HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#2341 Felhasználó inaktív   tomeru 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 30. 19:38

Sziasztok!

Elég nagy a család ez azt jelenti hogy a 15Mbites netet 5-en használjuk 4gép + 1 laptop egy SMCWBR14-G-s routeren keresztül. Azt szeretném megtudni, hogy hogyan tudnám megosztani a sávszélességet? Mert ha öcsém tölt akkor nem tudok online játszani, főleg ha felfele is tölt. Próbáltam a net limiter nevű programot de nem mentem vele sokra. Remélem tudtok segíteni.

#2342 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 30. 22:27

Üzenet megtekintéseIdézet: tomeru - Dátum: 2010. 06. 30. 20:38

Sziasztok!

Elég nagy a család ez azt jelenti hogy a 15Mbites netet 5-en használjuk 4gép + 1 laptop egy SMCWBR14-G-s routeren keresztül. Azt szeretném megtudni, hogy hogyan tudnám megosztani a sávszélességet? Mert ha öcsém tölt akkor nem tudok online játszani, főleg ha felfele is tölt. Próbáltam a net limiter nevű programot de nem mentem vele sokra. Remélem tudtok segíteni.

Állítsátok be a tőtike programjában, hogy sűrű időben lassan csorogjon a bit, ez mifelénk 16:00-tól 23:00-ig van, hétvégén reggeltől. így jut is, marad is.
Példa:
Kép
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2343 Felhasználó inaktív   YLi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 09. 14:23

Sziasztok!
Elakadtam egy 3G-s Router konfigurálásában. A Telenor-tól van egy Huawei E1752-es modem és az SMC-től SMCWBR14-3GN-es Router.
http://www.smc.com/i....cfm?event=view ... R&pid=1684
Megy a net végül is csak a nagyobb oldalak betöltését mintha a végét elharapná nem tölti be rendesen, elég zavaróan. A Routert is frissítettem már, meg a modemet is.
http://dc-files.com/...i/modems/E1752/
Gondoltam, hátha így jobb lesz a kompatibilitás. Lejjebb vettem az MTU értéket 1500-ról 1400-ra valamivel jobb lett a helyzet. Van egy MRU érték is, de arról már végkép nem találtam infót. Persze, a modemet közvetlenül csatlakoztatom minden rendben. A Telenor hívtam, de persze elküldtek a ... .
Valakinek van tapasztalata vagy ötlete?

#2344 Felhasználó inaktív   zstorok 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 11. 08:12

Üdv mindenkinek!

Internet megosztással kapcsolatban kérném a segítségeteket!
A helyzet a következő!

A párom ahol lakik ott van internet amit egy WIFI routeren keresztül ér el mindenki.
Ebben a routerben mint kiderült MAC addres szűrés van beállítva.
A párom laptopja tud csatlakozni a nethez WIFI-n de az én laptopom nem. (a MAC szűrés miatt)
Azt a tanácsot adta az egyik ismerősöm, hogy a párom gépén osszuk meg az internetet és én vezetéken csatlakozzam hozzá!
Az ő gépén Win XP Prof. SP3 van WIFI és LAN modemekkel. Az enyémen Win 7 Home Pemium szintén WIFI és LAN modemekkel.

Amikor a hálózati kapcsolatoknál a vezeték nélküli hálózati kapcsolatnál (ezen érhető el a net) bekapcsolnám az internetkapcsolat megosztását, a következő hibaüzenetet adja:
"Hiba történt az internetkapcsolat megosztásának engedélyezése közben"
"Az internetkapcsolat megosztása nem engedélyezhető"
"Már van olyan helyi hálózati kapcsolat konfigurálva az IP-címmel, amely az automatikus IP-címzéshez szükséges."
Tehát nem engedi megosztani a netet.

Próbáltam az alábbiak szerint is:
Win Xp-s gép: Helyi kapcsolatnál az ip cím 158.168.178.1
Álhálózati maszk 255.255.255.0
Alapértelmezett átjárónak a routertől kapott WIFI IP cím: 198.168.0.6
DNS címnek pedig a router IPjét adtam meg: 198.168.0.1

A win 7 gépen: helyi kapcsolatnál az IP: 158.168.178.2
Álhálózati maszk 255.255.255.0
Alapértelmezett átjárónak a másik gép IP je 158.168.178.1
DNS címnek pedig a router IPjét adtam meg: 198.168.0.1
Látják is egymást a gépek, lehet is fileokat cserélgetni.

Amikor meg akarom osztani a netet a következőt írja ki:
"Amikor az internetkapcsolat megosztása engedélyezett, akkor a LAN-adapter a 192.168.0.1 IP-címet használja. A számítógép elveszítheti a"
"kapcsolatot más gépekkel a hálózaton. Ha a többi számítógép statikus IP-címet használ, akkor át kell állítani őket az IP-cím automatikus"
"hozzárendelésére. Biztosan engedélyezi az internetkapcsolat megosztását?"

Vagyis ha engedélyezem akkor IP ütközés lesz a win XP-s gép és a router között!
A routerhez hozzáférésem nincs és nem is engedik beállítani.

Abban kérném a segítségeteket, hogy mit és hogyan tudnék tenni, hogy feloldjam az IP ütközést illetve, hogy meg tudjam osztani a net hozzáférést.
Másik routerel nem akarok foglalkozni, amennyiben megoldható így is a probléma!

Segítségeteket előre is köszönöm!

#2345 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 11. 23:00

elméletileg össze lehetne bridge-elni a wifi-t és a lan-t:

Itt van egy xp-s howto, hogy hogyan is kell nekiállni, ezek alapján a Te gépednek el kellene tudnia érni az internetet.

van még számos megoldás (ugyanez a bridge-elés wlannal, de az macerás), de talán ez a legegyszerűbb.

-C0pp3rM!n3-

#2346 Felhasználó inaktív   zstorok 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 12. 10:11

Kedves -C0pp3rM!n3-!

Nagyon köszönöm a gyors reagálást, át fogom böngészni és kipróbálom a leírtakat!
Amennyiben megy, úgy jelentkezem.

Még egyszer köszönöm a segítséget!

Üdv!

#2347 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 13. 01:59

Üzenet megtekintéseIdézet: zstorok - Dátum: 2011. 01. 12. 10:11

Kedves -C0pp3rM!n3-!

Nagyon köszönöm a gyors reagálást, át fogom böngészni és kipróbálom a leírtakat!
Amennyiben megy, úgy jelentkezem.

Még egyszer köszönöm a segítséget!

Üdv!

Szia,

elvileg működnie kell :) ha valami nem megy, akkor írd nyugodtan, aztán megpróbáljuk megoldani :)

-C0pp3rM!n3-

#2348 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 20. 17:08

Windows7-et használok és van egy SE-W910-em. Ennek a telónak van egy olyan funkciója hogy a számítógép internet kapcsolatával lehet a telefonon netezni. Ehhez mindössze engedélyezni kell a telón a következőket: Beállítások/Kapcsolódás/USB/USB-hálózat/USB-hálózat típusa/Számítógépen át(*)
Beállítások/Kapcsolódás/Hálózati megosztás/Munkacsoport/WORKGROUP (ez van beállítva a gépen is)
Beállítások/Kapcsolódás/Internetbeállítások/Helyi kapcsol. enged Bekapcsolva (*)
Beállítások/Kapcsolódás/Adatfolyam beállítás/Helyi kapcsol. enged Igen (*)
Ha csatlakoztatom a telót a géphez, a hálózati és megosztási központban megjelenik a helyi kapcsolat 2 (Ami sony ericcsson device 0017 usb ethernet emulation ndis5)
Az elsődleges helyi kapcsolat az alaplapom(M4A88TD-V/EVO) integrált realtek gigabites hálókártyája ezen át jön a net, és ezen a kapcsolaton engedélyezem a megosztást, ennek ellenére
a helyi kapcsolat 2 (sony ericcsson 0017) nem kap netet (Hozzáférés típusa: Nincs internetkapcsolat) pár napja még működött a dolog azaz elég volt megosztani a netet és a helyi kapcsolat 2 megkapta a nethozzáférést így ment a net a telefonon. Az eseménynaplóban a következőt találtam: Forrás Shared_Access_Nat

A DHCP-címfoglaló letiltotta magát a(z) 169.254.236.241 IP-címen, mert az IP-cím kívül esik azon a hatókörön (192.168.137.0/255.255.255.0 ), ahonnan a rendszer a címeket lefoglalja a DHCP-ügyfelek számára. A DHCP-címfoglaló engedélyezéséhez az IP-címen módosítsa úgy a hatókört, hogy magába foglalja az IP-címet, vagy módosítsa úgy az IP-címet, hogy a hatókörbe essen.

A 169.254.236.241-t a teló kapja a csatlakoztatás után, próbáltam azt is hogy átírtam 192.168.1.18-ra, és ezután kapcsoltam be a megosztást az elsődleges helyi kapcsolaton, hiba az eseménynaplóban ugyan nincs, de a helyi kapcsolat 2 megint nem kap netet.
Legújabb SE PC companion van fenn.

Probáltam XP-s gépen is, ott azt írja amikor meg akarom osztani a gép netjét a telóval hogy ip cím ütközés lépett fel és ezért nem tudja megosztani.
Probáltam azt is mind win7-en mind XP-n hogy a teló és a gép hálóját össze bridgeltem, a bridge létre is jött, de a telón nem ment a net így sem.

Milyen módszerek vannak még hogy működésre bírjam ? Eseménynaplóban keressek más hibákat vagy annak tünő dolgokat, de merre és mit ?
A telón próbáltam már a Beállítások/Általános/Beállítások alaph./Beállítások visszaállít. De a helyzet nem változott, Teljes visszállítást nem merek mert az gyári tartalmakat is törölhet.
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#2349 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 22. 03:10

Üzenet megtekintéseIdézet: attilav - Dátum: 2011. 01. 20. 17:08

Windows7-et használok és van egy SE-W910-em. Ennek a telónak van egy olyan funkciója hogy a számítógép internet kapcsolatával lehet a telefonon netezni. Ehhez mindössze engedélyezni kell a telón a következőket: Beállítások/Kapcsolódás/USB/USB-hálózat/USB-hálózat típusa/Számítógépen át(*)
Beállítások/Kapcsolódás/Hálózati megosztás/Munkacsoport/WORKGROUP (ez van beállítva a gépen is)
Beállítások/Kapcsolódás/Internetbeállítások/Helyi kapcsol. enged Bekapcsolva (*)
Beállítások/Kapcsolódás/Adatfolyam beállítás/Helyi kapcsol. enged Igen (*)
Ha csatlakoztatom a telót a géphez, a hálózati és megosztási központban megjelenik a helyi kapcsolat 2 (Ami sony ericcsson device 0017 usb ethernet emulation ndis5)
Az elsődleges helyi kapcsolat az alaplapom(M4A88TD-V/EVO) integrált realtek gigabites hálókártyája ezen át jön a net, és ezen a kapcsolaton engedélyezem a megosztást, ennek ellenére
a helyi kapcsolat 2 (sony ericcsson 0017) nem kap netet (Hozzáférés típusa: Nincs internetkapcsolat) pár napja még működött a dolog azaz elég volt megosztani a netet és a helyi kapcsolat 2 megkapta a nethozzáférést így ment a net a telefonon. Az eseménynaplóban a következőt találtam: Forrás Shared_Access_Nat

A DHCP-címfoglaló letiltotta magát a(z) 169.254.236.241 IP-címen, mert az IP-cím kívül esik azon a hatókörön (192.168.137.0/255.255.255.0 ), ahonnan a rendszer a címeket lefoglalja a DHCP-ügyfelek számára. A DHCP-címfoglaló engedélyezéséhez az IP-címen módosítsa úgy a hatókört, hogy magába foglalja az IP-címet, vagy módosítsa úgy az IP-címet, hogy a hatókörbe essen.

A 169.254.236.241-t a teló kapja a csatlakoztatás után, próbáltam azt is hogy átírtam 192.168.1.18-ra, és ezután kapcsoltam be a megosztást az elsődleges helyi kapcsolaton, hiba az eseménynaplóban ugyan nincs, de a helyi kapcsolat 2 megint nem kap netet.
Legújabb SE PC companion van fenn.

Probáltam XP-s gépen is, ott azt írja amikor meg akarom osztani a gép netjét a telóval hogy ip cím ütközés lépett fel és ezért nem tudja megosztani.
Probáltam azt is mind win7-en mind XP-n hogy a teló és a gép hálóját össze bridgeltem, a bridge létre is jött, de a telón nem ment a net így sem.

Milyen módszerek vannak még hogy működésre bírjam ? Eseménynaplóban keressek más hibákat vagy annak tünő dolgokat, de merre és mit ?
A telón próbáltam már a Beállítások/Általános/Beállítások alaph./Beállítások visszaállít. De a helyzet nem változott, Teljes visszállítást nem merek mert az gyári tartalmakat is törölhet.

ez elég specifikus, utána kellene nézni egy manualnak, amiben leírják, hogy hogyan lehet eme telefonnal internetezni. A 169.254.236.241 IP-t azért kapja a telefonod, mert a szerencsétlen a Win-t nyaggatja Dhcp-vel, annak meg olyan nincs (dhcp forwardot meg nem tud szerencsétlenje), ezért kidob neki egy ilyen címet alapból. Ezzel nem is fog tudni kimenni a netre, mert nincs hozzá alapértelmezett átjáró.

Amikor működött, akkor hogyan osztottad meg a netet ?

-C0pp3rM!n3-

#2350 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 27. 15:39

Újra raktam a telón a szoftvert és most működik, bár a teló hálókártyájára azt írja a megosztási központban hogy nincs internet kapcsolat, ennek ellenére megy a telón a net. Korábban a megosztás után mindig kiírta a teló hálókártyájára hogy internet, most nem írja ki, de így is működik, nem tudom mitől van ez de mindegy.
Érdekes hogy a youtube video streaming és az email(a telefon beépített email kliensével) helyi hálón nem mennek, mobilnettel ezek működnek. És akkor sem ment helyi hálón a mail amikor a megosztott(alaplapi)hálókártyán beállítottam a gmail imap ssl, smtp ssl, portjait. Adatfolyam beállításoknál is helyi kapcs. engedélyezve usb ethernetre volt állítva, de youtube nem műx. Lehet hogy a tűzfal nem engedi ki.
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#2351 Felhasználó inaktív   Piroska 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2011. 03. 13. 14:00

Sziasztok hozzáértő segítségét szeretném kérni a következő problémával kapcsolatban.Van egy adsl netem egy sztali pc egy laptop megvan osztva az internet router segítségével.Külön íp cím meg minden a probléma a következő online játékoknál nem lehet játszani mert rendszeresen ledobál sajnos akkor is ha csak egy gép megy.A net sebességem megemeltettem de ez sem használt mindegyik gépen xp van telepítve..Amennyiben használható ötletetek lenne megköszönném.Én már tanácstalan vagyok.Előre is köszi sziasztok

#2352 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 14:36

Milyen router, milyen játékok, milyen torrent megy mellette?

(Bocsánat, hogy vesszőket is használok, remélem, nem zavar.)

Szerkesztette: Dr. Szöszi 2011. 03. 13. 14:37 -kor

És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#2353 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 19:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Piroska - Dátum: 2011. 03. 13. 14:00

Sziasztok hozzáértő segítségét szeretném kérni a következő problémával kapcsolatban.Van egy adsl netem egy sztali pc egy laptop megvan osztva az internet router segítségével.Külön íp cím meg minden a probléma a következő online játékoknál nem lehet játszani mert rendszeresen ledobál sajnos akkor is ha csak egy gép megy.A net sebességem megemeltettem de ez sem használt mindegyik gépen xp van telepítve..Amennyiben használható ötletetek lenne megköszönném.Én már tanácstalan vagyok.Előre is köszi sziasztok

Nem tudom, hogy a játékok mennek-e upnp-vel (nem játszok), de ha nem, akkor akkor a bejövő kapcsolatokat be kell juttatni a router-ről a gépre. Ehhez kell port forward, az adott portot vagy portokat (játékfüggő) a router-en be kell állítani annak a gépnek az ip-jére, amin játszol. Ehhez nem árt statikus ip-t adni a gépnek (ez a router-en is beállítható, hogy dhcp-n mindig ugyanazt az ip-t adja adott mac-hez.

De az is lehet, h a kapcsolat szakadozik, az adsl felfelé menő ága pedig legendásan gyér, és ha más is forgalmaz melletted (ipari mennyiségben, pl. torrent), akkor az is ok lehet.

#2354 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 15. 18:45

Üdv mindenkinek, remélem jó topikot hozok fel. :)

Otthoni hálózat, Belkin F5D7230-4 6000 router (link) mögött az összes gép (Digi lan, Újpest). Régi asztali gép lanon, egy Packard Bell és egy Toshiba laptop wifin. A probléma utóbbi géppel van, ugyanis sem lanon, sem wifin, sem direkt a digi ethernet kábelén képtelen megszakadás nélküli kapcsolatra. Ez annyiban áll, hogy router mögül (wifi/lan) valamennyi idő elteltével a gép (Chrome/IE) dns és/vagy időtúllépéses hibákat dobál vissza, miközben a routert látja, Win7 szerint és router szerint van netkapcsolat. (Idővel aztán Win7 is látja hogy nincs, de a router szerint továbbra is jó minden.) Közvetlen a digi kábelére kötve Vista alatt ugyanez a probléma, Win7 alatt 651-es vagy 791-es hibakóddal egyáltalán nem tud kapcsolódni (PPPoe, név/jelszó beállítva).
A géppel megjártam a Toshiba szervizt, ők nem találtak sem hw sem sw problémát.
Routerhez fw frissítés nincs, lease time 1 nap, megfelelő mennyiségű ip-címet oszt ki, a gépeken nincs fix ip/dns stb beállítva, mind a routertől kapja. A gépet Vista/7 alatt teszteltem különféle driverekkel, de megoldás még nem született. A laptop újraindítása nem oldja meg a problémát, a routeren keresztüli új ip-cím kérése viszont általában bevált, de a net idővel ismét megszakadt.

(A három gép nem szokott egyszerre bekapcsolva lenni, csak a tesztelés miatt említettem.)
A kérdéses laptop típusa L750-1MF (link).

Előre is köszönök minden ötletet.

#2355 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 16. 05:17

Üzenet megtekintéseIdézet: John Black - Dátum: 2012. 08. 15. 19:45

Üdv mindenkinek, remélem jó topikot hozok fel. :)

Otthoni hálózat, Belkin F5D7230-4 6000 router (link) mögött az összes gép (Digi lan, Újpest). Régi asztali gép lanon, egy Packard Bell és egy Toshiba laptop wifin. A probléma utóbbi géppel van, ugyanis sem lanon, sem wifin, sem direkt a digi ethernet kábelén képtelen megszakadás nélküli kapcsolatra. Ez annyiban áll, hogy router mögül (wifi/lan) valamennyi idő elteltével a gép (Chrome/IE) dns és/vagy időtúllépéses hibákat dobál vissza, miközben a routert látja, Win7 szerint és router szerint van netkapcsolat. (Idővel aztán Win7 is látja hogy nincs, de a router szerint továbbra is jó minden.) Közvetlen a digi kábelére kötve Vista alatt ugyanez a probléma, Win7 alatt 651-es vagy 791-es hibakóddal egyáltalán nem tud kapcsolódni (PPPoe, név/jelszó beállítva).
A géppel megjártam a Toshiba szervizt, ők nem találtak sem hw sem sw problémát.
Routerhez fw frissítés nincs, lease time 1 nap, megfelelő mennyiségű ip-címet oszt ki, a gépeken nincs fix ip/dns stb beállítva, mind a routertől kapja. A gépet Vista/7 alatt teszteltem különféle driverekkel, de megoldás még nem született. A laptop újraindítása nem oldja meg a problémát, a routeren keresztüli új ip-cím kérése viszont általában bevált, de a net idővel ismét megszakadt.

(A három gép nem szokott egyszerre bekapcsolva lenni, csak a tesztelés miatt említettem.)
A kérdéses laptop típusa L750-1MF (link).

Előre is köszönök minden ötletet.

Izzítsd be a két gépedet egy-két órával előbb, mint a "köhögőset" és a működőkről vizsgálódj, amikor a Toshiba leesik a netről. Lehet, hogy az Atheros csippel vannak gondok, ami a Toshibában az Ethernetért felel. Próbáld egy külső (USB-s) WiFi kütyüvel, hogy megy-e WiFi-n/LAN-on a beépített cucc letiltása után.
Lehet az is, hogy a routered nem bírja a Toshiba Atheros csipjét.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2356 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 16. 08:57

Üzenet megtekintéseIdézet: John Black - Dátum: 2012. 08. 15. 19:45

Toshiba laptop wifin. A probléma utóbbi géppel van, ugyanis sem lanon, sem wifin, sem direkt a digi ethernet kábelén képtelen megszakadás nélküli kapcsolatra.

Teszt 1: próbáld ki más OS-el, pl. egy linux livecd-vel. Knoppix, ubuntu, egyre megy. Ezeken van firefox, netezgess binugz alól. Ha ott nem jelentkezik a probléma, akkor a windows vagy a driver a hibás, vagy beszívtál valami vírust, stb. Ha ott is jelentkezik a probléma, akkor jó eséllyel hw hiba lesz.
Teszt 2: menj el a masinával máshova, haverhoz vagy egy wifi-s szórakozóhelyre, és próbáld meg ott reprodukálni a hibát. Ezzel a hw összeférhetetlenséget tudod tesztelni, ott jó eséllyel más router van.

#2357 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 16. 19:12

Teljes rejtély. Van egy hálózat 4 számítógéppel. Az egyik számítógépen eltűnt az internet. A többin van internet, sőt ha a nem működő számítógépbe csatlakozó internet vezetékbe egy másik számítógépet csatlakoztatok, az is működik. Valamennyi gép látja egymást a hálózaton. A hálózati adapter minden beállítása rendben van. A hálózati diagnosztika azt írja ki, hogy a Windows nem tud kommunikálni a következő eszközzel vagy forrással: DNS-kiszolgáló. W7 az op. rendszer. Mit lehetne csinálni? Köszi előre is.

#2358 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 17. 09:12

Üzenet megtekintéseIdézet: fender - Dátum: 2012. 08. 16. 20:12

Teljes rejtély. Van egy hálózat 4 számítógéppel. Az egyik számítógépen eltűnt az internet. A többin van internet, sőt ha a nem működő számítógépbe csatlakozó internet vezetékbe egy másik számítógépet csatlakoztatok, az is működik. Valamennyi gép látja egymást a hálózaton. A hálózati adapter minden beállítása rendben van. A hálózati diagnosztika azt írja ki, hogy a Windows nem tud kommunikálni a következő eszközzel vagy forrással: DNS-kiszolgáló. W7 az op. rendszer. Mit lehetne csinálni? Köszi előre is.

Router osztja a hálót? Milyen router?
Ha a gép leakad a hálóról, indítsd újra és tolj ide egy "ipconfig /all" eredményt!
Milyen alaplap és hálókártya van a gépben?
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2359 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 08. 17. 10:46

Üzenet megtekintéseIdézet: fender - Dátum: 2012. 08. 16. 20:12

A hálózati diagnosztika azt írja ki, hogy a Windows nem tud kommunikálni a következő eszközzel vagy forrással: DNS-kiszolgáló.

Na, nincs DNS, vagy el van írva, vagy eddig fixre volt írva, aztán el is felejtetted. És ezek kombinációi. Pingelj meg kifelé valamit DNS nélkül, aztán hátha megy. Elsőképp lanon meg lehet próbálni a routert is.
Make love not Wor.

#2360 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 17. 15:08

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 08. 16. 09:57

Teszt 1: próbáld ki más OS-el, pl. egy linux livecd-vel. Knoppix, ubuntu, egyre megy. Ezeken van firefox, netezgess binugz alól. Ha ott nem jelentkezik a probléma, akkor a windows vagy a driver a hibás, vagy beszívtál valami vírust, stb.

Knoppix 7 live alatt (router ugyanaz) három óra alatt nem jött elő semmilyen probléma (csak wifit teszteltem). Vista/7 alatt négy különböző driverrel (három Win7 egy Vista, legfrissebbek) nem ment. Sajna a linux használata számomra nem megoldás, ennek Win7 alatt kéne mennie. Vírusról nem tudok, de örülnék, ha csak ennyi lenne a probléma.

Szerkesztette: John Black 2012. 08. 17. 15:10 -kor

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.