HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#341 Felhasználó inaktív   Andrisfree 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 02. 14:37

Sziasztok!

ADSL-em van itthon egy asztali gépre kötve, és szeretném egy laptoppal is használni. Viszont nincs szükségem arra, hogy a net egyszerre menjen a két gépen, csak hogy a lakás többi pontján is tudjak netezni ne kelljen a kábelt magammal vinni, hanem csak ott rádugnám a laptop hálókártyájára, wireless kizárva. A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet megosztani a kábelt, illetve milyen módszerrel.....gondolom az ADSL modem után kellene......vagy ebben az esetben is feltétlenül szükségem van routerre?
Előre is köszönöm a segítséget.

#342 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 02. 14:44

Idézet: Andrisfree - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 14:37

Sziasztok!

ADSL-em van itthon egy asztali gépre kötve, és szeretném egy laptoppal is használni. Viszont nincs szükségem arra, hogy a net egyszerre menjen a két gépen, csak hogy a lakás többi pontján is tudjak netezni ne kelljen a kábelt magammal vinni, hanem csak ott rádugnám a laptop hálókártyájára, wireless kizárva. A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet megosztani a kábelt, illetve milyen módszerrel.....gondolom az ADSL modem után kellene......vagy ebben az esetben is feltétlenül szükségem van routerre?

:confused:

Most biztos én vagyok a nyomi, de komolyan nem értem mit akarsz. Most vagy wireless, vagy mégiscsak kell magaddal vinni a kábelt :confused:
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#343 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 15:09

Idézet: Andrisfree - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 13:37

Sziasztok!

Körbehúzod a kábelt ahova akarod, aztán vagy azt dugod be ami elmegy a notebookhoz, vagy azt ami az asztali géphez megy.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#344 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 01. 02. 16:06

Felmerült bennem, hogy az ASUS-hoz külön kell megvenni, és nem is USB-t hanem wlan kártyát, kettőt és PCI-osat. Szettet nem lehet kapni ?

#345 Felhasználó inaktív   Andrisfree 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 00:18

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 14:44

:confused:

Most biztos én vagyok a nyomi, de komolyan nem értem mit akarsz. Most vagy wireless, vagy mégiscsak kell magaddal vinni a kábelt :confused:

Elméletben előttem is ott van a megoldás, behúzom a kábeleket, csak nem tudom, hogy gyakorlatban létezik-e olyan elosztóegység, mondjuk ami egy bemenetből két hálókártyás kimenetet csinál......(gondolom azt már sikerült levágni,h teljesen kezdő vagyok ezekben a dolgokban)

#346 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 06:36

WinXP gépen működő kábelmodemes internet kellene megosztanom egy win98-as géppel router nélkül. Először arra gondoltam, hogy a win98-as gépbe teszek egy hálókarit majd a helyi hálón keresztül ráengedem arra is a netet. Viszont az jutott eszembe, hogy a modemnek van egy usb és egy ethernet csatlakozása is a gép felé. Mi lenne, ha ezeket kötném be a 2 gépre. Esélytelen, hogy mindkettőn legyen net ezen az úton? Már csak azért is erőlködök egy másik megoldáson, mert még rémlik, hogy az XP vx. 98 helyi hálózat nem igazán volt egyszerűen kivitelezhető.

#347 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 03. 08:50

Idézet: vatom - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 6:36

Viszont az jutott eszembe, hogy a modemnek van egy usb és egy ethernet csatlakozása is a gép felé. Mi lenne, ha ezeket kötném be a 2 gépre. Esélytelen, hogy mindkettőn legyen net ezen az úton? Már csak azért is erőlködök egy másik megoldáson, mert még rémlik, hogy az XP vx. 98 helyi hálózat nem igazán volt egyszerűen kivitelezhető.

Egyszerre USB-n meg UTP-n keresztül nem fog menni, XP pedig meg bírja osztani a Win98 felé, sok szerencsét hozzá. Én mennék routert venni, az tuti.
Make love not Wor.

#348 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 09:21

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 8:50

Egyszerre USB-n meg UTP-n keresztül nem fog menni, XP pedig meg bírja osztani a Win98 felé, sok szerencsét hozzá. Én mennék routert venni, az tuti.

Ennyi jó hírt egyszerre  :D . Köszi  :respect:

#349 Felhasználó inaktív   Bizo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 17:10

Lene egy kérdésem.
Lehet enm ide ilik de azért emgkérdem.
Van egy realtek rtl8139 lan kártyám, benne van a gépbe de nem müködik.
amikor berakom akor felismeri, uj hardver stb és ki irja a windows hogy nem fog megfelelöen möködni, a gép felismeri meg mindenn a swicsen meg a ledek ahova dugtam csak villognak.
probáltam drivereket de ugyan az. :reklamacio:
micsináljak vele?

Dobjam ki? :D

(Lehet nem lehet anyira érteni a kérdést mert már elég fáradt vagyok, de azért segicsetek.)

:sandor:

Szerkesztette: Bizo 2006. 01. 04. 17:10 -kor

#350 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 21:24

Idézet: Bizo - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 16:10

Dobjam ki? :D

Így van. Bolhán keress Intelt vagy 3Com-ot. 2-3000 pézé kapsz...

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#351 Felhasználó inaktív   eldiablo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 01:24

Hi.
gond a köv:
szomszéd panelbol jön a WF net-konyhán keresztül-2 fal(sarok)útban,mászkáló család.
jelerősség ingadozó,de van net.
szomszéd lakás-1-2 fal távolból beszállna a netbe.
nem tudom,van-e ilyen eszköz,de arra gondoltam,hogy a konyha környékén lenne 1 eszköz,ami veszi a WFet,majd esetleg átkonvertálja? mondjuk UTPre.innen már csak 1 router,és agyő.

olyat mondtak nekem,hogy Wireless Access Point,konkrétan Edimax-EW7207APG:Br 18E.
ez működhet?
az elgondolásom jó vagy hülyeség?
vagy vki tud mást?
esetleg olcsón?

Előre is BIG THNX.

#352 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 10:36

Idézet: eldiablo - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 1:24

Hi.
gond a köv:
szomszéd panelbol jön a WF net-konyhán keresztül-2 fal(sarok)útban,mászkáló család.
jelerősség ingadozó,de van net.
szomszéd lakás-1-2 fal távolból beszállna a netbe.
nem tudom,van-e ilyen eszköz,de arra gondoltam,hogy a konyha környékén lenne 1 eszköz,ami veszi a WFet,majd esetleg átkonvertálja? mondjuk UTPre.innen már csak 1 router,és agyő.

olyat mondtak nekem,hogy Wireless Access Point,konkrétan Edimax-EW7207APG:Br 18E.
ez működhet?
az elgondolásom jó vagy hülyeség?
vagy vki tud mást?
esetleg olcsón?

Előre is BIG THNX.

AP nem jo erre csak olyan eszkoz ami bridge funkciot tudja klienskent is mukodik. Ilyen pld a D-Link DWL-810+ vagy hasonlo kutyuk. Vagy a ZyXEL ZyAIR G-3000
Az informatika atok de jo hogy van.

#353 Felhasználó inaktív   safrane 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 09:07

Sziasztok,
Egy óriási kérdésem lenne hozzátok.! Van egy SMCWBR14-G rouerem. Csatlakozik a netre, onnantól minden rendebn van, de egy idő után automatikusan ledob a netről! Miért lehet ez? Valamit rossul állítottam be?
Kérlek segítsetek, ha tudtok.
Köszi

#354 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 04:43

Régebben tanultam de már nem emlékszem á pontosan... szóval ha valaki új hálókártyát vesz akkor milye változik meg ? Illetve ha routert vesz ez a valami akkor is megváltozik?

Másik kérdés: Mindig mérni szoktam mennyi adatforgalmam van, eddig a T-Com ADSL asszisztensét használtam, de most két gépre van kiosztva a net... hogyan lehet mérni a routeren összesen átfolyt adatmennyiéget ?

Szerkesztette: GoodSpeed 2006. 01. 08. 04:45 -kor

#355 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 05:24

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 4:43

Régebben tanultam de már nem emlékszem á pontosan... szóval ha valaki új hálókártyát vesz akkor milye változik meg ? Illetve ha routert vesz ez a valami akkor is megváltozik?

MAC Address változik meg, ami egy egyedi azonosító.
Általában a routerekben át lehet írni, mert pl. kábelnetnél nincs username/pass, hanem ez alapján enged be.

#356 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 05:52

Idézet: -MM- - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 5:24

MAC Address változik meg, ami egy egyedi azonosító.
Általában a routerekben át lehet írni, mert pl. kábelnetnél nincs username/pass, hanem ez alapján enged be.

Köszi a választ  ;)

Hogy lehet megnézni hogy a hálókártyáknak mi a mac adress-e? Ezt a címet pl a fórum motorok, website-ok látják nem?

Szerkesztette: GoodSpeed 2006. 01. 08. 05:53 -kor

#357 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 07:46

ipconfig /all (9x-nél winipcfg)

Nem látják, mert nem jut el idáig. Valaki egyszer részletesen leírta, hogy miért, keress rá ha érdekel.

#358 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 19:08

Idézet: VKP - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 7:46

ipconfig /all (9x-nél winipcfg)

Nem látják, mert nem jut el idáig. Valaki egyszer részletesen leírta, hogy miért, keress rá ha érdekel.

Köszi ;)

#359 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 10:35

Hi!

ADSL megosztás. Fő gépen wlannal leosztva kliens fele. IP címek ahogy kell. Kliens gépen bármit megtudok pingelni, viszont semmi nem megy, s web, se irc, se msn, míg a fő gépen minden oksa. Egyszerűen semmi forgalmat nem generál. Mitől hetet ilyen tetű?

#360 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 13:11

Pingelni a másik gépen túlra (internet) is tudsz? Névfeloldás rendben?

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.