HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#621 Felhasználó inaktív   Sensation 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 08. 08:57

Bocs ha már volt, végignéztem a témát, de csak foszlányokban találtam icicpici segítséget, meg  mondom beteszem ide is mer ez picivel látogatottab téma.
Szoval mi a(z elsődleges) teendő a "xy nem elérhető. Lehet hogy nincs joga a hálozati erőforrás használatához..." hibaüzenet esetén?
(3 gép, én szerver (DI-604), SP1, másik is SP1, harmadik: 98SE, én elérem a másik kettőt, ők is egymást, csak engem nem egyik se. Win tűzfal off, semilyen szoftveres tűzfal, csak a router tűzfala. Ja és net müxik mindenütt.

Én adtam fix címeket mindegyik gépnek, "a router kiosztja mindig" sem jött be.
Én IP-m (szerver): 192.168.0.100 (maszk: 255.255.255.0 elsődleges DNS: ua. mint router IP-je)
router: 192.168.0.1
Gép2: 192.168.0.101 (maszk: 255.255.255.0 elsődleges DNS: ua. mint router IP-je)
Gép3: 192.168.0.102 (maszk: 255.255.255.0 elsődleges DNS: ua. mint router IP-je)

Van különbség az IP cím utolsó számjegyeinél az 1 és a 100 között? Vagy az 1-es után írt nulláknak nincs jelentősége? Lehet hogy ez lehet a gas hogy "ua." IP-m mint a routeré?

Ezt meg tudom gyökér vok, de nemértem: vendég user engedélyezése, avagy felvenni azt a júzert/jelszót a távoli gépen, amelyikkel lokálisan be vagyok lépve. Egyik gépen sincs semmilyen jelszó! Vagy pont ez a lényeg hogy legyen?

Hogy kell a megosztást beállítani a szerver gépnek? Vagy a router konfigjában kéne valamit csinálni? Mit? Esetleg gpedit.msc vagy mi a turóval mia helyzet? Házirend...stb :confused:  :think:

Legyen szives valaki segítsen.
Előre is köszi.

Szerkesztette: Sensation 2006. 06. 08. 09:03 -kor

ASUS EeePC 1000H Black, 1GB, 80GB HDD
Nokia N73 Silver-Plum, 2GB miniSD
Videoton RA 6363 S, RT6303 S, DC 2050 E, Akai CS-F21

MSI K8N Neo Platinum (nForce3 250)
AMD Athlon64 3200+ (s754 NewCastle 2.2GHz)
Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3 AGP8x
1.5 GB DDR400 Samsung (CL2.5, 1T CR)
CHIEFTEC 450W

#622 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 09:09

Az IP-kkel nincs semmi baj, a router alapból 100-200 oszt IP-ket, ebből az első 3at kapta a 3 gép!A probléma nyitja, hogy a 3 gépen 3 különböző felhasználónév (és jelszó) van. azért nem tud magától belépni. Megoldás: Mind3 gépre mind3 user létrehozása, ugyanazzal a jelszóval mint a saját gépén. Vagy: a vezérlőpultban a felhasználói fiókoknál a vendék fiókot engedélyezni kell (alapból tiltott)

#623 Felhasználó inaktív   Sensation 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 09:40

Idézet: Hani - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 10:09

Az IP-kkel nincs semmi baj, a router alapból 100-200 oszt IP-ket, ebből az első 3at kapta a 3 gép!A probléma nyitja, hogy a 3 gépen 3 különböző felhasználónév (és jelszó) van. azért nem tud magától belépni. Megoldás: Mind3 gépre mind3 user létrehozása, ugyanazzal a jelszóval mint a saját gépén. Vagy: a vezérlőpultban a felhasználói fiókoknál a vendék fiókot engedélyezni kell (alapból tiltott)

A vendégfiók be van kapcsolva. Akkor hozzak létre a gépemnek felhasználói nevet meg jelszót? Meg a másik kettőnek is és ugyanazzal a névvel meg jelszóval? A 98-as gépne egyébként indításnál mindig kér valami felh.név+jelszót, de csak enter és kész :)

Nem lehet hogy felh.név+jelszó nélkül is működni kéne a hálózatnak? :confused:

Köszi
ASUS EeePC 1000H Black, 1GB, 80GB HDD
Nokia N73 Silver-Plum, 2GB miniSD
Videoton RA 6363 S, RT6303 S, DC 2050 E, Akai CS-F21

MSI K8N Neo Platinum (nForce3 250)
AMD Athlon64 3200+ (s754 NewCastle 2.2GHz)
Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3 AGP8x
1.5 GB DDR400 Samsung (CL2.5, 1T CR)
CHIEFTEC 450W

#624 Felhasználó inaktív   Ginbo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 08. 19:39

Idézet: szaki - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 18:21

Szoftveresen szerver OS -sel pld LINUX vagy Windows 2003 Server. De a szolgaltatonak tamogatnia kell az osszefuzest.

Idézet

Köszi, de egy kicsit bővebben, ha lehetne!

#625 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 20:10

Idézet: Ginbo - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 18:39

Idézet

Köszi, de egy kicsit bővebben, ha lehetne!

Először is megkérdezed a szolgáltatót akinél neteztek, hogy hajlandóak-e támogatni, hogy összefogják a két vonalat. Miután megkaptad a nemleges választ, visszaírsz ide, hogy elnézést kérsz amiért nem használtad a keresőt és nem olvastad el az ugyanilyen kérdésekre adott válaszokat.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#626 Felhasználó inaktív   Ginbo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 21:12

Idézet: VKP - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 19:10

Először is megkérdezed a szolgáltatót akinél neteztek, hogy hajlandóak-e támogatni, hogy összefogják a két vonalat. Miután megkaptad a nemleges választ, visszaírsz ide, hogy elnézést kérsz amiért nem használtad a keresőt és nem olvastad el az ugyanilyen kérdésekre adott válaszokat.

Szia, ha már annyira értesz a dologhoz, elmondanád hogy a két wan portos routerek hogyan is tudják ezeket élből???

Akkor jó tanulmányozást! :reklamacio:

#627 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 21:15

ugy, hogy azok abbol indulnak ki, hogy tobb kliens van, és ugy lehet azt csinálni, hogy egyik kliens erre másik arra, de azt szolgáltato oldali támogatás nélkül soha a budos életben nem fogod megcsinálni, hogy pl. ftp-vel egy szálon a két vonal sebességével toltesz...

amit azok csinálnak az a "load balancing", és köze nincs semmiféle vonal összefogáshoz.. max a marketinges rizsa szerint.

Szerkesztette: charlie 2006. 06. 08. 21:18 -kor

MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#628 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 22:07

Idézet: Sensation - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 8:40

Akkor hozzak létre a gépemnek felhasználói nevet meg jelszót? Meg a másik kettőnek is és ugyanazzal a névvel meg jelszóval? A Nem lehet hogy felh.név+jelszó nélkül is működni kéne a hálózatnak?

Minden gépen van 1-1 felhasználó most is, amivel be vagy jelentkezve. Szorítkozzunk az XP-s gépekre először. Tegyük fel hogy 1. gép Jozsi, 2. gép Pisti user, jelszó pedig nincs megadva. Hogy müködjön a dolog, az 1. gépen létre kell hoznod Pisti usert, a 2. gépen pedig Jozsit. Ennyi az egész.
A rendszerbeallitasok mélyén valahol van egy opció,hogy a hálózati bejelentkezés lehetséges e a "mindenki" userrel. Ha ezt engedélyezed, az is jó asszem,de ember legyen a talpán aki fejből megmondja merre indulj keresni :)

#629 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 12:19

helyi házirend :)

#630 Felhasználó inaktív   Red 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 13:56

Idézet: Ginbo - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 19:52

a kérdés az hogy lehet-e a két megosztott netet 1 gépen használni egyszerre, úgy, hogy a két sávszélesség összeadódjon.

Azt tudom, hogy 2 wan portos router létezik, de szoftveresen megy-e a dolog??

Válaszokat elöre is köszi.

szolgaltato tamogatas nelkul tenyleg nehez, mint ahogy irtak is. talan annyit tudsz tenni, hogy szetvalasztod forgalmat (IP, port, protocol, dscp etc). amit az egyik vonalon kikuldesz arra a valasz, azon is fog visszajonni.

talan ha egy szolgaltatotol van a mindket elofizetes akkor konyebb. (kis koperacio ISP reszrol akkor is kell).

#631 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 09. 14:06

Idézet: Red - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 14:56

talan ha egy szolgaltatotol van a mindket elofizetes akkor konyebb. (kis koperacio ISP reszrol akkor is kell).

Kicsi kooperációs? Átlag szolgáltató azt mondja, hogy lófütty, másik meg közli a megoldást és az árát, oszt ettől a kérdező júzer szokott elszaladni. ADSL uplinkje miatt pár cégnél vannak ilyen trönkölt vonalaink, annál két ADSL modem, meg ami kell, oszt Cisco vasak belevágva, túloldalon ugyanígy megtámogatva. Összeadódik a vonal, de a havi díjak is ennek függvényében négyzetesen arányosan  :D
Make love not Wor.

#632 Felhasználó inaktív   Red 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 22:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 15:06

Kicsi kooperációs? Átlag szolgáltató azt mondja, hogy lófütty, másik meg közli a megoldást és az árát, oszt ettől a kérdező júzer szokott elszaladni. ADSL uplinkje miatt pár cégnél vannak ilyen trönkölt vonalaink, annál két ADSL modem, meg ami kell, oszt Cisco vasak belevágva, túloldalon ugyanígy megtámogatva. Összeadódik a vonal, de a havi díjak is ennek függvényében négyzetesen arányosan  :D

igazabol nem nagy dolog, de valoszinuleg nem fogjak megcsinalni. dolgoztam egyik nagyobb szolgaltatonal, ott se csinaltuk csak ugy meg. egy mukodo rendszert 1-2user miatt kar osszeganyolni.
ha tenyleg igeny van ra, akkor kulon megoldas kell erre, de az mondjuk 10-15-20e-rel dragabb mint 2dsl elofizetes havidija.

egy megoldas (lenne):

kell egy 3. publikus IP, azt kiosztani egy virtualis interface-nek (erre az IP-re lehet natolni mondjuk a belso gepek kereseit). 2static default a kimeno interface-re es a router szepen per-packet load-balancot csinal. annyi kell szolgaltato reszerol, hogy vissza routolja neked a csomagokat ami a 3. IP-rol ,mint forrasrol erkezik.

#633 Felhasználó inaktív   CsikósT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 13:18

Sziasztok!
Teljes kétségbezuhanás után most hozzátok fordulok, hátha valaki ért microsoft-ul.
A problémám a következő: van egy darab számítógépem, amiben van kettő darab alaplapra integrált lan. Egyik csati megy ADSL-modemhez, másik egy másik géphez, amelyet tegnap kapott édesanyám. Szép sárga crosslink bedugva. A másik gépbe is. Ami a baj: a tegnapi éjszakám ráment, hogy megpróbáljam összelőni a hálózatot.
Rejtély a köbön: azt hittem életem legkönnyebb feladata lesz, mindkettőn XP van, csak be kell nyomni a varázslót. Be is lőttem, gépenként egyszer, mire az egész süket volt, ráadásul nekem nem ment tovább a netkapcsolatom. Ennek fele se tréfa, vissza az egész. Hossza próbálkozás után jutottam el 11 tájt oda, hogy nekem volt netcsatim ezen a gépen és a két gép tudta egymást oda vissza pingelni (ehhez viszont ip-t kellett adni, automatikussal nem ment). Ugyanakkor a kliens gép nem tudta pingelni azt a kártyát, amelyik a netmodemhez van kötve. Kb itt hagytam abba tegnap.
Ma reggel kivettem az ip-ket (192.168.0.1-től 0.3-ig) és automatikus ipval ráeresztettem egy varázslót. Láss csodát! A másik gép kilát netre. (viszont újracsatlakozás után nem kap automatikusan új ip-t ("Javítani" kell a csatlakozást, akkor megy újra). Viszont a két gép abszolút nem látja egymást hálózatnak, pedig a közvetlen netes gépen lévő nyomtatót is meg kéne osztani és fájlmegosztás is kéne. Hiába aktív a "Fájl és nyomtatómegosztás", nem látják egymást.

Igazából az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy a) legyen háló (fájlmegosztás, stb - mappák meg vannak már osztva, de hiába) b) ne kelljen folyton frissíteni a kliens gépen is (mert anyám sosem fogja ezt megérteni, hogy mit miért)?? Ha valaki tudna segíteni legalább ötlettel, annak nagyon örülnék.

Előre is köszi

#634 Felhasználó inaktív   zsity 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 13:32

Idézet: charlie - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 10:56

megeshet, ezért kéne kiprobálni sima kábellel..

Pf, win reinstall megoldott mindent... Úgy fütyül azóta az msn mint annak a rendje! :)

#635 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 13:49

elmész a boltba és veszel kb 10ezerért (vagy még olcsobban) egy routert, azt beállítod és abba dugod a gépeket...

#636 Felhasználó inaktív   CsikósT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 17:28

Ha ez a gáláns ajánlat nekem szólt, akkor megkérlek, hogy az ilyen jellegű ajánlataidat légy oly kedves megtartani. Ha lesz pénzem ilyesmire, akkor majd intézem. Van egy hardvermegoldás, ami elvileg működőképes, gyakorlatilag viszont nem megy. Valószínűleg szoftveres probléma, segítséget kértem nálam nagyobb tudásúaktól, hogy segítsenek megoldani. Nem arra kértem ötleteket, hogy mire szórjam a pénzem. Ha kihúzzák a számaimat, akkor -ne félj- úgy veszek majd vadonat újat mindenből, hogy összeszerelve kérem és tesztelve. Még átverni is hagyom magam.

Addig viszont a fenti problémám továbbra is fennáll.

#637 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 17:54

akkor talán használd a keresőt, meg egy kis google, ugyanis ilyen jellegű probláma már ezerszer le ovlt irva, megoldással együtt...
majd ha azokat a köröket végigfutottad és akkor se megy, akkor gyere...

vagy hivj egy szakembert aki secperc megcsinálja, igaz annak is fizetni kell, dehát ez már csak egy ilyen fene kapitalista világ..

#638 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 17:55

Kicsit vissza kéne venni az arcból.... ha már nem vagy hajlandó arra, hogy használd a keresőt, elolvasd a topicot, akkor vagy elfogadod egy náladnál jóval tapasztaltabb ember javaslatát, vagy mégy arra amerre gondolom...

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#639 Felhasználó inaktív   CsikósT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 21:29

Hatalmas tapasztalat kell hozzá, hogy az ember azt mondja: "végy egy routert".

Futottam egy-két kört google-n, olvastam fórumot, sőt, kértem segítséget is. Valahogy többen állították, hogy "ezt nem értem, én nem tudok evvel kapcsolatban többet". Nem szokásom rögtön fórumokba irogatni. Bármilyen hihetetlen, az egész péntek estém ráment, hogy megpróbáljam összelőni a dolgot. Mint írtam is, volt már automatikus ip, siker nélkül, rögzített ip, siker nélkül, aztán egész érdekes: másnap automatikus ip-vel sikerült netet megosztani. Ennek ellenére nem áll fel a háló.

Azzal, hogy azt mondod, hogy olvassak el egy topicot újra, még nem tudom, hogy mit kéne elolvasnom újra, mert több, mint 22 oldalon valahogy nem leltem ugyanezt a problémát. Lehet, hogy ha mégegyszer elolvasom sem fogom megtalálni. A pénztárcám pedig nem mindig bír el "elmész és veszel" jellegű ötleteket. Irigyellek, hogy ez így megy nálad, nálam nem.

Reméltem, hogy valakinek volt hasonló problémája, és megosztja velem a megoldást. Ennyi.

#640 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 21:39

Én azzal kezdtem ezt  atopicot, hogy leírtam, de leírom még1x:

netosztó gép lan1 (net felé)

ip: 192.168.1.2
mask 255.255.255.0

csinálsz egy új kapcsolatot (PPPoE) a dsl-hez, ezt megosztod

a másik lan
ip: 192.168.0.1
mask: 255.255.255.0

guest user engedélyez, vagy pedig meglévő user lejelszavaz
file megosztás beállít
kiszolgált gép:

ip: 192.168.0.2
mask: 255.255.255.0
gateway: 192.168.0.1
dns: 192.168.0.1, ha nem megy, akkor szolgáltató dns

guest user engedélyez, vagy pedig ugyanaz az user/password hozzáad mint a másik gépen
file megosztás beállít

Ennyi

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.