HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit KN9 séria - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit KN9 séria Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   mucka 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 21. 21:14

Sziasztok,

Megbíztak egy konfig összeállítással, melyből a cpu (4400+ X2 65nm Brisbane), és a vga (Sapphire x1950Pro 256MB DDR3) már adott . Ehhez néztem ki 2x1GB Kingmax Mars DDRII 800Mhz memóriát, és az Abit KN9-SLI lapot.
Szerintetek jó választás ez a lap? Pár "igen/nem mert..." válasznak igen örülnék.  ;) (Rég kiestem a hw-s dolgokból, elnézést ezért!)

Köszönöm előre is!  :respect:

mucka

Szerkesztette: mucka 2007. 06. 21. 21:15 -kor

...WITH A BIT OF LUCK THE NETWORK
WILL PICK ME UP...

#42 Felhasználó inaktív   sdi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 06:27

Idézet: mucka - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 22:14

Sziasztok,

Megbíztak egy konfig összeállítással, melyből a cpu (4400+ X2 65nm Brisbane), és a vga (Sapphire x1950Pro 256MB DDR3) már adott . Ehhez néztem ki 2x1GB Kingmax Mars DDRII 800Mhz memóriát, és az Abit KN9-SLI lapot.
Szerintetek jó választás ez a lap? Pár "igen/nem mert..." válasznak igen örülnék.  ;) (Rég kiestem a hw-s dolgokból, elnézést ezért!)

Köszönöm előre is!  :respect:

mucka

Hali

Nem rossz, de ehhez a konfighoz a KN9 Ultra is elég és még olcsóbb is. Az biztos, hogy jó lap / főleg az utolsó bioszokkal /.
Sdi

#43 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 06:27

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy az FSB emelése számít-e valamilyen teljesítményben? Leszámítva persze a proci végsebességét.
Arra gondolok,hogy ha jól látom,akkor itt nincs arányos memó freki növekedés.
Érdemes-e ugyanazon végsebességre magasabb FSB mellett törekedni?
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#44 Felhasználó inaktív   mucka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 10:58

Idézet: sdi - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 7:27

Hali

Nem rossz, de ehhez a konfighoz a KN9 Ultra is elég és még olcsóbb is. Az biztos, hogy jó lap / főleg az utolsó bioszokkal /.

Köszi a helpet!  :respect:

üdv:
mucka
...WITH A BIT OF LUCK THE NETWORK
WILL PICK ME UP...

#45 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 13:47

Kib@szom ezt a ßaros alaplapot!  :mad:  Állandóan resetel, pedig kikapcsoltam a hővédelmet rajta! 120 fokos a proci!!!  :omg:  :reklamacio:
Miért nem tudják megcsinálni normálisra??? :confused: Természetesen a hőcsövek ~40 fokosak lehetnek, sőt, még a proci oldalát is meg tudom érinteni, mert van annyi hely, hogy beférjen az ujjam. Ja, és nem sült oda, pedig 120 foknál illnene neki!
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#46 Felhasználó inaktív   BigSteel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 07. 11:18

Hali!

Nekem is KN9-es lapom van. Ha jól tudom, akkor ezen elvileg van tűzfal ugyebár.
Namármost én a telepítések folyamán nem raktam a tűzfal drivereket. Ahhoz, hogy ki tudjam teljes mértékben iktatni az alaplapi tűzfalat mit kell tennem?
Köcce

#47 Felhasználó inaktív   BVB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 28. 20:09

Sziasztok!

Abban kérnék segítséget, hogyan lehet dual módban üzemeltetni a memóriákat (2*512/800 Samsung), mert csak single módban hajlandóak üzemelni?

Köszike

#48 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 10. 17. 13:38

Hadd hozzam fel...
Letört egy pöcök a procihűtőt tartó keretről. Hol tudok ilyet szerezni? (Mármint keretet, nem pöcköt. :))
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#49 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 12:17

Orak ota keresem a KN9 ultra lapomhoz a manualt,de mindenhol sz*ros eladasi oldalak jonnek be,a regebbi linkek meg doglottek! :reklamacio:
Nem merem igy osszerakni a gepet!
Adjon Valaki tippet! :respect:

#50 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 14:56

A manualt valaki mar megszerezte nekem,most mar csak a chipset drivert kell megkeresnem! :reklamacio:

#51 Felhasználó inaktív   exx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 23:32

Idézet: esztyopa - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 14:56

A manualt valaki mar megszerezte nekem,most mar csak a chipset drivert kell megkeresnem! :reklamacio:

Hali!
Esetleg itt: KN9 Ultra

#52 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 21:10

Idézet: exx - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 23:32

Hali!
Esetleg itt: KN9 Ultra

Hat most mar meg van az alaplapi chipset driver is,osszeraktam,es azota meglepo dolgok tortennek!/resetel,ill,ujraindul a gep! :think: /
Vegigbogarasztam a manualt /sajnos nem tok angolul,de ugy latom,hogy a lapom,es a manual erosen elter egymastol?! :confused: /
Az is problemat jelent,hogy 3 tipus manualja van osszevonva! A KN9 Ultra,a KN9 SLI,es valami KN9S
/Lehet,hogy ez is kavar meg/
Nem tudok veletlenul...valahol... talalni egy magyar manualt?
A harmadik dobbenetem az volt,hogy a BIOS beallitasok a manualban olyan opciokat tartalmaznak,ami az en lapom biosaban nincs is,ill. a lapom biosaban vannak mas opciok is.
Felmerult bennem,hogy a BIOS-frissitesnel MEGVALTOZNAK az opciok,es a beallitasi lehetosegek? :think://Ja! Es beraktam ket 1Gb-os Corsair memot/parba vettem!/ a megfelelo/dual/ slotokba,de nem megy dualba...?/

Szerkesztette: esztyopa 2009. 01. 06. 21:14 -kor

#53 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 22:47

Idézet: esztyopa - Dátum: 2009. jan. 6., kedd - 23:10

Hat most mar meg van az alaplapi chipset driver is,osszeraktam,es azota meglepo dolgok tortennek!/resetel,ill,ujraindul a gep! :think: /
Vegigbogarasztam a manualt /sajnos nem tok angolul,de ugy latom,hogy a lapom,es a manual erosen elter egymastol?! :confused: /
Az is problemat jelent,hogy 3 tipus manualja van osszevonva! A KN9 Ultra,a KN9 SLI,es valami KN9S
/Lehet,hogy ez is kavar meg/
Nem tudok veletlenul...valahol... talalni egy magyar manualt?
A harmadik dobbenetem az volt,hogy a BIOS beallitasok a manualban olyan opciokat tartalmaznak,ami az en lapom biosaban nincs is,ill. a lapom biosaban vannak mas opciok is.
Felmerult bennem,hogy a BIOS-frissitesnel MEGVALTOZNAK az opciok,es a beallitasi lehetosegek? :think://Ja! Es beraktam ket 1Gb-os Corsair memot/parba vettem!/ a megfelelo/dual/ slotokba,de nem megy dualba...?/

A manualt mellőzheted mert 2-3-4 alaplap van benne és sokszor pontatlan, magyart 99.9% hogy nem találsz, de miért kellene?Csak a BIOS miatt, vagy van más is? Próbáld a memok időzítéseit megkeresni a netten, hátha nem ismeri fel rendesen és azért nem dualozik, (szép magyar szó most találtam ki).

Szerkesztette: szabo attila oli 2009. 01. 06. 22:51 -kor

1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#54 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 08:07

Idézet: szabo attila oli - Dátum: 2009. jan. 6., kedd - 22:47

A manualt mellőzheted mert 2-3-4 alaplap van benne és sokszor pontatlan, magyart 99.9% hogy nem találsz, de miért kellene?Csak a BIOS miatt, vagy van más is? Próbáld a memok időzítéseit megkeresni a netten, hátha nem ismeri fel rendesen és azért nem dualozik, (szép magyar szó most találtam ki).

O.K!
Mire gondoltal? A Corsair honlapjan keressem az 1Gb-os memoim idozites-beallitasait?
/Ha jol emlekezem *auto*-ra van most allitva! Ha a biosba a *default* beallitasokat toltenem be,az segitene? :think: /

#55 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 08:26

Idézet: esztyopa - Dátum: 2009. jan. 7., szerda - 10:07

O.K!
Mire gondoltal? A Corsair honlapjan keressem az 1Gb-os memoim idozites-beallitasait?
/Ha jol emlekezem *auto*-ra van most allitva! Ha a biosba a *default* beallitasokat toltenem be,az segitene? :think: /

Próbáld meg, van mikor autón nem ismeri fel ahogyan kellene azért írtam hogy keresd ki a gyári értékeket, természetesen a gyártó honlapján és írd be kézzel.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#56 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 12:24

Idézet: szabo attila oli - Dátum: 2009. jan. 7., szerda - 8:26

Próbáld meg, van mikor autón nem ismeri fel ahogyan kellene azért írtam hogy keresd ki a gyári értékeket, természetesen a gyártó honlapján és írd be kézzel.

Hat kivettem az egyik memot,es a rajta levo idozitesi adatokat allitotam be a biosba -manualis uzemmodba. Most megprobalom azt a progit felrakni,amin mindig ujraindult!
De ha igy is ujraindul,akkor meg mindig lehet egyeb hardwerutkozes...
Akkor meg megprobalom az XP-t ujrainstallalni. :think:

#57 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 14:24

Hat sajna az ominozus progi megint ujrainditotta a gepet!
Fentebb olvastam,hogy van ennek a lapnak/AbitKN9 Ultra/ sajat,beepitett tuzfala.
Nem lehet,hogy ez utkozik az XP sajat tuzfalaval?
Vagy hogy is mukodik ez a *hardwer tuzfal*meg az XP/SP2 sajat tuzfala? :think:

#58 Felhasználó inaktív   RockerZolika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 14:37

Sziasztok!
Nekem évek óta megvan a KN9-es alaplapom, tökéletesen meg vagyok elégedve vele. Csak a emmóriával van bajom. Jelenleg van benne 2X512MB, Kingston 667-es. Nagyon olcsón kaptam egy 800MHz-st, de nem tudja elindítani. Mit tudok tenni? A honlap szerint tudja hajtani:
http://www.abit.com.tw/page/uk/motherboard...PRODINFO=Driver
Köszönöm a segítséget előre is!

Üdv
Zoli

#59 Felhasználó inaktív   Hater 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 08. 12:46

ha benn vannak a 667-esek is, akkor nem fog 800-on menni sosem, mert a benn levő legkisebb sebességűhöz igazítja mindet...
- HatER -
Zájc, nú págágyí!

#60 Felhasználó inaktív   RockerZolika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 08. 13:17

Idézet: Hater - Dátum: 2009. nov. 8., vasárnap - 12:46

ha benn vannak a 667-esek is, akkor nem fog 800-on menni sosem, mert a benn levő legkisebb sebességűhöz igazítja mindet...

Bocsi. Rosszul fogalmaztam az előbb, egy kicsit elsiettem a hozzászólást. Szóval ami bent van az 2X512Mb, 667Mhz. De azt természetesen kiveszem, mert amit kaptam 1X2Gb, 800as. És így nem fogadja el.

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó