin keresztül lehet állítgatni, igen. (engedjen aldomaineket regelni, IP-t átírni, stb) Persze legyen ócsó is :)

Illetve, mi a módja a domain átvitelnek? Kell ehhez a domain előző kezelőjénél valamit intézni, vagy automatikusan kikerül a hatáskörükből?

#2334 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 10. 20:05

Idézet: ZXer - Dátum: 2009. máj. 10., vasárnap - 19:49

Illetve, mi a módja a domain átvitelnek? Kell ehhez a domain előző kezelőjénél valamit intézni, vagy automatikusan kikerül a hatáskörükből?

.hu-nál csak az új helyen kell intézni mindent
(de ettől függetelnól érdemes lemondani a réginél a dolgokat)

#2335 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 08:13

Idézet: ZXer - Dátum: 2009. máj. 10., vasárnap - 18:49

Hol érdemes mostanság domaint fentartani? Pár darab .hu végűről lenne szó, tárhely nem kell, viszont valami webes konfig felület, amin keresztül lehet állítgatni, igen. (engedjen aldomaineket regelni, IP-t átírni, stb) Persze legyen ócsó is :)

swi.hu

#2336 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 09:46

Idézet: ZXer - Dátum: 2009. máj. 10., vasárnap - 18:49

Ha igazán olcsót akarsz, akkor a dotroll.
Egy hátránya van, hogy az admin felület nemrég készült el, és én még hiányolok belőle pár beállítást, de úgy tűnik hogy fejlesztik rendesen, tehát szerintem hamarosan fejlődi fog.
Nekem 2 domain-em is van náluk, és teljesen elégedett vagyok.

Szerkesztette: Bici 2009. 05. 11. 09:47 -kor

Á, mint Álemér...

#2337 Felhasználó inaktív   ZXer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 14:16

Köszönöm a válaszokat!

Idézet

(de ettől függetelnól érdemes lemondani a réginél a dolgokat)

Igen, lemondom, csak nem túl kommunikatívak, és tekintve, hogy még a hibabejelentésre az automata e-mail visszaigazolás is 3-4 óra mire megérkezik, (érdemi válasz meg egynapja sehol) örülök, hogy nem kell velük egyezkednem.

Idézet

swi.hu

6 000 Ft/év? :eek:

Idézet

Ha igazán olcsót akarsz, akkor a dotroll.

Hmm... ez érdekes. Nem szívesen vagyok egy új szolgáltatás kisérleti nyula, pedig tényleg szimpatikusnak tűnik. Úgy látom az extra.hu van mögötte, szóval talán nem teljesen amatőrök, a domain-es részüket általában dicsérik a neten. Ha nem sikerül a jelenleginél napokon belül életrelehelni a dolgokat, akkor lehet hogy ez lesz, köszi a tippet  :up:

#2338 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 16:16

Idézet: ZXer - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 15:16

6 000 Ft/év? :eek:

Én 4k-t látok 2 évre, meg 9k-t a DNSért. Mondjuk én 9k_ért reggelem a domaint, meg 5 évre odaadom a komplett DNS-t... De ha naponta kell valamit basztatni, akkor nem ér  :rolleyes:
Make love not Wor.

#2339 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 17:55

Idézet: ZXer - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 14:16

Nem szívesen vagyok egy új szolgáltatás kisérleti nyula...

Maga a szolgáltatás megvan régebb óta, és tök stabil, csak kevés a fícsör az admin felületen.
Á, mint Álemér...

#2340 Felhasználó inaktív   ZXer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 20:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 17:16

Én 4k-t látok 2 évre, meg 9k-t a DNSért. Mondjuk én 9k_ért reggelem a domaint, meg 5 évre odaadom a komplett DNS-t... De ha naponta kell valamit basztatni, akkor nem ér  :rolleyes:

A domain+ -nál írnak ennyit, amihez van normális webes beállító felület, meg DNS és minden included. Ez az amit jelenleg is kapok és messze nem ennyiért.

A 4k/2év meg hiába annyi, ha nem adnak DNS-t csak plusz zsetonért, meg ha valamit módosítani akarok, akkor pl. az "IP módosítási kérelem" című nyomtatványt kell aláírva beküldeni... hát izé.

Egyébként nem, nem kell naponta basztatni, csak ha éppen kell, akkor jó, ha gyorsan megvan :) Mondjuk furcsa számomra, hogy nem alap, hogy mindenhol beüzemeljenek valami ilyen csilivili webes bizgetőfelületet, de biztos megvan az oka.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.