HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#2341 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 12. 06:27

Idézet: ZXer - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 21:29

Mondjuk furcsa számomra, hogy nem alap, hogy mindenhol beüzemeljenek valami ilyen csilivili webes bizgetőfelületet, de biztos megvan az oka.

Átlag user nem ért hozzá, utána meg anyázik, hogy nem megy.
Nekünk is van csilivili webes felület, de userek kb 0,1%-a használja. Többi inkább megírja, mit szeretne.

#2342 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 11:41

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 7:27

userek kb 0,1%-a használja. Többi inkább megírja, mit szeretne.

Érdekes, hogy nálam pl. az userek szeretik, és használják is azt az eszközt, amivel saját maguknak tudnak a domainjaik alá e-mail címeket létrehozni. Szerencsére az elég intuitív, persze ha valakinek kell, akkor megcsinálom én magam neki a címeket, de nem nagyon szokták kérni...
DNS-sel kapcsolatban persze nehezebb egy ilyet userre bízni, mert nagyon könnyen, nagyon sokmindent el tud kefélni.

#2343 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 19:51

Idézet: ZXer - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 21:29

A domain+ -nál írnak ennyit, amihez van normális webes beállító felület, meg DNS és minden included. Ez az amit jelenleg is kapok és messze nem ennyiért.

A 4k/2év meg hiába annyi, ha nem adnak DNS-t csak plusz zsetonért, meg ha valamit módosítani akarok, akkor pl. az "IP módosítási kérelem" című nyomtatványt kell aláírva beküldeni... hát izé.

Egyébként nem, nem kell naponta basztatni, csak ha éppen kell, akkor jó, ha gyorsan megvan :) Mondjuk furcsa számomra, hogy nem alap, hogy mindenhol beüzemeljenek valami ilyen csilivili webes bizgetőfelületet, de biztos megvan az oka.

http://www.interlink...regisztracio.do Én most akarom ide átvinni a cuccot az swi-től. Az árak elég jók, és elvileg van DNS admin is.

#2344 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 20:20

Sziasztok!

Csak egy gyors kerdes, ami kell:

- Domain regisztracio, DNS-eket en adom
- Semmi trukk, kuldom a szukseges papirokat

Tud valaki brutto 3.500 Ft ala menni 2 evre?
Jelenleg ennyiert kapom szamlaval.

Jaigen, mivel dunsztom nincs, hogy mi itt az e-mail cimem, igyaztan a nickem kukac gimel a megoldas :)

Szerkesztette: Nezelodo 2009. 05. 18. 20:22 -kor

Udv: Nezelodo

#2345 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 21:27

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 20:20

Nemrég ajánlották itt a http://www.interlink...regisztracio.do regisztrátort akinél 2800Ft+áfa/2év a .hu domain reg., ill. a http://hu.dotroll.com/ regisztrátorról is volt már szó korábban, itt 2400Ft+áfa/2év a .hu regisztráció, ezek nem jók? Ha dns-t te adod, meg semmi extra sem kell, csak egy regisztrátor aki a hureg-be bepötyögi az igényedet, akkor szinte mindegy melyik regisztrátort választod, max. ha nem jön be valami miatt, akkor majd átreggeled a domainjeid máshoz, imho.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#2346 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 01:00

Na jaja, de mindegyik tukmalna a sajat dns-et ram, mint defasza ingyenes loszart.

Es ugye az egyetlen, amit kerulok, de messzirol, hogy ne az en DNS-eim szerepeljenek a regisztracional.

Es raadasul jobb, ha tudom kivel boltolok jolhangzo domainoknal, mert az ilyen frissen feltunt ilyen-olyan cegecsekben valahogy nincs bizadalmam.

Ezert gondoltam, hogy megkerdem a vaganyokat itt, melyik tenne meg, hogy mint regisztrator regel nekem.

Nah mind1, kedd 18 orakor beadom a megszokott foszerhoz az igenyt, ha itt senki nem mozdul :)

#2347 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 19. 01:25

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2009. máj. 19., kedd - 2:00

Na jaja, de mindegyik tukmalna a sajat dns-et ram, mint defasza ingyenes loszart.

Es ugye az egyetlen, amit kerulok, de messzirol, hogy ne az en DNS-eim szerepeljenek a regisztracional.

Nah mind1, kedd 18 orakor beadom a megszokott foszerhoz az igenyt, ha itt senki nem mozdul :)

Nem értelek. Van DNS-ed, amit adnál, de ne legyen ott. A más ingyé DNS-e meg nem kell.

Ha megszokott fószer van, akkor meg miért nem ott intézed az egészet? Add be, oszt kész.
Make love not Wor.

#2348 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 01:38

Utalnam, ha NEM AZ EN dns-eim lennenek regisztralva, ergo odszkodom attol, hogy ingyen DNS felkialtassal beregeljek nekem a sajatjukat.

Amugy csak ugy rakerdeztem, hatha valakinek jol jon egy-ket ezres itt, de nem gond beadni a szokasoshoz :)

Szerk: jah, es azert most es azert itt, mert tervezek ra egy szolgaltatast, ami esetleg kinovi az en hosteremet (minimalis), es akkor a megismert itteni foszerhez fordultam volna eloszor a hosting ugyeben is. De mivel nektek epp eleg gondotok-bajotok van, lehet, hogy huje otlet volt, na! :>

Szerkesztette: Nezelodo 2009. 05. 19. 01:42 -kor

#2349 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 05:27

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 20:20

Sziasztok!

Jaigen, mivel dunsztom nincs, hogy mi itt az e-mail cimem, igyaztan a nickem kukac gimel a megoldas :)

Inkább adok neked 3500 forintot. Aki 2 éves szolgáltatásra ezt sokallja és "tendereztet" olcsóbbért, annak nem olcsóbb szolgáltatás  :D kell, hanem tőkeinjekció.

#2350 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 06:59

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2009. máj. 19., kedd - 2:38

Amugy csak ugy rakerdeztem, hatha valakinek jol jon egy-ket ezres itt, de nem gond beadni a szokasoshoz :)

Az a baj, hogy ezen nem lehet 1-2ezrest keresni, főleg 2 éves időtartamot nézve.

#2351 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 08:21

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2009. máj. 19., kedd - 1:38

Nem konkretan Neked, hanem az egesz domain regisztralasnak cimzem, hogy azert ez mar szarragas.  Egy ket ezres?  Ja, ket evre.  Ez biznisz?  Fenet.  Dolgozik egy joember ket ev alatt negyszaz napot kabe, ez naponta 8.75 forint.  Ki a retkes fene akar 3.5k ala menni?  Ki az, akinek mar ennyire rohadt nagyon kella biznisz, hogy kepes ket evi 3500 ala menni?  Az mar nagyon remenytelen helyzetben lehet, az utolsokat rugja.  Ott akarsz Te domaint regisztralni?

Abban meg nem nagyon hiszek, hogy egy olyan ugyfel hozza majd a kesobbi nagy nagy nagy deal-t aki most 3.5k/2ev ala akar menni.  Akkora szopas van ezzel a regisztraciosdival is, hogy csak na.  Letejelni a beugrot, amit ugyan leregisztralhatsz utana, de akkor is.  Aztan meg jon a sok kis picsanyi ugyfel a szaros domainjevel, hogy az a vilag kincse, nagyon kell ra vigyazni mert torekeny.  Mindezt nevetseges aron, ugy, hogy minden nap 10 uj ceg jelenik meg a piacon, aki mar gyakorlatilag fizet az ugyfelnek azert, hogy a domainjet regisztralhassa.

Komolyan mondom, a tarhelyezes meg a domain regisztralas az a ket dolog amibe akkora szarragas megy a piacon, mint semmi masban.  Jaj, nekem tul draga a 10 giga, nekem eleg 8.5 de lehetne akkor egy ezressel olcsobban az eves dij?  Szanalmas.

#2352 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 09:09

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2009. máj. 19., kedd - 1:38

Szerk: jah, es azert most es azert itt, mert tervezek ra egy szolgaltatast, ami esetleg kinovi az en hosteremet (minimalis), es akkor a megismert itteni foszerhez fordultam volna eloszor a hosting ugyeben is. De mivel nektek epp eleg gondotok-bajotok van, lehet, hogy huje otlet volt, na! :>

Ha van egy jól bejáratott domain regisztrátorod, akkor szerintem sem érdemes ezt a jó kapcsolatot párezer forintért feladni, többet ér ennél egy megbízható regisztrátor, akivel már évek óta kapcsolatban állsz, ismer és te is ismered. Ha nagyon elszállt esetleg árban a "piaci átlagtól", akkor lehet érdemes vele beszélni, hogy mint kedves régi ügyfélnek mennyit tudna faragni az árból :)
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#2353 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 09:21

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 19:20

Sziasztok!

3in1Hosting service 2400+tréfa (2880) Ft 2 évre
Évek óta náluk vagyok saját DNS-el. Sosem akartak ingyen dns-t tukmálni.
Nagyon rendesen értesítenek minden változásról karbantartásról szolgáltatáshoz kapcsolódó akciókról a kapcsolattartó e-mail címedre.
szakértek hozzá csak most nem jut eszembe...

#2354 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 09:44

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2009. máj. 19., kedd - 2:38

Utalnam, ha NEM AZ EN dns-eim lennenek regisztralva, ergo odszkodom attol, hogy ingyen DNS felkialtassal beregeljek nekem a sajatjukat.

Mindenki azt reggel be, amit odaírsz a papírra.

1-2 ezres mindig jól jön, de ezt nem lehet itt lecsetelni, az meg már negatívos, ha szolgáltatásnak szeretnéd látni. Ez van, akárhogy is nézed, az a pár küvecs nem a mi zsebünkben landolna, maradékon meg kb. 1 KV-t nem lehet venni.
Make love not Wor.

#2355 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 18:49

Egyetertek mindenkivel, sajna telleg nem mondhatom, hogy aztan 1 honapon belul megveszem a maxitarhelyet. Tudjatok, agyvihar (kurva meleg -> agylagyulas) humekkora otlet, egybol belelatom a vilag minden bevetelet :)

Azt hittem, hogy esetleg itt az ubiszezon, valaki epp keszul beadni regisztralni 50-60 domaint, aztan hozzacsapja az enyemet.

Abban meg vegkepp egyetertunk, hogy a jelenlegi domain regisztralas egy fos, hiszen ti nem abbol eltek, nekem meg csak gecinagy kavaras, hogy akkor papir ide, papir oda, aztan majd o tovabbadja, akkor en lesem a 2 hetes varot, hogy na telleg ott van-e, pffff...

Ismert kulhoni helyeken meg form, paypal/visa aztan csokolom 2 perc mulva el az egesz szar.

Egyebkent jomagam az a juzer vagyok, hogy csak akkor fordulok hostingert barkihez, amikor _tenyleg_ kinottem a sajat szervert, ingyenes lehetosegeket. Ekkor viszont nem ciganykodom, mert a minoseg a fontos, nem a szelbekialtott gigabyte-ok :)

ui: termeszetesen az agyvihar magaval sodorta az emlekezetemet is, hiszen brutto 3-ert regel a megszokott csoka :)

Nah, ugyhogy addig elhalkulok ezugyben, amig be nem ut a vilagmindenseg biznisze, de akkor aztan jovok ide akkora sql meg savszel igenyekkel, hogy csuhaj :>

#2356 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 18:50

Idézet: debianforever - Dátum: 2009. máj. 19., kedd - 5:27

Inkább adok neked 3500 forintot. Aki 2 éves szolgáltatásra ezt sokallja és "tendereztet" olcsóbbért, annak nem olcsóbb szolgáltatás  :D kell, hanem tőkeinjekció.

Namost oszinten, kinek nem kell tokeinjekcio? :)

#2357 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 19:00

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2009. máj. 19., kedd - 19:49

Azt hittem, hogy esetleg itt az ubiszezon, valaki epp keszul beadni regisztralni 50-60 domaint, aztan hozzacsapja az enyemet.

Ubiszezon van, hozhatod is azt az 50-60 domaint, a +1 az ingyé lesz  :up:
Make love not Wor.

#2358 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 19:41

Oke, kezdem gyujtogetni, 1 mar megvan :>

#2359 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 16:58

Na már feltettem a kérdéset win08 topicban, de akkor itt is hátha:

Gondom van az IIS7-el: Pl elkezdek helyi hálóról tölteni egy nagyobb filet IIS7es gépről, természetesen httpn, a IIS semmilyen más oldalra nem ad választ. Egy ideig próbálkozik a böngésző, de végül időtúllépéssel elszáll. A sávszél nem lehet gond, mert e mellett pl RDP, megosztások, stb elérhetők, nyilván lassabban, de működnek is. Ami vicces, hogy RDP-vel a szerveren localhost címmel se jönnek be az oldalak amíg megy a töltés, ugyan úgy időtúllépéssel. Minden böngészővel előjön a dolog, win08on, vista-n és win7en futó IIS7el is.
Amit találtam máshol, hogy az IIS nem TCP FIN, hanem TCP RST csomaggal zárja a TCP kapcsolatokat (nyilván minden más webszerver TCP FIN-t küld....) és, hogy emiatt lehet fennakadás. Csakhogy nekem ez a dolog előjön IE7, IE8-al is, és kizártnak tartom, hogy MS böngészője ne lenne kompatibilis a saját webszerverével. Másrészt meg nem lehet általános hiba sem, mert azért download.microsoft.com sem szokott sűrűn elhasalni, pedig nagyobb adatforgalmat bonyolít mint a mi intranetes webszerverünk.

IIS7 timeout-okkal játszva se javul a helyzet.

#2360 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 18:01

Idézet: dolgos - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 14:42

A tárhelyemhez van rendes admin felület, backupolási lehetőséggel, ahogy azt kell.

Jobb helyeken rendes backup van, nem csak lehetőség...
A lehetőséggel az a baj, hogy átlag user úgy sem használja.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.