Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...
Elküldve: 2005. 12. 10. 14:32
Elküldve: 2005. 12. 11. 09:42
Mivel nekem Chellom van, ezert nem tudom, hogy ADSL-nel van-e MAC-cim azonositas (vagy valami ennek megfelelo), vagy siman megteheti, hogy a modembol kijovo madzagot hol az egyik, hol a masik gepebe dugja?
Masik ezzel kapcsolatos kerdes: mennyi lehet az UTP kabel hossza?
En 30 ill. 100m-rol olvastam. Lehet, hogy mindketto igaz, mert ez a kabel "minosegetol" is fugg?
Elküldve: 2005. 12. 11. 10:02
Idézet: malvin - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 9:42
Mivel nekem Chellom van, ezert nem tudom, hogy ADSL-nel van-e MAC-cim azonositas (vagy valami ennek megfelelo), vagy siman megteheti, hogy a modembol kijovo madzagot hol az egyik, hol a masik gepebe dugja?
En 30 ill. 100m-rol olvastam. Lehet, hogy mindketto igaz, mert ez a kabel "minosegetol" is fugg?
Kabelesek: MAC cim alapjan, vagy nev/jelszo
ADSL: nev/jelszo
ADSL eseteben meind ket gepen ugyanazt a bejelentkezesi beallitasokat kell megadni.
De joban tenne, ha venne egy kis ADSL/Cable routert es nem kene dugdosni.
Kabel hossza szabvany szerint 100m de jo minosegu kabel elmegy 120m-ig de az nem 40Ft/m es kategoria hanem olyan 150/300Ft/m es.
Elküldve: 2005. 12. 11. 10:22
Idézet: szaki - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 9:02
en is pont ezt tanacsoltam neki.
De azert felvetodott bennem a kerdes, hogy vajon az ADSL mivel vedekezik a net-megosztas ellen?
Annal is inkabb, mert nekem ugy remlik, hogy regebben volt egy kimodottan ADSL megosztassal kapcsolatos, meglehetossen hosszu topic. (amit persze nem olvastam, mert nem voltam benne erdekelt).
Elküldve: 2005. 12. 11. 15:39
Előre jelezném, hogy a probléma nem nálam van, tőlem kérdezték és csak annyi infóm van amit leírok.
ADSL két gép közöt routeren keresztül van megosztva. Nem tudom milyen router. Az egyik gépen tökéletesen megy a net semmi probléma nincs a másikon viszont vagy megy vagy nem. Teljesen rendszertelenűl tűnik el ill. jön vissza percekre- órákra a net. Néha a hálózati kártya sem érzékeli, hogy bármi is be lenne dugva, ha érzékeli akkor hibát jelez. Aztán egyszer csak megint jó. Nem lehet semmiféle eseményhez kötni vagy rendszert találni benne.
Vírusírtó van a gépen. Tűzfal nincs, az XP - ben is ki van kapcsolva. (mostmá!) 3-4 különböző programmal át lett vizsgálva a rendszer férgek, trójaik és egyéb okosságok után kutatva. Semmi. Hálózati kártya ki lett cserélve. Semmi.
Ez vajon mi lehet? Router, kábel, féreg, kártya, XP vagy mi?
Ha valakinek van ötlete arra, hogy merre induljon a gondolkodás, esetleg konkrétan találkozott ilyen problémával akkor előre is köszönöm a segítséget!
Elküldve: 2005. 12. 11. 16:26
Idézet: Bazooka - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 15:39
Előre jelezném, hogy a probléma nem nálam van, tőlem kérdezték és csak annyi infóm van amit leírok.
ADSL két gép közöt routeren keresztül van megosztva. Nem tudom milyen router. Az egyik gépen tökéletesen megy a net semmi probléma nincs a másikon viszont vagy megy vagy nem. Teljesen rendszertelenűl tűnik el ill. jön vissza percekre- órákra a net. Néha a hálózati kártya sem érzékeli, hogy bármi is be lenne dugva, ha érzékeli akkor hibát jelez. Aztán egyszer csak megint jó. Nem lehet semmiféle eseményhez kötni vagy rendszert találni benne.
Vírusírtó van a gépen. Tűzfal nincs, az XP - ben is ki van kapcsolva. (mostmá!) 3-4 különböző programmal át lett vizsgálva a rendszer férgek, trójaik és egyéb okosságok után kutatva. Semmi. Hálózati kártya ki lett cserélve. Semmi.
Ha valakinek van ötlete arra, hogy merre induljon a gondolkodás, esetleg konkrétan találkozott ilyen problémával akkor előre is köszönöm a segítséget!
Ezt leirhatad volna mar elobb is irgum burgum.
Fogjatok es a kabelt csereltek vagy ha van ismeros azzal uj csatit nyomatok ra, ha igy is ezt csinalja atteni maik portba, ha igy is agepben levo halokartya uj vagy csere.
Elküldve: 2005. 12. 11. 16:29
Idézet: malvin - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 9:42
ADSL-nél nincs MAC, csak usernév/jelszó. Így az elérés a szomszéd ADSLjén is műxik
UTPkábelből a falikábel ára 30 forint, a gépek közé való patchkábel 100 forint. Az UTP kábel hossza meg 90+10 méter körül mozog, szóval 100 méterre nyugodtan húzható. Egyéb típusaik a hálóépítés topikban, mert van 1500-ért is, ha kell
Elküldve: 2005. 12. 11. 16:31
Idézet: Bazooka - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 15:39
Ebben a sorrendben... Lehet arouter dobálja az a portot, lehet csak 10 mega/100 mega cuccal kell játszani, lehet szar a driver, lehet lejár a DHCP lease, aztán ez kavar be, lehet szar a kártya, lehet szar az egész.
Elküldve: 2005. 12. 11. 16:54
Idézet: Jahno - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 17:31
Ettől a választól fétem.
Másképp feltéve a kérdést ha Te ilyen probléma előtt állnál mivel kezdenéd? Mi lehet a legkézenfekvőbb? Kontakt hiba?
Elküldve: 2005. 12. 11. 17:07
Idézet: Bazooka - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 16:54
Másképp feltéve a kérdést ha Te ilyen probléma előtt állnál mivel kezdenéd? Mi lehet a legkézenfekvőbb? Kontakt hiba?
Az bizony, kontakt hiba.
Ahol kábel és csatlakozó van, ott mindig van kontakt hiba.
Az első mindig a csere-bere (kábel, csatlakozó, port, stb), aztán jöhet a hibakeresés.
Elküldve: 2005. 12. 11. 21:21
Idézet: Bazooka - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 16:54
Logikával. Másik tuti jó kábel, aztán ha így is bugzik, akkor arra a kábelre egy másik tuti jó gép, aztán másik portba dugni, esetleg router mögé egy switchel toldás a gép felé. Kb. ilyen sorrendben, vagy fordítva
Elküldve: 2005. 12. 12. 07:26
Idézet: Jahno - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 22:21
Logikáztam. Kipróbáltam. Jó kábel, jó gép, jó kártya, jó nagy szopás!
Eddig semmi változás. A gépben. Az idegrendszerem kicsit amortizálódott.
Ha a router szarakodik akkor a switchnek van értelme?
Elküldve: 2005. 12. 13. 19:30
Egy új Planet XRT-401D router olyanokat csinál, hogy pl.
-letöltök egy videót - a file hibás lesz, nem lehet lejátszani
-kép megnyitásakor a neten - egy ponttól kezdve hibás, más színű lesz a kép
-levelek letöltésekor (Outlook E-ben) - nem tudja egyhuzamban letölteni a leveleket, néhány után (~megszakadt a kapcs. a kiszolgálóval) hibaüzenet, újra küldés/fogadás újra hibaüz. végül sokadikra lejön mind, csak a legtöbb 4x-5x.
-pl hotmailben/fórumokhoz hozzászóláskor nem reagál nyomógombokra (nem küldi el)
Ha kikötöm a routert, és anélkül csatlakozom, ez mind OK, szóval biztos hogy a routerrel van gond, kérdés, hogy vmi beállítás okozza, vagy úgy ahogy van lecserélendő
Találkozott esetleg vmelyikőtök hasonlóval? Köszi
SDR
Elküldve: 2005. 12. 13. 20:29
Idézet: SDR - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 19:30
-levelek letöltésekor (Outlook E-ben) - nem tudja egyhuzamban letölteni a leveleket, néhány után (~megszakadt a kapcs. a kiszolgálóval) hibaüzenet, újra küldés/fogadás újra hibaüz. végül sokadikra lejön mind, csak a legtöbb 4x-5x.
-pl hotmailben/fórumokhoz hozzászóláskor nem reagál nyomógombokra (nem küldi el)
Ha kikötöm a routert, és anélkül csatlakozom, ez mind OK, szóval biztos hogy a routerrel van gond, kérdés, hogy vmi beállítás okozza, vagy úgy ahogy van lecserélendő
SDR
A routeren az MTU-t állítsd 1492-re.... Hátha.
Elküldve: 2005. 12. 13. 20:29
Ha ADSL, akkor csomagmérettel (MTU) kell játszani. Vagy akár hibás a kábel pld.
Elküldve: 2005. 12. 13. 22:08
SDR
Milyen firmware van a routeren? Régebbiekkel voltak gondok. Igaz nem konkrétan ez, de csinált érdekes lefagyásokat. Nekem nagyon bejött ez a Planet cuccos. Igaz, már nincs itthon, mert sógoréknál üzemel, de ott sincs gond vele.
Tippem a kábel lenne nekem is.
IBM/Lenovo T400
MSI Wind
Elküldve: 2005. 12. 13. 22:44
MTUnál ez a beállítási lehetőség, eddig 1492-n volt. Mit állítsak be?
Firmware upgrade-et kipróbálom, meg nézek másik kábelt is, de végülis ugyanazt a kábelt használom amikor nem a routerrel csatlakozom és akkor OK... de megpróbálom holnap másikkal. köszi.
Elküldve: 2005. 12. 13. 22:48
Idézet: SDR - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 22:44
MTUnál ez a beállítási lehetőség, eddig 1492-n volt. Mit állítsak be?
Firmware upgrade-et kipróbálom, meg nézek másik kábelt is, de végülis ugyanazt a kábelt használom amikor nem a routerrel csatlakozom és akkor OK... de megpróbálom holnap másikkal. köszi.
Milyen net? ADSL vagy kábel?
Kábelesnél esetleg próbáld meg 1500-ra állítani MTU-t, hátha.
IBM/Lenovo T400
MSI Wind
Elküldve: 2005. 12. 13. 22:52
Idézet: SDR - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 22:50
Hmm, akkor 1492-nek jónak kellene lennie elméletileg.
Lehet akkor a router hibás. Legújabb firmware-t próbáltad?
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

Súgó
A téma zárva.