HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#2361 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 03. 00:07

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 19:01

Jobb helyeken rendes backup van, nem csak lehetőség...
A lehetőséggel az a baj, hogy átlag user úgy sem használja.

Átlag júzerek nálam egyre érdekesebbek, nem győzöm backupból visszarakni az adatbányákat.
Make love not Wor.

#2362 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 03. 10:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 1:07

Átlag júzerek nálam egyre érdekesebbek, nem győzöm backupból visszarakni az adatbányákat.

Jaja, ez nálam is megy. A legjobb, mikor mondjuk 10 nappal azután hívnak fel, hogy a programozójuk elkefélte az adatbázist. Persze olyankor már nem tudok segíteni, mert nálam a backup elsősorban azért van, hogy ha a szerverrel történik valami, akkor vissza tudjak állni, így csak 7 napra teszem el. De ez is egyre nehezebb, hiszen 20-50GB-ot kell naponta másik szerverre átmenteni.
(Tudom, lehetne növekményes backupot csinálni...)

#2363 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 10:33

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 17:58

Gondom van az IIS7-el: Pl elkezdek helyi hálóról tölteni egy nagyobb filet IIS7es gépről, természetesen httpn, a IIS semmilyen más oldalra nem ad választ.

Jól értem, hogy ha te töltesz egy fájlt, akkor te már mást nem tudsz azon a szerveren megnyitni? Sem más fájlt, sem más weblapot? Más szerverről közben tudsz tölteni?
Más tud ugyanarról a szerverről?

Amit a TCP FIN, meg TCP RST-s dologról írsz, azt nem értem. Elvileg a webszervernek semmi köze ahhoz, hogy a TCP rétegben mi történik.

Szerintem azon az IIS-en valamit csúnyán elkonfigoltatok, mondjuk feltettek rá valami modult, ami sávszélt oszt ki, vagy beállítottatok valami limitet, hogy max 1 user szolgálhasson ki, vagy ilyesmi.

#2364 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 15:19

Idézet: Meister - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 11:33

Jól értem, hogy ha te töltesz egy fájlt, akkor te már mást nem tudsz azon a szerveren megnyitni? Sem más fájlt, sem más weblapot? Más szerverről közben tudsz tölteni?
Más tud ugyanarról a szerverről?

Amit a TCP FIN, meg TCP RST-s dologról írsz, azt nem értem. Elvileg a webszervernek semmi köze ahhoz, hogy a TCP rétegben mi történik.

Szerintem azon az IIS-en valamit csúnyán elkonfigoltatok, mondjuk feltettek rá valami modult, ami sávszélt oszt ki, vagy beállítottatok valami limitet, hogy max 1 user szolgálhasson ki, vagy ilyesmi.

Jól érted. Ezzel párhuzamosan más szerverről megy a dolog, tehát a hálózattal nem lehet gond. Egyetlen egy més gép sem tud tölteni róla semmit, amíg megy a nagy letöltés. Teljesen szúzen telepített és alapbeállításon lévő vistán/win7/win08on lévő IIS7-el is ugyan ez a helyzet. Semmilyen modul nincs pluszban telepítve. A Limits résznél a sávszél és kapcsolat szám korlátozás nincs megadva. A Conenction timeout pedig 120, de már ki lett próbálva 25-el is, meg 300al is, az eredmény ugyan az. Hálókártya driver a legújabb, de 4 gépen lett kipróbálva mind a 4 gépben más hálókártya, szóval azzal sem lehet gond.

Sztem a webszerverek közvetve, de TCP rétegben is működnek, pl connection timeoutok TCP rétegben hajtódnak végre.
Pl megsniffelve a forgalmat, egy kérés után ha nem hajtódik végre újabb, az IISben beállított connection timeoutnak megfelelően jön egy TCP RST a szervertől a kliens gépnek.
Apache esetén ugyan ez TCP FIN.

A másik amit még nem írtam le, hogy amikor elkezdek tölteni utána 20-30mp-ig még működik minden, és csak az után jön a baj, szal teljesen olyan, mintha megnyílna sok kapcsolat, de nem zárulna le. Ahogy végetér a letöltés, minden megy tovább normálisan mintha semmi se történt volna.

#2365 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 17:20

Milyen kiterjesztésű a "nagy fájl"?
És mennyire nagy?

#2366 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 17:21

Idézet: Meister - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 18:20

Milyen kiterjesztésű a "nagy fájl"?
És mennyire nagy?

Ja, meg integrated módban van-e az Application Pool, vagy Classic módban?
Ha nem Classic-ban, akkor állítsd át abba, mert ez esetben lehet, hogy a .Net motor beleszól a cuccba.

#2367 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 17:24

Meg meg tudnád nézni, van-e valami errorlog az eventlogban vagy itt:
C:\Windows\System32\logfiles\HTTPERR (itt azt a fájlt nézd, amiben lehet valami infó, azaz mondjuk a legújabbat. ;-)

#2368 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 10:43

Idézet: Meister - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 18:24

Meg meg tudnád nézni, van-e valami errorlog az eventlogban vagy itt:
C:\Windows\System32\logfiles\HTTPERR (itt azt a fájlt nézd, amiben lehet valami infó, azaz mondjuk a legújabbat. ;-)

A HTTPERR ben lévő file-ban ilyen bejegyzések vannak:
2009-06-04 09:25:24 192.168.1.10 49259 192.168.1.20 80 - - - - - Timer_ConnectionIdle -
2009-06-04 09:25:24 ::1%0 52068 ::1%0 80 - - - - - Timer_ConnectionIdle -
2009-06-04 09:25:24 ::1%0 52071 ::1%0 80 - - - - - Timer_ConnectionIdle -
2009-06-04 09:25:24 ::1%0 52072 ::1%0 80 - - - - - Timer_ConnectionIdle -

A "nagy file" az egy 1 gigás mkv file egy céges összejövetelről.

Ha classic módba teszem az App Pool típusát akkor is ugyan ez a helyzet.

Viszont kezd körvonalazódni valami. Amikor elkezdem tölteni az mkv-t, mondjuk 12 szálon, az utolsó 2 szál indításánál "server not respond". Gyanus ez, hogy pont 10 után akad meg.
Viszont újra megnéztem a beállításokat, de semmi nem utal 10es limitre. Pl: egyidejű kapcsolatok maximális  száma: 4294967295, a korlátok résznél a "kapcsolatok számának korlátozása" nincs pepipálva.

#2369 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 12:48

Hehh vistan és win7en azért nem megy mert:

Idézet

Request Execution Limit for Vista Basic, Starter, and Home Premium is 3. Ultimate can handle 10. The request execution limit is the number of times the web server is allowed to give a web page out at one time.
Kb ennek a kinyomozásával kellett volna kezdenem, szal sry.

Win08al még küzdök egy kicsit, elég friss, lehet, hogy újrarakom az egészet.

#2370 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 16:10

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 13:48

Win08al még küzdök egy kicsit, elég friss, lehet, hogy újrarakom az egészet.

Igen, Vista alatt adott ez a limit, ugyanúgy mint az XP-ben lévő IIS is csak 10 kapcsolatot tudott kiszolgálni egyidejűleg.
08 alatt viszont nem kéne ilyen limitnek lenni, ott valami más lesz elcseszve, viszont kéne onnan is logfájlrészlet, ha ugyanez a hiba.

#2371 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 11:47

Idézet: Meister - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 17:10

Igen, Vista alatt adott ez a limit, ugyanúgy mint az XP-ben lévő IIS is csak 10 kapcsolatot tudott kiszolgálni egyidejűleg.
08 alatt viszont nem kéne ilyen limitnek lenni, ott valami más lesz elcseszve, viszont kéne onnan is logfájlrészlet, ha ugyanez a hiba.

Újratelepítettem a gépet. Egyelőre minden ok.

#2372 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 15. 23:42

Évek óta kerülgetem a témát és a mai napig sem sikerült tökéletesen megértenem..
Van 2 domainem a godaddynál csináltam őket.
Ott van egy Total DNS control nevü domain manager dolog.
Itt allitgathatok be ilyeneket ugye hogy A meg CNAME és társai.

Amikor itt állitok valamit, az hol rögzül, kinek a milyen szerverén?
Tervezek venni tárhelyet, ilyenkor azt kérik hogy a domain NS-ét állitsam át a szolgáltatóéra.
Átirom az NS rekordot, és ez miben változtatja meg a dolgokat?

Bennem az az elképzelés él, hogy van egy szervergép azon fut mondjuk egy linux és amikor kiperkáltam a hoszting árát, akkor csinálnak nekem egy könyvtárat, és megoldják hogy legyen egy "saját" ip cimem. Amit ha beirok egy böngészöbe akkor bejön az oldal. És ahhoz hogy ne számokkal dobálózzunk, itt jön a képbe a domain. Egy másik szerveren (NS?) van egy bejegyzés ami azért felelös ha valami.com-ot beirom akkor az kicserélödjön az adott IP-re. Ez eddig igy van?

Ez a szerver lenne a NS? És akkor az hogy van hogy cname REKORD és ns REKORD.. mert maga az NS is csak egy REKORD.. ezeket hova jegyzik be? ÁÁ teljesen megvagyok zavarodva ezektöl már.

Ha a tárhely szolgáltató adja az IP-t a weboldalhoz akkor miért nem jó neki az hogy én nem változtatok semmit a névszervereken, hagyom a sima godaddysen, és az A rekordba beirom az ip-t amit adnak?

Ha átirom az NS-t akkor az általam kitöltött kis CNAME-k meg MX-ekkel mi történik?
Ez az NS rekord azt jelenti h a többi rekordot melyik szerver tarolja?

Higyjetek el átnyálaztam sok wikipedias oldalt, de nem világosodtam még meg... Egyszerüen nem megy.
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#2373 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 15. 23:56

Idézet: FireShadow - Dátum: 2009. júl. 16., csütörtök - 0:42

Évek óta kerülgetem a témát és a mai napig sem sikerült tökéletesen megértenem..
Van 2 domainem a godaddynál csináltam őket.

NS a névszerver, ide lehet rekordokat rögzíteni. Használd a Godaddyét, oszt állogass be tárhelyet, ahol veszel, oda kell irányítani az NSben az A rekordot.

Pld godaddy DNS-ében a valami.hu-ra és www.valami.hu-ra van A rekordnak 1.2.3.4 IP, akkor az 1.2.3.4 IP gazdájának a szerverét be kell állítani, ad júzert/jelszót, feltöltöd az oldalt, jó eséllyel működik.

Aztán csinálsz egy valami.hu MX rekordot mondjuk a valami.hu-ra, akkor ott postafiókot kell csinálni a bejövő leveleknek. Ezeket a rekordokat meg az adott NS szerver tárolja, amit a domainnál megadsz.

De igazából ha minden Godaddy, akkor megy magától, ha nem, akkor valahol úgyis kell tárhely, mert az ottani szervert hozzá kell kofigni.
Make love not Wor.

#2374 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 16. 00:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 15., szerda - 23:56

De igazából ha minden Godaddy, akkor megy magától, ha nem, akkor valahol úgyis kell tárhely, mert az ottani szervert hozzá kell kofigni.

Elgondolkoztam azon amit irtál és mit találtam:
Economy Hosting - Linux (Free with Domain)  :D
Én eddig azt hittem hogy veszek ott egy domaint, aztán kereshetek valami fizetös tarhelyszolgaltatót de ugytünik adnak egy egész kellemeset ingyen. Ha minden igaz.
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#2375 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 16. 13:44

Egyedül azért érdemes a névszervereket "átadni" a tárhelyszolgáltatódnak, hogy ha ő költözteti a szerverét, vagy a domainodat egy másik szerverre, akkor meg tudja csinálni nélküled.

#2376 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 16. 14:36

Idézet: Meister - Dátum: 2009. júl. 16., csütörtök - 14:44

Egyedül azért érdemes a névszervereket "átadni" a tárhelyszolgáltatódnak, hogy ha ő költözteti a szerverét, vagy a domainodat egy másik szerverre, akkor meg tudja csinálni nélküled.

Aztán ha van benne másfelé mutató rekordom, akkor elkezdi babrálni? NS lehet akárhol, meg az NS rekordok módosítását is szabjuk meg. Főleg ha a DNS vasat is odébbrakja :-)
Make love not Wor.

#2377 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 16. 21:59

Idézet: Meister - Dátum: 2009. júl. 16., csütörtök - 13:44

Ekkora suletlenseget... adjam oda, hogyha epp elerhetetlen (karbantart, leszakadt, elromlott) akkor legyen mar a dns-em is elerhetetlen.  Nehogy veletlen a vilag tok mas tajan egy masik szolgaltatonal legyen, ahol a tartalom provider elerhetetlensege eseten is hozzaferhessek es atiranyitsam egy ideiglenes helyre, ahol mondjuk kiirom, hogy ukmukfukk.

Ha a csoffadt szolgaltato koltozkodni akar, majd lesz szives elore bejelentve tenni azt, utemezve, SLA-t tartava es nem a domainben matatva probalva eltuntetni az SLA sertes nyomait.

Es kulonben is: csak ne koltozkodjon meg rendezkedjen a megrendelo tudta nelkul.

Ki hallott meg ilyet.

#2378 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 16. 22:59

Idézet: adam.k - Dátum: 2009. júl. 16., csütörtök - 22:59

Es kulonben is: csak ne koltozkodjon meg rendezkedjen a megrendelo tudta nelkul.

Ennél kicsit bonyásabb, meg hajlamos vagy a kicsit is nagyban előadni.
Make love not Wor.

#2379 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 17. 06:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 16., csütörtök - 22:59

Ennél kicsit bonyásabb, meg hajlamos vagy a kicsit is nagyban előadni.

A velemeny szabad, de a butasag nem.  Vagy te szeretsz szorakozni az ugyfeleiddel, turkalni a dnseikben?  Nem hiszem.  Az ugyfeleidet erdekli, hogy a core giga szuper 8 processzorrol at akarsz migralni a core giga hiper 9-re?  Nem.  Az erdekli oket, hogy vesznek egy szolgaltatast es ezert lassak a nyomorult weboldalukat.  Jo esetben meg fizetnek is erte, bar itthon ez egyre kevesbe szokas.

Az, hogy van a sufni bt, akinek kenyelmesebb, ha turkalhat a dns-ben, az ne legyen mar alap.  Latom kezd a hely elbulvarosodni, a szint meg csokkenni.

#2380 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 17. 08:56

Idézet: adam.k - Dátum: 2009. júl. 17., péntek - 7:44

Az ugyfeleidet erdekli, hogy a core giga szuper 8 processzorrol at akarsz migralni a core giga hiper 9-re?  Nem.  Az erdekli oket, hogy vesznek egy szolgaltatast es ezert lassak a nyomorult weboldalukat.

1. érdekli, egyik régi ügyfelem külön kiköttette szerződésben a vas műszaki színvonalát is, de a fejelsztéseket többen.

2. pont ezért kell turkálni, mert ha jóskapista van, akkor azért túrjam a DNS-t, találjam ki a ogndolatait, menjen a szekér. Ha úgy kerülök spamlistára, akkor a kritikus oldalt odébb is bírnám rakni a tudta nélkül, ahogy a nagyok is teszik, mert szerződés szerinti állásidőbe, mindenbe belefér.

Ráadásul pont ezért nem bulvárosodás, hanem ízlés kérdése. Állásidő és hozzáférések ki vannak kötve, csókolom. Néha egyeztettem ezer júzerrel, többet nem fogok, megy a levél oszt csoki, magyarázkodni nem kell, az a kettő aki az ezer közül ért hozzá, az lehet visszakérdez, vagy megmondom előre.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.