Idézet: Popi25 - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 16:57
lenne egy nagy problémám a net megosztással.Végig olvastam itt egy pár hibát meg tanácsot ,hogy hogyis álljunk hozzá. Én mindent megtettem ,de vmi nem jó
Adva van két gép. Mindkettőn Xp,az egyiken van csak SP2. A fogadó gép egy gyengusz PII Celeron 400 vmi VIA-s alaplap, a másik egy viszonylag modernebb AtlonXp 2200+A7n8x-x alaplap.
Két új hálókártyát vettem és 10 m crosslinkes kábelt..ezt ajánlották a számtekbótan.
Berakom a hálókártyákat a gépek felismerik hiba nélkül, felinstallálják------> reboot.Közbe a kábeleket beledugogatom..de csak annyi van,hogy "a hálózati kábel nincs bedugva"
Pislogok mint ponty a szatyorba..De közbe rájajövök,hogy nem oszottam meg a netet.MEgosztom ahogy köll,reboot mind a két gépen..de továbbra is csak ennyi..tüzfalakat kikapcsoltam,de az ilyen hibát nem okozhat,hogy nem érzékeli a bedugott kábelt..átrakosgattam más slotokba hááátha csak ez a nyűgje..de nem..Utána az ADSL UTP káblejével probáltam ,hogy kiszűrjem nem e a kábel a ludas..de avval sem megy..továbbra is a "a hálózati kábel nincs bedugva" felirat pislog rám..NEm tudom elképzelni,hogy vettem két rossz halókártyát..sőt van egy régebbi használt is,de avval se megy..MOst kifogytam az ötletekből...utcsó mentsváram a HWSW fóruma.
Előre is kösz a válaszokat..
gondolom: 1. gépben van 2 hálókártyád 1 új és a régi amivel eddig is neteztél. Csak az ADSL modem-et dugd össze a géppel, először az egyik utána a másik kártyába (nem kell csatlakozni a netre).
Amikor bedugod észreveszi hogy csatlakoztattál hozzá kábelt? ugyanezt megcsinálod a 2. géppel is.
Ha mindhárom esetben látta gép a modemet akkor valószinüleg az új kábeled a hibás.

Súgó
A téma zárva.