HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista III., - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista III., avagy Longhorn

#2001 Felhasználó inaktív   knor 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 30. 22:35

Időközben felvetődött egy kérdés: hogyan tudom a Vista-t hibernálni azonnal? (tehát nekem nem az alvó mód kell, hanem azonnali hibernálás)?
Acer TM 5730G laptop Intel® Core2 Duo P8400 2,2GHz, 3GB RAM, 250GB HDD

#2002 Felhasználó inaktív   XCsaCsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 30. 22:57

Csak azt nem értem, hogy miért nem tudom beállítani, hogy a Total Commander-ban törölhesek? Állandóan jön a hülye kérdéseivel!!  :mad:  És csak a Sajátgép-ből tudok törölni!!!

PEdig a felhasználómnak Admin joga van!?!?!?  :confused:

#2003 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 09. 30. 23:00

Idézet: XCsaCsa - Dátum: 2006. szept. 30., szombat - 22:57

Csak azt nem értem, hogy miért nem tudom beállítani, hogy a Total Commander-ban törölhesek? Állandóan jön a hülye kérdéseivel!!  :mad:  És csak a Sajátgép-ből tudok törölni!!!

Isten hozott a Vista világában!  :D

#2004 Felhasználó inaktív   XCsaCsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 30. 23:05

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 30., szombat - 23:00

Isten hozott a Vista világában!  :D

A Vista ennyivel nem fogja megúszni szárazon! Akkor is kiherélem!!! Ha már egyszer IT-Professional vagyok...  :D

#2005 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 30. 23:27

Idézet: XCsaCsa - Dátum: 2006. szept. 30., szombat - 23:57

Tehát IT-Pro vagy. Azért elolvashatnád amit írtam. Indítsd el futtatás rendszergazda opcióval! Továbbá mint azt a legtöbben tudjuk, az admin user kicsit mást jelent mint az XP-ben.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2006 Felhasználó inaktív   XCsaCsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 00:10

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. szept. 30., szombat - 23:27

Tehát IT-Pro vagy. Azért elolvashatnád amit írtam. Indítsd el futtatás rendszergazda opcióval! Továbbá mint azt a legtöbben tudjuk, az admin user kicsit mást jelent mint az XP-ben.

Köszi az ötletet! Az a baj a te teóriáddal, hogy ezt a műveletet minden egyes programnál eszközölni kellene...
Sikerült megoldanom végül a fentebb említett problémáimat. Mivel FlowM@N bátyónak igaza van, hogy itt az alapértelmezett admin más mint az XP-ben.

Ezért a következő a teendő:
- Control Panel > [Classic View] Administrative Tools > Computer Management > Local Users and Groups > Administrator > Account is disabled (pipa kivesz)

Átmegyünk az Administrator fiókba (Log out > Log in) és lám semmi kérdés, semmi probléma a Vista részéről!

Annyi a hátulütője, hogy aki már régebb óta használja a Vistát és már be van járatva a fiókja, annak újra be kell álligatnia... De legalább nem kérdez annyit, és így gyorsabban tud dolgozni az ember!!!  :)

#2007 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 08:57

Idézet: XCsaCsa - Dátum: 2006. szept. 30., szombat - 23:05

A Vista ennyivel nem fogja megúszni szárazon! Akkor is kiherélem!!! Ha már egyszer IT-Professional vagyok...  :D

Igen?  :think: Ehhez képest elég alap kérdéseket teszel föl, már bocs. :rolleyes:  Nem akartalak megbántni. :respect:

#2008 Felhasználó inaktív   foxlala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 09:01

RC1-re a MUI packot user-enként kell felrakni?

#2009 Felhasználó inaktív   XCsaCsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 10:05

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 8:57

Igen?  :think: Ehhez képest elég alap kérdéseket teszel föl, már bocs. :rolleyes:  Nem akartalak megbántni. :respect:

Félre értitek a dolgokat! Azért vagyok "IT Professional", mert a Vista RC1 Developereknek és IT Profoknak van kiadva... Tehát aki vistával kisérletezik, az tulajdonképpen az...
Na mindegy... :omg:
Azért kérdezek, mert biztos vannak tőlem okosabbak, tapasztaltabbak is...

#2010 Felhasználó inaktív   DnP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 12:41

Idézet: knor - Dátum: 2006. szept. 30., szombat - 21:48

Nekem most Avast működik szuperül RC1 alatt. és még jogtiszta is.

Egyébként mivel be***rt az XP-m, így megtettem fő oprendszernek a Vista RC1-et. Örömmel vettem tudomásul, hogy minden hardveremet működésre tudtam már bírni, nem úgy, mint az előző Vista buildek alatt. Egyedül még a Logitech STX webcam nincs telepítve, csak a mikrofon része, de holnap ahhoz is felkutatom a drivert :-)

A progik telepítése még sok esetben kissé problémás, de javarészt ezen problémák elhárítható a Programkompatibilitás varázslóval, illetve a  rendszergazda módban való futtatással (még olyan ősrégi progi, mint a Microsoft Picture It! 2.0 is működik /még a win98 1 változatának cd-jén jelent meg bemutatóprogiként, és nagyszerűen és nagyon egyszerűen lehet kiváló effektet adni a képekhez: pl. az emberek száját 1 kattintással lehet görbíteni nagyon élethűen (nevetőssé vagy szomorúvá tenni)./)

Rendszeresen használnám a PDF Creatort, viszont az sajna nem müxik.

Ami zavar, az az, hogy TC-el nem lehet a Program Files könyvtárat kezelni. A sajátgéppel lehet, mert ott engedélyt (megerősítést) kér, és ez után csinálhatok, amit akarok.

ATI driver még nem 100%, mert néhány játéknál durva textúrahibákat lehet felfedezni sajnos. Bár elég keveset játszom, így ez nem nagyon zavar.

MS Office 2003 is felment, igaz egy kicsit trükközni kellett vele, a programkompatibilitásnál be kellett lőni xp sp2-re, valamint rendszergazda módra.

Azt irod minden mukodik! Hangkartyaval mi a helyzet? Nekem SB Live 24 bitem csak nem akar 5.1 ben muzsikalni. Valaki valami megoldast tud? Letezik mar "rendes" Vista driver?
Abit IC7 MaX3 | p4 3.0 | 1 Giga RAM | Leadtek Gef 6800 GT | LG 1710S | Logitech MX518 | Canon Pixma 4200 | Canon 350D + EF28-135 IS

#2011 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 13:29

Idézet: XCsaCsa - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 11:05

Tehát aki vistával kisérletezik, az tulajdonképpen az...

Nem, te érted félre. Nem attól leszel IT-pro, ha a Vistával kísérletezel, hanem akkor ajánlják a Vistával való kísérletezést, ha IT pro vagy, ellenkező esetben beleszaladhatsz mindenféle kellemetlenségekbe, mint pl. a Total Commanderes problémád. ;)

#2012 Felhasználó inaktív   knor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 13:36

Idézet: DnP - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 13:41

Azt irod minden mukodik! Hangkartyaval mi a helyzet? Nekem SB Live 24 bitem csak nem akar 5.1 ben muzsikalni. Valaki valami megoldast tud? Letezik mar "rendes" Vista driver?

Rengeteget keresgéltem, telepítgettem, mire megtaláltam a jó drivert. Ebben része volt az én tökfejségemnek is, ugyanis az első hangszórópár és a hátsó hangszórópár kábele felcserélve volt bedugva a hangkarimba, (ami érdekes, mert xp alatt tökéletesen és helyesen működött így). Ez a lehetőség akkor ütött szöget a fejemben, mikor sztereó mp3-at hallgattam, és csak a nagyon mély hangok hallatszottak (a mélynyomóból természetesen).

Ezzel nekem megy az 5.1 is (azzal a kis hibával, hogy a hangfalak külön-külön ellenőrzésénél a center nem szól, a többi igen /tehát még inkább csak 4.1, de akkor sem csak sztereó/ - 5.1-es hanganyag most nincs a közelemben, így nem tudom tesztelni, tényleg néma-e a center.)

http://hu.europe.creative.com/support/down...type=0&x=18&y=9

(az első, 2006. szept. 01-i driverrel)

Sajnos az EAX konzol még nem érhető el, így sztereót nem bír a rendszer 5.1-re szétkeverni.

#2013 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 13:40

Idézet: foxlala - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 9:01

én nem próbáltam, de sztem. nem szükséges. próbáld ki és írd le mit tapasztaltál. ;)

#2014 Felhasználó inaktív   knor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 13:43

Idézet: foxlala - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 10:01

Szerintem nem. Még windows 2003 server alá tettem fel régebben mui packot, akkor csak 1x kellett, utána minden felhasználónál lehetett állítani, ki melyik nyelvű telepített mui-t akarja használni. Meg, hogy alapból melyiket ajánlja fel a windows, azt is be kellett állítani a telepítés utolsó lépéseként.

#2015 Felhasználó inaktív   knor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 13:46

Egy másik vista-s fórumban írta EVO, engem is érdekelne:

Az rc1-ből kiivették ezt a funkciót? (ablak átlátszóság)
http://winportal.net/images/vista/windows_...5472/5472_3.jpg

#2016 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 13:58

403-as hiba, hozzáférés megtagadva.

SZERK.: Ez a cikk, harmadik kép. :cool:

Szerkesztette: debaj 2006. 10. 01. 14:01 -kor

#2017 Felhasználó inaktív   DnP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 14:21

Idézet: knor - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 13:36

Rengeteget keresgéltem, telepítgettem, mire megtaláltam a jó drivert. Ebben része volt az én tökfejségemnek is, ugyanis az első hangszórópár és a hátsó hangszórópár kábele felcserélve volt bedugva a hangkarimba, (ami érdekes, mert xp alatt tökéletesen és helyesen működött így). Ez a lehetőség akkor ütött szöget a fejemben, mikor sztereó mp3-at hallgattam, és csak a nagyon mély hangok hallatszottak (a mélynyomóból természetesen).

Ezzel nekem megy az 5.1 is (azzal a kis hibával, hogy a hangfalak külön-külön ellenőrzésénél a center nem szól, a többi igen /tehát még inkább csak 4.1, de akkor sem csak sztereó/ - 5.1-es hanganyag most nincs a közelemben, így nem tudom tesztelni, tényleg néma-e a center.)

http://hu.europe.creative.com/support/down...type=0&x=18&y=9

(az első, 2006. szept. 01-i driverrel)

Sajnos az EAX konzol még nem érhető el, így sztereót nem bír a rendszer 5.1-re szétkeverni.

EAX konzolom van siman :) szol melylada is.. csak a teszt kozben nem szol a hatso par, de azert mukodne rendes hasznalat kozben? Pl winamp siman nyomja mind a 6 hangfalon.
Abit IC7 MaX3 | p4 3.0 | 1 Giga RAM | Leadtek Gef 6800 GT | LG 1710S | Logitech MX518 | Canon Pixma 4200 | Canon 350D + EF28-135 IS

#2018 Felhasználó inaktív   XCsaCsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 14:22

Idézet: debaj - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 13:29

Nem, te érted félre. Nem attól leszel IT-pro, ha a Vistával kísérletezel, hanem akkor ajánlják a Vistával való kísérletezést, ha IT pro vagy, ellenkező esetben beleszaladhatsz mindenféle kellemetlenségekbe, mint pl. a Total Commanderes problémád. ;)

Nem hiszem el, hogy ilyen szárazak vagytok!! Poén emberek, POÉN!!!

:banana:  :omg:  :pokeas2:  :bunny:  :sandor:

#2019 Felhasználó inaktív   XCsaCsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 14:25

Idézet: debaj - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 13:29

Nem hiszem el, hogy ilyen szárazak vagytok!! Poén emberek, POÉN!!!

:banana:  :omg:  :pokeas2:  :bunny:  :sandor:

#2020 Felhasználó inaktív   XCsaCsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 14:27

Sorry a duplázásért, csak beteg a netem...

Mosolyogjatok!!!  ;)

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.