LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön Klubok, pályák, emberek, játék.
Elküldve: 2006. 07. 18. 14:04
Elküldve: 2006. 07. 18. 14:10
Idézet
A Kincstári Vagyoni Igazgatóság augusztus 9-ig hirdet eredményt.
Még nem dõlt el, mikor hirdetnek eredményt az FTC által használt, az Üllõi út és a Könyves Kálmán körút keresztezõdésében található 6 plusz 2 hektáros terület vagyonkezelõi jogára kiírt állami pályázatban. Az elbírálást végzõ Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) lapunknak annyit árult el: augusztus 9-e a végsõ határidõ. A KVI tájékoztatása nem sok jót jelent a zöld-fehéreknek - de talán rosszat se. Bár a napokban a licencadó testület másodfokon visszavonta a Ferencváros licencét - az Üllõi úti vezetõk szerint -, elképzelhetõ, hogy az FTC Labdarúgó Zrt. által benyújtott fellebbezés eredményes lesz (ennek ellentmond, hogy információink szerint a másodfokú döntés megfellebbezhetetlen...). Igaz, a licencet a Fradi ettõl a testülettõl egyszer már megkapta - bizonyos feltételekhez kötve. Igaz az is, hogy a visszavonásról szóló másodfokú határozatban semmi olyan új körülmény nem szerepel, amelyet az FTC ne teljesített volna már az elsõ fordulóban. Az elsõfokú határozatban a licencadó testület elfogadta az FTC pénzügyi helyzetének rendezési módjaként az Üllõi úti ingatlanok vagyonkezelõi jogának átadására, illetve az FTC Zrt. részvényeinek eladására vonatkozó pályázatot. Eleget tett az ingatlanhasznosítási tárgyalások állásáról szóló rendszeres jelentéstételi kötelezenségének is, noha éroényesséfiéról és eredményességérõl csak maga a KVI számolhat be. Ugyanakkor a klub álláspontja szerint kérdéses egyáltalán az is, hogy a vonatkozó szabályok alapján joga volt-e a licencadó testületnekvisszavonnia saját, elsõfokú határozatát. Szerdán az MLSZ elnöksége is foglalkozik az üggyel. Jelenleg a legnagyobb kérdés az, hogyan dönt a Kincstári Vagyoni Igazgatóság. A pályázat érvényessége és eredményessége oldhatja meg ugyanis tartósan az FTC gondjait. Ebben pedig az állam is legalább annyira érdekelt, mint a Fradi. Hiszen a vagyonkezelõi jogért pénz jár az államnak is. Nem is kevés... S talán nem véletlenül húzódnak el a tárgyalások. A nemleges választ ugyanis már régen kimondhatták volna, ahhoz nem kell másfél hónapu várni. De a pályázat érvénytelensége esetén is van gyors megoldás. Ez esetben az FTC megkapja a hat hektár vagyonkezelõi jogát, amire már hitelt is fel tud venni. A pályázati krónika tavaly õsszel kezdõdött, a nyelt tendert az idén februárban kellett eredménytelenné nyilvánítani, miután a TDZ Kft. nem tudta bemutatni a kért garanciákat. A KVI ezután írta ki a meghívásos tendert, amelyre szintén egyedüliként jelentkezett a HI Grupo. Az elbírálási folyamat június elején kezdõdött, s akkor az illetékesek még legfeljebb t3z napot kértek erre a procedúrára. A tíznapos határidõ már rég letelt, a klub és a közvélemény azóta vár az eredményre...
Hi Grupo: még kétségek között
Moldován Andrea, a HI Grupo munkatársa elmondta (azaz nem mondta el...), mi a jelenlegi helyzet a spanyol-magyar-román ingatlantanácsadással foglalkozó cég és a Ferencváros között: "Ne haragudjanak, nem tudok semmit sem mondani addig, amíg a Kincstári Vagyoni Igazgatóság részérõl sem kapunk hivatalosan visszajelzéseket az általuk benyújtott pályázattal kapcsolatban. Pontos és összetett ügyrõl van szó, amely miatt a KVI döntéshozatala egészen augusztus kilencedikéig elhúzódhat. Azt várják, hogy a KVI érvényesnek nyilvánítsa az általuk beadott pályázatot, mert akkor megkezdõdhetnek a tárgyalások az ingatlan jelenlegi tulajdonosával. Addig azonban semmilyes konkrét információval sem szolgálhatok. Természetesen tisztában vagyunk a Ferecváros agyagi helyzetével, hiszen ha sem ismenénk a gazdasági adatokat, sem jelentkeztünk volna befektetõként."
Azért a HI Grupónál valamit tudhatnak, de nem elzárkózásról vagy információ-visszatartásról van szó, csak kivárásról. Hiszen a befektetõ érdeke is az, hogy mindenki minél hamarabb értesülhessen a Fradi jövõjét befolyásoló teroezetról. Azt, hogy a cég spanyol tulajdonosa a héten Magyarországra utazik, Moldován Andrea sem cáfolni, sem megerõsíteni nem tudta: "Az elõzõ héten itt járt a tulajdonos ügyvédje, de megjegyezném, a HI Grupo nemcsak ebben az ingatlanbefektetésbe~, illetve tervben érkelt Magyarországos. Ráadásul, mint már említettem, bizonytalan minden, de reméljük, jó irányba mozdul majd az ügy."
Éredekes:
Idézet
- legalább három, első osztályú meccsre alkalmas füves pálya, a téli időszakban műfüves csarnok,
- a stadionokban minimum ezerülőhely, befedve,
- a legmodernebb készülékekkel berendezettdoppingteszt
- és orvosi szoba,
- televíziós megfigyelőrendszer stadionon belül és kívül, fix és mozgatható színes kamerákkal,
- olyan eredményjelző, amely színes kivetítőttartalmaz,
- minden ezernézőre 5-5 higiénikus férfi- és női vécé,
- ezer ülőhelyből ötöt kell biztosítani mozgássérülteknek úgy, hogy azok megfelelő kiszolgálásban részesüljenek, külön bejárai kapu, rámpák, mosdók,
tartalékvilágítási rendszer áramszünetesetére,
- hazai és vendégszurkolóknakkülön autó- és buszparkoló.
Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)
Elküldve: 2006. 07. 18. 14:11
Idézet: Satriani - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 13:04
Ez van, nem kell bundázni
Szerintem azért nem annyira keselíűbandák, hiszen korrekt ajánlatokat olvastam eddig. Nem olyat, hogy akkor most Vieraért adok másfél millát, cannavaróért meg odaadom Gutit
Elküldve: 2006. 07. 18. 14:12
Idézet: Satriani - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 15:04
Erre gondolsz? Úgy tűnik, tényleg széthordják a klubot.
Elküldve: 2006. 07. 18. 14:35
Idézet: Necros - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 14:12
Én sem értem miért nem mennek el kölcsönbe egy évig, utána (remélhetőleg) megint A-ligában játszhatnának.
Elküldve: 2006. 07. 18. 14:40
Idézet: Necros - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 15:12
Nem olvasom az nso-t, annyi baromságot és dezinformációt hordtak már össze az olasz helyzettel kapcsolatban, hogy viccnek is rossz az egész.*
A játékosokat megértem, az olasz másodosztály - bármennyire is színvonalas - nem biztosítja azt a terhelést, amit bármelyik európai élvonal, így nehéz lenne válogatottnak maradniuk. Ráadásul a fizetés sem lenne ugyanaz, mint az első ligában; egy év egy relatíve rövid karriernél sokat jelent, főleg az idősebb játékosok számára. Bár az utóbbival kapcsolatban van egy olyan hír, hogy Trezeguet-t mindenképp meg szeretné tartani a klub, megadná neki a mostani, első ligás fizetését is. Erről persze nem ír az nso.
*Ez mondjuk pontos információ, Zambrotta ügynöke valóban nyilatkozott hasonlót.
Szerkesztette: Satriani 2006. 07. 18. 14:57 -kor
Elküldve: 2006. 07. 18. 14:53
Idézet: Capri - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 15:11
Ób+, ... Hadd ne mondjak én is valami hasonlóan okosat.
Idézet: Capri - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 15:11
Persze, a Real 33 millió eurót adna Zambrottáért, Emersonért és Cannavaróért. Ez valóban korrekt, tekintve, hogy Zambrotta ára ~20M, Emersoné 12-15M, Cannavaróé még 33 évesen is majd' egy tizes. Ez alsó hangon is 40M.
Aztán ott van az az igazán lovagias Sir Alex Ferguson, aki lenyilatkozta, hogy érdekli a csapatát Buffon, Cannavaro, Emerson, Zambrotta, Thuram, Vieira (ez a Juve fél kezdőcsapata), és közülük legalább egy, de inkább több játékost leigazolna.
A Milan Buffonra ácsingózik.
Az Inter vinné Vieirát, Zlatant, Trezit és még ki tudja, kit. (Ha szokás szerint össze-vissza vásárolgatnak, akkor felőlük bárki lehet, csak jöjjön; Mancini úgyis képtelen lesz bajnokot faragni belőlük.)
A Lyon tárt karokkal várja Trezeguet-t és Camoranesit.
Fejből most ennyi jutott eszembe. Szerinted ezek közül hánynak lett volna realitása, ha az a vén barom Moggi nem piszkítja be a klub hírnevét?
Egyébként állítólag Rummenigge is hullarablásnak nevezte, ami a Juventus körül zajlik...
Elküldve: 2006. 07. 18. 16:37
Idézet: Satriani - Dátum: 2006. júl. 17., hétfő - 10:40
Maximálisan egyetértek. A korrektség és ez a levél köszönőviszonyban sincsenek egymással. Mézes-mázas köntösbe öltöztetett sárdobálás. Hárítja a felelősséget, és - jól mondtad - ködösít.
Egy olyan embertől, akinek - több más személy mellett - személyesen nagy szerepe van abban, hogy a magyar foci ott tart, ahol.
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2006. 07. 18. 16:41
Idézet: Necros - Dátum: 2006. júl. 17., hétfő - 21:55
Hát sajnos ez nem sikerült. Tipikusan az a mérkőzés volt, amely végén, ha a VIDI nyer, akkor a Loki egy rossz szót nem szólhat, ha döntetlen, akkor egyik csapat sem reklamálhat, s így, hogy a Debrecen győzött, a fehérvári csapat sem elégedetlenkedhet. (Dvéri ismételten nagyon hiányzott.)
Remélem, hogy a visszavágóra összekapják magukat a fiúk, s idegenben elhozzák a kupát!
Elküldve: 2006. 07. 18. 16:46
A múltkori Real Madrid-al kapcsolatos eszmefuttatással sem értettem egyet.
Éppen most látni némi koncepciót (leszámítva azt az elborult, idióta ötletet, hogy Buffon kell a csapatba) a csapatépítésben. Egy dolog, hogy sok pénzt költenek, de legalább a megjelölt, tervben lévő új játékosok valóban egytől-egyig olyanok, akik segítségével ismét a régi fényében tündökölhet a Real Madrid.
Csak szemmel láthatóan Olaj-t és téged az bánt, hogy a listában jelenlegi Juve játékosok vannak. Ez érthető is, de azért az objektivitást nem ártana megőrizni!
Ezzel a "keselyű" témával sem feltétlenül értek egyet. Ha az említett játékosok maradni akarnak, akkor úgysem tehet senki semmit. Ha pedig mennének, akkor miért az a bűnös, aki megifizetné, s leigazolná őket?
Elküldve: 2006. 07. 18. 17:41
Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 17:46
Szerintem itt az árral van a probléma nem azzal hogy elvinnék őket.
Szvsz is nevetséges a 33milka a 3 játékosért
Elküldve: 2006. 07. 18. 18:01
Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 17:37
Azért lehet benne igazság.
Elküldve: 2006. 07. 18. 18:10
Elküldve: 2006. 07. 19. 01:44
Na de ahogy Satriani is írja, és itt hiába beszélsz tudatos csapatépítésről, mikor fordulhatott volna elő, hogy a Madrid nagybevásárlást csináljon a Juvénál?
Ha Capello az edző, ha nem(sztem nem kötött volna ki nálatok, ha nincs ez a botrány).
Egyszerűen nem hiszem el, hogy valamelyik is menni akart volna egy hazai elitklubtól, főleg egy megnyert vb után(na jó Camoranesi, Vieira, vagy Emerson lehet).
Ez mese.Nincs [B]real/b]itása.
Azért Buffon, Cannavaro, Zambrotta(de ezt a sort nyugodtan lehetne tovább folytatni) mind-mind azok közé tartoztak, akik köré a csapat épült.
És ezen a ponton jön még a személyes kötődés is ezekhez a játékosokhoz.
Ha visszaemlékszel Satriani és én is(de szerintem őket itt mindenki elismeri) egytől-egyig a legjobbaknak tartottuk őket.
Zambit pl. élmény volt látni, ahogy megjött a Bariból, mint tehetség, majd Lippi alatt a golyó egyik legnagyobb hátvédje lett.Nem Moggi miatt és nem a bírok miatt.
Vagy Buffon, aki évek óta hibátlanul véd és remekül "osztja az észt" hátul.
De sorolhatnánk Trez-t is, aki a szemem előtt gyilkolta le az olaszokat Hollandiában(mint friss igazolás) és szerénységével meg a híres gólérzékenységével mégis kedvencé vált.
Nedvedről, Camoranesiről, vagy DP-ről már nem is beszélek, mert túl uncsi lesz.
Szval lehet itt objektivitásról beszélni, de amikor a kedvenc csapatodról van szó, én ezt rohadtul elfelejtem.Ezt hívják szurkolásnak...
Elküldve: 2006. 07. 19. 08:06
Éppen most látni némi koncepciót (leszámítva azt az elborult, idióta ötletet, hogy Buffon kell a csapatba) a csapatépítésben. Egy dolog, hogy sok pénzt költenek, de legalább a megjelölt, tervben lévő új játékosok valóban egytől-egyig olyanok, akik segítségével ismét a régi fényében tündökölhet a Real Madrid.
Egyrészt a foci nem objektív, másodszor kicsit visszatetsző a billentyűzetedből rajtam/rajtunk objektivitást számon kérni, majd meggyőződéssel leírni, hogy egy nagybevásárlás egyenlő a tudatos csapatépítéssel, és azt, hogy pár, a körülmények szerencsés összejátszásának és egy nagy valagnyi pénznek köszönhetően megszerezhető olasz világbajnok visszaállíthatja a legnagyobb hírű spanyol csapat régi fényét.
A keselyű-dolog egyértelmű, magyarázatra sem szorul: Moggi üzelmei miatt van csaak arra lehetőség, hogy egyáltalán felmerül ezeknek a játékosoknak az eladása. Tiszta butik-végkiárusítás feeling. Képzeld el ugyanezt a Realnal, majd maradj "objektív".
Elküldve: 2006. 07. 19. 08:15
Idézet: olaj - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 2:44
...
Zambit pl. élmény volt látni, ahogy megjött a Bariból, mint tehetség, majd Lippi alatt a golyó egyik legnagyobb hátvédje lett.
Ráadásul nem egy év alatt, "tudatos csapatépítéssel"
---
Zambrotta a legnagyobb király, talán őt fogom legjobban sajnálni, ha elmegy. Hánynom kell a gondolatra, hogy Milan mezben is láthatom.
---
Végezetül néhány friss pletyka (vagy hír, ha úgy tetszik) az ügyben: Rijkaardot biztosították a klub előljárói, hogy Thuram ügyében megegyeztek; Secco kijelentette, hogy mivel a Milan Abbiatit kölcsönadta a Torinónak, ezért Buffon nem megy a Milanba; a Chelsea 15 millió eurót igért Zambrottáért, akinek legalább 20M az értéke (lásd még: Real nem keselyű ajánlata
Elküldve: 2006. 07. 19. 08:16
Elküldve: 2006. 07. 19. 08:30
Idézet: Satriani - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 9:06
Ezzel egy picit kötözködnék, amellett hogy teljesen egyetértek kettőtök véleményével, én is ugyanezen az állásponton vagyok, de szerintem minden Juve-szurkoló így van ezzel! Csak én nem írtam mindig le, én inkább magamban fortyogok, és csapkodom a fejem a különböző hírekre valahogy így:
Az idézetre pedig:
Azt ne felejtsd el, hogy Zambo teljesen mindegy melyik oldalon játszik, jobb- vagy balhátvéd, mindkét poszton világklasszis!
Szerkesztette: Csiresz 2006. 07. 19. 08:33 -kor
Elküldve: 2006. 07. 19. 08:56
Idézet: Csiresz - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 9:30
Ó, ezt tudom, többek között ezért is a kedvencem - viszont Capellónál akkor is balbekk volt, amikor a Juventus jobboldali középpályása (Camoranesi) teljesen formán kívül játszott, volt, hogy 5 percet kapott, és Zambrottának készen állt a jó formában lévő, fiatal és éhes helyettese (Balzaretti). Jobb bekknek sem vetette be Capello, pedig Zebina hol szar volt, hol sérült, és Chiellini sem villogott mindig; Zambrottának pedig Balzaretti helyében - ahogy már írtam - szerintem remek helyettese lett volna.
Ha már itt tartunk: Capello állítólag Balzarettit is vinni akarja. Tényleg pofán vághatná valaki ezt a gátlástalan úriembert...
Elküldve: 2006. 07. 19. 09:21
Idézet: nord^ - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 18:41
Szvsz is nevetséges a 33milka a 3 játékosért
Mondjuk szerintem az nevetséges, hogy a ma futballjában milyen pénzeket fizetnek a jobb játékosoknak. De ez egy külön téma. Csak szőrmentén jegyeztem meg.

Súgó
A téma zárva.