HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista III., - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista III., avagy Longhorn

#2021 Felhasználó inaktív   DnP 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 01. 15:02

Idézet: XCsaCsa - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 14:27

Sorry a duplázásért, csak beteg a netem...

Mosolyogjatok!!!  ;)

:)  en mosolygok! Mindjart hetfo, ujra dolgoz... ujra melohely.. ujra ott... :) Mikor mikor? Alig varom.. kelek fel 6kor... sietek orommel befele.. jajj mar alig varom
Abit IC7 MaX3 | p4 3.0 | 1 Giga RAM | Leadtek Gef 6800 GT | LG 1710S | Logitech MX518 | Canon Pixma 4200 | Canon 350D + EF28-135 IS

#2022 Felhasználó inaktív   XCsaCsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 01. 15:07

Idézet: DnP - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 15:02

:)  en mosolygok! Mindjart hetfo, ujra dolgoz... ujra melohely.. ujra ott... :) Mikor mikor? Alig varom.. kelek fel 6kor... sietek orommel befele.. jajj mar alig varom

Ez a beszéd!!  :D
"Always lookin the bright side of life!!"

Sikerült beállítgatnom mindent a Vistámon! Igaz sok dolgom volt vele, de mostmár szuperul működik!  :)

szerk.: :beer:

Szerkesztette: XCsaCsa 2006. 10. 01. 15:12 -kor

#2023 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 15:10

Idézet: XCsaCsa - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 15:25

Poén emberek, POÉN!!!

Miután sógorom tegnap szinte sírva rángatott le netet hegeszteni, és az egész akció abból állt, hogy be kellett dugni a kábelt a hálókártyába, kicsit alacsonyan fityeg az ingerküszöböm :D

#2024 Felhasználó inaktív   knor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 15:13

Idézet: debaj - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 14:58

403-as hiba, hozzáférés megtagadva.

SZERK.: Ez a cikk, harmadik kép. :cool:

ha még1x ráfrissítettél volna, akkor már mutatja.
Acer TM 5730G laptop Intel® Core2 Duo P8400 2,2GHz, 3GB RAM, 250GB HDD

#2025 Felhasználó inaktív   XCsaCsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 15:14

Idézet: debaj - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 15:10

Miután sógorom tegnap szinte sírva rángatott le netet hegeszteni, és az egész akció abból állt, hogy be kellett dugni a kábelt a hálókártyába, kicsit alacsonyan fityeg az ingerküszöböm :D

Megértelek! Én is kerültem sokszor hasonló helyzetbe. Ilyenkor  töbnyire az ember mindig a legbonyolultabb dologra gondol, holott a megoldás egyszerű!

#2026 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 10. 01. 16:06

Idézet: DnP - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 15:02

:offtopic:  ezzel más is így van mégsem írkáljuk tele vele a VISTA topicot!  :(

#2027 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 16:12

Jelentem, az EPG Vista-kompatibilis. Vagyis TVxb + BladeRunnerPro és van magyar Guide :)

#2028 Felhasználó inaktív   DnP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 16:38

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 16:06

:offtopic:  ezzel más is így van mégsem írkáljuk tele vele a VISTA topicot!  :(

Jolvan mar... nemcsak kockak hasznalnak vistat.. kulonben is felkertek hogy mosolyogjak.. kicsi DELL huszar
Abit IC7 MaX3 | p4 3.0 | 1 Giga RAM | Leadtek Gef 6800 GT | LG 1710S | Logitech MX518 | Canon Pixma 4200 | Canon 350D + EF28-135 IS

#2029 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 17:14

Jelentem bekonfiguráltam a Media Centert, és nagyon tetszik. Szép, gyors, és nagyon sok olyan hibát kijavítottak, ami megkeserítette az ember életét. Lehet TV-csatorna nevet módosítani; új csatornát megadni frekvencia alapján. Összességében nagyon jó, és megtömték kényelmi szolgáltatásokkal is.

Bár van egy hiba: az FM rádiót nem lehet leállítani, egyáltalán sehogysem. Most gyorsan rebootolok egyet :(

Szerk.: reboot után rájöttem, hogy lehet hogy én voltam béna. Most nem csinálja. :think:

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 10. 01. 17:25 -kor

#2030 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 10. 01. 18:02

Idézet: DnP - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 16:38

Jolvan mar... nemcsak kockak hasznalnak vistat.. kulonben is felkertek hogy mosolyogjak.. kicsi DELL huszar

nono  :cool:  nem bántani dellemet!  :lollypop:

#2031 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 18:07

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 18:14

Jelentem bekonfiguráltam a Media Centert,...

Nekem nem ismeri fel a tunert, miközben az eszközkezelőben frankón ott van és a saját progijával műxik is. (Igaz a távirányító nem megy.) Hogy lehetne rávenni a Media Centert, hogy felismerje?

Szerkesztette: ufonauta 2006. 10. 01. 18:07 -kor

#2032 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 18:23

Nem tudom, nekem Hauppauge PVR 350 van, egyből telepítés után felismerte, telepítette a saját driverét (letöltötte az Update-ről), és azóta nincs hiba.

Esetleg töröld ki, és ismertesd fel újra, MS driverrel (ha van neki).

BTW pluszpont: minden HW megy alapból (főképpen a Philips PSC705, ami egy előző buildet hazavágott).

Szerk.: ufo, milyen tunered is van? Ha jól tévedek, az MCE csak HW tunerrel megy, kivéve pár mutánst, ami szoftveresen kódol.

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 10. 01. 18:24 -kor

#2033 Felhasználó inaktív   XCsaCsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 19:34

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 18:02

nono  :cool:  nem bántani dellemet!  :lollypop:

:offtopic:  :D

Megnéztem az egyik technet webcastingos videot! Érdemes megnézni:

Technet topic

#2034 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 20:07

:)
Nem tudom írtátok e már:
RC1 X64 alatt az ImgBurn_2.1.0.0 tökéletesen fut.

Szerkesztette: Falánk 2006. 10. 01. 20:07 -kor

Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#2035 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 20:39

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 19:23

Szerk.: ufo, milyen tunered is van? Ha jól tévedek, az MCE csak HW tunerrel megy, kivéve pár mutánst, ami szoftveresen kódol.

Az az igazság, hogy ez velemi noname csoda, valami "Tapio tuner", vagy mi a nyavaja. Nemrég kaptam egy havertól barterben és XP alatt rendesen üzemel. (jó a képe, működik az infra)
A progi amit gyárilag adnak hozzá, a Honestech TVR-je, ami egy elég jó kis progi.
Viszont nem értem ezt a HW-s dolgot. Nem minden tuner kódol hardweresen? Ezen valami Philips SAA7134-es chip van. Működés közben alig 8-10% a procihasználata, ami csak akkor nő 60-70%-ra, ha közvetlen MPeg2-be tömörítek vele, hogy mingyá írhassam is dvd-re. Ebből gondolom, hogy hardveresen kódolhat ez a chip, mert ugyi szoftveresen jobban használná a procit.

Van egy külső mpeg kódolom (Canopus Mpeg Pro 1000) noh ez az a cucc, ami nem használja a procit. :)

Szerkesztette: ufonauta 2006. 10. 01. 20:40 -kor

#2036 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 11:40

Idézet: knor - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 14:46

Az rc1-ből kiivették ezt a funkciót? (ablak átlátszóság)
http://winportal.net/images/vista/windows_...5472/5472_3.jpg

Akkor én hallucináltam, mert nekem az 5600-ban benne van ... ?  :think:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#2037 Felhasználó inaktív   magic-box 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 12:16

Volt most egy kis időm, és csináltam egy komoly Vista tesztet. Ráment 6 napom és nem vagyok eldőlve. Szerény véleményem szerint katasztrófa. Annyit hozzátennék, hogy informatikusként dolgozok egy közepes cégnél, ezért van egy kis tapasztalatom.

5600-as build volt fent, hivatalosan aktiválva, tesztelőként.
Driverek, nyüszögve de  még kezelhetően felkerültek. Első hiba, Audigy kártyánál a Midi/Gameport-ot nem tudta telepíteni. De nem gáz, hangom már volt. Majd lesz frissítés. Más driverel nem volt gondom. 9800-as Pro ATI kártyám is ment az ATI-s Vistás driverrel. Igaz játszani nem próbáltam!

Vírusírtónak avast! futott, különösebb hiba nélkül (igaz a felugró ablakai néha kiasztották a Vistát), Damen Tools 4.06 hibátlanul felment, és működött!  Sajna NOD32-re várni kell még :(

Tetszett az IE7, pedig Operás vagyok :) Vicces, hogy nagyon lassúcska volt az Opera és fagyogatott, bezzeg az IE száguldott, hát azért ez picit fura.
Előnyére változott a WMP, előrelépés a 11-es. Kénytelen is használni az ember, mert az összes videólejátszó érdekesen működött. Fekete ablakok ugráltak minden "más" típusú videó player indításánál, és leállításánál, folyamatosan ki-bekapcsolt az Aero stb.. A codecs problémával viszont nem találkoztam. Minden formátum szépen futott.

Foobar rajongóknak várni kell, mert csak default módban hajlandó futni a lejátszó, a ColumnsUI nem müxik :( De ez legyen a legkisebb probláma.
Winamp-ot nem teszteltem, elnézést, de rühellem :)

Kicsit olyan érzésem volt, hogy az integrált Windows programokra van minden optimalizálva, az alternatívák, hiába működnek hibátlanul, jóval lassabbak. Nem tudom, nincs ebben valami szándékos dolog. Persze ha mindenből lesz "vistás" verzió talán változik a dolog.

Adminként használtam a gépet, mert egy idő után komoly feszültséget generáltak a bennem a kérdések :) Nem is igazán értem mi értelme van ennek így, mert még egy mezei felhasználó is rohamot fog kapni egy hét után, és kikapcsolja.

Amitől megőrültem az a fájlkezeléssel kapcsolatos gondok. Folyamatosan fagyott... Általában törlésnél jelentkezett a hiba. Intézőnél és TC-nél is.
Gusztustalan sz...r az új Taskbar mert a befagyott programok átlag 50%-t tudja csak kilőni. Ha valami megfagyott, akkor csak a Restart segített rajta. Megszakadt pld. a letöltés, IE7 befagyott, azt a tetves félig lejött fáljt csak XP alatt tudtam törölni, ez VICC! Unlocker se ért semmit... És ez folyamatosan volt, nem egyszer, nem kétszer. Minden fájlművelet borzalmas lassú és instabíl volt. A fagyások nem szüntek meg. Próbálkoztam a futó sercices modulok leállításával, de nem használt. Hiába volt a keresés és az indexelés kilőve dettó ugyanott voltam.
Egy zip fájlból kitömöríteni 300MB adatot a Vistának röpke 1 órácska volt 2GB memóriával, egy 2.8-as procin. Nagyon komoly...

Másnak bejött az új Intéző, szerintem nehezebben használható mint a régi, de ez már izlés dolga. Sztem maximum szép :)

Konklúzióként annyi, hogy egy átlag user meglesz halva teljesen a Vistánál, annyira áttekinthetetlen és nehezen használhatónak tűnik az egész rendszer, hogy ha bármihez hozzáakar nyúlni, az nem fog menni segítség nélkül. Ezzel az erővel linuxra is válthatna. Az XP annó RC1-es verzióban egy majdnem teljesértékű jól használható profi rendszer volt, a Vista RC1 meg egy parasztvakítás, de nem egy stabíl és visszamenőleg is kompatibilis OS.

#2038 Felhasználó inaktív   XCsaCsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 12:44

Idézet: magic-box - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 12:16

Volt most egy kis időm, és csináltam egy komoly Vista tesztet. Ráment 6 napom és nem vagyok eldőlve. Szerény véleményem szerint katasztrófa. Annyit hozzátennék, hogy informatikusként dolgozok egy közepes cégnél, ezért van egy kis tapasztalatom.

5600-as build volt fent, hivatalosan aktiválva, tesztelőként.
Driverek, nyüszögve de  még kezelhetően felkerültek. Első hiba, Audigy kártyánál a Midi/Gameport-ot nem tudta telepíteni. De nem gáz, hangom már volt. Majd lesz frissítés. Más driverel nem volt gondom. 9800-as Pro ATI kártyám is ment az ATI-s Vistás driverrel. Igaz játszani nem próbáltam!

Vírusírtónak avast! futott, különösebb hiba nélkül (igaz a felugró ablakai néha kiasztották a Vistát), Damen Tools 4.06 hibátlanul felment, és működött!  Sajna NOD32-re várni kell még :(

Tetszett az IE7, pedig Operás vagyok :) Vicces, hogy nagyon lassúcska volt az Opera és fagyogatott, bezzeg az IE száguldott, hát azért ez picit fura.
Előnyére változott a WMP, előrelépés a 11-es. Kénytelen is használni az ember, mert az összes videólejátszó érdekesen működött. Fekete ablakok ugráltak minden "más" típusú videó player indításánál, és leállításánál, folyamatosan ki-bekapcsolt az Aero stb.. A codecs problémával viszont nem találkoztam. Minden formátum szépen futott.

Foobar rajongóknak várni kell, mert csak default módban hajlandó futni a lejátszó, a ColumnsUI nem müxik :( De ez legyen a legkisebb probláma.
Winamp-ot nem teszteltem, elnézést, de rühellem :)

Kicsit olyan érzésem volt, hogy az integrált Windows programokra van minden optimalizálva, az alternatívák, hiába működnek hibátlanul, jóval lassabbak. Nem tudom, nincs ebben valami szándékos dolog. Persze ha mindenből lesz "vistás" verzió talán változik a dolog.

Adminként használtam a gépet, mert egy idő után komoly feszültséget generáltak a bennem a kérdések :) Nem is igazán értem mi értelme van ennek így, mert még egy mezei felhasználó is rohamot fog kapni egy hét után, és kikapcsolja.

Amitől megőrültem az a fájlkezeléssel kapcsolatos gondok. Folyamatosan fagyott... Általában törlésnél jelentkezett a hiba. Intézőnél és TC-nél is.
Gusztustalan sz...r az új Taskbar mert a befagyott programok átlag 50%-t tudja csak kilőni. Ha valami megfagyott, akkor csak a Restart segített rajta. Megszakadt pld. a letöltés, IE7 befagyott, azt a tetves félig lejött fáljt csak XP alatt tudtam törölni, ez VICC! Unlocker se ért semmit... És ez folyamatosan volt, nem egyszer, nem kétszer. Minden fájlművelet borzalmas lassú és instabíl volt. A fagyások nem szüntek meg. Próbálkoztam a futó sercices modulok leállításával, de nem használt. Hiába volt a keresés és az indexelés kilőve dettó ugyanott voltam.
Egy zip fájlból kitömöríteni 300MB adatot a Vistának röpke 1 órácska volt 2GB memóriával, egy 2.8-as procin. Nagyon komoly...

Másnak bejött az új Intéző, szerintem nehezebben használható mint a régi, de ez már izlés dolga. Sztem maximum szép :)

Konklúzióként annyi, hogy egy átlag user meglesz halva teljesen a Vistánál, annyira áttekinthetetlen és nehezen használhatónak tűnik az egész rendszer, hogy ha bármihez hozzáakar nyúlni, az nem fog menni segítség nélkül. Ezzel az erővel linuxra is válthatna. Az XP annó RC1-es verzióban egy majdnem teljesértékű jól használható profi rendszer volt, a Vista RC1 meg egy parasztvakítás, de nem egy stabíl és visszamenőleg is kompatibilis OS.

Nos, mindezeken én is átestem. Annyit tudok csak mondani vigaszul, hogy még nincs meg a megfelelő szoftveres támogatottsága. Majd megjelenés előtt kicsivel indulnak meg a szoftvercégek...

Nekem az audigy-m elsőre működött. Játszani is tudtam a 9600Xt-mmel.
Szval meg vagyok elégedve vele... Igaz nekem is rögös út vezetett a gyönyörhöz...  :)

#2039 Felhasználó inaktív   csiky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 12:49

Idézet: XCsaCsa - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 13:44

Nos, mindezeken én is átestem. Annyit tudok csak mondani vigaszul, hogy még nincs meg a megfelelő szoftveres támogatottsága. Majd megjelenés előtt kicsivel indulnak meg a szoftvercégek...

Nekem az audigy-m elsőre működött. Játszani is tudtam a 9600Xt-mmel.
Szval meg vagyok elégedve vele... Igaz nekem is rögös út vezetett a gyönyörhöz...  :)

hátnemtom de nekem nem jo az ati driver :D szerencsére nem sokáig kell de ettől még idegesít, másik h továbbra sem tok életet vinnni a mélyládámba :'(
AMD Athlon64 3800+ @ 4400+ (2800Mhz) Venice ¤ Arctic-Cooling Ultra Silencer TC64 ¤ ASUS A8N5X ¤ A-DATA VITESTA DDR500+ Extreme Edition 2*512MB ¤ ATi X600PRO 256MB (G80 Soon) ¤ SB Audigy2 ZS ¤ Pinoneer DVR109D ¤ Microsoft LaserMouse 6000

#2040 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 13:30

Idézet: magic-box - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 13:16

Ez a fájlművelet dolog lokális hiba lehet nálad, mert én már a beta1-ben sem tapasztaltam ilyeneket. Azért linuxra váltani....hát :D
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.